Má zmysel zostať vo vzťahu bez budúcnosti?
Myslite si že ma zmysel byt v takom vzťahu? Kde vlastne máte človeka rad, správa sa k vám pekne, v podstate viete spolu fungovať, ale príde vám to, že ste viac ako kamaráti? Nemáte nejako extra chut ani na sex a celkovo vzťah posuvat ďalej aj po 7 rokoch. Síce spolu bývate ale predstava že vás požiada o ruku vás úplne že nenadchne, rodinu si tiež nevyualizujete. Neviem či je to možné. On je naozaj dobrý chlap, možno v dnešnej dobe aj ťažko takého nájsť, ale to že je dobrý asi automaticky neznamená, ze aj správny pre mňa, či?
Neviem, mám v hlave xy otáznikov. Mám taký pocit, že by som chcela byt sama. Hovorí sa že keď je koze dobre ide tancovať na ľad. Ale naozaj už je to niečo nad čím pol roka premýšľam. Zároveň mám v sebe taký blok, že či to nie je len nejaké obdobie. Ale ťažko povedať.. čo si myslite prosím?
@anonym_autor ak sa musíš pýtať, či má zmysel niekde ostať, tak to zmysel už nemá a je fuk, čo ti kto napíše.
@anonym_autor 7 rokov sa nenadchynas predstavou ze budete manzelia, zalozite rodinu...? Tak naco ste 7 rokov spolu? A preco ste sa dali dokopy?
Poznas aj niekoho kto ta nadchyna viac?
Nie je v tom nikto iný..to s čistým svedomím.. príde mi že som zostala sebecka a chcela by som sa viac venovať svojim veciam a byt sama, že mám priority inde
Skúšala si sa s ním o tom porozprávať? Ako ten vzťah vnímaš ty a ako on? Komunikácia je základ.
@anonym_autor kolko ma rokov? Ja by som sa ho ujala, ked ho nechces 😁
Tu rady nehladaj v takejto teme, normalnej sa nedockas. To tu len bude, ze nechaj ho takej cobsi ho bude vazit, nevdacna si, neview co subozajstnebproblemy a podobne.....Podla mna ale je normalne mat obcas pochybnosti, hlavne ak sa do zivota akurat v tomto case pripletu aj ine tazkosti, napr nejaky problem v praci a podobne. Sme ludia, pochybovat je normalne, aj ked sa zda, ze vo vztahu nic nechyba. Poradit neviem, lebo sama neviem vo svojom zivote.
@anonym_autor myslím si, že je to aj tým, že už ste dlho spolu a nikde ste sa okrem bývania neposunuli
@anonym_autor kolko ma rokov? Ja by som sa ho ujala, ked ho nechces 😁
@anonym_bf04a9 😃😃😃😃🥳🥳🥳
Tazko radit.. na vztah plny lasky to nevyzera. Skor na zvyk, ale zije tak vela ludi. Ako to chces ty, je len na tebe, kazdy to mame inak nastavene. Ak chces byt sama, tak to vyskusaj a cas ukaze, ci si sa rozhodla spravne.
zena ked ma dobreho chlapa tak jej vsetko vadi a ked potom najde kkta tak zas pinda na neho, stale neviem preco zeny takto rozmyslaju
@anonym_autor
Podľa toho, čo píšeš, mi príde, že nežiješ vo vzťahu, ktorý by bol zlý – skôr vo vzťahu, ktorý je pre teba momentálne prázdny. A to je niekedy oveľa mätúcejšie.
To, že je ‚dobrý chlap‘, ešte automaticky neznamená, že je správny partner pre teba. Dobrota je dôležitá, ale vzťah potrebuje viac než len slušnosť a pokojné fungovanie. Potrebuje aj chuť, smer a to vnútorné „chcem“.
Veľmi dôležité je, že o tom nepremýšľaš týždeň či dva, ale už pol roka. To už nebýva len fáza alebo zlá nálada. A pocit, že by si chcela byť sama, zvyčajne neznamená, že nechceš vzťah. Skôr to môže znamenať, že nechceš byť v takom, kde sa necítiš úplne tú túžbu, chcenie, slobodu, život...
Veľa ľudí zostáva v podobných vzťahoch zo strachu – že lepšie nenájdu, že urobia chybu, že budú ľutovať. Ale zostať len preto, že je to "OK", alebo "fungujeme" dokáže časom zobrať viac energie než odísť.
Vidím tam konflikt medzi tým "mala by som byť vďačná" vs. "Niečo vo mne už nechce pokračovať". Možno si teraz nepotrebuješ odpovedať, či máte budúcnosť vy dvaja, ale skôr sa úprimne spýtať sama seba a zistiť, či je pre teba vzťah príliš dobrý na to odísť, alebo príliš zly na to ostať. Tieto otázky ti možno pomôžu:
– Keď sa pozrieš späť na obdobie, keď to bolo medzi vami najlepšie – boli veci vtedy naozaj veľmi dobré?
– Napriek všetkým problémom – máte s partnerom aspoň jednu aktivitu alebo záujem,
ktorý vás oboch úprimne teší, robíte ho spolu a aspoň na chvíľu vám dá pocit blízkosti?
– Chcete sa obaja dotýkať jeden druhého? A nielen „chcete“ – ale aj: tešíte sa na to, vyhľadávate dotyk, robíte kroky k fyzickej blízkosti?
– Udialo sa niečo pred polrokom, čo mohlo vyvolať u teba pochybnosti, narušiť vaše smerovanie ako pár?
– Existuje medzi vami jasný, silno prežívaný rozdiel, ktorý sa týka kvality a štýlu života, aký chceš žiť?
– Podporuje váš vzťah aspoň niekedy to, aby ste sa spolu vedeli zabaviť? (potenciál sa spolu uvolniť, zažiť niečo príjemné...)
– Máš dnes s partnerom spoločné ciele a sny pre váš spoločný život?
– Ak by sa všetky problémy vo vašom vzťahu dnes magicky vyriešili, cítila by si sa stále neisto v tom, či chceš v tom vzťahu ostať?
daj si otazku, ci toho chlapa chces nechat odist a byt sama... si si ista, ze nebudes po pol roku lutovat, ze si tak urobila? a potom co, najdes si noveho a vsetko bude rok-dva-tri super vasnive a dynamicke a potom po 7 rokoch ho zase posles prec? Moj nazor je, ze asi potrebujete mat nejaku spolocnu viziu, nieco budovat a nestagnovat a prejdu ta aj tieto pocity.
@anonym_autor za mňa nie. V mojom prípade mi to trvalo rok a pol, kým som si bola istá, že s týmto človekom chcem ostať navždy. Ty ešte po 7 netušís, či je to ten pravý?
@anonym_autor za mňa nie. V mojom prípade mi to trvalo rok a pol, kým som si bola istá, že s týmto človekom chcem ostať navždy. Ty ešte po 7 netušís, či je to ten pravý?
@anonym_c924e1 mozno ma depresie a vtedy to nebude vediet nikdy, zeny co boli v mladosti zneuzite, zly rodicia atd potom maju problem v dospelosti sami so sebou
@anonym_autor Zamysli sa nadtym,preco mas taketo myslienky? Nemas teraz nejake ine problemy? Alebo naopak sa nudis a premyslas. Mat skveleho partaka a zaroven naj kamosa v podobe manzela,to je zivotna vyhra. Preco ta desi predstava,ze ta poziada o ruku? Nepritahuje ta?
Je uplne nornalne ako sa citis.Aj take sa stava.Aj emocie maju svoj zaciatok aj koniec.Ale je treba veci aj pustit,nechat tak.Co ti to malondatbti to asi dalo a pravdepodobne je cas pre dalsiu zivotnu etapu.
tomu sa hovori prechodeny vztah
https://plus7dni.pluska.sk/gal/relax/prechodeny...

"Síce spolu bývate ale predstava že vás požiada o ruku vás úplne že nenadchne"
Po 7 rokoch? Tak to uz stokrat viem, ci ho chcem za "muza mojho zivota". To ako sa o nom vyjadrujes mi pride naozaj akoby si hovorila o spolubyvajucom.
Za mna v takomto pripade ako opisujes, nie.