Ľudia si ku mne dovoľujú

29. nov 2023

...pretože nie som asertívna. Mám brigádu popri práci a pracujem v sklade pre eshop. Buď balím objednávky alebo chodím po sklade a hľadám položky. Kolegyňa mi povedala, aby som dnes balila, prišla som na balenie a tam dve kolegyne, povedali mi, že by som tam bola zbytočná. Samé tam spoločne balili balík, naozaj tam v tej chvíli nemali prácu. Tak som miesto toho aby som sedela, vzala objednávku a išla hľadať produkty. Zachvíľu za mnou prišla iná kolegyňa s tým, že čo tu robím, že mám baliť, že baby nestíhajú. Bola dosť nepríjemná. Povedala som jej, že tam baby nemali nič na práci a že mi samé povedali, že tam teraz práca nie je. Bola hnusná a stále za mnou chodila. Odvtedy ma stále sleduje, čo robím atď..
U lekára ma jedna pani chcela predbehnúť, bola som objednaná a ona začala na mňa kričať, že ona tu bola skôr. No lenže ja som mala objednaný termín.
Niekedy som tak v šoku z ľudí, že neviem ako reagovať, niekedy sú tak drzí, že som ticho. No a to, že som ticho im potom dodá odvahu a akoby vedeli, že sa nebránim a dovoľujú si viac.
Dá sa nejak s tým pracovať, aby som nebola ako také teliatko?

autor
29. nov 2023

Prípadne nejaká hlúpa narážka alebo urážka čo ma už úplne paralyzuje, lebo nerozumiem ako sa môže niekto takto správať.

hiro
29. nov 2023
https://www.youtube.com/watch?v=ZjOjN_t-04I


Jo jo, to sa stava ze jeden ti da vykladat a druhy balit 🙂

reanda
29. nov 2023

tu nejde o to, ako sa ludia spravaju, ale ako sa ty pri tom citis.. a to mozes zmenit.. prestan sa orientovat na druhych a rozmyslat nad nimi, ako mozu taki byt, ale zameraj sa na seba - ty si uvedomujes, ze si v prave, ze sa nemaju preco k tebe tak chovat, tak staci zostat v klude, reagovat kludne, nemusis byt ani ziadny 'vitaz' potycky, naozaj staci zostat v klude a ludia s tym povacsinou prestanu, lebo vycitia, ze s tebou nepohnu.. ludia naozaj vycitia, ku komu si mozu dovolit.. ale nejde o to sa 'ubranit', ale o to, nenechat sa rozhodit.. to mozes trenovat

kiwi3
29. nov 2023

to sa deje kazdemu z nas, nie je to, zial, nic vynimocne. zalezi od situacie, ci sa vobec treba nejak obranovat a vysvetlovat, niekedy je ovela efektivnejsie odignorovat a proste odist. ak je to napriklad v pripade tej cudzej pani. niektorych to praveze este viac startuje, ked zacnes hrat ich hru a reagovat na ich vylevy.
v praci normalne povedz, ako to bolo a tiez ignoracia, vies svoje, si uprimna, tak nie je co dalej riesit.

erikamatusova
29. nov 2023

Musíte úprimne vyjadriť svoje city. Ľudia z vás cítia to, že ste submisívna a bohužiaľ v dnešnom svete je spoločnosť nastavená tak, že produkuje stále viac a viac drzí a dovoľujú si.

zuzanka.zuzu
29. nov 2023

1.kolegyna sem kolegyňa tam, kto je tvoj šéf? on to prideľuje robotu, nedá sa byt fackovaci panák pre všetkých, potom to takto dopadne

2.v tomto si musí urobiť poriadok lekár, však nech kričí. ešte závisí ako si to podala ty a či ona naozaj kričala. lebo niektorí mladí sú ako teliatko, prídu, ani bú ani mu, nevieš prečo tam stoja, tak sa ich spýtam, prípadne rovno prečo sa predbiehajú 🙄 to ale nie je kričanie a o poradí pacientov aj tak rozhoduje lekár

euka210
29. nov 2023

Vekom sa myslim naucis stat si za svojim.
Aj ja som typ, co nema rad konflikty, ale stale sa ucim, ze patria k zivotu.
V praci...mal by tam nejaky sef, ktory prideluje pracu kto ma co robit.
Dr....tam to ma poriesit dr.alebo sestricka koho beru...objednany ma prednost pred neobjednanym.
Musis si proste zvyknut, ze ludia su vseliaki a nie kazdy je mily a vie normalne komunikovat. Ja som niekedy ticho a niekedy sa ozvem.

autor
29. nov 2023

Na tej brigáde sú kolegyne jedna ruka so šéfkou, vymýšľajú si na mňa, že nepracujem, ale práveže stále niečo robím. Len aby som nestála, nesedela, tak robím. Ešte som kolegyniam povedala, že ak budú mať na baličke toho veľa, nech ma hneď zavolajú.

autor
29. nov 2023

Ja aj pôsobím tak submisivne, možno preto si dovoľujú, navyše nerada idem do konfliktu.

bluka2
29. nov 2023

Vymyslaju si, že nepracuješ? Presne to by som spravila haha
Nekasli sa s tým

danieli
29. nov 2023

Podobne som sa citila, dnes mam korytnaci pancier na toto😂zmenit mozes ako vyssie radili, tvoje pocity a vnimanie, ako toto nejde zo dna na den, ale pride to, to ako sa k tebe spravaju vyjadruje ich charakter, nie tvoj a tak sa skus nastavit, ja som kedysi tiez bola vzdy az cervena, prekvapena a slova som nemohla najst, ked na mna niekto neopravnene vyletel, ale uz som dorastla a asi aj pusa mi narastla, pri krivde sa vzdy ozvem a pri hlupych ludoch sa nehadam, odignorujem a zabudnem

karolinakovac
29. nov 2023

Nie je potreba, aby si išla do konfliktu. Slušne sa ohradiť a nastaviť si hranice sa volá sebaláska sebaúcta a zdravá asertivita. Vyjadriť svoje pocity slušne a zastať si samého seba. A to, ako sa druhí správajú, vypovedá o nich a ich psychickej labilite. Veľmi si to neber osobne, ich chovanie. Nauč da zastať samej seba a ohradiť sa v situáciách, ktoré sa Ti nepáčia alebo Ťa urážajú. Stačí si to nacvičiť vopred, premysli si, ako by si sa vedela ohradiť v krízových situáciach a keď také nastane, budeš pripravená.

madeincssr
29. nov 2023

Každý sme iný a ak si prirodzene plachá (resp. menej asertívna), neviem či sa snažiť tých ľudí, čo sa nechovajú korektne, upozorňovať, "prevychovávať" (čo je márne). Aby si z toho nemala ešte väčší stres, ako máš teraz. Viem, nie je to "správne", len či Ti to niekedy stojí za to. Možno skús ich s gráciou odignorovať. Prevychovávať (resp. dávať do laty) ich môže niekto, kto je na to stavaný.

katka700
29. nov 2023

Takých protivnych nervakov čo sú múdri jak rádio najviac rozhodi keď reagujes kľudne. Na brigáde ti nemajú čo rozkazovať slepice kolegyne. Pýtaj si robotu priamo od šéfky a nezabudni jej porozprávať čo presne si spravila včera a spýtaj sa či to máš robiť aj dnes. Sú pracoviska kde nie je dôležité len robit ale aj aby o tom vedel šéf 😆

smiling89
29. nov 2023

Myslim si ze casom zacnes byt asertivna viac a rozlisovat co vobec stoji za reakciu a co nie...vzdy je vsak dolezite konat a hovorit s rozvahou, kludnym hlasom, chladnou hlavou, strucne, pracovat s faktami...
Tiez som nebola asertivna ale postupne ma skusenosti naucili, najvacsi zlom nastal ked som sa stala mamou a vzdy si tak pomyslim ze keby sa na toto pozeraju moje deti....a to ma potom namotivuje k spravnej reakcii na danu osobu😀

gta5man
30. nov 2023

Lebo taký svet je. Idem po ulici na druhej strana banda grázlov a z ničoho nič začnú po mne vykrikovať vulgarizmy, vyhrážať sa že mi rozbijú papulu a tak. Pokial idú grázli na rovnakom chodníku jeden z nich štuchne do mňa len tak. Proste taký svet je. Ulice plné grázlov a provokujú lebo sa chcú pobiť. Ak to ignorujute začnú nadávať alebo to spravia aj nabudúce, ak sa ozvete tak vás zmlácá jak žito. Proste taký svet je. Zákony neexistujú na to. Šikana, dovolovanie si, nadriadení buzerujú podriadených, niekedy až nadávky padajú. Zo samsungu odchádzajú ženy s plačom. Vo Foxconne tiež. Niektorí ľudia ani nemajú psychyku na to chovanie nadriadených. Taký svet je. Toto ste si vyštrngali. Toto máte. Zlatý komunizmus.

kiwi3
30. nov 2023

@gta5man lebo za komunizmu boli ludia uplne ale uplne ini... omg

hiro
30. nov 2023

@gta5man Tak to teda neviem v akom gete zijes ale mne sa to v zivote nestalo ze idem a niekto takto po mne zacne zrazu vykrikovat. To by sa tam dal natocit nejaky drsny film ci co :D

autor
30. nov 2023

@hiro Ale že sa ti to nestalo neznamená, že sa to nedeje.

gta5man
30. nov 2023

Stačí zapnúť kriminoviny. Napríklad nedávno bolo že v jednom meste sa tak rozmohli bitkárske gangy že museli založiť občianske hliadky.

Svet je všeobecne drsný. Učitelia sa boja chodiť do práce lebo decká si k nim dovolujú. Neviem čím to bolo že za komunizmu učitel mal rešpekt a deti to rešpektovali. Asi naozaj boli ludia iní.

Dnes je všade šikana. Ja som ešte nezažil miesto kde by som nebol šikanovaný a to fakt nezáleží od lokality. Robil som v rôznych firmách od Nitry cez Trnavu po Bratislavu a s rôznymi ľuďmi z maďarska, rumunska, srbska, z východného slovenska, gemeru, záhoria. Všade sú rovnakí. Len zle robiť.

A to že ludia sú zlí, nemajú rešpekt, z toho ústi že si k nám dovolujú. Proste neni normálne že čakám na stanici na vlak, sadnú si vedľa rómovia a povedia že im mám ísť kúpiť poldecák a pivo do trafiky. Len takto si to dovolia. Vedia že sa ich ludia boja tak si dovolujú. A máme na to slabé zákony a oni nemajú rešpekt. Ak im odmietnete tak začnú na vás vulgárne nadávať a čo spravíte? Odídete von? Pôjdu za vami lebo sa už zaplietli. Zavoláte mestskú políciu? Grázli všetko poprú, bude to tvrdenie proti tvrdeniu, svedčiť vám nikto nebude lebo sa ich každý bojí. Policajti odídu a oni sa vám vysmejú do očí.

Tu zlyhala celá spoločnosť a zákon viac chráni grázlov ako slušných. A tu je odpoveď prečo si ludia dovolujú. Lebo môžu.

barborachors
30. nov 2023

Ty nepôsobis submisívne, to v praci sa stava aj druhým ludom bežne, ze prava ruka nevie, co robi lava, a ked je stres, tak kolegyne reagovali ostrejšie. Vobec to neries.
Ta bláznivá striga z lekárne, takych ludi este stretneš, proste asi si mlada, tak sa na teba osopila.
To je daň za mladosť a neskúsenosť zial. Pockaj po 30 a 40 tie, uz si dovoľovať nebudu 😀. Takych ludi ako ta babizna z lekárne ja posielam rovno do p***ce na plnú hubu. A hned sklapne, neboj sa. A tiez som bola zakríknuté teliatko, ale zivot ma naučil. Najprv mi to bolo protivné byt tiez hnusná, ale je to fakt jedine, co tym ludom zatvorí tu hubu. Na hrubé vrece, hrubá záplata, žiaľbohu.

gta5man
30. nov 2023

A nemusí to byť až taký extrém že to musí riešiť mestská polícia. Ale už len to že sú neprijemní, prihovárajú sa k ľuďom, narušujú diskrétnu zónu, a to sú také drobnosti že žiadny zákon neporušujú ale ľuďom to veľmi znepríjemní deň. A oni to velmi dobre vedia a preto si dovolujú. Pre asociálov je to už úplne bežné. Otravovať ľudí.

ahhola
30. nov 2023

Bežné denné pletky, tiež sa mi podarilo vliezť do skladu, kde sa vydáva kúpený nábytok reku sa ozve pohybový senzor a skladník mi vynadal, ze na bráne je zvonček, tak ups, potom mu vadilo, ze mam ďaleko auto, 7m od toho vchodu a musel s rudlou a krabicou prejsť tie závratné metre. 3m od vchodu bolo miesto, ale nafukane lístie a v aute rozmýšľam, mam liezť do lístia a schytať defekt kvôli blbovi, aby ti mal bližšie?
Ľudia sú dnes vydrazdeni do nepricetna, ako sa smejú Zomrači z chemtrails, my môžme byť pod vplyvom splodín z vojny, sme otrávení aj realne❓❓❓💥nielen obrazne❗❗❗❗

hiro
30. nov 2023

@ahhola "ako sa smejú Zomrači z chemtrails" - no, myslim ze ludia ktori sa smeju z chemtrais su prave ti ktori otraveni nie su ;) Ak si o tom este nepocula tak chemtrails ucinkuju len na tych co im veria. Tak ako su ludia otraveni aj realne ze zistili ze herci a prezidenti su jasteri a su zniceni zo strat lodi ktore prepadli na konci plochej zeme.

jeennyv
30. nov 2023

Ja mam 1,57m a 32 a vyzeram tak na 15, ked sa vymalujem na 18..kazdy mi hovori ahoj atd a sprava sa ako k decku na prvykrat kym ho neusmernim halo kde sme a sa ukludni, kym prijde na to, ze som dospela a casto mam vyssie vzdelanie atd atd..musis si urobit s ludmi okolo seba poriadok

ahhola
30. nov 2023

@hiro nie, síce na každom sprochu pravdy trochu, ale kde by utiekli, ti co práškuju, na Mars? Lenže z ukr. reálne ten chemtrails ide, ci moze byt vojna ekologická? bez splodín, s elektrotankami, nech ma Gréta radosť. 😅

babulkomale
30. nov 2023

@gta5man ty kde zijes? V Bronxe?

hiro
1. dec 2023

@ahhola Ja som podpisoval papier na statny urad chemtrails ze nad nasou bytovkou sa praskovat nebude. Takze mna sa to netyka 🙂

gta5man
1. dec 2023

Slovensko je taký bronx celkovo. Ľudia sú drzí, dovoľujú si, taký svet žijeme. Neostäva iné ako hltať a učiť sa únikové manévre, stále sa vyhýbať zlým ľuďom. A nie vždy sa to dá ako napr. pracovisko, tak len to trpieť ignorovať alebo čo.