icon

Majú vaši partneri problém s platením za deti?

4. sep 2025

Aj vaši muži majú blbé reči ohľadom financií keď majú niečo zaplatiť? V skratke bola som dlhé roky slobodná mamina, mám dvojičky chlapca a dievča, teraz chodia na strednú. Starám sa o ne sama finančne. Po x rokoch som spoznala v práci manžela, padli sme si do oka a máme spolu chlapca. Teraz je prvák a muž má blbé reči čo všetko treba zaplatiť do školy. Každú chvíľu niečo pýtajú, zrps obedy časopis družina triedny fond atď. Povedala som mu nech to platí on, ja som mu nakúpila do školy tašku a pomôcky. To bola tiež palka ale potrebuje to tak som kúpila. Ide o to že muž zakaždým má blbé reči keď treba niečo platiť a keď pýtam od neho peniaze. Bývanie je moje platí mi polovicu za energie a na stravu mi dáva 200 eur že to stačí. Aj keď ja dávam viac než 200 na stravu. Oblečenie kupujem malému len ja topánky len ja. On si ťažko púšťa svoje peniaze, keď má niečo platiť tak vyplakava že ho len o peniaze oberam, že keď bol sám vedel našetriť oveľa viac než teraz keď je so mnou. Podotknem že na moje staršie deti neplatí nič všetko riešim sama. Od neho si pýtam peniaze len na spoločné dieťa. Čo myslíte pýtam od neho veľa? Aspoň keby nemal blbé reči že zas musím niečo platiť.

Strana
z3
amonet
4. sep 2025

bsm. su to spolocne peniaze

viestta
4. sep 2025

nebude on tak trochu kolenovrt? Co robi so svojimi peniazmi vies?

13uzivatelka11
4. sep 2025

Ak ste manželia tak žiadne jeho a tvoje peniaze ale vaše.. a je smutné že ani tvoje deti neberie ako svoje.. prečo si si ho vôbec brala? Veď ja mám pocit že on vás za rodinu nepovažuje..

biba_18
4. sep 2025

🤷‍♀️ keď chcel šetriť nemal zakladať rodinu…

zobaka
4. sep 2025

Otazne je kolko zaraba, lebo ak 800 eur tak jasne, ze mu to nevychadza, ale ked 2000 e je len skupy

anjelok
4. sep 2025

Nie, moj muz nema blbe reci. Peniaze mame spolocne a je si vedomy kolko co stoji a hlavne deti. 200 eur na stravu? Zartujes...

anonym_56ef60
4. sep 2025

A pred dieťaťom a manželstvom bol prajny? Lakomcom sa stal až potom ako ste sa zobrali a porodila si dieťa? Výživné môžeš žiadať aj keď ste manzelia

amonet
4. sep 2025

inak ja mam muzovu kartu od uctu🤣

anonym_6192fb
4. sep 2025

Môj manžel platí všetko -bývanie, krúžky, školské záležitosti. Ja platím viac menej len oblečenie a stravu aj keď, aj na to by mi dal peniaze -mám kartu k jeho účtu, takže financie k dispozícii stále, tvoj muž je obyčajný držgroš, čo nedopraje ani vlastnému dieťaťu

zalka
4. sep 2025

@anonym_autor prepáč, ale ak toho blba čo ho voláš manželom vykopneš budeš na tom lepšie. Lebo výživné od neho ti pokryje náklady na chlapca, a on nevyžere všetko čo kúpiš, lebo ako sorry ale platiť 200e za stravu a ty zabezpečuješ všetko ostatné je choré.
Kamoška tiež mala taký vadný kus, ked od neho odišla, tak si finančne polepšila. Tiež dokázal zožrať všetko čo našiel ale kupovať potraviny nie... lebo šak on platí energie, kupovať deťom oblečenie, nie šak on platí energie, platiť školku no nie šak on platí energie .. čiže jeho mesačne náklady na rodinu boli 300e a kamoškine 600e len strava a drogeria a oblečenie pre deti a všetky náklady. A vrcholom bolo , ked zahlásil, že má platiť polovicu energii a nájmu. Tak odišla.
Zastrájal sa, že výživné on platiť nebude, kurátorka ho dala do laty ...

eeffka
4. sep 2025

@anonym_autor vyzeraz na zivotaschopnu zenu, panacikovi by som povedala ze ked som bola schopna vychovat sama 2ky tak to 3tie dam tiez. Bud prestane zgrlosit na vlastnom dietatib alebo moze si ist setrit osamote a uvidime na sude a zderem z neho aj kozu.

simca06022011
4. sep 2025

Tak ako si si nastavila tak máš... typické pre dobu = deliť sa o náklady. O chlapa co neplati bývanie by som ani nezakopla. Neexistuje aby od narodenia dieťaťa do 6 tokov nekupoval veci vlastnému dieťaťu. Zvykol si hrabať sebe na kôpku a teraz mu je vsetko veľa, pripadne absolútne je mimo realitu v tom, čo sa kam platí.

ivik4
4. sep 2025

Nie nema , moj manzel plati vsetko, ja robim sem tam maly nakup ked nieco treba a mam aj kartu od jeho uctu hoci stale ho berieme ako spolocny.. vsak peniaze spolocne aj su v manzelstve logicky ( mam aj vlastny). Ked tak odlozim na dovolenku, predlzeny vikend atd

anonym_0bad78
4. sep 2025

@anonym_autor veď ty živíš ešte aj jeho! ake veľa? 200€? veď to len on sám prež*ere s prepáčením. kde je elektrina voda plyn?

anonym_04582e
4. sep 2025

Nie môj nikdy nemal blbé reči, a platí hypo, inkaso, splátky na auto, telefón sebe aj deťom, aj poistky tankovanie a všetku úrdžbu dvoch áut. Niekedy aj týždenny nákup spraví. A mimochodom v manželstve sú peniaze spoločné

anonym_8e4aa1
4. sep 2025

Autorka je mi to ľúto taka šikovná ženská a chlap si to neváži,ja by som na tvojom mieste neustupila lebo ma rodinu a ešte aj málo prispieva a on to nechcem nazvať že zneužíva ale zneužíva ze si taká dobrá a šikovná, skús sa sním normálne porozprávať fakticky ake su výdavky a že ty jednoducho ho ziadas aby riadne prispieval a spoluzdielal lebo narúša to váš vzťah alebo jednoducho nechaj ho co sa týka maleho nech kupuje všetko on a rieši a potom ty mu prispejes podľa výdavkov nech vie na vlastnej skúsenosti a hlavne ste manželia- bsm

anonym_0bad78
4. sep 2025

presne ako tu bolo spomenuté- veď keby od vás odisiel, financne by si si ešte polepšila …

anonym_7fb533
4. sep 2025

Tu je celkom dobra otazka kolko on zaraba. Pokial ma dostatocny prijem asi by sme mali problem. Spiste si za mesiac vsetky vydavky ktore mate a nech vidi kolko stoji strava. Mne tych 200 eur pride tak ze to ma ako pre seba na stravu a ty sa staraj o ostatnych.
Dava ti malo penazi.

anonym_588df9
4. sep 2025

Vieš ono je lepšie najprv spoznať človeka (obzvlášť, keď máš už deti) a až potom s ním plodiť ďalšie dieťa

anonym_1756f0
4. sep 2025

@anonym_autor za mňa je to ozaj zle ja som tiez mala dve deti a spoznala som terajšieho muža mam s nim dieťa a viesco? Ako platí malej platí aj zvyšným dvom ....ste rodina a keby bol muž povie mate tri deti .....takého by som ja ozaj nechcela.

lienka.7
4. sep 2025

@anonym_autor a načo ti je taky chlap vlastne?

anonym_5dfa97
4. sep 2025

To ti takéhoto trula pridelili? Či sama si si vybrala? Tvoje dve vlastné decká musia byť nadšené.

ivuska027
4. sep 2025

Vybav si vyzivne na dieťa za manželstva a máš to v suchu.

anonym_543e0a
4. sep 2025

@anonym_autor no mam pocit, ze ho bavilo s tebou po praco sexovat, omylom si otehotnela tak ste sa teda vzali ale prahny nebol nikdy. ..
Lebo muz co si berie zenu s detmi z ineho vztahu, ktore nijakym sposobom neberie za todinu k vlastnemu je skupy... no nic moc

autumn1
4. sep 2025

Ake tvoje a jeho peniaze? Ved su to spolocne. Pokial "tvoje" ti nestacia vies si na seba alebo/a aj spolocne dieta vybavit vyzivne aj bez rozvodu. A k tvojej otazke moj priatel nema blbe reci ked ma nieco platit nenasla som si drzgrosa.

marca12
4. sep 2025

Dilino,ked uz niekto setri na vlastnej rodine,vlastnom dietati. To si skor nevidela,ze je taky zgrliak? Samozrejme,ze sam ma clovek vela penazi,ale jeho netesi,ze ma krasnu rodinu?

mimi2018
4. sep 2025

@anonym_autor ak chceš mat s nim kľudný život a chceš s nim aj ostať, nepýtaj od neho nič. Uz ho poznáš ako reaguje a budeš sa iba zbytočne kvôli tomu trápiť. Skus na neho inak. Napríklad keď budete v obchode, tak pošleš malého za nim, že chce aby mu kúpil to a to a určite malý ho obmakkci a kúpi mu to, čo chce alebo potrebuje. Musíš ísť vacsinou cez malého a uvidíš tie zmeny, bude sa ti ľahšie s manželom žiť.

luccija
4. sep 2025

To koľko ti vlastne dáva z výplaty?200 eur plus polovicu energií trocha malo nie?taká veľká rodina nie je len strava máte to veľmi zle nastavené na to, že ste manželia a máte spoločné dieťa.Ak by ste náhodou potrebovali novú práčku tak sa psychicky zloží?To bol starý mládenec zvyknutý žiť pre seba?
Toto by mi veľmi vadilo veď to nie sú rozmary, ale dieťa to potrebuje do školy.Ja by som ani tu tašku nekúpila máš ďalšie dve deti a veľa výdavkov.
Dala by som si čas a spísala na papier čo všetko platíš ty a čo on.Mne by sa zhnusil taký zgrlos.
Kde býval dovtedy veď aj o bývanie si sa mu postarala.Dava ti veľmi málo peňazí.

anonym_877e21
4. sep 2025
@mimi2018

@anonym_autor ak chceš mat s nim kľudný život a chceš s nim aj ostať, nepýtaj od neho nič. Uz ho poznáš ako reaguje a budeš sa iba zbytočne kvôli tomu trápiť. Skus na neho inak. Napríklad keď budete v obchode, tak pošleš malého za nim, že chce aby mu kúpil to a to a určite malý ho obmakkci a kúpi mu to, čo chce alebo potrebuje. Musíš ísť vacsinou cez malého a uvidíš tie zmeny, bude sa ti ľahšie s manželom žiť.

@mimi2018 blba rada podla mna- zatahovat male dieta do problemov dospelych alebo "riesit" ich cez neho

marcellka32
4. sep 2025
@mimi2018

@mimi2018 prepáč ale toto je blbosť

Strana
z3