icon

Koniec vzťahu, huckajú dcéru proti mne

29. júl 2023

Pred pár mesiacmi mi priateľ po 11 rokoch vzťahu oznámil, že má už nemiluje a končí vzťah. Máme 8 ročnú dcéru, ktorá sa mi začína vyhýbať, je drzá a nerešpektuje moje rozhodnutie. Vyšlo najavo, že za rozchodom je mladá suseda, do ktorej sa priateľ zahľadel. Brala som ju ako kamarátku, sem tam si vyšla s malou do kina, kupovala jej na sviatky darčeky, nič som v tom nevidela. Asi tak dva roky dozadu nastali zmeny v priateľovom správaní, vyústilo to do obviňovania zo všetkého, nespokojnosti so všetkým čo som kedy urobila. Suseda sa tu točila ako keby tu už bývala, moje pochybnosti boli vysmiate, že som žiarliva, a vždy urobil cirkus. Až vyšiel z pravdou von. Žiadala som ho o ďalšiu šancu na záchranu rodiny. Snahu som vynakladala iba ja. Teraz som zistila,, že kým ja som o nich ešte nevedela, oni to už riešili s dcérkou, vraj som všetkému, čo sa medzi nami stalo som na víne ja, že každú hádku som vyprovokovala, že som sa nestarala atď. Dnes dcérka odmietla ísť so mnou na výlet, išla s ňou. Ja som s ňou zatiaľ o ničom nehovorila, lebo som ešte bojovala za záchranu rodiny. Niekto zažil niečo podobné?

nika11103
29. júl 2023

Ahoj , neporadím ti . Len že máš moj obdiv a rešpekt . Musí to byt hrozné ťažké . Prešla som si niečim podobným len vtedy to bola “len kolegyňa”. Posielam ti pomyselne objatie a veľa síl , verím že dcérka už má nejaký rozum na jej vek a nedá sa oklamať “za cukrík”. Držím moc palce!

sheila121
Odpoveď bola odstránená
bluka2
29. júl 2023

Tiež nevidím v tvojom konaní logiku. Oni to spolu ťahajú 2(?) roky a ty prosis o druhu šancu? Niečo si ty pokazila? V podstate si tým prijala tu ich rétoriku, že za všetko môžeš. Nečudo, že keď to tvrdí priateľ, suseda a ty sa tak správas, tak aj dcera si mysli, že to tak je.
Čím skôr s tým koniec. Daj si studenú sprchu a začni konať primerane situácii. V tomto prípade by som sa zaoberala iba právnymi otázkami, vecne a rýchlo

autor
Autor odpoveď zmazal
doriiis
29. júl 2023

Wft? Tebe prišlo normálne,že cudzia žena berie tvoje dieťa do kina bez teba? Bezpečnosť detí ti zjavne nič nehovorí.Sialene toto

autor
29. júl 2023

@doriiis mám ešte syna, ktoreho mám v celodennej opatere, nie vždy sme mohli ísť aj my. A čo by som dieťaťu nedopriala, však?

luccija
29. júl 2023

Už Ti "zobrala" muža snáď nedovolis aj dieťa?To čo Ti ju vychmatla z ruky?treba ukončiť vzťah vždy sa hodi vina na toho druhého.Mas 2 deti rob si výlety s nimi

autor
29. júl 2023
mogaa
29. júl 2023

nuž ak nechceš prísť o dieťa, tak si jej ho dať nemala......takto im to obom len uľahčuješ, uvedomuješ si to? čakáš kým pri rozvode schvália zverenie dcérky mužovi?

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
29. júl 2023

Že sa jej ešte nedotkol. Za prvé veľmi pochybujem a keby aj, je tam to slovo “ ešte”. Jeho hra na nejakého poctivca ma vôbec nezaujíma a nemala by ani teba. Dotkol sa jej alebo s ňou iba plánuje budúcnosť, to je jedno. Ty chyt do svojich rúk teraz svoj život a zaujímaj sa tak akurát o deti. Pochybujem, že s ním niečo vydiskutujes. Zrovnaj si v hlave, čo chceš na tejto križovatke a ako to môžeš dosiahnuť. Kde budete bývať a proste praktické veci, ako to bude po rozchode. Kľudne sa niekde poraď. Treba sa pohnúť, vyčistiť vzduch a s dcérou sa porozprávať čo najskôr, ale uz teda konkrétne a fakticky, čo bude, atd. Kľudne sa poraď s nejakou psychologickou

autor
Autor odpoveď zmazal
mogaa
29. júl 2023

a babka a kamoška o tom vedia? teda že tvoj muž s ňou niečo má?

autor
29. júl 2023

@bluka2 tu zázemie nemám, až na opačnom konci Slovenska. Žijem z opatrovatelskeho na syna, žiadne úspory nemám, ťahám domácnosť už tri roky sama, on dáva po 100€ na pôžičku a na nájom mame

autor
Autor odpoveď zmazal
mogaa
29. júl 2023

je pravda , že špinavé prádlo sa má prať doma, ale vo vašom prípade to je skôr na škodu....mladá si zrejme udržuje dobré vzťahy aj s tvojim okolím a nakoniec to s tvojím mužom aj patrične využijú.....nemusí to tak byť ale môže.....ja som za druhú šancu, ale za jasných podmienok...prerušiť s mladou susedou všetky vzťahy, najlepšie by bolo začať inde a bez nej.....

autor
29. júl 2023

@mogaa to už nepôjde, musel by chcieť aj on

joesvk
29. júl 2023

Dcérka sa asi hnevá na teba. Možno ťa viní z rozpadu vzťahu. Ale aj keď sa vzťah rozpadne, nezaťahovala by som dieťa do toho,aby vnímala niekoho ako toho dobrého a druhého rodiča ako vinníka.
Dcérka to v tomto veku nedokáže pochopiť, dosť že má stres z vášho rozchodu ,nepotrebuje ešte navyše stres z toho,koho si má vybrať ako toho dobrého.
Musíte sa s mužom dohodnúť ako budete kľudne komunikovať. Hlavne pred malou si nič nevyčítať.

mogaa
29. júl 2023

sa zober aj s deťmi a šup na druhý koniec Slovenska, od muža hneď žiadaj výživné na obe deti a aj výživné sa seba.....nech si milenku niekde strčí...neboj, ty s deťmi prežiješ a on sa možno spamätá keď vzhľadom k situácii bude platiť výživné na 2deti a aj na teba.....čo chce on? zdravé dieťa aby nemusel platiť také výživné na druhé dieťa a teba? rada by som sa mýlila, ale aby si nedopadla tak že ťa nakoniec s druhým dieťaťom aj tak nechá a nakoniec ti dcérku vezme.....

autor
29. júl 2023

@mogaa chlapec je z bývalého manželstva, iba dcéra je jeho. Chlapec mal v detstve vážny úraz hlavy, prešiel si, a my s ním ťažkými vecami. Už je na Tom lepšie, život by sa nám mohol zmeniť k pokojnejšiemu, práve preto ma tak bolí, že to teraz vzdáva

nikaeli
29. júl 2023

Buď takou, aká si bola vždy, dcéra to časom pochopí. Rozvádzali sme sa, keď mala moja 7. Žiadosť som podala ja. Nepracoval, podvádzal ma, v domácnosti nepomáhal. Jeho rodičia prilievali olej do ohňa tvrdením 'to tvoja mama rozbila rodinu'. Vždy som sa jej snažila čo najprijateľnejšie povedať pravdu, vysvetľovala som dokola. Nikdy som naňho nekydala. Vždy som jej hovorila, že niekedy si jednoducho ľudia prestanú rozumieť a odídu od seba, začnú žiť s niekým iným. Áno, ja som bola tá, ktorá podala návrh, ale iba preto, že ocko už mal inú kamarátku. Zdôrazňovala som jej, že to, že od nás odišiel neznamená, že ju nemáme radi. Dnes má 16 a už dobré tri roky s ním nechce byť (on za ňou nechodil a nevenoval sa jej). Dcéra mi už dávnejšie povedala 'mami ja viem, že to nebola tvoja vina'. Daj tomu čas. Bude to ťažké pre vás obe, ale zvládnete to.

mogaa
29. júl 2023

ale bral si ťa v dobrom aj zlom, vedel že si berie nielen teba ale aj tvojho syna...ja chápem že život s chorým dieťaťom nie je jednoduchý a vyžaduje si veľa obetovania, ale neuľahčuj mu to, ak to chce ukončiť....lebo ako si už sama písala - zmanipulovali už dcérku a zjavne aj okolie.....aby si naozaj nedopadla tak, že ti dcérku vezmú....možno sa muž naozaj rozvádzať ani nechce, ale tento trojuholník mu jednoducho vyhovuje....ak máš zázemie na druhom konci Slovenska, vezmi obe deti a šup tam...... a daj si žiadosť o výživné počas manželstva na seba aj na dcérku - to ho prinúti sa rozhodnúť nech je jeho rozhodnutie akékoľvek.....ale nenechaj si pred svojimi očami brať svoje dieťa a nenechaj ich huckať ho proti tebe....dcérke rozumne vysvetli situáciu, nech vie aj tvoju verziu a neboj sa, časom to pochopí...možno nie hneď, ale bude poznať aj iný názor nie len ten čo pozná od otca....

luccija
29. júl 2023

Pozri, keď budeš čakať ako sa zariadi a necháš mu voľné pole, tak to bude ešte horšie.Ak uvidí, že si chytila situáciu do svojich rúk môže sa zľaknúť, alebo zistí, že si poradis aj bez neho.Najhorsie je čakať čo bude.Aj tak to máte nejaké divoké domácnosť tahas sama neviem prečo, prečo on platí mame?ty asi nepracujes tak Ťa nebude tak trápiť zmena adresy a išla by som tam kde mám zázemie a rodinu
To, že s ňou nič nemal by som mu vôbec neverila podľa mňa to spolu ťahajú už dlho prepáč za úprimnosť.Kde bývate koho to je byt, podnájom?
Nedovol, aby dieťaťu balamutili hlavu

heleninamama
29. júl 2023

@mogaa Čítaj pozorne, kým napíšeš blud. Je to len jej priateľ, voči jej synovi nemá žiadne záväzky. A v podstate ani voči nej. Jedine k spoločnej dcére. Ju môže pokojne aj hneď poslať tam odkiaľ prišla a začať žiť s tou druhou. A ona zrejme nemá kam ísť, keď sa ho tak zúfalo drží a puse o záchrane akejsi rodiny, ktorá ani nikdy poriadne neexistovala.

mogaa
29. júl 2023

@heleninamama to že je len priateľ som prehliadla....píše že zázemie má, ale na druhom konci Slovenska.....v každom prípade ja by som mala už zbalené kufre nielen sebe ale aj obom deťom......z opatrovateľského príspevku a 2 výživných nejako vyžijú a kašlať na chuja....

vikiki29
29. júl 2023

Tiež by som s deťmi odišla na druhý koniec SK tam kde máš zázemie. Nájdi školu, vybav prestup a požiadaj o výživné na dcéru. Z tohto chlapa nebude nič dobré ak sa takto správa. Sám sa ti predsa priznal, že ju má v hlave tak maj trocha sebaúcty.

ema22270
30. júl 2023

Tak toto je silna kava 😔
Neviem si ani predstavit, co prezivas, manzel ta totalne zradil. Pretoze toto sa naozaj nerobi. Ak sa zalubil okej, ale preco urobil to, ze nahovoril dcere, aj so susedou taketo veci. Pri rozvode vsak budes mat podla mna vyhodu, ak opises, ako to bolo, ale neviem, ako to bude s dcerkou, ja verim v to, ze to pochopi coskoro.
Aha okej prispevok upravujem, je to len priatel. Takze to je dost zle, hlavne kvoli alimentom a celkovo. 😔

monikkatt
30. júl 2023

Akoze ja vzdy hovorim ze na vine je chlap a nie jeho milenka. Ale tu by som narobila take poriadky s nou aj snim ze to este nevideli.. jeho prosit o sancu? Kopnut ho do vajec nech si ide. A ona aby mi chodila po dome a brala dceru von? Bola by rada keby jej vlasy ostali na hlave a nie mi brat dieta

eva8
30. júl 2023

Viem ťa pochopiť, prečo si dcérku púšťala von so susedkou. Tiež, prečo si dovolila susede, aby k vám chodia.
Šla by som s oboma deťmi na druhý koniec Slovenská. Vysvetli rodine situáciu, popros o pomoc. Dcéra nebude chcieť kvôli kamarátom, škole, štandardu. Sú prázdniny, skús, možno za mesiac si ako-tak zvykne. Nezabudni na prestup zo skoly. Veľmi prajem, aby sa synovi stále len lepšil zdravotný stav. Aj s lekarskou starostlivosťou to budeš mať ťažšie. A ako sa na teba pozrie rodina, okolie, že si sa vrátila s dvoma deťmi, nevnímaj. Ukáž, že si fajn a začnú ťa obdivovať. Veľa síl ti prajem ❤️🍀

kristin07
30. júl 2023

Je mi to velmi luto, mam tazke srdce na tvojho muza a susedu uz len ked to citam. Neviem ani, co prezivas. 😥
Urcite si silna zena, ked si zvladla synov vazny uraz a ide to k lepsiemu. Vyuzi tvoju silu vo svoj prospech. Teraz uz nie je co zachranovat, ani o co prosit. To nie su hadky a dotahovacky, to je dlhodoba nevera, huckanie dcerky .
O to viac to este boli, ked su do toho zatiahnute aj deti. Ale ty si matka, suseda je len suseda. Deti si rychlo oblubia niekoho kto sa im venuje, suseda riadne vyuzila celu situaciu. S nou by som si nejak vyriadila ucty, muza radsej ani nekomentujem. Ani trenky neoprala, ani nenavarila nech ide susede na obed. A s dcerkou sadla na zakusok a porozpravala co je vo veci, ze ju lubis a otec sa nepekne zachoval. Odisla by som k rodine daleko, zacala novy zivot.
Raz si podakujes, budes spokojna. Ked ostanes a budes sa snazit zachranovat nieco co tvoj muz davno znicil, posliapes sama po sebe. A aj keby si zachranila tak co bude dalej? Suseda sa predsa neprestahuje. Mozu to tahat aj za tvojim chrbtom. Ja tam moc vychodisko nevidim, len pozbierat hrdost a ist za svojim stastim. Vela sil prajem.