Je šanca na zmenu vo vzťahu?
S muzom sme spolu 8 rokov. Mame 3 rocne dievca a polrocne dievca. Odzaciatku som si myslela ze je laska mojho zivota. Vsetko klapalo cca do asi polky mojho druheho tejotenstva. Dovtedy nemozem nanho povedat nic zle. Sikovny, pracovity, fungovali sme ako super dvojka aj popri prvom dietati. Zapajal sa do vsetkeho..myslela som si ze my nebudeme ten par ktory sa odcudzi. Druhe tehotenstvo (planovane) a manzel bol povyseny v robote. Tu nastava prvy problem..zrazu sa zacal “citit”, 3x taky vysoky plat, vsetci su hlupi a on vie vsetko najlepsie, firma by bez neho neexistovala a problemy ktore nevedel vyriesit slusne v robote si kompenzoval doma.
Doma len nervozny, cas s rodinou uz nebol dolezity. A ako sa narodilo druhe dieta tak sa to s nami vlecie.
Ja som zrazu v jeho ociach doma na upratovanie, varenie, staranie sa o deti a ked sa mi nepaci tak “tam su dvere”. Pride,naje sa, ani bu ze vdaka za obed, ani si odpratat riad. Zacal sa ku mne spravat ako keby som jeho sekretarka. A stale pocuvam ze ked nebudem robit svoje povinnosti tak ina to robit bude.
A jedna velka kapitola je problem ohladom nejakeho intimneho zivota lebo on caka ze ked je doma a ked sa nahodou detom trochu kryje spanok tak hned “ideme na vec”. Nechape moju potrebu ze si potrebujem niekedy proste len sadnut, najest sa, byt v tichu a v klude. A zaroven ked sa stale ku mne sprava tak nadradene tak ja nemam chut ani vecer.
Co by ste robili na mojom mieste? Keby vam toto povie kamoska na kave tak co by ste jej poradili?
Lebo moj zatial jediny napad je ze sa proste budem tocit iba okolo deti a on nech sa stara sam o seba a mozno pochopi co vsetko treba v domacnosti robit, ze potraviny neskacu same do chladnicky, ani do hrnca, ani pradlo do pracky. Ze mozno ked zisti ze sa nema uz ani komu vyzalovat o robote tak zisti ze je sam. Len ja uz neviem ci je toho schopny sa obzriet za tym ako sa zmenil.
Ja som ten typ co sa chce “o niekoho starat”, bavi ma uvarit veceru, upiect kolac…ale ked nedostavam naspat nic a ani len dakujem tak vidim ze som len v jednostannom vztahu kde jeden dava a druhy len berie.
Davno by som bola prwc. To si sa este
pekne nazvala ze sekretarka, ty si sluzka.
Po vyroku, ze ak to nebudes robit ty, ale bude ina, by ho cakali papiere na rozvod.
Však nech si tú inú ide hľadať. Nenastavila si hranice tak si dovoľuje stále viac. Keď príde domov namiesto plného taniera by som mu do ruky strčila hladné, neprebalené dieťa a odišla na dve hodiny preč. Môže dirigovať ich ak mu na to ostane čas a ty hľadaj kam a kedy by si mohla od neho odísť natrvalo.
Ja sa držím jednej veci. Overená miliónkrát v praxi. Peniaze nemenia charakter človeka. Oni iba odkrývajú, čo tam vždy bolo. Ver mi.
Však nech si tú inú ide hľadať. Nenastavila si hranice tak si dovoľuje stále viac. Keď príde domov namiesto plného taniera by som mu do ruky strčila hladné, neprebalené dieťa a odišla na dve hodiny preč. Môže dirigovať ich ak mu na to ostane čas a ty hľadaj kam a kedy by si mohla od neho odísť natrvalo.
@anonym_09aad5 no lahko sa povie ze by si bola prec ale ked pred rokom taky nebol? Ked som sa vobec nad tym nezamyslala kto co doma spravi a kto sa ako dietatu venuje? Kde bola ta hranica? Ked prvy krat zjedol veceru a bol nevdacny?ci ked 3 dni po sebe neprebalil plienku bez toho aby som ho nepoziadala? Vtedy som sa mala zbalit?
@januska12323 nenastavila to je pravda. Lebo som potrebovala s pokojom na dusi porodit dieta, adaptovat to starsie na zmenu, udrzat sa psychicky v poriadku pri novorodencovi..takze toto som odsunula na druhu kolaj a bola som pri detoch vo svojej bubline. A teraz ked uz mame s detmi svoj rezim a system tak mi to dochadza ze zijem stereotyp v ktorom som na vsetko sama a vecer cakam doma na naduteho mrzuteho chlapa.
Ja sa držím jednej veci. Overená miliónkrát v praxi. Peniaze nemenia charakter človeka. Oni iba odkrývajú, čo tam vždy bolo. Ver mi.
@enmery tak predsa len potom budem patrit k tej casti ludi co zili roky vedla niekoho a nepoznali ho..a ked to tu vidim niekedy na forach ako sa pytaju zien a to si si nevsimla?alebo ze naco si si s nim robila druhe dieta. Tak teraz budem presne aj ja tato kategoria.
@enmery tak predsa len potom budem patrit k tej casti ludi co zili roky vedla niekoho a nepoznali ho..a ked to tu vidim niekedy na forach ako sa pytaju zien a to si si nevsimla?alebo ze naco si si s nim robila druhe dieta. Tak teraz budem presne aj ja tato kategoria.
@anonym_autor Prosím Ťa, každý z nás v živote zakopol, pochybil. Nevyčítaj si to. Rozdiel je, či sa budeš kvôli jeho hlúposti bičovať a brať za chybu alebo sa na to pozrieš ako na lekciu. Prečo taký Charlie Sheen bil ženy, kurvil sa, drogoval, chlastal, vyhadzoval prachy za povrchnosti a taký Warren Buffet či Keanu Reeves žijú normálne, vyše 90% ich príjmov ide na pomoc iným a sú ľudskí?Lebo charakter si nekúpiš, ten peniaze a moc len odhalia. Tvoj muž si zvolil svoju cestu.A každého raz čaká pád, aj jeho. Možno tá facka ho preberie.
@anonym_autor je mi to velmi , velmi luto cim si prechadzas. Chapem, tiez som taka, ze sa lubim starat o domacnost, deti, varit, piect, ale tiez aj ja potrebujem mat aspon tu hodinku cez den pre seba, niekedy sa mi pri mojich tiez malych detoch postasti az vecer ked spia.
Tu ide o to, ako ta on berie, ako ta vnima vo svojom zivote. Je velmi zle, ze ti povie aj, ze ina ta moze nahradit a nevazi si toho, ze si sa obetovala pre neho a deti a zijes len pre nich. Je pravda, ze je vela chlapov, co by tuzilo mat taku zenu, lebo tie ich maju v riti domacnost, deti a tiez ich samych. Len pozeraju na kamaradky, internet a hlavne len na seba v prvej rade.
Neber si prosim radu, ze nechat vyhladovele dieta a ist prec. Deti za to nemozu. Nemozes trestat deti koli nemu.
A tiez ta chapem, ze odist nieje lahke s malymi detmi, ked stratia koli tomu este aj zazemie ktore maju teraz.
Je velmi pravdepodobne vsak, ze taky bude aj k detom, este jak vyrastu a budu viac rozumiet, co sa deje. Nebude im dobre, ako s tebou ich otec rozprava s tebou.
Musis sa s nim porozpravat. Povedat mu, ako sa citis, bez vycitok, ze si matka a manzelka. On je tiez otec a manzel, stara sa o vas, naj je jakykolvek. Je vam lepsie ci nie, ked zaraba viac? Musis mu povedat, ze si toho vazis, ze sa stara, ale ze ta boli, ze si on nevazi teba. Si jeho manzelka, dal ti slub a nikto nemoze tvoje miesto nahradit v jeho zivote, tak ako v tvojom. Nepodvadzas ho, staras sa o neho a deti.
Ked ma svedomie, uvedomi si. Ked budes vycitat a nechas domov a jeho sameho s detmi a budes sa chovat ako slobodna zena - stratis u neho respekt ako manzelka a jeho arumenty voci tebe budu nakoniec pravda, lebo si pomysli, ze ked ty dokazes nechat jeho a deti, tak aj ina dojde a postara sa.
Zachovaj si svoj respekt v jeho ociach a jemu po case dojde, ze zachyboval. Nakoniec vzdy ku tebe otvori dvere. Preco? Lebo si taka aka si. Nepocuvaj nazory inych tu. Aj oni by len tak nenechali muza a deti, to len internet im dava tu silu hovorit bludy a predsa ta mozu ovplivnut - ale zle. Drzim vam palce moja.
Toto nechce ziadna zena, ktora vstupila do manzelstva s najlepsimi umyslami so💝na dlani. Bohuzial, s tym povysenim ziskala nad nim moc ina zena, porozmyslaj koho ma okolo seba. Keby mal kustik logiky, tak sa doma tvari, ze vsetko ok, ako do polky tvojho druheho tehu.... zrejme spriaha plany s inou a tak na co sa doma o nieco snazit, ked to smeruje ku dnu, ako titanic, strasna situacia, skus ziskat na svoju stranu svokrovcov, svagrovcov, lebo ma v plane ta rozdeptat a zvalit vinu na teba... 🌚... Ked chodi domov o 17.",nech najde prazdny byt a ty sa spacirkuj po vonku, mozno mu zapne, co nici a mozno sa utvrdi, ze to ide rozbit a budete sa ken kratsie trapit...
@anonym_autor však keď má nadštandardný plat, tak prečo si nezaplatiš upratovačku? resp. Nemáš pani domácu, ktorá ti v krajnom prípade aj navarí. Ty by si si aj oddýchla aj užila deti a nemusela riešiť xy povinností. Mužovi navrhni spoločný víkend. A keď nebude chcieť ísť, choď aj bez neho. Využi jeho plat na plno, kým nepôjdeš aj ty do práce a nepožiadaš o rozvod 🙂
Davno by som bola prwc. To si sa este
pekne nazvala ze sekretarka, ty si sluzka.
Po vyroku, ze ak to nebudes robit ty, ale bude ina, by ho cakali papiere na rozvod.
@anonym_09aad5
a kam má ísť s dvoma deťmi? 🤔
@anonym_09aad5
@mondolina ved toto ze pojde prec ani byvanie ani peniaze isla by do horsieho
@anonym_autor však keď má nadštandardný plat, tak prečo si nezaplatiš upratovačku? resp. Nemáš pani domácu, ktorá ti v krajnom prípade aj navarí. Ty by si si aj oddýchla aj užila deti a nemusela riešiť xy povinností. Mužovi navrhni spoločný víkend. A keď nebude chcieť ísť, choď aj bez neho. Využi jeho plat na plno, kým nepôjdeš aj ty do práce a nepožiadaš o rozvod 🙂
@a0 no len ja nemam problem navarit a varenie ma bavi..a co sa tyka uprstovania tak upratujem tak normalne a umerne k tomu ze mame 3 rocne dieta cize povysavat je zaklad 😂..ale nepotrebujem niekoho cudzieho pomoc skôr ide o to ze keď navarím jedlo tak ja potrebujem aby si to ta druha osoba vážila...nemusí strieľať šampanské za to ze sa chytím varechy ale také že ty si navarila tak ja naložím mycku..alebo ze varila si celý týždeň tak ja navarím v nedeľu. Mne skôr ide o tú moju potrebu ze ma vidí, že vníma co robím.
Napríklad vypije si kávu a ja chcem aby si normálne ten pohár po sebe spratal a netvaril sa ze je v kaviarni s casnickou..a nie ze keď nieco namietam tak ma ešte zruší ze som doma a mam sa starať o domácnosť...
@anonym_autor je mi to velmi , velmi luto cim si prechadzas. Chapem, tiez som taka, ze sa lubim starat o domacnost, deti, varit, piect, ale tiez aj ja potrebujem mat aspon tu hodinku cez den pre seba, niekedy sa mi pri mojich tiez malych detoch postasti az vecer ked spia.
Tu ide o to, ako ta on berie, ako ta vnima vo svojom zivote. Je velmi zle, ze ti povie aj, ze ina ta moze nahradit a nevazi si toho, ze si sa obetovala pre neho a deti a zijes len pre nich. Je pravda, ze je vela chlapov, co by tuzilo mat taku zenu, lebo tie ich maju v riti domacnost, deti a tiez ich samych. Len pozeraju na kamaradky, internet a hlavne len na seba v prvej rade.
Neber si prosim radu, ze nechat vyhladovele dieta a ist prec. Deti za to nemozu. Nemozes trestat deti koli nemu.
A tiez ta chapem, ze odist nieje lahke s malymi detmi, ked stratia koli tomu este aj zazemie ktore maju teraz.
Je velmi pravdepodobne vsak, ze taky bude aj k detom, este jak vyrastu a budu viac rozumiet, co sa deje. Nebude im dobre, ako s tebou ich otec rozprava s tebou.
Musis sa s nim porozpravat. Povedat mu, ako sa citis, bez vycitok, ze si matka a manzelka. On je tiez otec a manzel, stara sa o vas, naj je jakykolvek. Je vam lepsie ci nie, ked zaraba viac? Musis mu povedat, ze si toho vazis, ze sa stara, ale ze ta boli, ze si on nevazi teba. Si jeho manzelka, dal ti slub a nikto nemoze tvoje miesto nahradit v jeho zivote, tak ako v tvojom. Nepodvadzas ho, staras sa o neho a deti.
Ked ma svedomie, uvedomi si. Ked budes vycitat a nechas domov a jeho sameho s detmi a budes sa chovat ako slobodna zena - stratis u neho respekt ako manzelka a jeho arumenty voci tebe budu nakoniec pravda, lebo si pomysli, ze ked ty dokazes nechat jeho a deti, tak aj ina dojde a postara sa.
Zachovaj si svoj respekt v jeho ociach a jemu po case dojde, ze zachyboval. Nakoniec vzdy ku tebe otvori dvere. Preco? Lebo si taka aka si. Nepocuvaj nazory inych tu. Aj oni by len tak nenechali muza a deti, to len internet im dava tu silu hovorit bludy a predsa ta mozu ovplivnut - ale zle. Drzim vam palce moja.
@zara3 ďakujem🙂 a nie nebudem to určite riešiť cez deti toto by som ja nikdy nespravila ze napr odídem na víkend preč nech si zisti aké je to sa starať. Nikdy by som nešla robiť pokusy na deťoch.
vazny rozhovor a navrh na manzelsku poradnu s tym, ze ak to takto pojde dalej a nebude snaha z jeho strany, tak rozvod. stuplo mu ego do hlavy, blbeckovi. prepac, ale vytocil ma.
@anonym_09aad5
@mondolina rodicia, babka, podnajom s inou matkou, …
Ja viem tu je populrane nikoho na svete nemat, ale celkom tomu neverim
ak ti tú výplatu dáva k dispozícii, tak by mohlo byť všetko ok, ak si ju necháva, je to na vzájomnú debatu a vydiskutovanie si, čo kto vo vzťahu ako vníma a ako ďalej...
@mondolina rodicia, babka, podnajom s inou matkou, …
Ja viem tu je populrane nikoho na svete nemat, ale celkom tomu neverim
@anonym_09aad5
nemyslím, že toto je dôvod na odsťahovanie.
skôr kvalitný rozhovor bez hádok, manželská poradňa, a po čase bez zmeny riešiť rozvodom.
Ja si tiež myslím, že má inu alebo vyhliadnutú nejakú, pravdepodobne kolegyňu, keď ti predhadzuje na oči, že ty sa "len" staráš o domácnosť a deti ako nejaký sluha a môže ťa ľahko inou nahradiť. Akože je to debil fakt, aj keby v tom náhodou nebolo nič viac, toto sa fakt nerobí
@a0 no len ja nemam problem navarit a varenie ma bavi..a co sa tyka uprstovania tak upratujem tak normalne a umerne k tomu ze mame 3 rocne dieta cize povysavat je zaklad 😂..ale nepotrebujem niekoho cudzieho pomoc skôr ide o to ze keď navarím jedlo tak ja potrebujem aby si to ta druha osoba vážila...nemusí strieľať šampanské za to ze sa chytím varechy ale také že ty si navarila tak ja naložím mycku..alebo ze varila si celý týždeň tak ja navarím v nedeľu. Mne skôr ide o tú moju potrebu ze ma vidí, že vníma co robím.
Napríklad vypije si kávu a ja chcem aby si normálne ten pohár po sebe spratal a netvaril sa ze je v kaviarni s casnickou..a nie ze keď nieco namietam tak ma ešte zruší ze som doma a mam sa starať o domácnosť...
@anonym_autor kolegyna takto bola. Jedno dieta dala do skolky, druhe do jasli a isla do prace.
Zrazu chlap zistil, ze sa mylil.
Pekne si ty kolegyne prever..😉
Ja by som sa tiež zbalila a išla, nie na trvalo, ale na “prázdniny” na pár dni k rodičom, sestre, niekam kde budem mať pomoc a kľud… nie aby som mu niečo ukázala, dokázala, ale pre seba, aby som vypadla a mala čas si to trošku v sebe upratať, rozobrať svoje pocity a potom najlepšie nájsť stráženie, ísť si niekam sadnúť a o všetkom sa porozprávať…
@anonym_autor Prosím Ťa, každý z nás v živote zakopol, pochybil. Nevyčítaj si to. Rozdiel je, či sa budeš kvôli jeho hlúposti bičovať a brať za chybu alebo sa na to pozrieš ako na lekciu. Prečo taký Charlie Sheen bil ženy, kurvil sa, drogoval, chlastal, vyhadzoval prachy za povrchnosti a taký Warren Buffet či Keanu Reeves žijú normálne, vyše 90% ich príjmov ide na pomoc iným a sú ľudskí?Lebo charakter si nekúpiš, ten peniaze a moc len odhalia. Tvoj muž si zvolil svoju cestu.A každého raz čaká pád, aj jeho. Možno tá facka ho preberie.
@enmery Hlavne je uplne smiesne, ze s povysenim sa tvari ako pan sveta. Su inaksi bohaci na svete (aj na SK). Tohto vyrazia z prace, a je tam kde bol predtym. Na jeho mieste by som trochu skrotla.
@anonym_09aad5 no lahko sa povie ze by si bola prec ale ked pred rokom taky nebol? Ked som sa vobec nad tym nezamyslala kto co doma spravi a kto sa ako dietatu venuje? Kde bola ta hranica? Ked prvy krat zjedol veceru a bol nevdacny?ci ked 3 dni po sebe neprebalil plienku bez toho aby som ho nepoziadala? Vtedy som sa mala zbalit?
@januska12323 nenastavila to je pravda. Lebo som potrebovala s pokojom na dusi porodit dieta, adaptovat to starsie na zmenu, udrzat sa psychicky v poriadku pri novorodencovi..takze toto som odsunula na druhu kolaj a bola som pri detoch vo svojej bubline. A teraz ked uz mame s detmi svoj rezim a system tak mi to dochadza ze zijem stereotyp v ktorom som na vsetko sama a vecer cakam doma na naduteho mrzuteho chlapa.
@anonym_autor ako on zmenil postupne požiadavky môžeš ich zmeniť aj ty. Prvý krok si už urobila, vidíš koho máš doma. Druhý bude zistenie ako by si to zvládla bez neho, či máš kam ísť, ako zvládať deti aj financie a podľa toho sa zariadiš ďalej.
@enmery Hlavne je uplne smiesne, ze s povysenim sa tvari ako pan sveta. Su inaksi bohaci na svete (aj na SK). Tohto vyrazia z prace, a je tam kde bol predtym. Na jeho mieste by som trochu skrotla.
@luccys Práve preto to píšem. Nežijem na SK a teda v práci stretávam iných milionárov a miliardárov. Čím menšia ryba, tým väčšie arogantné hovädo. Prajem mu skorý pád, aby si prebral svoje hodnoty v rebríčku. A autorke len to naj naj naj, raz aj tento mrak zmizne a ona bude šťastná. Zaslúži si.
@anonym_09aad5
nemyslím, že toto je dôvod na odsťahovanie.
skôr kvalitný rozhovor bez hádok, manželská poradňa, a po čase bez zmeny riešiť rozvodom.
@mondolina kazdy mame inu hranicu, pre niekoho je to privela
@anonym_autor ako on zmenil postupne požiadavky môžeš ich zmeniť aj ty. Prvý krok si už urobila, vidíš koho máš doma. Druhý bude zistenie ako by si to zvládla bez neho, či máš kam ísť, ako zvládať deti aj financie a podľa toho sa zariadiš ďalej.
@januska12323 Deti majú nárok na rovmakú úroveň ako otec. Veľmi držím autorke prsty, raz sa bude smiať ona posledná, tomu verím.
@anonym_autor v prvom rade by som si to nenechala, takú hubovu polievku by dostal za také reči že by si nabudúce rozmyslel, čo povie. Treba si nastaviť hranice. Keď len sklopis uši a budeš tíško, bude si dovoľovať stále viac. Treba mu dať jasne najavo, že doma nie je šéf, doma je partner a otec. Už to zašlo až priďaleko, tak konaj, inak budeš naozaj musieť riešiť odchod.

Ja by som len zbystrila pozornost kedze " ina by to robila hned co ty nestihas" vacsinou ta ina je uz v zornom poli