Kamarátkina reakcia na moje tehotenstvo ma zaskočila
Ahojte, idem sa vyrozprávať..som tehotná a mám jednu dávnu kamarátku viem,že aj oni sa dlhšie snažia o dieťatko, my sme si už za pár rokov tiež prešli všetkým no bohužiaľ stále so zlým koncom … o všetkom vedela, v tomto sme si boli veľmi blízke lebo ani ona sa o tom ich probléme nemala s kým porozprávať takže sme si svoje “skúsenosti” jedna druhej rozprávali a podržali sa navzájom. No teraz ako zistila že som tehotná je celá čudná ako keby posadnutá stále hovorí,že ona tiež hneď ide na materskú ona nebude dlho pracovať lebo už hneď ide a stále toto dookola každému na okolií koho poznám už to nie je,že iba mne a už aj okolie mi hovorilo,že jej nevedia už nato čo povedať keďže tehotná nieje … nikdy sa takto nesprávala keď som jej oznámila tehotenstvo ale pri tomto poslednom som dostala odpoveď aby som sa “veľmi netešila” a to bola celá reakcia..už jej ani tak často nezvyknem napísať počkám kým sa ozve ,pretože sa cítim zle..nezvyknem jej o svojom tehotenstve ani rozprávať proste sa normálne bavíme ako predtým tak ma tá jej reakcia trocha zaskočila aj z okolia..
Sama vieš, aké zúfalstvo si prežívala. Predstav si, že ti kamoška povie, že je tehotná a ty nie si… vieš, kamarátky už dlho nebudete, ak aj ona náhodou neotehotnie.
@anonym_6ccbff vždy sme stáli pri sebe aj keď ona aj keď ja som otehotnela a jedna druhej to nevyšlo chodili sme za sebou aj do nemocnice a zrazu takáto reakcia..tak ma to zaskočilo ..
Nechaj jej čas. Ja som zažila niečo podobne s mojou sestrou až na to ze som ja bola ako tvoja kamoska. Ja som sa odmlčala na nejaký čas a pomohlo mi to. Teraz je všetko ako má byť. Daj jej čas. Ona ti to praje ale zároveň to chce aj ona sama a nebude schopna sa s tebou tešiť. Sestre keď sa narodilo bábätko tak to celé opadlo zo mna a stále chcem byť s nimi, mám ho veľmi rada, len tehotenstvo som s ňou nevedela prežívať.
Ja som niečo podobné zažila pred 5 rokmi ... Kamarátka neustále prehlasovala, že nechce deti, že ona jednoducho nie je ten tip ... Keď som jej po 3 preležaných mesiacoch na rizikovom tehotenstve na kave konečne mohla povedať, že som tehotná do bodky reagovala, ako Tvoja kamoška ,, moc sa neteš " a sputila, že jej ďalšia kamoška potratila v 8 mesiaci, ďalšia v 6 mesiaci a nevieš, či to bude zdravé a prisahám toto dookola asi hodinu vkuse do mňa tlačila... Ako som šla nadšená na kávu, tak som pomaly odchádzala s plačom ... Prišla som domov a zrazu mi volala, aké lieky a vitaminy, som užívala, keďže som podstúpila umelé, vraj zrazu jej volala kamoška, ktorá chce dieťa a chce poradiť od nej, čo všade hlásala, že dieťa nikdy nechce, či náhodou nevie, čo by pomohlo pre splodenie dieťaťa ... Pre mňa to bol jasný signál toho, že toto kamoška nie je, nech je akokoľvek frustrovaná, že sa jej nedarí a možno to bol aj prípad mojej kamošky, že sa jej nedarilo, tak radšej hlásala, že deti nechce, ale toto jednoducho pre mňa je jedno veľké NIE, keď nevie dopriať v takejto veci ... Ani mne sa nedarilo dlho, ale preto som sa nesprávala, ako pizda k mojím kamoškám, ktoré buď boli tehotné alebo mali už deti ... Od toho dňa som sa jej neozvala a je to 5 rokov a ani ona mne, takže môžem len hádať prečo ...
Ja som niečo podobné zažila pred 5 rokmi ... Kamarátka neustále prehlasovala, že nechce deti, že ona jednoducho nie je ten tip ... Keď som jej po 3 preležaných mesiacoch na rizikovom tehotenstve na kave konečne mohla povedať, že som tehotná do bodky reagovala, ako Tvoja kamoška ,, moc sa neteš " a sputila, že jej ďalšia kamoška potratila v 8 mesiaci, ďalšia v 6 mesiaci a nevieš, či to bude zdravé a prisahám toto dookola asi hodinu vkuse do mňa tlačila... Ako som šla nadšená na kávu, tak som pomaly odchádzala s plačom ... Prišla som domov a zrazu mi volala, aké lieky a vitaminy, som užívala, keďže som podstúpila umelé, vraj zrazu jej volala kamoška, ktorá chce dieťa a chce poradiť od nej, čo všade hlásala, že dieťa nikdy nechce, či náhodou nevie, čo by pomohlo pre splodenie dieťaťa ... Pre mňa to bol jasný signál toho, že toto kamoška nie je, nech je akokoľvek frustrovaná, že sa jej nedarí a možno to bol aj prípad mojej kamošky, že sa jej nedarilo, tak radšej hlásala, že deti nechce, ale toto jednoducho pre mňa je jedno veľké NIE, keď nevie dopriať v takejto veci ... Ani mne sa nedarilo dlho, ale preto som sa nesprávala, ako pizda k mojím kamoškám, ktoré buď boli tehotné alebo mali už deti ... Od toho dňa som sa jej neozvala a je to 5 rokov a ani ona mne, takže môžem len hádať prečo ...
@nikoleta999 to je hrozné…a hlavne také reči keď sa človek teší pokaziť mu náladu..pritom si myslíme,že najlepšie kamáratky sa budú najviac tešiť a zdielať s nami radosť..ja som tiež poradila hocičo keď sa spýtala čo nám akože “pomohlo” naozaj som sa snažila jej byť oporou stále…zas ja si neviem predstaviť byť takáto k svojej kamarátke lebo viem aký to je pocit vyskúšať všetko možné a prežiť si potraty…druhej kamrátke sa podarilo hneď na prvý šup a už má krásneho chlapčeka ktorý bude mať rok vždy som jej bola oporou a tešila sa s ňou ..ale asi niesme všetky rovnaké
Asi by si sa mala s ňou prestať stýkať. Toto je psychického rázu pre ňu. Pre Teba isto nepríjemné. Proste jej z toho tvojho úspechu a ich neúspechu "preplo".
Musí to byť pre ňu velmi ťažké. Osobne by som obmedzila kontakt. Snáď, keď sa aj jej zadarí, vráti sa vsetko do normálu. Držím palce.
Sama vieš, aké zúfalstvo si prežívala. Predstav si, že ti kamoška povie, že je tehotná a ty nie si… vieš, kamarátky už dlho nebudete, ak aj ona náhodou neotehotnie.
@anonym_6ccbff Tak je...
@anonym_autor Skús sa v žiť do jedej situácie,pocitov..nik to nevie lepšie ako ty..ľudia sa vedia aj zblázniť s takých vecí. A nie nie je ro závisť..je to niečo iné ..horšie a hlbšie..
@nikoleta999 to je hrozné…a hlavne také reči keď sa človek teší pokaziť mu náladu..pritom si myslíme,že najlepšie kamáratky sa budú najviac tešiť a zdielať s nami radosť..ja som tiež poradila hocičo keď sa spýtala čo nám akože “pomohlo” naozaj som sa snažila jej byť oporou stále…zas ja si neviem predstaviť byť takáto k svojej kamarátke lebo viem aký to je pocit vyskúšať všetko možné a prežiť si potraty…druhej kamrátke sa podarilo hneď na prvý šup a už má krásneho chlapčeka ktorý bude mať rok vždy som jej bola oporou a tešila sa s ňou ..ale asi niesme všetky rovnaké
@anonym_autor Panebože skús sa nato pozrieť aj inak..s jej pohľadu. Sama nevieš ako by si sa zachovala ty.
Pretože ty prechádzaš momentálne radosťou kým ona,cíti možno smútok, beznádej..
Nie je to preto, ze by ti nepriala..psychika dokáže zmeniť.
Určite to nikomu na nálade nepridáva a niekto to dokáže spracovať a tešiť sa a niekto to nesie ťažko "prečo ona a ja nie"!? Zato nemusí byť ani zlá kamarátka, ani tá čo ti nepraje.
Len ju to hlboko zasiahlo a musí to spracovať.
Nechaj ju teraz spracovať to..vies aké to musí byť ťažké pre ňu? Ak sa im nedarí dlho..
@anonym_6ccbff
@anonym_a083d6
@nikoleta999 myslim, ze vsetci vieme ake to musi byt pre nu tazke, ale to neznamena, ze sa musi spravat ako uplna krava. Ani na to nema narok. Radsej nech mlci. To nie je kamoska.
Pred takmer 20 rokmi som mala kolegyňu, ktorá podstúpila niekoľko umelých, bohužiaľ vždy neúspešne. Medzičasom sme otehotneli viaceré kolegyne, presnejšie 6, z toho dve čakali dvojičky. Všetky sme si boli blízke, veľmi dobre sme spolu vychádzali, boli sme si navzájom na svadbách. Ona sa z toho zosypala. Nevedeli sme, ako k nej pristupovať, ako sa jej ozvať a či vôbec. Nechala som to tak, nech to plynie. Po materskej som sa tam už nevrátila (skončila mi zmluva). Naše kontakty sa na čas pretrhli. O pár rokov som riešila gymnastiku pre dcéru a stretla som tam JU. S dcérou. A s ďalšou v brušku. Doslova bez slov sme si padli do náručia a dlho sa objímali. Dnes sme už znova kolegyne (na inom pracovisku) a veľmi dobre spolu vychádzame.
Pred takmer 20 rokmi som mala kolegyňu, ktorá podstúpila niekoľko umelých, bohužiaľ vždy neúspešne. Medzičasom sme otehotneli viaceré kolegyne, presnejšie 6, z toho dve čakali dvojičky. Všetky sme si boli blízke, veľmi dobre sme spolu vychádzali, boli sme si navzájom na svadbách. Ona sa z toho zosypala. Nevedeli sme, ako k nej pristupovať, ako sa jej ozvať a či vôbec. Nechala som to tak, nech to plynie. Po materskej som sa tam už nevrátila (skončila mi zmluva). Naše kontakty sa na čas pretrhli. O pár rokov som riešila gymnastiku pre dcéru a stretla som tam JU. S dcérou. A s ďalšou v brušku. Doslova bez slov sme si padli do náručia a dlho sa objímali. Dnes sme už znova kolegyne (na inom pracovisku) a veľmi dobre spolu vychádzame.
@nikaeli To je ake krasne a dojimave. Ach niekedy ten zivot hadze riadne polena pod nohy zenam kym maju babatka. Sice ju nepoznam, ale tesim sa, ze sa jej az 2 deticky podarili a tiez, ze si jej "odpustila".
@nikaeli To je ake krasne a dojimave. Ach niekedy ten zivot hadze riadne polena pod nohy zenam kym maju babatka. Sice ju nepoznam, ale tesim sa, ze sa jej az 2 deticky podarili a tiez, ze si jej "odpustila".
@anonym_49fe5c nemala som prečo sa na ňu hnevať. Aj ja som prišla o dve bábätká. Verím, že to pre ňu muselo byť v kolektíve brušiek veľmi ťažké. Naše kočky sú už veľké. Moja už maturuje, jej bude o rok. V našom prípade platí, že čas je najlepší lekár. A vieš čo je super? že sa jej nakoniec obe bábätká podarili prirodzene. Zmierila sa s tým, že sa im nedarí, prestala riešiť doplnky a ambulancie a ono to prišlo 🍀
@anonym_autor momentálne by som ju sama neoslovovala. Ona zrejme prechádza niecim ťažkým. A jej reakcia vypoveda o nej nie o tebe. Zameraj sa na seba, tešte sa z babatka. Gratulujem.