icon

Má vzťah na diaľku po rozvode perspektívu?

bosorka32
25. dec 2025

Ahojte. Mam 45 rokov a som rozvedena s dvoma detmi a spoznala som muza, ktory je skvely. Je tiez rozvedeny a ma deti. Deti nas vsak dialka. Stretavame sa len zriedka, urcite menej, ako by sme chceli. Kedze mame obaja dost zlych skusenosti s predoslymi partnerstvami, o to viac si vazime, ze si tak rozumieme. To dochadzanie a neustale zladovanie nasich programov je vsak dost narocne a vycerpavajuce. Neviem, ako dalej. Ci ma takyto vztah vobec perspektivu? Ako ho niekam posunut, ked kazdy ma svoj zivot v inom meste? Zaujimali by ma osobne skusenosti inych, ktori si tymto presli. Dakujem

veklipo
25. dec 2025

Nepomôžem ti, ale rovnaké problémy rieši moja kamarátka s novým partnerom, ktorý býva o ulicu ďalej. Ona ma deti vo svojej starostlivosti, on v striedavke. Deti chodia do rôznych škôl, takže si nemôžu pomôcť ani v tejto veci.
Je to náročné, ale da sa.

anonym_d1edf9
25. dec 2025

Kolko km? Do 2 hodin to nemoze byt ziaden problem ani do 3h a to uz mas pol Slovenska. Bud chcem a pojdemza tebou alebo nechcem

anonym_3597bb
25. dec 2025

vykaslite sa na to, ste konfliktni, akurat tym ze sa stretate malo to neviete aj medzi sebou. Rozbili ste si aj predchadzajuce vztahy . Vztah treba ukoncit, vyplatit si kto do koho investoval kolko euro , a basta.

anonym_b8bb9f
25. dec 2025

Podobná situácia cez dva štáty s jazykovou bariérou v rámci rodiny..tam kde je vôľa je aj cesta..rozumieme si tak pekne keď sme spolu,že zatiaľ to zmysel dáva a snad raz keď deti vyrastú,tak bude priestor aj na spoločnú domácnosť..

anonym_827347
25. dec 2025

Nie,nema.Bud ty alebo on sa budete musiet stahovat a vsetko zanechat za sebou a kto to bude????Takze radsej si hladaj niekoho koho mas po blizku,co pride hned ked ho budes potrebovat s kym nemusis robit ziadne obrovske rozhodnutia.

13uzivatelka11
25. dec 2025

Kolega mal tiež takýto vzťah, ale museli sa rozísť, nedalo sa neustále dochádzať, keď máš chodiť do práce a venovať sa deťom a presťahovať sa práve kvôli deťom neprišlo do úvahy.

amdornik
25. dec 2025

@bosorka32 2 odlišné mestá, uvádzaš diaľku. Koľko je to? 10 km alebo 200 km? nie je diaľka ako diaľka. čím ste bližšie, tým ste flexibilnejší v prípade, že odrazu by ste si našli na seba čas (napríklad aj bez detí). ak je to však 200 km, je to o ničom. dva životy poprepletané s ďalšími životmi (s deťmi - ty svoje, on svoje). Každý má v tom svojom bydlisku svoju prácu. NIE. Ja si toto neviem predstaviť ako perspektívny vzťah. Už iné by bolo, keby tam neboli neplnoleté deti, že si viete vychutnať naplno aspoň tie víkendy alebo iné dni voľna, dovolenky, atď. Ale pri neplnoletých deťoch NIE.

bosorka32
autor
25. dec 2025
@amdornik

@bosorka32 2 odlišné mestá, uvádzaš diaľku. Koľko je to? 10 km alebo 200 km? nie je diaľka ako diaľka. čím ste bližšie, tým ste flexibilnejší v prípade, že odrazu by ste si našli na seba čas (napríklad aj bez detí). ak je to však 200 km, je to o ničom. dva životy poprepletané s ďalšími životmi (s deťmi - ty svoje, on svoje). Každý má v tom svojom bydlisku svoju prácu. NIE. Ja si toto neviem predstaviť ako perspektívny vzťah. Už iné by bolo, keby tam neboli neplnoleté deti, že si viete vychutnať naplno aspoň tie víkendy alebo iné dni voľna, dovolenky, atď. Ale pri neplnoletých deťoch NIE.

@amdornik ano, je to vzdialenost ja v BA, on v BB. Obaja mame deti v striedavke, vidime sa len 2x do mesiaca. 2 starsie deti uz koncia strednu, dve este mame na zakladke. Fakt si rozumieme, aj deti sa poznaju a vychadzaju spolu. Tak podvedome viem, ze to takto dlhodobo nie je unosne, preto sa snazime najst nejaku cestu.

bosorka32
autor
25. dec 2025
@anonym_b8bb9f

Podobná situácia cez dva štáty s jazykovou bariérou v rámci rodiny..tam kde je vôľa je aj cesta..rozumieme si tak pekne keď sme spolu,že zatiaľ to zmysel dáva a snad raz keď deti vyrastú,tak bude priestor aj na spoločnú domácnosť..

@anonym_b8bb9f dakujem za nadej. Ako stare mate deti? Ako casto sa vidite?

anonym_d1edf9
25. dec 2025
@bosorka32

@amdornik ano, je to vzdialenost ja v BA, on v BB. Obaja mame deti v striedavke, vidime sa len 2x do mesiaca. 2 starsie deti uz koncia strednu, dve este mame na zakladke. Fakt si rozumieme, aj deti sa poznaju a vychadzaju spolu. Tak podvedome viem, ze to takto dlhodobo nie je unosne, preto sa snazime najst nejaku cestu.

@bosorka32 BA - BB auto mam a keby si pre mna dolezita kazdy tyzden urcite

anonym_b4937e
25. dec 2025

@bosorka32 úprimne načo sa pustas do nového ďalšieho vzťahu? Myslíš ze tento bude lepší? Nie je ti fajn samej s deťmi? Začni mat rada samu seba, to je naj a nikto ti už nemôže ublížiť. Každý chlap hľadá aj tak iba matrac a rohozku.

bosorka32
autor
25. dec 2025
@anonym_b4937e

@bosorka32 úprimne načo sa pustas do nového ďalšieho vzťahu? Myslíš ze tento bude lepší? Nie je ti fajn samej s deťmi? Začni mat rada samu seba, to je naj a nikto ti už nemôže ublížiť. Každý chlap hľadá aj tak iba matrac a rohozku.

@anonym_b4937e to nie je novy vztah. Fungujeme takto uz dlhsie. Sama som uz bola, viem zit aj sama, o to vobec nejde, ze ja potrebujem chlapa. Nie, vobec nie. Konecne citim, ze ja ho nepotrebujem, ale mi s nim je jednoducho dobre. Sme obaja zabezpeceni, s vlastnym byvanim. Nie je to o tom, ze sa potrebujeme kvoli nejakej vyhode. Vobec nie.

amdornik
25. dec 2025
@bosorka32

@bosorka32 akože ja ti prajem, ale myslím si, že práve tým, že sa vidíte 2x do mesiaca, máš nasadené ružové okuliare. a tak trošku sa pripájam k príspevku od anonyma nado mnou... akosi neverím, že ešte existujú chlapi, ktorí po vzťahu a s deťmi (a ešte v striedavke) túžia po žene, prípadne živote s ňou z čistej lásky... skôr potrebuje s niečím pomôcť a samozrejme, sex. ale nebudem ťa znechucovať, možno existujú výnimky. tak či onak, BA-BB je masaker za mňa... áno, viem, ide tadiaľ cesta, ale je to ďaleko. čo chceš urobiť? odsťahovať sa kvôli chlapovi do BB? alebo sa prisťahuje on? alebo sa stretnete v NR a tam začnete obaja nové životy? necháte všetko za sebou pre vzťah, o ktorom vôbec neviete, či by bol naozaj kvalitný?

mimi2018
25. dec 2025
@bosorka32

@anonym_b4937e to nie je novy vztah. Fungujeme takto uz dlhsie. Sama som uz bola, viem zit aj sama, o to vobec nejde, ze ja potrebujem chlapa. Nie, vobec nie. Konecne citim, ze ja ho nepotrebujem, ale mi s nim je jednoducho dobre. Sme obaja zabezpeceni, s vlastnym byvanim. Nie je to o tom, ze sa potrebujeme kvoli nejakej vyhode. Vobec nie.

@bosorka32 a prečo klameš samu seba? toto vyzerá ze ste sa spoznali na nejakej zoznamke.

bosorka32
autor
25. dec 2025
@mimi2018

@bosorka32 a prečo klameš samu seba? toto vyzerá ze ste sa spoznali na nejakej zoznamke.

@mimi2018 mylis sa

anonym_b8bb9f
25. dec 2025
@bosorka32

@anonym_b8bb9f dakujem za nadej. Ako stare mate deti? Ako casto sa vidite?

@bosorka32 noo keď som bola ešte v Európe tak sme sa videli 2-3xdo mesiaca na dve-tri noci,plus niekoľkokrát do roka na dlhšie dovolenky (7dni a viac).Teraz som dočasne na inom kontinente ,volavame si každý den na 1-2hodiny aj napriek časovému posunu a vídame sa 1x za mesiac. Je to veľmi casovo,emocionálne a aj finančne náročné . Deti sú 13,10,15,18. V Európe mame medzi sebou cez 300km a štátne hranice. Ale ta harmónia v každej oblasti a pocit naplnenia, keď sme spolu nám zato stojí… v rámci jednej krajiny ak by mi partner dával všetko čo mi dáva on,by som urcite zvažovala aj sťahovanie..to u vás neprichádza do úvahy?

bosorka32
autor
25. dec 2025
@anonym_b8bb9f

@bosorka32 noo keď som bola ešte v Európe tak sme sa videli 2-3xdo mesiaca na dve-tri noci,plus niekoľkokrát do roka na dlhšie dovolenky (7dni a viac).Teraz som dočasne na inom kontinente ,volavame si každý den na 1-2hodiny aj napriek časovému posunu a vídame sa 1x za mesiac. Je to veľmi casovo,emocionálne a aj finančne náročné . Deti sú 13,10,15,18. V Európe mame medzi sebou cez 300km a štátne hranice. Ale ta harmónia v každej oblasti a pocit naplnenia, keď sme spolu nám zato stojí… v rámci jednej krajiny ak by mi partner dával všetko čo mi dáva on,by som urcite zvažovala aj sťahovanie..to u vás neprichádza do úvahy?

@anonym_b8bb9f ahoj. Ale ano, aj nad tym sme rozmyslali, ze by prisiel on za mnou. Musime vsak vymysliet, ako to zladit s jeho striedavkou, alebo jedine cakat, kym jeho 11 rocny syn dospeje a dovtedy to nejako prezit. Dakujem