icon

Kto je inteligentnejší vo vašom partnerskom vzťahu?

Dnes o 17:58

Dobry podvecer. Ste vo vasom vztahu ta inteligentnejsia? Ta dominantnejsia co sa rozhodovania tyka? Alebo prave naopak? Ako to mate nastavene vo vasom vztahu, partnerskom ci manzelskom..

Strana
z2
anonym_91a1ff
Dnes o 18:02

U nas to funguje stylom:jeden mysli,druhy to povie nahlas.Takze sme rovnocenny vo vztahu,nikto neni ten domino a druhy utlacany.

anonym_932d58
Dnes o 18:03

@anonym_autor vzdy som bola, a preto som ostala sama. Vo vysledku to nefungovalo...

anonym_dc0e0d
Dnes o 18:03

ano som, manzel je s tym ok.

simsalabim
Dnes o 18:04

@anonym_autor u nas je to v style “kazdy chvilku taha pilku”. Raz vedie on, raz ja. V niecom je sikovnejsi on a v niecom ja.

anonym_020500
Dnes o 18:05

Inteligentnejšia ale neznamená dominantnejšia. U nás každý rozhoduje o tom, v čom sa lepšie vyzná. A v tej sfére je aj dominantný. Vyhovuje mi, že do istých vecí sa mi muž nemieša a rozumiem sa im lepšie ja a taktiež mi vyhovuje, že niečo rieši a rozhoduje o tom iba on.

anonym_f79e51
Dnes o 18:06

@anonym_autor my sme myslím inteligencne takí rovnakí, ale ja rada rozhodujem, lebo môj muž sa rozhoduje veľmi emotívne a ja viac racionálne. Samozrejme záleží aj na tom, čoho sa rozhodnutie týka, ak ide o niečo, v com je on profík, tak tam sa mu nemontujem.

lauriik
Dnes o 18:09

Nieco rozhodujem ja, nieco muz, nieco obaja.

leveta
Dnes o 18:17

U nás nie. Manžel je podstatne ten múdrejší, rozumnejší, aj praktickejší do života.
On rozhoduje o domovych veciach, vozovom parku. Lebo mňa to nezaujíma.
Ja rozhodujem o deťoch, dennej logistike, domácnosti. Lebo ho to nezaujima.
Odľahčujeme sa navzájom vo veciach, ktoré nás "nebavia", zároveň samozrejeme vieme o všetkom navzájom.

anonym_cb4966
Dnes o 18:17

Inteligentnejšia určite, ale aj múdrejšia, preto to nevyhadzujem na oči.

majlo1234
Dnes o 18:18
@anonym_cb4966

Inteligentnejšia určite, ale aj múdrejšia, preto to nevyhadzujem na oči.

@anonym_cb4966 u nas rovnako🤣

anonym_b69abb
Dnes o 18:22

Ano, mam ovela vacsi rozhlad, prehlad, o vacsine veci rozhodujem ja, aj mam pod kontrolou nase financie a vacsinu platieb.Dari sa nam skvele, manzel je v praci vo svojom obore vynikajuci, zarobi ako malokto (mozno 1 z 5000 ludi). Ja tiez. Ale on sa rad v ostatnych veciach mimo prace zvezie popri mne s tym, ze zañho vyriesim zvysok.
Duchaplne rozhovory s nim nie su, nikdy neboli a ani nebudu, to som vedela uz na zaciatku. Ale so mnou celkovo malokto dokaze drzat krok, takze pre mña by bolo velmi tazke najst k sebe niekoho na mojej urovni, a aby mi vyhovoval aj inak ako intelektualne. U mña pri hladani partnera dost rozhodovali hormony, a skor teda fyzicka pritazlivost ako to duchovno....

unbeholfen
Dnes o 18:27
@anonym_932d58

@anonym_autor vzdy som bola, a preto som ostala sama. Vo vysledku to nefungovalo...

@anonym_932d58 si sama? Zoznámime sa?

anonym_9d5bfd
Dnes o 18:28

Len či si každý nemyslí, že on je ten inteligentnejší.

d_ivana
Dnes o 18:33

@anonym_autor Nie, môj manžel je oveľa rozhľadenejší. Keďže je vedec, ovláda pre mňa neznámu terminológiu a hovorí plynule dvoma cudzími jazykmi - ja len jedným. Ale to neznamená, že o všetkom rozhoduje on. Sú veci, ktoré rozhodne sám, sú také, o ktorých rozhodnem ja a na väčšine sa dohodneme.

unbeholfen
Dnes o 18:37

K téme: Väčšinu ludí také niečo ani nenapadne, že porovnávať sa v inteligencii.

anonym_67a058
Dnes o 18:46

Som inteligentnejsia, ale manzel praktickejsi. Kde ja filozofujem, on kona. V niektorych veciach som pod papucou ja, v inych on. Navzajom sa doplname. Ale napr. muz ma vseobecny rozhlad o hudbe, filme, aktualnom diani, ja o Platonovi, Nietzsche, jlasickej literature..techniku, hesla, pc..spravujem ja, ale ziarovku vymeni on.

zmrzlinka2021
Dnes o 18:49

@anonym_autor určite môj muž

Neviem si predstaviť vzťah, kde by som ja bola inteligenciou nad muža.

anonym_aca8fc
Dnes o 18:50

Ja som dominantnejsia, ale kto je inteligentnejší neviem posúdiť, obaja sme na tom dobre rozumovo.

anonym_5aec43
Dnes o 18:52

Povedala by som, ze je to vyrovnane. Ja mam mozno lepsi vseobecny prehlad, prakticky zivot, politika, svetove dianie. On je lepsi v technike, sedliacky rozum, rychlejsie myslenie, prakticke riesenia. Urcite je rychlejsi v praci, sikovnejsi, ja som zase ta akcnejsia co sa tyka vyletov, dovolenky apod.
Mam pocit, ze to mame vyvazene a nikto nemusi zavidiet ani sa povysovat 😅

sense
Dnes o 18:52

Neviem kto z nás je inteligentnejší, sú veci v ktorých som dominantnejsia ja a presadim svoj názor a sú veci ktoré pre mňa až také podstatné nie sú a vtedy nechám rozhodnutie na neho.
Nám to vyhovuje tak ako to je, nikto sa nad nikým nepovysuje a nikto sa nad nikým nevyvysuje

anonym_f3ed8f
Dnes o 19:03

@anonym_autor My sme obaja asi tak narovnako inteligentni. Ja asi akor psychologicko kreativne ladena muz technicky ladeny. Ale inteligencne +- rovnako. Dominantni ame tiez viac menej rovnako. A prave preto to dost iskri. Obaja tvrdohlavi az az.

petamich
Dnes o 19:13
@anonym_9d5bfd

Len či si každý nemyslí, že on je ten inteligentnejší.

@anonym_9d5bfd nie ja si to nemyslim 🙂 pre mna je moj manzel ten inteligentnejsi z nas

petamich
Dnes o 19:15

Pre mna je manzel ten inteligentnejsi, ja som zasa vacsinou ta dominantnejsia. Vacsinou rozhodujem ja, manzel trpi rozhodovacou paralyzou 😁 Ale potom su situacie, temy, kde naopak rozhoduje manzel, lebo ja danej veci nerozumiem alebo by som nemala ziadnu pridanu hodnotu.

anonym_932d58
Dnes o 19:49
@unbeholfen

@anonym_932d58 si sama? Zoznámime sa?

@unbeholfen ja uz nemam zaujem o vztahy, prepac 🙂

biba_18
Dnes o 19:53

ja som inteligentnejšia, ale neriešime to. vo vzťahu to nie je podstatné…

anonym_81c373
Dnes o 20:02

ja mám všetky tie plusy. Ale zas mm je šikovný a pracovitý.

juliet86
Dnes o 20:03

ja mam vyssie eq manzel ma vyssie iq

anonym_932d58
Dnes o 21:17
@biba_18

ja som inteligentnejšia, ale neriešime to. vo vzťahu to nie je podstatné…

@biba_18 naozaj sa da fungovat vo vztahu, kde je zena rozumnejsia a inteligentnejsia? Ja som mala take 4 vztahy, a vsetko na jedno kopyto - po case sa kazdy chlap pri mne zacal citit menejcenny, a to aj napriek tomu, ze zase v manualnych a podobnych muzskych veciach som takych muzov ocenovala. Jednoducho to nestacilo- chceli byt hlavou rodiny. Lenze ja som nedokazala akceptovat nerozumne rozhodnutia/myslienky muzov, ked som videla lepsie/efektivnejsie riesenie. A oni z jesitosti zase neakceptovali to moje rozhodnutie. Clovek by aj povedal, ze asi vsetko chcem len podla seba, ale nie, v skutocnosti som vzdy tuzila mat muza, ktoremu by som v jeho rozhodnutiach dokazala100% doverovat a ponechat mu tu "kompetenciu" vo vztahu. (Koniec koncov, mna aj vycerpavalo vsetko riesit, rozhodovat aby boli veci v najlepsom poriadku - toto je skor rola pre muza). Proste mat muza, ktoreho rozhodnutia su fakt spravne a rozumne. Keby som ostala s muzmi, ktorych som mala doposial, dnes by som zila dost mizerne, chudobne, nestastne, mozno zadlzena, ktovie ... tak som si vybrala zivot sama, ale mam karieru, seberovnych priatelov, naplnajuci zivot s konickami a bavi ma takto zit. Aj ked urcite, ak by bola (skor) moznost postretnut rozumneho muza, potesila by som sa rodine - to je najviac co clovek moze mat.

unbeholfen
Dnes o 21:22
@anonym_932d58

@biba_18 naozaj sa da fungovat vo vztahu, kde je zena rozumnejsia a inteligentnejsia? Ja som mala take 4 vztahy, a vsetko na jedno kopyto - po case sa kazdy chlap pri mne zacal citit menejcenny, a to aj napriek tomu, ze zase v manualnych a podobnych muzskych veciach som takych muzov ocenovala. Jednoducho to nestacilo- chceli byt hlavou rodiny. Lenze ja som nedokazala akceptovat nerozumne rozhodnutia/myslienky muzov, ked som videla lepsie/efektivnejsie riesenie. A oni z jesitosti zase neakceptovali to moje rozhodnutie. Clovek by aj povedal, ze asi vsetko chcem len podla seba, ale nie, v skutocnosti som vzdy tuzila mat muza, ktoremu by som v jeho rozhodnutiach dokazala100% doverovat a ponechat mu tu "kompetenciu" vo vztahu. (Koniec koncov, mna aj vycerpavalo vsetko riesit, rozhodovat aby boli veci v najlepsom poriadku - toto je skor rola pre muza). Proste mat muza, ktoreho rozhodnutia su fakt spravne a rozumne. Keby som ostala s muzmi, ktorych som mala doposial, dnes by som zila dost mizerne, chudobne, nestastne, mozno zadlzena, ktovie ... tak som si vybrala zivot sama, ale mam karieru, seberovnych priatelov, naplnajuci zivot s konickami a bavi ma takto zit. Aj ked urcite, ak by bola (skor) moznost postretnut rozumneho muza, potesila by som sa rodine - to je najviac co clovek moze mat.

@anonym_932d58 zoznámime sa? kolko máš rokov? Odkial si? Mne je jedno kto je múdrejší a kto má lepšie nápady. Hlavné že sú.

anonym_932d58
Dnes o 21:28
@anonym_020500

Inteligentnejšia ale neznamená dominantnejšia. U nás každý rozhoduje o tom, v čom sa lepšie vyzná. A v tej sfére je aj dominantný. Vyhovuje mi, že do istých vecí sa mi muž nemieša a rozumiem sa im lepšie ja a taktiež mi vyhovuje, že niečo rieši a rozhoduje o tom iba on.

@anonym_020500 a suhlasim, inteligentnejsia neznamena dominantnejsia. Aj ja som prikladom, som inteligentna, ale zaroven ticha, analyticka, citliva a vnimava zena, ale rozhodne nie dominantna - to som nikdy nebola - ani kricat neviem 😂. ALE - rozhodne si stojim za tym, ak som o niecom presvedcena ze je spravne alebo rozumne, vtedy neustupim 🤷‍♀️ a naozaj to nie je len moja domnienka,.. takmer v 98% pripadoch mi ludia napokon vzdy dali za pravdu... na vynimky si sice spomenut nedokazem, ale kedze nic nie je dokonale, pripustam, ze aj ja sa mozem obcas mylit 😀

Strana
z2