Je to využívanie?
Chcem vedie pohlad nezaujatych ci le ja to vudím zle.mam.pocit ze ma uz vyuziva.
Mam kamaratku a som krstna mama jej 3 detom.naposledy sme sa videli v aprili u nas.teraz mali jej dvaja synovia narodeniny.boli sme dohodnute, ze sa konecne stretneme a jej synom budeme blahozelat.brala som to automaticky ze my pojdeme k nim.v ten den mi napisala cj sa stretneme u nas lebo oni maluju izby.povedal som jej, ze u nich my tiez mame doma neporiadok.stahujeme sa.chcela to prelozit na druhy den ale my sme uz mali iny program.potom sme sa uz nestretli a jej manzel odisiel do zahranucia.bez neho sa nestretavane.bud vsetci spolu alebo vjoec.nechcela som ju ja hostit kedze jej deti mali narodrniny.mala som ju aj tak prijat???nebolo to prvykrat.bezne je to tak, ze jej deti maju narodeniny a ja ich tu hostim.na vianoce stale oni u nadsmy sme tam na vianoce nikdy neboli.a vseobecne to ta je ze oni tu chodia najmenej 3x do rika my tam raz alebo vobec.jevti ok, ze jej chlapci maju narodeniny a ja ich tu mam hostit?a nie ona by tu nic nepriniesla.vsetko od vidy, vina, cjlebicjiv a kesov by dom chystala len ja...
sak su to tvojje krsnata, to im nedoprajes pobyt u teba? urcite sa tesia 🤷 ci si s tym neratala ked si sla za krstnu, ze ta budu chciet navstevovat?
ospravedlnujem sa za mnozstvo chyb.neprecitala som po sebe.ale pochopit sa da 😊
Áno je to drzé ja mám tiež niekedy takých návštevníkov ktorí prídu “takticky” v čase obeda / večere na návštevu
@mamina7070 oni pockaju do novembra a potom aj tak pridu.dcera ma v novembri pridu jej blahozelat a popri nej sa zablahozela aj jej synom .pohostenie samozrejme prichystam ja a navsteva bude opat u nas
tak jej synom neblahozelaj na oslave svojej dcery a dopredu jej to napis
ak sa spyta tak povedz ze im prides zablahozat na ich oslavu u nich doma ze toto je oslava tvojej dcery
bud trochu asertivna
@kacena4 je to podla teba v poriadku, ze oni msju narodeniny a ja im tu mam robit pohostenie?nech pridu na navstevu, ale nech pozvu aj oni.ja " neriesim" krsnata ale skor ich mamu a jej pristup.oni msau narodeniny a u nas je "oslava" oslava u nas ked moje deti maju narodrniny na vianoce na velku noc a aj ked jej deti maju narodeniny.a u nich nic...
Mala si odpísať, že môžete teda u vás, ale oni donesú všetko jedlo aj nápoje a potom pomôžu upratať 😁
No tak to si už musíš zastať dcéru, jednoducho na jej narodeniny sa blahoželá len jej a ak chce aby ste prišli k jej deťom, budete čakať na pozvanie na ich oslavu 😃 keď už sa takto nadrzáka pozveš, mala by ju trochu facnuť hanba.
Čo ste to za kamarátky keď sa neviete normálne rozprávať? A nechápem nestretávanie sa bez muža? Už si to mala dávno zaraziť alebo keď už tak len keksíky a vodu nachystať žiadne veľké chystanie.
@mamina7070 ked sa s nimi tak malo vidim tak uz potom im dam.lebo si poviem, ze oni za to nemozu a darcek cakaju.chcem jej navrhnut nech nedavame darceky.je to blbe, ze narodeniny v auguste a darceky dostanu koncom novembra.uz aj zabudli, ze mali narodeniny a vsetko maju uz neviem co kupovat.ale urcite nebude suhlasit.jednemu som kupila jesennu bundu ale stretneme sa asi na konci novembra ux ju sni nevynosi.potom uz bude treba zimnu bundu.
Za mna to urcite vyuzivanie je. To nevedela vopred, ze maluju? Fakt super vyhovorka, to som este nepocula. Ked si aj krstna, tak nemusis chystat jej detom oslavy. Preco? Tak isto pises, ze k nim nechodite nikdy. Tak to otoc, ze u vas sa neda, takze pridete k nim. Ona bola u teba ikskrat s detmi, hostila si ich, venovala im cas.
@thoughtfulweirdo ta cosi.ked tu tak vsetko chystam ja.ked u nich tak ona.
Ale vacsinou je to u nas.
ale je to nefer voci tvojej dcere ze ma taketo sharovane narodky a este pre nu s cudzimi detmi (vidia sa tri krat do roka) ja by som ich ani na tie narodky nevolala
skor napis kamoske ze kedy je teda nahradny termin na oslavu deti ze mas pre nich darceky (ak da neurcito posli im ich postou napr) a rovno by som jej povedala ze vianoce pridete vy k nim lebo u vas ste uz boli x krat a u nich nie
@ruzovakrava to stale tak je.ze uz sa ocakava, ze da sa darcek aj jej detom.vidime sa malo
Komplikujes si to zbytočne. Ja keď sa stretnem s kamoškou tak ponúknem kávu, niečo extra len keď mám na to čas a je.mi jedno či u nej alebo u nás, nejak špeciálne neupratujem
veru, tiež by sa mi to nepáčilo... to mi pripomína kolegu, ktorý spomínal ako oni chodili každú nedeľu spolu s rodičmi na návštevu...vždy k niekomu či rodine, známym, a pod. - ale rovno na obed.
jeho rodičia v nedeľu obed nevarili... prestravovali sa ako návšteva u niekoho...
By som asi dvere zaprela z každej strany... 🙄
No tak ked ocakava darceky, pohostenie, tak je najvyssi cas s tymto prestat. A ukazat jej, slusne samozrejme, ze to ze si krstna neznamena, ze Ta cela jej rodina bude vyuzivat. Za mna nemate uz ani pri tej frekvencii stretavania nejaky extra vztah. Podla mna by sa toto nikomu nepacilo, ze jedna strana len berie a druha dava do aleluja.
Veď práve, keď sa očakáva tak s dostatočným predstihom sa spýtam kedy môžeme prísť gratulovať pretože na dcérinej oslave oslavujeme len jej narodeniny, je to jej deň. Loptička bude na jej strane, ak nedá dátum tak dovi, darčeky poštou a na našu oslavu by som ich tiež nepozvala. Ale to som ja, nemám problém vyhodiť zo života ľudí ktorým nestojím ani za pozvanie na kávu.
@januska12323 ja som jej uz v spravach napisala, ze stale sme len u nas a moj syn by rad videl ake maju jej deti nove hracky, ale ani nezareagovala.ona nechce aby sme tam chodili.oni nemaju ziadne navstevy.len oni chodia na navstevy.
Mna jedna kamaratka k sebe domov pozyva uz asi tak 4 roky, vzdy ked sa stretneme (na kave vonku) tak zacne svoj monolog, ako musim prist k nej nabuduce, ako to maju doma super, ake ma sikovne deti, aj muz sa potesi, decka ze mi vsetko poukazuju....a teraz dojde otazka "Kolko krat som bola realne u nej?" spravna odpoved je nula alebo nikdy. Lebo ona o tom len rozprava, realne ma nepozvala nikdy so ziadnym terminom. Mne je to jedno, nie je to mne extra blizka osoba, takze to neriesim. Jej reci za tie roky co ju poznam mam uz presne zmaknute.
@muchotrafka298 vedela. ved cely tyzden sme o tom pisali.ale to narocky.nechcelo sa jej nic chystat tak myslela, ze ked napise, ze maluju a neda sa.tak ja ustupim.pridu tu a ma vybavene.viackrat som to prekusla lebo som si povedala ze robim to kvoli krsnatam.a teraz necakala, ze poviem nie.
tak sak je dobre prespekulovana zjavne nic nemusi kupovat usetri nemusi upratat a este aj deti dostanu darceky zadarmo sa najedia napiju
sak to je super ci ?
Presne o tomto to je, ze ona vie, ze sa k tebe moze kedykolvek nasackovat, nic nepovies, sklopis usi a chystas pohostenie. Lenze teraz sa preratala. A s tymto nepocitala, ze jej detom nespravis oslavu. Aky ste mali vztah predtym? Pises ze si krstna jej detom, vtedy ste sa stretavali viac alebo ste si boli velmi blizke? Alebo preco krstna 3 detom, ked sa nestretavate castejsie ako parkrat do roka?
@mamina7070 dobre si to napisala. Ved to je super, ze druhy sa postara a neodmietne, lebo predsa to sa nerobi a krsnatam uz voobec nie.
@mamina7070 ako ja ju na nasu oslavu nebudem volat.oslavu s tortou budeme mat len my 4 ako rodina.
ale potom pride ze chce blahozelat malej a automaticky, ze mam dat darceky aj jejsynom.nepovie to tak, ale deti uz budu cakat...ma byt navsteva ked pride manzel zo zahranicia koncom mesiaca. ale nic z toho nebude.budu opar vyhovorky.
sak ked pride ze blahozelat tvojej malej tak jej povedz prepac malujeme (upratujeme ……atd ) mozeme prist k vam 😉
preco jej nedas ochutnat z jej vlastnej mediciny
@heidy222 doma mi uz vraveli nech nechystam chlebicky ani pohostenie.nech dam na stol chrumky ponuknem kavu a hotovo.tu sa nemaju prist "najest" a ked tam najblizsie nepojdeme my ske zas oni tu uz to tak urobim.nic. len chrumky a kava/voda.bude prekvapena ale neda sa to takto, ze stale len jeden.
@deti95060810 🤦♀️ to je tiez silna kava.dufam, ze kolega so svojou rodinou to uz nepraktizuje
@muchotrafka298 ved presne tak.to stretavanie tiez z ich strany je take, ze oni nemozu.kazdy tyzden chodi do svojich rodicov.teraz uz menej ked on je prec.odteraz tie pohostenia budu skromnejsie.
@ruzovakrava na oslavu pozvana nebude.ona pride na navstevu dcere a da darcek a caka sa ze ja dam jej synom.ale fakt uvazujem, ze poslem postou a razne poviem, ze darceky davat nebudeme.nema to zmysel ked darceky dostavaju s oneskorenim.rastu a ja neviem co im dat ked vsetko maju.

ano vyuziva ta nemylis sa. napisat v ten den ze maluju a stretnime sa u vas (a vsetko zabezpec) je drze a dobre si spravila na vianoce povedz ze mas full house a hotovo