icon

Kto sa tiež nestretáva so svojimi krstniatkami?

15. jan 2025

Je tu niekto kto sa nestretáva so svojimi krsniatkami?známa ma dala za krstnú. vtedy sme mali dobré vzťahy a tiež nemala koho dať.aj keď mne to nepovedala, že nemá koho dať, ale také bájky, že lepšiu krstnú nenájde.ja mladá naivná a bola som celá šťastná, že dala mňa.postupne ale spoznala iných ľudí, bývame od seba ďaleko a tak sme sa odcudzili a prestali stretávať.už ma nepotrebovala.keď som sa chcela stretnúť, nemala čas.nakoniec sme mali ešte aj výmenu názorov nie s ňou, ale s jej manželom a potom už ani nenapísala.hoci na vine bol on.keď tak chcú, dobre nebudem sa vnucovať.len mi je niekedy ľúto, keď si na nich spomeniem, že tie deti za to nemôžu a nebudú ma ani poznať. neviem čo všetko im rodičia narozprávali.možno, že je nemám záujem.úplne ma od nich odstrihli.je niekto v podobnej situácii, že sa s krsniatkami nestretáva..asi len chcem vedieť, že nie som v tom sama.je to taký môj výlev

domkakvet
15. jan 2025

Skus sa jej ozvat ako krstna s tym, ze by si chcela vediet ako sa maju deti, podla reakcie mozes navrhnut stretnutie, ak neprejavi zaujem viac to neries.

sasha77
15. jan 2025

Ja by som to extra nejako neriešila.. si len krstná, majú svojich rodičov

autor
15. jan 2025

@domkakvet skúšala som už skor a síce odpísala.ale na stretnutie opäť nebol čas.

muchotrafka298
15. jan 2025

Ja Ti napisem z opacnej strany, ako dospela zena, ktora nema so svojimi krstnymi rodicmi ziadny, naozaj ziadny vztah. Ako dietatu mi nikdy nic nedali, neposlali ani pohladnicu k sviatku, o darcekoch ani pisat nemusim. Vobec sa o mna nezaujimali, ani o mojich rodicov. Raz rocne zdvorilostna navsteva. Su to pre mna cudzi ludia, kvoli ich nazorom a neustalej potrebe "hovorit pravdu" a vyjadrovat sa k mojej osobe dehonestujuco som s nimi nebola cez 15 rokov. Ani raz rocne na zdvorilostnej navsteve s mojimi rodicmi. Kontakty sme mali cca raz rocne, od maleho dietata do dospelosti. Su to pribuzni mojej mamy, nikto iny vtedy nebol vhodny adept na krstneho rodica pre mna a ani pre mojho surodenca. Tak isto mam nulovy vztah so svojimi sesternicami, poznam ich a to je vsetko. Nevidela som ich desiatky rokov.
Ja by som sa na tvojom mieste netrapila, dnes to uz nie je tak ako kedysi pred 200 rokmi, ze krstni rodicia boli vyberani na to, aby sa v pripade umrtia rodicov mal kto o deti postarat. Tato funkcia uz v dnesnej dobe nie je ani potrebna a vlastne ani technicky mozna.

janettdamian
15. jan 2025

Ja aj s manželom sa nestretávame s krsniatkami. Podobný scénar ako u vás. Tie naše sú už dospelé. Nejak to neriešim je to rozhodnutie ich rodičov, ako svoje deti viedli. U nás nemali žiaden dôvod na to, aby sa takto zachovali. Nemali sme žiadne konflikty.

autor
15. jan 2025

@sasha77 to viem len mi to je ľúto, že ak ich niekde stretnem ani ich nespoznám a oni tiež povedia, že svoju krstnú nepoznajú.moj švagor ma krstnú ktorá sa po svojej svadbe odstrihla a on ju vobec nepozna ani nevie ako vyzera.takou krstnou som nikdy nechcela byt.

muchotrafka298
15. jan 2025

Nerob si s tym zbytocne starosti, dnes to vela ludi berie len ako nejaku povinnost, ze treba krst, krstnych rodicov a dieta nie su vedene ani k viere a vobec neriesia, ze nejaki krstni rodicia su alebo nie su. Ja som dokonca poznala pripad, ked boli ako krstni rodicia dani ludia,ktori mali dostatok financii, lebo rodicia si mysleli, ze krstniatku budu davat tisicove dary a oni na tom este zarobia.

autor
15. jan 2025

@muchotrafka298 ďakujem za povzbudivé slová.už som sa preto natrápila dosť

autor
15. jan 2025

@janettdamian ni to ani my až na ten jeden.ale oni už predtým len same vyhovorky preco sa nestretnut

sasha77
15. jan 2025

Chápem, možno to inak prežívas ale ver mi, keď prídu vlastne detičky budeš sa zaoberať nimi a netrapit sa nad tým, čo nezmenís.. ak sa už tie vzťahy nastrbili medzi dospelými tak 😐 ja som tiež krstná a nejak sa extra nenavstevujem s kmotrou lebo jej nevyžiadane rady o výchove môjho dieťaťa mi už tak lezú na nervy že to nemôžem vystáť a dala má za krstnu len z vypočítavosti takže ja som sa tiež tak k tomu postavila..

muchotrafka298
15. jan 2025

Vobec sa s tym nemusis trapit, lebo to za to nestoji. Sama vidis, ze snaha z tvojej strany bola opakovane, nemaju zaujem. Tym by som to na tvojom mieste ukoncila a viac ich nekontaktovala. Rozumiem tomu, ze Ta to cele mrzi, ale sustred sa na seba a neminaj energiu a cas na ludi, ktori o to nemaju zaujem. Pokial na nich narazis niekde na ulici, v meste, v nakupnom centre alebo tak, proste ich pozdravis a tym to konci /myslim rodicov, kedze deti asi nevies,ako vyzeraju/

autor
15. jan 2025

@sasha77 ja mam aj vlastne deti.2.a syn sa s jej chlapcami kamaratil aj preto ma mrzi ze sa tie kontakty prerusili a prisiel o kamaratov.ale nejak to nastastie neriesi ze chce tam ist alebo preci oni nepridu.ona mojim detom nie je krstna.nemohla.nemala sviatosti.

autor
15. jan 2025

@muchotrafka298 nahodne si myslim, ze sa nestretneme.mala pravdepodobnost kedze byvaju inde.zatial by som este spoznala aj deti, ale casom ich nebudem poznat.

sasha77
15. jan 2025

Aha, prepáč myslela som že ty ešte svoje detičky nemáš..
Tak by som to proste neriešila. Niekedy za mlada človek inak rozmýšľa a zavolala ta za krstnu..ale ako píšu baby vyššie, už to nieje ako dakedy, že ta funkcia dobre že nie nahrádza matku.. venuj tu energiu že si z toho smutná svojim detičkám a kašli na to. Ty máš svoje deti, ona svoje

autor
15. jan 2025

@sasha77 ďakujem za povzbudenie

sasha77
15. jan 2025

Asi som ti moc nepomohla 😀 neviem každý to inak prežíva..možno ja mám taký pohľad na to z mojej skúsenosti, že moja kmotra je vlastne sestra môjho muža a dala ma za krstnu len z vypočítavosti, aby to nebol len ujo ale aj krstný (pritom krstného dala kamaráta) ale volá tak aj svojho brata len kvôli darčekom alebo keď treba niečo prísť spraviť domov, lebo nieje len brat ale aj krstný 💁🤦 neviem možno má táto situácia tak znechutila že mne je úplne jedno že či ma bude jej dieťa poznát alebo nie.. keby to nebolo z vypočítavosti tak by som inak hovorila..ale k tomu keď sa nám narodilo bábätko tak to je neúnosné ako sa stará do nášho života a všetko čo ja spravím je zle, len ona najlepšie vychovava svoje dieťa, tak to je už strop pre mňa. Mám ju dosť a tým pádom nemám vzťah ani k tomu dieťaťu.. vlastne ona má tak znechutila

autor
15. jan 2025

@sasha77 pomohla.ďakujem.ten náš vzťah so známou, išiel aj tak dolu vodou, len ja som to nechcela vidieť.tiež to bolo len z takej vypočítavosti lebo nemala koho dať.teraz ma už nepotrebuje, tak ani nepotrebuje byť so mnou v kontakte.mám sa nad takým správaním trápiť?nemám.

sasha77
15. jan 2025

Presne tak, dobre si to zhodnotila..nepotrebuje ta, tak nieje ani v kontakte s tebou.. ja viem, že deti za to nemôžu ale tak načo sa tlačiť niekde kde to nechcú

cacianka
16. jan 2025

netráp sa, ty si k tomu kroku pristupovala zodpovedne, ale teraz je to vizitka ich charakterov, nie tvojho. ty si nič zlé neurobila, nemáš žiadne povinnosti, ani morálne ani zákonné. máš pri sebe ľudí, ktorí stoja za viac lepších vzťahov, ako rodičia tvojho krsňaťa, tam venuj svoju empatiu.
takéto falošné kresťanské vzťahy ...