Koľko priateľov potrebujete vo virtuálnom svete?
Co znaci o cloveku, ak ma trebarz na facebooku viac ako 100 priatelov? Iba mne to pride divne? K comu je to dobre? Nedokazze sa venovat vsetkym plnohodnotne a k comu to je? Ja si myslim ze blizka rodina, par ludi s ktorymi sa stretavam, par najlepsich spoluziakov , priatelov uplne staci nie?
@anonym_autor všade mám ľudí, ktorých poznám. Nepotrebujem mať stovky “priateľov” a followerov a to mám 22 🤷🏽♀️
@anonym_autor hmm... a to kto ako ovplyvni... ja pouzivam FB na kontaktovanie sa napriklad so spoluziakmi zo zakladky, strednej, vysky... a aby som mal na nich kontakt (nespadlo to do spamu), tak sme "priatelia" (aj teda v realnom zivote minimalne znami)... Detto ak niekto starsi (ked niekto pouziva FB, tak bude starsi 🙂 ) presiel x zamestnaniami, tak tam ma (ex)kolegov... to neznamena, ze je s nimi v neustalom kontakte, ale ked potrebuje, tak sa dokaze s nimi spojit.
A preboha, snad blizku rodinu nekontaktujem cez FB... na tom mam normalne kanaly (volame si, piseme alebo sa rovno stretavame)... FB teda na blizku rodinu rozhodne je najmenej vhodny za mna
@anonym_autor hmm... a to kto ako ovplyvni... ja pouzivam FB na kontaktovanie sa napriklad so spoluziakmi zo zakladky, strednej, vysky... a aby som mal na nich kontakt (nespadlo to do spamu), tak sme "priatelia" (aj teda v realnom zivote minimalne znami)... Detto ak niekto starsi (ked niekto pouziva FB, tak bude starsi 🙂 ) presiel x zamestnaniami, tak tam ma (ex)kolegov... to neznamena, ze je s nimi v neustalom kontakte, ale ked potrebuje, tak sa dokaze s nimi spojit.
A preboha, snad blizku rodinu nekontaktujem cez FB... na tom mam normalne kanaly (volame si, piseme alebo sa rovno stretavame)... FB teda na blizku rodinu rozhodne je najmenej vhodny za mna
@anonym_cc3857 a naco ti to je? naco ti kontakt na spoluziaka co ti pred 30 rokmi hodil papuce do zacoda ?
Ja mam par ludi na fb ... ,,neznasam" to kamkovanie sa s kazdym koho poznam z videnia a aby videl vsetko co bezne robit, kde som atd.
Mam v reale 3 velmi dobre kamosky,s nimi som v kontakte denne pisomne a aj sa pravidelne stretavame. Tiez mi pride divne mat tam stovky ludi co sem tam stretnem ,pripadne aj tisicky. Ja vsetky ziadosti rusim. Ale inak fb je uz za opicami by som povedala a je mi to jedno, nepytam sa ich preco tam maju hoc koho.
@anonym_cc3857 a naco ti to je? naco ti kontakt na spoluziaka co ti pred 30 rokmi hodil papuce do zacoda ?
@anonym_autor tak netusim, na aku zakladku si chodila ty, ale ja na taku nie a mnohi sme dalej isli na strednu alebo sa "stretli" na vysokej... A z ostatnymi sa radi stretneme na stretavke (ked sa rozliezli do roznych kutov sveta)... ale to sme asi taka bublina ked tebe niekto hadzal papuce do zachoda...
@anonym_autor tak netusim, na aku zakladku si chodila ty, ale ja na taku nie a mnohi sme dalej isli na strednu alebo sa "stretli" na vysokej... A z ostatnymi sa radi stretneme na stretavke (ked sa rozliezli do roznych kutov sveta)... ale to sme asi taka bublina ked tebe niekto hadzal papuce do zachoda...
@anonym_cc3857 za mojich cias nas bolo v triede 25 az 30 a neprepadali sme kazdy rok cize 25 az 30 sa prenieslo az do konca skoly, to je stale 25 az 30 ludi iba. nie 300... asi si vela krat prepadla 🙂
@anonym_cc3857 za mojich cias nas bolo v triede 25 az 30 a neprepadali sme kazdy rok cize 25 az 30 sa prenieslo az do konca skoly, to je stale 25 az 30 ludi iba. nie 300... asi si vela krat prepadla 🙂
@anonym_autor takze teda 30 na zakladke, stredna 30 +30 (prestupil som) + zopar z paralelnych tried, vyska aj 120-200 ludi, zopar zamestnani, konicky, dovolenky, nejaky business, zaujmove fora apod...
Praveze FB je dobre odkladisko aj na ludi, ktorych potrebujes / chces kontaktovat raz za cas (zorganizovat stretavku napriklad)... kazdy to ma rozne
Je to nastroj - nieco ako zoznam v telefone... tiez tam nemam iba babku a rodicov... 🙂
Tiež nechápem načo je to dobré......ale nie,nie sú to skutočný priatelia.
Je veľmi veľa ľudí čo prijme na FB žiadosť od hocikoho,koho ani nepozná,len aby tam mali vysoké číslo priateľov......
Nemám Facebook,ani Instagram,ani Twitter,ani WhatsApp,ani pokec,ani a ani...som úplný sociálne sieťový neandertálec 😁. Mám len modrého koňa a modrú strechu, plus počasie a Google play,mapy atď 🤭. Na rady, prežitie v tejto dobe mi to úplne stačí a doteraz plačem za mojím tlačítkovým mobilom,bol to nezmar 😩🤭.
Vieš čo na FB mám len rodinu a pár ľudí s ktorými si mám aj v reálnom živote čo to povedať. Nie každý kto sa v mojom živote mihne je aj môj priateľ aby som s ním zdieľala veci zo zivota
mám len FB a na ňom tuším 8 priateľov. ľudia, s ktorými sa poznám reálne, poznám sa dobre (nie je to rodina) a viem, že kedykoľvek sa stretneme, tak sa vieme perfektne porozprávať, hoci nie sme typickí priatelia chodiaci na kávičku či pizzu. nedávam si tam však kde koho. v podstate
@anonym_autor zdieľam tvoj názor a tiež tomu nerozumiem, načo je niekomu 500 priateľov 😀 nech si každý robí, ako chce, ale už tu padli rozumné názory, že to nie sú skutoční priatelia. mnohí tam majú ako "priateľov" ľudí, ktorí sa okolo nich šuchli možno 1-2x v živote. ale šup, hneď sa dajú do priateľstva. no ale - ich vec.
@anonym_autor takze teda 30 na zakladke, stredna 30 +30 (prestupil som) + zopar z paralelnych tried, vyska aj 120-200 ludi, zopar zamestnani, konicky, dovolenky, nejaky business, zaujmove fora apod...
Praveze FB je dobre odkladisko aj na ludi, ktorych potrebujes / chces kontaktovat raz za cas (zorganizovat stretavku napriklad)... kazdy to ma rozne
Je to nastroj - nieco ako zoznam v telefone... tiez tam nemam iba babku a rodicov... 🙂
@anonym_cc3857 tak ta poprosim, ked mas tolko priatelov a vsade ste v kontakte, tak zohaname tanecne saty na latino. Velkost 170 cm XS, Dakujem . Najlepsie cerveno cierne. Aspon vyskusame ci ti to k nieco je, mat kontakt na spoluziakov z vedlajsej triedy a na vysokej skole sediaceho v rade cislo 17 z prava posledneho.
@anonym_cc3857 tak ta poprosim, ked mas tolko priatelov a vsade ste v kontakte, tak zohaname tanecne saty na latino. Velkost 170 cm XS, Dakujem . Najlepsie cerveno cierne. Aspon vyskusame ci ti to k nieco je, mat kontakt na spoluziakov z vedlajsej triedy a na vysokej skole sediaceho v rade cislo 17 z prava posledneho.
@anonym_autor vieš, akú odpoveď na toto dostaneš, že? 😀 😀
Tiež nechápem načo je to dobré......ale nie,nie sú to skutočný priatelia.
Je veľmi veľa ľudí čo prijme na FB žiadosť od hocikoho,koho ani nepozná,len aby tam mali vysoké číslo priateľov......
@anonym_5b6ec2 presne, aby sa potom mohli nazvat extrovertom 🙂 ktory sedi sely den za mobilom 🙂
@anonym_autor vieš, akú odpoveď na toto dostaneš, že? 😀 😀
@amdornik viem, ze treba pribrat ☹
Priatelia na sociálnej sieti nie sú ozajstný priatelia ale inak si ich tam pridať nevieš.
@anonym_autor skôr som mala na mysli odpoveď v zmysle: "keby si mal/mala 500 priateľov ako ja, nemusela by si o to prosiť cudzích ľudí 😀
Priatelia na sociálnej sieti nie sú ozajstný priatelia ale inak si ich tam pridať nevieš.
@januska12323 tak by lepšie znelo "moja skupina" alebo "okruh", "známi" apod. a nie priatelia 😀
Priatelia sa mi tam nazbierali rokmi, veľmi dobre si uvedomujem, že mnohí z nich sú iba známi, kamošmi by som ich nenazvala, ale naozaj nemám potrebu ich tam teraz triediť a mazať ľudí, nechce sa mi a nie je to pre mňa dôležité, prispievam tam minimálne (fb pomaly ale isto zomiera), nedávam tam nič osobné, čo by mi vadilo, že vidia… a mňa poteší, keď vidím že sa má niekto z nich fajn (dokončená škola, deti, dovolenky), aj keď už nie sme v kontakte… ale teda, šaty by som teraz asi na šupu teraz nezohnala presne podľa tvojich predstav a v tvojej veľkosti, aj keď dobré rady kde oplatí kúpiť alebo dať ušiť, pripadne aj krajčírku určite 😊
@anonym_autor otočím diskusiu. Koľko “kamošov”
máte už zablokovaných😇 ? Akože počet virtuálnych priateľov je fakt iba prd😇. To počítajú 10 ročné deti, či? Jeden reálny priateľ/ka nie 1Kfakefriends, ktorých vidíme iba online.
@anonym_autor čo teba je po tom koľko má priateľov ? Šaty si zožeň sama alebo si taká neschopná ?
@anonym_autor to skôr ty si chodila len na základnú😂😂.Ďalších 25-30 stredná,potom vysoká,potom zamestnanie a možno nie len jedno😂😂😂.Ale podstata je,že riešiš nepodstatné blbosti.😉
Ty si pekne zakomplexovaná, co závidis druhym vec ktorú nikto nerieši už dobrých desať rokov? Načo sa pýtaš keď mas potom potrebu ironizovať nad odpoveďami druhých? Poznám ľudí co majú na fb cez tisíc kontaktov ale takéto chujoviny jak ty teda neriešia.
Na FB mam rodinu, priatelov a znamych, ja ziadosti o priatelstvo proaktivne neposielam a ak mi niekto posle a poznam/la som ho akceptujem.
Je mi jedno kolko ich v sucte je, takmer nic tam nepostujem, ja si rada vecer pred spanim prescrollujem, co ma kto nove. Nemusim si byt s tymi ludmi blizka, s blizkymi ludmi sa nekontaktujem cez FB.
A nie raz mi ten sirsi okruh pomohol - napr. ked nam meskal personalizovany hlavny vianocny darcek (stratil sa) a uz by ho nedorucili a pockal by si tam a poprosila som o pomoc cez FB a exspoluziak robi pre DHL triediace centrum a priniesol mi darcek domov, uzasny bol 🙂 no tak oplati sa mat tam 500 ludi. Rovnako ako ja som pomohla exspoluziacke, ktora hladala pracu...ved to nemusi byt o blizkych ludoch. A ak to tak niekto ma, ze tam ma 15 ks, je to jeho vec ale na co uz treba sa vobec pozastavovat, ze niekto si zbiera "priatelov", co je na tom? Komu tym ublizuje?
Nepotrebujem žiadnych. . A vôbec to neriesim a nesledujem kto koľko mam. Tiež ich tam mam viac a ? Však clovek ak chodil do.skoly/práce nazbieralo sa xludi... a prečo ich tam mam? No.sem tam sa riesi kadečo... napr.stretavky . A niekdy proste len tak. Par ludi mam na fb este z dôb farmvillu 😂 kto by to riesil???? A inak dnes najviac pomôžu kontakty vsade 😂 cize za mna je divne len tak mazať a blokovať ludi... ano aj ja mam par bloknutych (najmä kvôli obsahu) ale nebudem to triediť "lebo sa nestretavame".. no ťažko zbehnem na kávu s kamoškou spred 20r, ked je niekde v usa 😂 viem jej ale aspoň k narodkam popriať a spýtať sa ako zije. Pripadne vidím ze zije.. veru už par známych nezije.. bez fb by sme sa ani nedozvedeli.
@anonym_autor sere ťa to, lebo teba si nechce nikto pridať a tvoj frajer tam má kopec báb, že? Čo keby si si našla reálnych kamošov miesto tých virtuálnych a prestala komentovať a sledovať kto má koľko a bez tych dr*nutych poznámok kto kedy komu hodil do hajzla papuče... nie každý prezil v šikane pobyt v škole
@anonym_autor real priatelia na FB? To kde zijes, trosku si zaspala. Ja som mala okolo 250 friends pred cca 20r ked som.na RD hrala Farmville. A to bolo na posielanie darcekov 😃

@anonym_autor toto už dávno nikto nerieši popravde....