Koľko partnerov dokážeme skutočne milovať za život?
Nechcem radu, len podebatovať a vidieť rôzne názory. Napadla mi taká myšlienka. Koľko partnerov vie podľa vás človek milovať, alebo teda dokážeme milovať za život naozaj viacerych ľudí? Nemyslím teraz životných partnerov v dlhších časových etapách. Že trebárs 3 partnerov za cely život, s veľkými odstupmi. Ale to, keď ma niekto častejšie a kratšie vzťahy, kde toho človeka miluje.
Natrafila som na mužov, ktorí mávali sex so ženami bez hlbšieho puta. A milovali malo, možno 1-2 ženy. A potom takých, ktorí nemali neviazaný sex bez citov, ale mali viacej skutočných vzťahov, hoci kratších. Zistila som, že kedysi som opovrhovala tými prvými, ale teraz z hladiska potenciálneho partnera je pre mna prijateľnejšia taká minulosť, ako tých druhých. Viem sa zmieriť s tým, že by môj partner spal s viacerými ženami, ku ktorým by nič necítil v tom čase a už vôbec, keď bude so mnou ale je mi ťažšie z toho, byt s niekym, kto predo mnou miloval v krátkych obdobiach viaceré ženy lebo bol s nimi vo vzťahu. Ak niekto dokáže za pól-trištvrte roka milovať ženu, následne sa rozídu, dá si čas na spracovanie a vie potom milovať žiadnu, sú to skutočne city? Príde mi to, že buď potom musí mat medzi nimi niekoho, koho miloval najviac alebo rovnako nebude dostatočne milovať ani mna.
Láska má pre mňa rôzne podoby a môže byť aj krátka a intenzívna, je to vcelku abstraktný pojem a každý prežíva vzťahy a city inak a je to tak trochu hra so slovíčkami, niekto povie, že miluje aj v situácii kedy by to iný nepovedal a naopak… ťažko povedať všeobecne kedy je to “skutočné” a už vôbec nevidím zmysel porovnávať, koho ľúbil viac a koho menej a čo je dostatočné… je nám spolu dobre tu a teraz? To je pre mňa dôležité
ale kto povie čo je skutočne láska?
@biba_18 to je pravda. Za mna je to puto a city, ktoré netrvajú len v tom obdobi, čo s niekym som. Nevedela by som do roka a možno ani po roku milovať inú osobu a preto viem, že to bola láska a skutočne city, niečo čo časom nie je ovplyvnené a vieme sa len vedome posunúť ďalej. Bojim sa, že takýmto mužom nebudem skutočne milovaná pretože miluje práve toho, s kým je a to v krátkych časových oknách.
@anonym_autor ja to vidím rovnako
Zbytocne nad tym dumat... niekto poblaznenie a zalubenost povazuje za lasku. Ja sama s odstupom casu vela veci prehodnocujem inak.
Podľa mňa taká naozaj láska,je láska k rodine u mňa
Je to aj v dobrom aj v zlom aj keby kamene padali
Vzťah medzi muzom a ženou je to skôr puto, ktoré ked funguje aj láska sa rozvíja a ked nefunguje,tak upadá
Asi ano...kto vie. Keďže mnoho chlapov odchádza z manželstva a rovno ku svojej milenke...ktorú zrejme miluje viac ako svoju manželku, keď je schopný opustiť aj deti.
Takze áno , da sa asi viacej milovať.
Z môjho pohľadu je každé zaľúbenie, zamilovanie ine.
toľko, koľko stihneme predtým, než si povieme „už fakt nikdy“ … a potom ešte jedného
@anonym_autor boli zamilovaný ale nemilovali. Zamilovanosť je ten ošiaľ vášne, chémie a milovanie je to potom - kompromisy, akceptovanie chýb,… zamilovaná môžeš byť milionkrát. Milovať asi nie tak veľa, lebo koľkým ľudom by si vedela akceptovať nejaké maniere a možno meniť aj svoje vnútorne nastavenie?
@anonym_autor jedného skutočne silno
Ja si myslím, že je ťažko povedať, kedy je to skutočná láska. Každý to vnímame inak. Niekto vidí lásku v porozumení, pochopení, niekto v peniazoch, niekto vo fyzickej príťažlivosti. Niekto potrebuje ako dôkaz lásky dary, inému stačí úsmev a pohladenie. Každý človek nás záujme niečím iným. Ale kto vie, ktoré z toho je naozaj skutočná láska? Svojho partnera môžeš milovať pre jeho láskavosť, no rokmi príde do života niekto, do koho sa zamilujes práve pre iný dôvod ktorým si ťa získa. Na začiatku každého vzťahu je to také zamilovanie, vášeň, chémia, príťažlivosť. Či už ide o dlhodobý vzťah alebo len chvíľkové pobláznenie, kamarátstvo s výhodami.... Keď to všetko opadne, vtedy to buď skončí, alebo prichádza ta skutočná láska. No rokmi sa tie city menia, prichádzajú do života rôzne situácie ktoré ten vzťah preveria. Niekedy príde sklamanie, cez ktoré sa nedokážeme preniesť aj keď milujeme skutočne. Vtedy môže prísť osoba, ktorá nám s tým sklamaním pomôže, a vtedy sa začne budovať nový vzťah, nová láska... je to len o našom nastavení. My máme tento rok 20 výročie vzťahu. S chlapom sa smejeme, že to už spolu nieako dobojujeme (máme 30-35rokov)😃 že komu by sa chcelo zase niekoho hľadať a začínať od začiatku 😄. Myslim, že by som sa dokázala zase zamilovat, ale či by som dokázala znovu za dať do vzťahu všetko ako do tohto to neviem. Už by som mala iné priority, vadilo by mi viac veci... bolo by to oveľa ťažšie
@anonym_autor láska pre mňa znamená strašne veľa vecí a sama som prišla na to že ex som nemilovala, áno, myslela som si to ale nebola to láska. Bol to klamlivý pohľad a tak to má veľa ľudí si myslím. Domnievajú sa, že milujú súčasného, o tri mesiace už milujú ďalšieho o rok ďalšieho... Ale je to naozaj láska? Nie je to len poblaznenie, závislosť na niekom, zotrvavanie vo falošnom vzťahu, falošnej predstave? Manžel je doslova moja druhá polovica a neviem si predstaviť nájsť niekoho čo by ma dopĺňal lepšie. Je všetkým o čom som nevedela, že potrebujem a chcem. A takého už druhého nenájdem. Možno raz podľa okolností budem v tej situácii ale už to bude zasa trochu iný cit, iný človek, iný typ lásky.
Niekto sa vie zamilovat veľmi ľahko, o sebe napíšem, že som nikdy nebola naozaj zamilovaná a žiaden s partnerov to ani nevedel.
Moja kamarátka je úplný opak, tá je vkuse zamilovaná, vždy do niekoho iného.
A vždy to veľmi ťažko znáša, keď s milovaným už nemože byť, vracia, nechutenstvo, plače, trápi sa jak koň.
Aj by som jej chcela závidieť, ale keď vidím ako zomiera za živa som radšej spokojná ako to je.
A keď sa zasa zamiluje tak kvitne, s láskou na ex spomína, ale vždy je na prvom mieste ten aktuálny.
Tak by som sa týmto nezaťažovala, nie je zlé byť schopný lásky, vždy je momentálna láska naj
V živote každej ženy je muž, ktorý je jej osudom. Keď sa jej podarí mu vyhnúť, je zachránená.

ale kto povie čo je skutočne láska?