icon

Má o mňa záujem, alebo sa len nudí?

20. aug 2025

Mam takeho kamarata, kedysi sme sa aj pokusali o vztah, ale nevyslo to. On je trochu autista, ma ma rad, rozumieme si, ale on nie je schopny hlbsieho citu, dotykov a sexu, tak som to ukoncila, lebo som pri nom velmi trpela. Ale aj po rokoch mi stale pise, aj ked len cez spravy, nevyhladava osobne stretnutie. Je stale sam, aj ja som. Ja som mu aj naznacila, ze by som ho rada videla. On ale nikdy nic nepodnikne, alebo mu to nevyjde. Co si mam o tom mysliet? Ze ma o mna stale zaujem? Ze zmenil nazor? Alebo sa len nudi? Co si o tom myslite?

biba_18
20. aug 2025

má ťa rád ale nemá s tebou vzťah. o to ...

danica2711
20. aug 2025

@anonym_autor veď si ho opísala, aký je - nemá záujem o fyzický kontakt s tebou, chce si len občas písať. Normálny vzťah z toho nikdy nebude, zmier sa s tým

sweet20
20. aug 2025

@anonym_autor kolko ma rokov? Ak je trochu autista.. aj ked neviem co to znamena, lebo bud je alebo nie.. podla mna nechce vztah, ked nechce hlbsie city, sex atd.. tito ludia inac rozmyslaju ako my

anonym_c5e68f
20. aug 2025

@anonym_autor nechce s tebou vzťah, potrebuje len bútľavú vŕbu ktorá ho občas vypočuje. Ja nie som autista ale tiež mám kamarátky ktoré nemusím vídať ale rada si s nimi píšem. Mala som kamaráta 7 rokov, v živote sme sa nevideli.

hipuska
20. aug 2025

Je to jednoduchsie nez si myslis. Kazdy z nas ma potreby, ktore si uspokojuje (plati pre kazdu oblast zivota). On ma potrebu s tebou udrziavat vztah takou formou ako je, staci mu to. Doplni mu to, co potrebuje. Preto sa ani dalej ten vztah nerozvija. Ty mas inu potrebu - blizkost, proste vztah, ktory k tomu patri. V tomto smere ta urcitym sposobom vyuziva na naplnenenie svojej potreby (pravdepodobne neuvedomele). Takze, co sa tohto tyka sa nikdy nic z jeho strany nezmeni.

anonym_b71258
20. aug 2025

@anonym_autor co je to "trochu autista"?

keby to bol moj brat, asi by som mu povedala nech nestraca čas s babou, ktorá sa takto vyjadruje...

eri444
20. aug 2025

Vieš, že o vážnejší vzťah nemá záujem, tak prečo to teda nenecháš tak? Sama hovoríš, že si pri ňom trpela, nemyslím si, že sa to zmení, tak na čo si ubližovať zbytočne? Hľadaj inde, tudy cesta nevede.

januska12323
20. aug 2025

Prečo by mal hneď chcieť vzťah? Che byť kamarát, občas napísať a nič viac.

klementinka58
20. aug 2025

Ja mam takeho kamosa cez 10 rokov, chce len pisat a obcss kava, ale on tskto ma viac kamaratok. Skor asi nuda, stereotyp, mozno dviha si ego...neviem neriesim nejako exrtra, obcas sa,odmlci potom ozve....zalezi ktora mu viac sadne v danej situacii. Tiez si myslim ako spomenuli vyssie ze aj vyuziva empatiu, on to neberie vazne tieto kamaratstva, je aj dost egocentricky....takze obcas pokecam, obcas ho zrusim...zalezi ako mam naladu ale o nejakom uprimnom kamaratstve nie je rec, nakolko nedokaze byt uprimny respk len obcas...

anonym_bca38b
20. aug 2025
@anonym_b71258

@anonym_autor co je to "trochu autista"?

keby to bol moj brat, asi by som mu povedala nech nestraca čas s babou, ktorá sa takto vyjadruje...

@anonym_b71258 dnes je také moderné označenie chlapa ako autista, pokiaľ nevyjadruje city, nechce vzťah. Kedysi sa povedalo, " nemá o teba záujem" . Dnes sa tak priamo nepovie, aby nebol nikto ubližený, netolerantný a tak.

deti95060810
20. aug 2025

myslím že chce byť len kamarát.

muchotrafka298
20. aug 2025

Trochu autista neexistuje. Bud je alebo nie je, tam nie je nic medzitym. Nemusi byt autista, vela dospelych "divnych" nebolo nikdy diagnostikovanych. Ak o teba zaujem nema, tak to ukonci. Obcasne pisanie nie je ziadny velky extra zaujem. Proste ked ma chut alebo sa nudi, tak Ti napise, ked nie, napise niekomu inemu.
Ja som mala dlhorocneho kamarata (viac ako 25 rokov), ktoreho som vzdy s pruserov tahala, vzdy som bola k dispozici, ked bolo treba, pomoc, poradit, ikskrat mi v aute plakal. Nic sme spolu nemali. Z mojej strany zaujem nebol. Neskor som zistila, ze jemu vlastne iba ide o to, aby bol v centre zaujmu, aby kazdy riesil len jeho. Spravila som jednu vec, ze som mu uz neodpisala, nepisala prva, neodpisovala na to, ked mi pisal. Lebo on len pozornost potreboval, nic ine. A to mal zenu a dve deti.

anonym_d9e66f
20. aug 2025

Nie kazdy muz/ zena chce vztah, niekto hlada kamaratov.Ja mam tiez viacej kamaratov a tiez chcu len kamaratstvo, tak ako aj ja.Ak ti to nestaci, co ponuka, hladaj ineho.

anonym_d9e66f
20. aug 2025

A z toho co pises, nema o vztah s tebou zaujem .Mozno je kamaratsky a takych kamaratstiev ma viac .To by kazda z toho jeho ,, záujmu’’pochopila .Az by chcel vztah spraval by sa inac , aj city by vyjadril a nemusela by si ho nalepkovat a zakladat tu temy.

anonym_b71258
20. aug 2025
@anonym_bca38b

@anonym_b71258 dnes je také moderné označenie chlapa ako autista, pokiaľ nevyjadruje city, nechce vzťah. Kedysi sa povedalo, " nemá o teba záujem" . Dnes sa tak priamo nepovie, aby nebol nikto ubližený, netolerantný a tak.

@anonym_bca38b haha, riadna blbost, tusim umyselne vtipkujes....

Spytam sa kamaratky ktora ma autizmus , ze ci jej to ozaj pride "tolerantne"

ze jej diagnozu, s ktoru cely zivot zazivala aj vela tazkosti, ludia pouzivaju ako nejaky slang....

Ked niekto autizmus nema, tak nema. Stazi ho nazvat menej otvoreny alebo tichy... kludas... alebo nevelmi emocionalny...

biba_18
20. aug 2025

@anonym_b71258 poslednému príspevku nerozumiem - tá čo jej ho píšeš ti len vysvetľuje. neznamená že ona ten rozdiel nevníma…

anonym_bca38b
20. aug 2025
@anonym_b71258

@anonym_bca38b haha, riadna blbost, tusim umyselne vtipkujes....

Spytam sa kamaratky ktora ma autizmus , ze ci jej to ozaj pride "tolerantne"

ze jej diagnozu, s ktoru cely zivot zazivala aj vela tazkosti, ludia pouzivaju ako nejaky slang....

Ked niekto autizmus nema, tak nema. Stazi ho nazvat menej otvoreny alebo tichy... kludas... alebo nevelmi emocionalny...

@anonym_b71258 ja samozrejme viem, že autizmus je diagnóza. Tým som chcela povedať, že mnoho mladých žien používa výraz autizmus na označenie mužov neprejavujúcich záujem o ne ako o ženy. Žena napríklad povie, " on je taký kúsok autista" a myslí tým, že ona ho chce, chce aby jej dvoril, aby ju vnímal ako sexuálny objekt, aby s ňou flirtovať napríklad, chce vzťah, ale muž je odmeraný, chladný, nemá záujem o flirtovanie, chce so ženou pokecať o práci, o jedle a pod. Namiesto toho, aby žena povedala, " nemá záujem o vzťah so mnou, nepriťahujem ho" , tak namiesto toho povie " on je autista". Tá žena si nevie pripustiť, že muž ju nechce do vzťahu, je k nej chladný. Ale ten muž samozrejme nie je autista, len nemá záujem o ňu ako ženu. Kapišto??? Keby tento " autista" videl ženskú, čo ho rajcuje, tak by sa z neho behom pár sekúnd aj Shakespeare ( čítaj Šejkspír) stal.

anonym_b71258
20. aug 2025
@anonym_bca38b

@anonym_b71258 ja samozrejme viem, že autizmus je diagnóza. Tým som chcela povedať, že mnoho mladých žien používa výraz autizmus na označenie mužov neprejavujúcich záujem o ne ako o ženy. Žena napríklad povie, " on je taký kúsok autista" a myslí tým, že ona ho chce, chce aby jej dvoril, aby ju vnímal ako sexuálny objekt, aby s ňou flirtovať napríklad, chce vzťah, ale muž je odmeraný, chladný, nemá záujem o flirtovanie, chce so ženou pokecať o práci, o jedle a pod. Namiesto toho, aby žena povedala, " nemá záujem o vzťah so mnou, nepriťahujem ho" , tak namiesto toho povie " on je autista". Tá žena si nevie pripustiť, že muž ju nechce do vzťahu, je k nej chladný. Ale ten muž samozrejme nie je autista, len nemá záujem o ňu ako ženu. Kapišto??? Keby tento " autista" videl ženskú, čo ho rajcuje, tak by sa z neho behom pár sekúnd aj Shakespeare ( čítaj Šejkspír) stal.

@anonym_bca38b no ved ok , a je to proste hnusné.
Ja o niekom nehovorim, že má rakovinu iba preto, že trebárs máva vždy málo energie a je pomalý.

Ak je to ozaj slang, tak to je fakt hnus.

kedysi sa iba na ženy hovorilo, že je to hysterka, hysterická. od slova hystera zo starovekej grectiny.
a tvrdilo sa, že hysteria je nejaka skutočna choroba. našili ju iba na ženy, ked to bola epilepsia, depresia, rakovina, panika, bolesti panvy...

anonym_d9e66f
20. aug 2025
@anonym_bca38b

@anonym_bca38b
Vyborne napisane .Proste chlap ked nema o tu zenu zaujem, zacnu ho nalepkovat “ autista” “ Asperger”
Zeny by mohli byt trochu sebakriticke a pochopit, ze ich nechce a nema o nich zaujem, s vynimkou pokecat o beznom živote .Niektore sa uz vidia v bielych satach 😁pritom muz chce kamaratsky pokecat.Aj autista, Asperger /ak by nahodou bol/vie dat najavo, ze sa zamiloval, to by autorka nezakladala diskusiu lebo by to urcite cítila .
Popularne su tu aj oznacenia narcista lebo sa muz nesprava podľa ich predstav, pritom to nieje ziaden narcista , to by bol hadam kazdy druhy ako sa tu zvykne diagnostikovať .

muchotrafka298
20. aug 2025
@anonym_d9e66f

@anonym_bca38b
Vyborne napisane .Proste chlap ked nema o tu zenu zaujem, zacnu ho nalepkovat “ autista” “ Asperger”
Zeny by mohli byt trochu sebakriticke a pochopit, ze ich nechce a nema o nich zaujem, s vynimkou pokecat o beznom živote .Niektore sa uz vidia v bielych satach 😁pritom muz chce kamaratsky pokecat.Aj autista, Asperger /ak by nahodou bol/vie dat najavo, ze sa zamiloval, to by autorka nezakladala diskusiu lebo by to urcite cítila .
Popularne su tu aj oznacenia narcista lebo sa muz nesprava podľa ich predstav, pritom to nieje ziaden narcista , to by bol hadam kazdy druhy ako sa tu zvykne diagnostikovať .

@anonym_d9e66f toto mas uplnu pravdu. Ze tu je kazdy chlap autista, asperger a narcista. Bez ohladu na to, ze nevykazuje ziadne znamky takeho spravania. Ja poznam dieta aspergera, ide do puberty, vobec sa nechova ako "klasicky chlap", proste nema ziadne on socialne vazby ani nic. Dalsieho som poznala autistu, toho som mala moznost v rodine sledovat pocas dlhych rokov od dietata po dospelost. Nejavil o zeny ziadny zaujem, on mal ale dost tazku formu. Ano, je sice pravda, ze vela dospelych nie je diagnostikovanych a je lahsie pri odmietnuti alebo nechceni vseobecne povedat o niekom, ze je autista alebo asperger, presne ako pises v prispevku.

enmery
20. aug 2025

To je posledný na svete a žena bez muža ide do basy?Veď si si odpovedala hneď v úvode, prečo medzi vami nikdy nebude nič, o čom ty fantazíruješ. Ale tak, keď sa rada trápiš...