icon

Kde smeruje tento ,,vzťah?

mafmaf
Dnes o 13:07

Ahojte.Veľmi ťažké sa je rozhodnúť ,koľko informácií má človek poskytnúť Vám, aby ten pohľad na situáciu bol ,,objektívny,,. Myslím ,že aj pri najväčšej snahe sa to nepodarí, predsa len určitá miera subjektívneho z mojej strany tu bude.Príspevok čítala aj ona.Skúsime.
On 40+,jeden vztah pred 20r nevysiel, teraz partnerstvo 15r+,jedno dieťa, začiatok ZŠ,jedno ,,pošmyknutie,, popri 15r. vztahu, teraz sa to stalo, zalubil som sa(o predchádzajúcich vztahoch, o 1 pošmyknutí ona vie)on trošku otrlejší a kľudnejší,ochotný na výsledok počkať
ona 30+, 1 dieťa, manželstvo cca 15r,nejaké krátke vzťahy pred ,ona trošku temperamentnejšia, chcieť vidieť výsledok najlepšie hneď
Spoznali sa náhodne.. Napísať ,že už vtedy tam ,,niečo,, medzi nimi prebehlo je veľmi čudné,ale pravdivé. On ju kontaktoval ako prvý, sociálne siete. Jej prvé kroky boli písmenká zo slušnosti, neskôr obojstranná pauza cca mesiac,potom znovu .Približne cca 2mesiace v móde písmenká o všetkom(o živote, o práci, o vzťahoch neskôr,deťoch).Žiadne sexuálne ,,harašenie,, v písmenkách. On postupom času cítil vo svojom vnútri čo popieral už dlhú dobu(a nechystal sa jej to prezradiť), druhá strana to vycítila a po dlhom odďaľovaní pravdy, to z neho vytiahla (myšlienky nonstop,vnútro, pocity chýbania). Po cca 4mesiacoch osobné stretko. Neplánované týždeň dopredu, spontánne o hodinku tam a tam. Písmenka sa pretavili v realitu, potvrdilo sa čo vnútro cítilo, jedna pusa.
Pribudli stretnutia,občasné milovanie, obaja sme boli tam, kde sme nechceli byť. Ani jeden nebol hrdý na to.
Pre tých, čo v tom vidia len niečo založené na sexe, chémii...tak Vás sklamem. Pretože niečo čo máte tak veľmi veľmi sporadicky(pretože priestor, čas,okolnosti) by to neudržalo 3roky.
Do toho spoločný čas bol tak vzácny , že sme ho využili na prírodu, obed a dočerpanie energie prechádzkami. Áno, nepopieram, rozumieme si aj v tejto oblasti.
Po cca 5mes od spoznania ona iniciovala posunutie tohoto nevzťahu do vyššieho ,,levelu,,.V zmysle naplánovať detaily, dohodnúť sa s partnermi, pripraviť deti atd. On bol ten čo bol nepripravený, poukazoval že sme veľmi uponáhľaní, v tak vážnej veci, nevedel sa preniesť cez dieťa, a poukazoval na dieťa u nej, pretože mal strach , že ona si neuvedomuje ,čo ju čaká. Prišlo jeho NIE,s vysvetlením dôvodov. Pomaly opäť k sebe. Párkrát to chcela ona ,,zahodiť,, ,povedala mu nech jej dá pokoj, že je to množstvo problémov, boli pauzy,on sa nikdy nestiahol, napriek problémom. Pomaly sa riešili okolnosti ale vždy smerom k cieľu byť s ňou. Čas plynul,vieme ako život rýchlo beží, raz sa to riešilo viac, raz menej. Medzitým vždy život ,,pripravil,, ešte niečo navyše, boli to situácie vážneho charakteru(zdravie) na obidvoch stranách u ich partnerov.
Na jej strane ju časom ,,dohnali,, pocity(ktoré mal on vtedy už,aj kvôli jej dieťaťu) ohľadom detí, strach ako bez nich,či im to môže a chce urobiť, atd...poznáte,tí čo poznajú.
Pridali sa k tomu pocity neistoty,nedôvery,či sa o nového partnera môže oprieť a spoľahnúť.(ona vie,ako on žije, čo robí, ako sa stará o deti,aký má vzťah k deťom,jej dieťa s ním v pohode,pozná finančnú stránku).Sama povedala, že jej nedal dôvod pochybovať ohľadom detí,ani ohľadom zodpovednosti. Opantal ju strach z výčitiek(dieťa jej už niečo povedalo) či urobila všetko pre dieťa so svojím terajším partnerom, strach z okolia a tlaku(,,zákerná a vplyvná rodina),z finančnej stránky(hypot),a zo stránky nepredvídateľného správania momentálneho partnera po rozvode(vyjadrenia raz tak raz tak, potreba potrestať ju -jeho slová).
Partnerstvo obidvoch sa rieši roky, už pred vzájomným spoznaním, ich partneri vedia že vzťahy sú zlé, komunikovalo sa s nimi, hľadali sa formy ,,zlepšenia,,, všetko bolo len dočasné, alebo nefungovalo vôbec. Svoje chyby si uvedomujeme.
Ak by ste sa chceli spýtať ,prečo sú ešte tam obaja kde sú, povedali by zhodne že kvôli deťom.
Dôjdeme k záveru a možno k takým možnostiam, ktoré spolu preberali a možno nemajú na ne rovnaký pohľad a tu vzniká priestor vyjadriť názor k možnostiam.
on: Dieťa ma spracované vo svojom vnútri ako sa to dá(samozrejme to nikdy nebude bez bolesti),vzťahovo tiež, netlačí na výsledok, čas a limity dokedy. Bude to znieť zvláštne, ale on s ňou naozaj žil ,,partnerský,,život doteraz(s jej radosťami, starostami, dieťaťom ,povinnosťami..aj keď nebol pri nej v dome.
ona: dieťa má nespracované, prišli výčitky, chce si to ujasniť doma, chce sa venovať sebe a dieťaťu, Navzájom sme mali doriešené veci okolo detí, financií,bývania a pod..
Možno jednoduchá otázka,čo by ste urobili vy na JEHO a JEJ mieste?

PS: Odhodlanie podeliť sa s naším trápením na MK trvalo viac dní.Chceli sme možno pohľad niekoho zvonku,aj keď nemal ,,obuté naše topánky,,.
Bohužiaľ pre mňa, posledné dni sa zmenila stratégia na jej strane, dospela k názoru, že ako partner som pre ňu nevhodný. Chce sa úplne odmlčať, nájsť samu seba, minimálne na 3 mesiace, aby sme vraj mohli fungovať ako kamaráti. Pozatvárala všetky dvere, povedala že ju nezaujímam, ani moje deti. Toto nie je ona vnútorne. Neverím.
Nevzdať sa, alebo vzdať sa?Takáto ,,spiatočka,, je akceptovateľná hneď na ,,prvú,,?

anonym_ca3cf7
Dnes o 13:15

@mafmaf chápem ju, veľmi sa čudujem, že tak dlhý čas ťa akceptovala a tiež také nezmyselné balansovanie nazývané vzťahom. Pre ňu je z toho výsledok: O, nula, len jedno veľké trápenie, predpokladám. Keby som bola na jej mieste, už dávno to utnem ako neperspektívne, oberajúce o energiu a čas. Mal si sa rozhýbať skôr a prevziať zodpovednosť. Treba ju nechať už konečne na pokoji.

anonym_ffd2f6
Dnes o 13:37

Mas teda jedno dieta alebo viac deti?

anonym_0c16e2
Dnes o 13:45

Toto bolo také dlhé čítanie ,🙄🙄.V polovičke ma to prestalo baviť a nedočítala som to, priznám sa.Napriek tomu ti napíšem svoj pohľad na danú vec.. keď si aj v živote takýto nerozhodný, dlho nad všetkým rozmýšľajúci...tak jej dám za pravdu, že nemáte byť spolu,si pre ňu nepoužiteľný..ty si urob zo svojim životom/vzťahom čo chceš a jej daj pokoj..Ona potrebuje niekoho úplne iného..a nie teba 😏

anonym_3a5b56
Dnes o 14:03

Podľa mňa to nie je, že časom začala váhať kvôli tomu, čo si ty hovoril od začiatku (dieťa), ale kvôli tomu, že si jej povedal nie a naťahoval to proste pridlho, mala čas nad tým až moc rozmýšľať + stratila v tebe istotu... neviem čo odporučiť tebe, ale jej by som povedala, že ak chce naozaj zapracovať na tom, čo má doma, tak s tebou úplne prerušiť kontakt, vymazať ťa zo života a so svojim partnerom, ak je ochotný aj on, navštíviť poradňu... ak nechcú, tak tiež ísť od seba, ale nie kvôli tebe

ivicatolic
Dnes o 14:12

@mafmaf ty budeš tak "ťažký" človek , že mi je normálne z teba ťažko, z tvojho ťažkého, nezrozumiteľne napísaného článku , idem si dať asi nejaké barbituráty 😭

anonym_4a0c53
Dnes o 14:31

Citi tlak, cuva. Mozno koniec, mozno nie. Treba zvolnit z tvojej strany.
Ja som to necitala, len zaciatok, je to divne napisane. AI tak zhodnotila a poradila.

mafmaf
autor
Dnes o 14:44

Uznávam, je veľmi ťažké ,,natlačiť,, všetky info do jedného príspevku aby to malo hlavu a pätu. Keď to dáme v takých bodoch, je to ťažké čítanie.Možno upresním.
-akceptovala príliš dlho? my sme v tom boli obaja rovnako, netreba si zase predstavovať že ja som bol ten čo bojkotoval jej snahu na vyšší level.aj ona sa zmietala v neistote.chcem, nechcem.plus rozhodnutie sme veľakrát nemohli urobiť kvoli zdr problémom.Nie že nechceli, nemohli.Ona s tým súhlasí,že fakt sme nemohli.Preto to netreba brať ako jednostranné ťahanie.
-uznávam, čas,komplikácie,tomu neprospeli

moonlight1210
Dnes o 14:47

“Pre tých, čo v tom vidia len niečo založené na sexe, chémii...tak Vás sklamem. Pretože niečo čo máte tak veľmi veľmi sporadicky(pretože priestor, čas,okolnosti) by to neudržalo 3roky.”
By si sa divil, ze prave preto to vydrzalo dlhsie a nevycerpalo sa to po kratsej dobe.

“ ona: dieťa má nespracované, prišli výčitky, chce si to ujasniť doma, chce sa venovať sebe a dieťaťu, ”
Mala cas dat na vahy straty a zisky, vyslo to v prospech strat, a najskor ide teraz reparovat manzelstvo.

“ aby sme vraj mohli fungovať ako kamaráti. Pozatvárala všetky dvere, povedala že ju nezaujímam, ani moje deti.”
Nejde to este uplne utat s tebou, lebo chapava butlava vrba sa tazko hlada. A vy ste si uz toho pozdielali tolko, ze si najjednoduchsie riesenie, ked by bolo treba robit emocny vankus.

Podciarknute, scitane:
Obisli ste sa v case i priestore.
Kym ty si vahal, ona bola v podstate pripravena. Kym ty si si dopriaval cas na konecne rozhodnutie, ona ona k nemu dospela, aj ho za ten cas prehodnotila.
Ked ty teraz si uz konecne pripraveny, ona uz nechce konat.

Podobne sa casto udeje medzi dvomi, co chcu napravat neveru vo vztahu.
Napr. On bol neverny, olutoval, je pripraveny odcinit chyby, chce sa kajat, chce zacat odznova.
Ona este nie je prirpavena sa s nim ani bavit, ani odpustit, ani zabudnut.
On sa snazi, ona vsetko odmieta, ryje do neho, vracia mu emocne udery, citove facky, poklada telefon, zatvara sa v inej izbe, vyhyba sa mu, dookola ho pri kazdej prilezitosti konfrontuje s jeho zlyhanim, vyhadzuje mu to na oci (lebo vnutorne sa este stale trapi a zbavuje sa tak hnevu).
On to znasa ako sucast trestu a snazi sa dalej. Ale postupne ma pocit, ze je to vsetko zbytocne, kazda snaha je zarazena z jej strany odmietanim, tak sa zacne tiez radsej od nej emocne odstrihavat.
Ona sa konecne prenesie cez tu najhorsiu fazu a citi sa pripravena zacat s nim na tom pracovat, on uz stratil chut a zaujem a odchadza.
Nie je to fer voci nej, ze vlastne nedostala svoj cas, ale deje sa to.

Nieco podobne sa udialo u vas. Obisli ste sa v case a priestore.

mafmaf
autor
Dnes o 14:57
@moonlight1210

“Pre tých, čo v tom vidia len niečo založené na sexe, chémii...tak Vás sklamem. Pretože niečo čo máte tak veľmi veľmi sporadicky(pretože priestor, čas,okolnosti) by to neudržalo 3roky.”
By si sa divil, ze prave preto to vydrzalo dlhsie a nevycerpalo sa to po kratsej dobe.

“ ona: dieťa má nespracované, prišli výčitky, chce si to ujasniť doma, chce sa venovať sebe a dieťaťu, ”
Mala cas dat na vahy straty a zisky, vyslo to v prospech strat, a najskor ide teraz reparovat manzelstvo.

“ aby sme vraj mohli fungovať ako kamaráti. Pozatvárala všetky dvere, povedala že ju nezaujímam, ani moje deti.”
Nejde to este uplne utat s tebou, lebo chapava butlava vrba sa tazko hlada. A vy ste si uz toho pozdielali tolko, ze si najjednoduchsie riesenie, ked by bolo treba robit emocny vankus.

Podciarknute, scitane:
Obisli ste sa v case i priestore.
Kym ty si vahal, ona bola v podstate pripravena. Kym ty si si dopriaval cas na konecne rozhodnutie, ona ona k nemu dospela, aj ho za ten cas prehodnotila.
Ked ty teraz si uz konecne pripraveny, ona uz nechce konat.

Podobne sa casto udeje medzi dvomi, co chcu napravat neveru vo vztahu.
Napr. On bol neverny, olutoval, je pripraveny odcinit chyby, chce sa kajat, chce zacat odznova.
Ona este nie je prirpavena sa s nim ani bavit, ani odpustit, ani zabudnut.
On sa snazi, ona vsetko odmieta, ryje do neho, vracia mu emocne udery, citove facky, poklada telefon, zatvara sa v inej izbe, vyhyba sa mu, dookola ho pri kazdej prilezitosti konfrontuje s jeho zlyhanim, vyhadzuje mu to na oci (lebo vnutorne sa este stale trapi a zbavuje sa tak hnevu).
On to znasa ako sucast trestu a snazi sa dalej. Ale postupne ma pocit, ze je to vsetko zbytocne, kazda snaha je zarazena z jej strany odmietanim, tak sa zacne tiez radsej od nej emocne odstrihavat.
Ona sa konecne prenesie cez tu najhorsiu fazu a citi sa pripravena zacat s nim na tom pracovat, on uz stratil chut a zaujem a odchadza.
Nie je to fer voci nej, ze vlastne nedostala svoj cas, ale deje sa to.

Nieco podobne sa udialo u vas. Obisli ste sa v case a priestore.

@moonlight1210 áno, je to veľmi pravdepodobné-to také obídenie.S dotazom že o všetkých krokoch sme vedeli navzájom,čakali sme sa navzájom a tam ma prekvapuje potom tá náhla spiatočka.Vraví ,žiadny repas manželstva.Cesta k samostatnosti časom vraj.

petronelag
Dnes o 15:12

Ja si myslím, že tá žena má z tohto "vzťahu" pocit, že napriek všetkej jej snahe to nenapreduje, alebo ju to dokonca začína brzdiť.

anonym_c26573
Dnes o 15:12

Je to dlhé a neprehľadné. Kdesi v polovici som sa stratila, potom som zas našla niť.
Na mieste ženy by som zo vzťahu vycúvala - tak ako to píše v poslednom odseku. Na mieste tvojom by som to tiež zabalila.
Na môj vkus príliš všetko komplikované.

moonlight1210
Dnes o 15:14
@mafmaf

@moonlight1210 áno, je to veľmi pravdepodobné-to také obídenie.S dotazom že o všetkých krokoch sme vedeli navzájom,čakali sme sa navzájom a tam ma prekvapuje potom tá náhla spiatočka.Vraví ,žiadny repas manželstva.Cesta k samostatnosti časom vraj.

@mafmaf ty sa teraz rozhodni za seba. Necakaj na nu.
Soklo to, zabolelo to, ale je to, ako to je.

Rozmysli si to aj s tym, ze budete kamosi. Za mna je to dost o tom, ze si teraz len taky jej back-up. Taky pocit na pozadi, ze tam ktosi je a caka (na nu). Ze proste nie je sama. Stale je pre niekoho ta dolezita a hlavne to ona si vybera (a aktualne si vybera byt bez vztahu). Proste je ine volit si (medzi tebou a samotou) a ine zobrat, co ostane, lebo nema na vyber.

A moze sa stat, ze sa znova obidete, lebo pre zmenu ona dospeje naspat k nazoru, ze nie iba kamosi, ale znova vztah.
No ty uz budes zase uplne inde.

Co sa tyka, ze povedala, ze ju nezaujimas ty, ani tvoj deti - to skor z nej hovorila trpkost. Neber si to tak. Ale zaroven neber to ako povzbudenie, aby si ju presviedcal.

kikush182329
Dnes o 15:35

Bud ju chces alebo nie. Konaj alebo jej chod z cesty. Keby ti na nej tak zalezi, uz davno by si jej vytvoril bezpecny priestor. Aj keby ona nemohla, ty uz mohol mat usporiadany zivot.

bielasovicka
Dnes o 15:42

môžeš vysvetliť prečo píšeš tak debilne, ako by si písal o úplne iných ľuďoch, a pritom to je cele o tebe? To nevieš hneď napísať ze to píšeš o sebe? Strašné čítanie toto 🤦🏻‍♀️
@mafmaf

janetinka27
Dnes o 15:49

@mafmaf ahoj, nepises ako sa k tomu stavia tvoja partnerka/manzelka? Bojuje o vas vztah?
V com spocivali problemy vasho vztahu este pred tymto tvojim novym vztahom?
Ako fungujes doma 3 roky?
Kolko mas deti, vedia, ze sa nieco deje? To mensie dieta muselo byt este male, ked zacal tvoj novy vztah.

zuzanka.zuzu
Dnes o 15:56

tento citový blábol písal muž? 🙈😂

anonym_ffd2f6
Dnes o 15:59
@janetinka27

@mafmaf ahoj, nepises ako sa k tomu stavia tvoja partnerka/manzelka? Bojuje o vas vztah?
V com spocivali problemy vasho vztahu este pred tymto tvojim novym vztahom?
Ako fungujes doma 3 roky?
Kolko mas deti, vedia, ze sa nieco deje? To mensie dieta muselo byt este male, ked zacal tvoj novy vztah.

@janetinka27 na zaciatku pise jedno dieta, na konci uz jeho deti, tak ktovie ako to ma.

rozculena
Dnes o 16:43

toto sa nedá čítať,píšeš ako tatár,ak si myslíš,že tento štýl je zaujímavý,tak nie je.
Čítať to je utrpenie a myslím,že aj vzťah s tebou .......

anna777115
Dnes o 16:47

Nechapem tuto potrebu štýlu písania, ktora prechádza z jednej osoby cez druhú,tretiu. Ja, sa v tom normalne strácam. Však normalne opíšem situáciu vlastnými slovami a nesnažím sa z toho spraviť silou mocou román.

anonym_2aa5c2
Dnes o 19:04
@mafmaf

@mafmaf napisem ti pohlad zeny. Ak ma zena urobit vazny zivotny krok k muzovi, kvoli ktoremu ma zvratit svoj doterajsi zivot, aj ked komplikovany, potrebuje mat v tebe istotu. Ty si nie si sam sebou dostatocne isty aby si jej mohol odhodlane ponuknut istu buducnost. Vsetko ostatne sa odvija podla mojho pohladu od tohto centralneho problemu. Zena hlada v muzovi istotu a tu jej vie dat len ten, kto si je sam sebou isty

anonym_0bc2e9
Autor odpoveď zmazal
anonym_0bc2e9
Autor odpoveď zmazal
anonym_0bc2e9
Dnes o 21:15

@mafmaf Ak niekoho tak veľmi miluješ, prave kvoli tomu zakceptujes jeho voľbu-rozhodnutie.