Kto je inteligentnejší vo vašom partnerskom vzťahu?
Dobry podvecer. Ste vo vasom vztahu ta inteligentnejsia? Ta dominantnejsia co sa rozhodovania tyka? Alebo prave naopak? Ako to mate nastavene vo vasom vztahu, partnerskom ci manzelskom..
@anonym_autor vzdy som bola, a preto som ostala sama. Vo vysledku to nefungovalo...
ano som, manzel je s tym ok.
@anonym_autor u nas je to v style “kazdy chvilku taha pilku”. Raz vedie on, raz ja. V niecom je sikovnejsi on a v niecom ja.
Inteligentnejšia ale neznamená dominantnejšia. U nás každý rozhoduje o tom, v čom sa lepšie vyzná. A v tej sfére je aj dominantný. Vyhovuje mi, že do istých vecí sa mi muž nemieša a rozumiem sa im lepšie ja a taktiež mi vyhovuje, že niečo rieši a rozhoduje o tom iba on.
@anonym_autor my sme myslím inteligencne takí rovnakí, ale ja rada rozhodujem, lebo môj muž sa rozhoduje veľmi emotívne a ja viac racionálne. Samozrejme záleží aj na tom, čoho sa rozhodnutie týka, ak ide o niečo, v com je on profík, tak tam sa mu nemontujem.
Nieco rozhodujem ja, nieco muz, nieco obaja.
U nás nie. Manžel je podstatne ten múdrejší, rozumnejší, aj praktickejší do života.
On rozhoduje o domovych veciach, vozovom parku. Lebo mňa to nezaujíma.
Ja rozhodujem o deťoch, dennej logistike, domácnosti. Lebo ho to nezaujima.
Odľahčujeme sa navzájom vo veciach, ktoré nás "nebavia", zároveň samozrejeme vieme o všetkom navzájom.
Inteligentnejšia určite, ale aj múdrejšia, preto to nevyhadzujem na oči.
Inteligentnejšia určite, ale aj múdrejšia, preto to nevyhadzujem na oči.
@anonym_cb4966 u nas rovnako🤣
Ano, mam ovela vacsi rozhlad, prehlad, o vacsine veci rozhodujem ja, aj mam pod kontrolou nase financie a vacsinu platieb.Dari sa nam skvele, manzel je v praci vo svojom obore vynikajuci, zarobi ako malokto (mozno 1 z 5000 ludi). Ja tiez. Ale on sa rad v ostatnych veciach mimo prace zvezie popri mne s tym, ze zañho vyriesim zvysok.
Duchaplne rozhovory s nim nie su, nikdy neboli a ani nebudu, to som vedela uz na zaciatku. Ale so mnou celkovo malokto dokaze drzat krok, takze pre mña by bolo velmi tazke najst k sebe niekoho na mojej urovni, a aby mi vyhovoval aj inak ako intelektualne. U mña pri hladani partnera dost rozhodovali hormony, a skor teda fyzicka pritazlivost ako to duchovno....
@anonym_autor vzdy som bola, a preto som ostala sama. Vo vysledku to nefungovalo...
@anonym_932d58 si sama? Zoznámime sa?
Len či si každý nemyslí, že on je ten inteligentnejší.
@anonym_autor Nie, môj manžel je oveľa rozhľadenejší. Keďže je vedec, ovláda pre mňa neznámu terminológiu a hovorí plynule dvoma cudzími jazykmi - ja len jedným. Ale to neznamená, že o všetkom rozhoduje on. Sú veci, ktoré rozhodne sám, sú také, o ktorých rozhodnem ja a na väčšine sa dohodneme.
K téme: Väčšinu ludí také niečo ani nenapadne, že porovnávať sa v inteligencii.
Som inteligentnejsia, ale manzel praktickejsi. Kde ja filozofujem, on kona. V niektorych veciach som pod papucou ja, v inych on. Navzajom sa doplname. Ale napr. muz ma vseobecny rozhlad o hudbe, filme, aktualnom diani, ja o Platonovi, Nietzsche, jlasickej literature..techniku, hesla, pc..spravujem ja, ale ziarovku vymeni on.
@anonym_autor určite môj muž
Neviem si predstaviť vzťah, kde by som ja bola inteligenciou nad muža.
Ja som dominantnejsia, ale kto je inteligentnejší neviem posúdiť, obaja sme na tom dobre rozumovo.
Povedala by som, ze je to vyrovnane. Ja mam mozno lepsi vseobecny prehlad, prakticky zivot, politika, svetove dianie. On je lepsi v technike, sedliacky rozum, rychlejsie myslenie, prakticke riesenia. Urcite je rychlejsi v praci, sikovnejsi, ja som zase ta akcnejsia co sa tyka vyletov, dovolenky apod.
Mam pocit, ze to mame vyvazene a nikto nemusi zavidiet ani sa povysovat 😅
Neviem kto z nás je inteligentnejší, sú veci v ktorých som dominantnejsia ja a presadim svoj názor a sú veci ktoré pre mňa až také podstatné nie sú a vtedy nechám rozhodnutie na neho.
Nám to vyhovuje tak ako to je, nikto sa nad nikým nepovysuje a nikto sa nad nikým nevyvysuje
@anonym_autor My sme obaja asi tak narovnako inteligentni. Ja asi akor psychologicko kreativne ladena muz technicky ladeny. Ale inteligencne +- rovnako. Dominantni ame tiez viac menej rovnako. A prave preto to dost iskri. Obaja tvrdohlavi az az.
Len či si každý nemyslí, že on je ten inteligentnejší.
@anonym_9d5bfd nie ja si to nemyslim 🙂 pre mna je moj manzel ten inteligentnejsi z nas
Pre mna je manzel ten inteligentnejsi, ja som zasa vacsinou ta dominantnejsia. Vacsinou rozhodujem ja, manzel trpi rozhodovacou paralyzou 😁 Ale potom su situacie, temy, kde naopak rozhoduje manzel, lebo ja danej veci nerozumiem alebo by som nemala ziadnu pridanu hodnotu.
@anonym_932d58 si sama? Zoznámime sa?
@unbeholfen ja uz nemam zaujem o vztahy, prepac 🙂
ja som inteligentnejšia, ale neriešime to. vo vzťahu to nie je podstatné…
ja mám všetky tie plusy. Ale zas mm je šikovný a pracovitý.
ja mam vyssie eq manzel ma vyssie iq
ja som inteligentnejšia, ale neriešime to. vo vzťahu to nie je podstatné…
@biba_18 naozaj sa da fungovat vo vztahu, kde je zena rozumnejsia a inteligentnejsia? Ja som mala take 4 vztahy, a vsetko na jedno kopyto - po case sa kazdy chlap pri mne zacal citit menejcenny, a to aj napriek tomu, ze zase v manualnych a podobnych muzskych veciach som takych muzov ocenovala. Jednoducho to nestacilo- chceli byt hlavou rodiny. Lenze ja som nedokazala akceptovat nerozumne rozhodnutia/myslienky muzov, ked som videla lepsie/efektivnejsie riesenie. A oni z jesitosti zase neakceptovali to moje rozhodnutie. Clovek by aj povedal, ze asi vsetko chcem len podla seba, ale nie, v skutocnosti som vzdy tuzila mat muza, ktoremu by som v jeho rozhodnutiach dokazala100% doverovat a ponechat mu tu "kompetenciu" vo vztahu. (Koniec koncov, mna aj vycerpavalo vsetko riesit, rozhodovat aby boli veci v najlepsom poriadku - toto je skor rola pre muza). Proste mat muza, ktoreho rozhodnutia su fakt spravne a rozumne. Keby som ostala s muzmi, ktorych som mala doposial, dnes by som zila dost mizerne, chudobne, nestastne, mozno zadlzena, ktovie ... tak som si vybrala zivot sama, ale mam karieru, seberovnych priatelov, naplnajuci zivot s konickami a bavi ma takto zit. Aj ked urcite, ak by bola (skor) moznost postretnut rozumneho muza, potesila by som sa rodine - to je najviac co clovek moze mat.
@biba_18 naozaj sa da fungovat vo vztahu, kde je zena rozumnejsia a inteligentnejsia? Ja som mala take 4 vztahy, a vsetko na jedno kopyto - po case sa kazdy chlap pri mne zacal citit menejcenny, a to aj napriek tomu, ze zase v manualnych a podobnych muzskych veciach som takych muzov ocenovala. Jednoducho to nestacilo- chceli byt hlavou rodiny. Lenze ja som nedokazala akceptovat nerozumne rozhodnutia/myslienky muzov, ked som videla lepsie/efektivnejsie riesenie. A oni z jesitosti zase neakceptovali to moje rozhodnutie. Clovek by aj povedal, ze asi vsetko chcem len podla seba, ale nie, v skutocnosti som vzdy tuzila mat muza, ktoremu by som v jeho rozhodnutiach dokazala100% doverovat a ponechat mu tu "kompetenciu" vo vztahu. (Koniec koncov, mna aj vycerpavalo vsetko riesit, rozhodovat aby boli veci v najlepsom poriadku - toto je skor rola pre muza). Proste mat muza, ktoreho rozhodnutia su fakt spravne a rozumne. Keby som ostala s muzmi, ktorych som mala doposial, dnes by som zila dost mizerne, chudobne, nestastne, mozno zadlzena, ktovie ... tak som si vybrala zivot sama, ale mam karieru, seberovnych priatelov, naplnajuci zivot s konickami a bavi ma takto zit. Aj ked urcite, ak by bola (skor) moznost postretnut rozumneho muza, potesila by som sa rodine - to je najviac co clovek moze mat.
@anonym_932d58 zoznámime sa? kolko máš rokov? Odkial si? Mne je jedno kto je múdrejší a kto má lepšie nápady. Hlavné že sú.
Inteligentnejšia ale neznamená dominantnejšia. U nás každý rozhoduje o tom, v čom sa lepšie vyzná. A v tej sfére je aj dominantný. Vyhovuje mi, že do istých vecí sa mi muž nemieša a rozumiem sa im lepšie ja a taktiež mi vyhovuje, že niečo rieši a rozhoduje o tom iba on.
@anonym_020500 a suhlasim, inteligentnejsia neznamena dominantnejsia. Aj ja som prikladom, som inteligentna, ale zaroven ticha, analyticka, citliva a vnimava zena, ale rozhodne nie dominantna - to som nikdy nebola - ani kricat neviem 😂. ALE - rozhodne si stojim za tym, ak som o niecom presvedcena ze je spravne alebo rozumne, vtedy neustupim 🤷♀️ a naozaj to nie je len moja domnienka,.. takmer v 98% pripadoch mi ludia napokon vzdy dali za pravdu... na vynimky si sice spomenut nedokazem, ale kedze nic nie je dokonale, pripustam, ze aj ja sa mozem obcas mylit 😀

U nas to funguje stylom:jeden mysli,druhy to povie nahlas.Takze sme rovnocenny vo vztahu,nikto neni ten domino a druhy utlacany.