Konflikt s partnerovou mamou. Zvažujem rozchod
Rozišli by ste sa s priateľom v prípade, že nemáte radi jeho mamu? Nesadli sme si a ja z nej cítim niečo negatívne. Neviem to presne opísať. Ona je veľmi náladová, niekedy má protivné alebo nevhodné poznámky, niekedy keď som jej niečo povedala tak to vedela použiť proti mne. A napríklad ja chodím do kostola a jej sa nepáči žeby sme s priateľom mali svadbu v kostole. Keď niekto z jej rodiny ide do kostola, tak tiež to nevhodne okomentuje, prípadne sa jej to nepáči/robí si z toho srandu. Stále niečim zamestnáva priateľa a narúša nám to plány. Vyžaduje časté návštevy a keď sa nám v daný deň nedá prísť, tiež sa urazí. Priateľ je fajn: vieme sa porozprávať, zasmiať, máme spoločné záľuby, nepije, nefajčí, je zodpovedný, ale čo mi vadí je to, že občas je jeho humor nevhodný a už ma tým aj urazil. Okomentoval to tak, že nepoznám srandu. Vie sa aj on uraziť, aj byť protivný, je náladový, pri hádke po mne aj kričí, po hádke sa so mnou nerozpráva, stále sa ja ospravedlňujem a chcem aby sme to urovnali. Proste je to také čudné. Niekedy to je fajn, inokedy nie a mňa to celé psychicky vyčerpáva. Myslím si že on takéto správanie videl doma a myslí si, že to je ok. Potom tu je ešte jedna vec a to je to, že máme úplne rozdielne politické a náboženské názory - ale to by som ešte vedela zniesť, len neviem ako by to bolo časom keby prišli deti - že akým štýlom by sme ich vychovávali. Zatiaľ spolu nebývame, ale 70% času počas týždňa som u neho v jeho byte. Ani ohľadom bývania sme sa zatiaľ nezhodli, lebo mne až tak nevyhovuje bývať v tom meste. Keby som tam bývala, musela by som si asi kúpiť auto kvôli dochádzaniu do práce. Autobusom by to trvalo hodinu a pol ráno a hodinu a pol poobede.
@anonym_autor nedocitala som. Ak sa priateľ jej náladám poddáva a tá matka ho ovplyvňuje tak áno rozišla
@anonym_autor práve som to dočítala takže áno v tvojom prípade by som sa určite rozišla
@anonym_autor nerozisla by som sa s ním kvôli máme, ale kvôli tomuto:
"jeho humor nevhodný a už ma tým aj urazil. Okomentoval to tak, že nepoznám srandu. Vie sa aj on uraziť, aj byť protivný, je náladový, pri hádke po mne aj kričí, po hádke sa so mnou nerozpráva, stále sa ja ospravedlňujem a chcem aby sme to urovnali."
Plus opačne politické a náboženské názory.
Toto fungovať nebude a keď ti padnú ružové okuliare zaľúbenia, prídeš na to aj sama. Hlavne sa dovtedy nepriputaj k nemu dieťaťom.
@anonym_autor
Pozn.: Priateľ je policajt a má aj dominantnú povahu.
Pokial by jeho mama nebola sucastou nejakeho zvrateneho vztahu tak nie. Chodim s priatelom nie jeho mamou ani nikym inym z jeho rodiny. Ale skor ako jeho mamu vidim z tvojho popisu spravanie tvojho priatela ako cervene more plne redflagov.
Urcite … nema ro zmysel. Utekaj!
Zakladne problemy - nemate spolocne nazory na nic, neodstrihol sa od mami, krici po tebe a ty si uz teraz v pozicii handry, co sa stale ospravedlnuje a mas sa pristahovat k nemu … s igelitkou ides, s igelitkou odides (ak mas vlastne byvanie tak to bie je az taky problem) … to, te by si si kupila auto vnimam pozitivne … dava ti to samostaznost. Co mate spolocne? Co ta s nim drzi? Zlaty vtak?
Áno, ale nie kvôli tomu ako sa chová jeho mama,ale kvôli tomu ako sa chová priateľ
Ano, rozisla by som sa. My sme s muzom spolu uz takmer 20 rokov a v zivote na mna nekrical. Toto by som ja netolerovala, nie som male decko, aby na mna niekto zvysoval hlas.
Kvôli matke by som sa nerozišla, ale kvôli nemu áno. On bude problém, ale ty to budeš pripisovať jeho matke.
rovnaké životné hodnoty a názory na náboženstvo, politiku sú dosť dôležité pre vzťah, hlavne pre tie neskoršie roky, kedy prvotná zamilovanosť už opadne a to, že teraz v tej najkrajšej fáze po tebe kričí, vyžaduje, aby si sa vždy ty ospravedlnila a urovnala spor tu mi blikajú všetky kontrolky, "svokra" tak to je kapitola sama o sebe, ak by ste od nej bývali 300 km tak OK, ale ak budete blízko pokazí vám vzťahy a bude to vždy 2 proti tebe
Kvôli jeho mame by som sa nerozchadzala.
Rozišla by som sa s ním kvôli jeho povahe
Tu budúcnosť rozhodne nevidím. A daj si poradiť. Inak tu za pár rokov budeš riešiť rozvod.
@anonym_autor narcista ?
@anonym_autor mať rozdielne náboženské názory by az tak možno nevadilo, keby bol tolerantný a nezasahoval by do výchovy vo viere.... Si katolíčka,? Dodržiavaš pôst, čo Vianoce, Veľká noc... ako fungujete....
To že po tebe pri hádke kričí by mi vadilo viac, ako správanie jeho matky... Takže rozchod, budúcnosť s ním nie.... a deti už vôbec nie
@anonym_autor narcista ?
@lenuska9999 V minulosti by to bol jednoducho debil😂😂
rovnaké životné hodnoty a názory na náboženstvo, politiku sú dosť dôležité pre vzťah, hlavne pre tie neskoršie roky, kedy prvotná zamilovanosť už opadne a to, že teraz v tej najkrajšej fáze po tebe kričí, vyžaduje, aby si sa vždy ty ospravedlnila a urovnala spor tu mi blikajú všetky kontrolky, "svokra" tak to je kapitola sama o sebe, ak by ste od nej bývali 300 km tak OK, ale ak budete blízko pokazí vám vzťahy a bude to vždy 2 proti tebe
@anonym_218738 áno toho sa aj bojím, žeby boli 2 proti mne.
@anonym_autor
Pozn.: Priateľ je policajt a má aj dominantnú povahu.
@anonym_autor tvoja potencionalna svokra nie je tvoj problem. Problem je tvoj frajer. Nezakryvaj jeho zlyhania tym, ze svokra je taka alebo onaka. Ty ries svojho frajera, ci s nim chces byt alebo nie. Este raz: Tvoj frajer je tvoj problem.
Tato osoba ti bude zasahovať do vzťahu a života stále. Tiež to čo opisujes mi nepríde ako zdravý vztah.
@anonym_autor humor je humor a ostatní sa zasmejú. Uražka zabalená do humoru je uražka, tak isto aj agresivita zabalená do formy humoru je stále len agresia. A keď sa ohradíš proti jeho urážke a agresivite ( nie, nie je to humor) tak si precitlivená.🙄. Poslala by som ho späť k materi, oni dvaja si lepšie porozumejú a môžu mať medzi sebou " humor", koľko len chcú.
pred 15 rokmi by som ti napisala ze nerozijd ved budes zit s nim a nie s jeho matkou. Po 15 rocnom manzelstve pisem….. utekaj kade lahsie. Ja som sa nerozisla a lutujem dodnes. Manzrj je fsjn ale rodicia su narcisti, je to masaker a zasahuje nam to do zivota velmi. Casto lutujem ze sme sa neodstahovali na druhy koniec sveta.
Jeho vzťah k matke je len jeden z vašich problémov. Áno s takým človekom by som nebola.
Skus to mat opacne 🤣 jeho mamku mam radsej ako jeho. Tiez zapeklita situacia.
@anonym_autor ano radim rozchod, nie je nad cim ani rozmyslat.
A myslíte si že keby na sebe popracoval tak by to bolo lepšie? Mňa pri ňom drží to že ho mám rada a všetky pekné chvíle, ktoré sme spolu mali.
A myslíte si že keby na sebe popracoval tak by to bolo lepšie? Mňa pri ňom drží to že ho mám rada a všetky pekné chvíle, ktoré sme spolu mali.
@anonym_autor Vieš čo, kľudne. Ty ho máš rada a preto nie si ochotná použiť zdravý rozum. Je to normálne. Tento vzťah patrí k tvojmu životu, potrebuješ si niečo odžiť. Tvoj názor o 5, 10 či 20 rokov bude iný, ale teraz to máš takto.
Kedy už ženy pochopia, že keď sa za muža vydajú, rozhodne sa NEZMENÍ k lepšiemu, ak máš voči nemu takého závažné výhrady už teraz, v manželstve to bude len a len horšie. Z toho čo si napísala mi jednoznačne vyplýva, že to budeš mať ťažké s ním (kvôli jeho povahe) a a URČITE aj s jeho matkou. Ja Ti radím rozchod.
Kedy už ženy pochopia, že keď sa za muža vydajú, rozhodne sa NEZMENÍ k lepšiemu, ak máš voči nemu takého závažné výhrady už teraz, v manželstve to bude len a len horšie. Z toho čo si napísala mi jednoznačne vyplýva, že to budeš mať ťažké s ním (kvôli jeho povahe) a a URČITE aj s jeho matkou. Ja Ti radím rozchod.
@sardinka32 A čo by sme tu robili, keby každá mala v hlave to, čo tam má byť a ešte to vedela používať?

Kričí po tebe a si z neho psychicky vyčerpaná? Nie, takto vzťah nemá vyzerať a to ešte ani spolu nebyvate.. jeho mama je ten posledný problém v tomto vzťahu.