Mali by páry podpisovať predmanželskú zmluvu?
Ak by v nasom pravnom systeme fungovala predmanzelska zmluva, tak mali by páry pred svadbou podpisovať predmanželskú zmluvu?
Myslite ze je to praktické a chráni oboch partnerov v prípade rozvodu?
V SR neexistuje predmanzelska zmluva. S advokatom treba prebrat moznosti vylucenia majetku z bsm, zavet...este pred uzavretim manzelstva.
@denkabemommy
Ak by manzel narobil dlhy pocas manzelstva, tak mala by ich splacat aj manzelka?
@aliaray1
Prosim, citaj s porozumenim.
@autorka nad týmto som sa nezamýšľala, lebo som mala v predstave len normálny vzťah, kde by nebol ani jeden z partnerov debil 😅. Ale teda, ak je tam také riziko, zvážila by som vôbec, či chcem svadbu
Jedine vylucenie BSM. Ale naco si dana zena berie cloveka, ktory bude sposobovat problemy? Za hlupost sa plati … aj peniazmi
bohuzial ano
Ona s porozumenim cita a aj ti spravne odpovedala na povodnu otazku.
A na druhu otazku je odpoved ano budes platit.
Je tu aj pravna poradna opytaj sa priamo tam
Ak by v našom právnom systéme existovala predmanželská zmluva, myslím žeby to bola dobrá vec, aj keď mnohí veria na nekonečnú lásku a happyend je rozumné chrániť sa v prípade "čo ak" 😊
@pralinka25 prepáč teraz neviem , či ja neviem čítať s porozumením,🙂 autorka sa pýta hypoteticky "ak by existoval v našom právnom systéme inštitút predmanželskej zmluvy" ona nechce nič právne riešiť @autorka predmanželská zmluva má svoje výhody aj nevýhody, výhodou by bolo , že by sa predišlo dlhodobým sporom o vyrovnanie majetku v prípade rozvodu, môžu vznikať situácie kde niekto vlastní potemok a následne si tam postavia novomanželia dom a v prípade rozchodu môže nastaž zapäklitá situácia takže možno bybolo dobré mať takú to možnosť, alebo ako si spomenula dlhy, nevýhodou môže byť akési narušenie dôvernosti vzťahu...
na Slovensku nie je potrebná predmanželská zmluva, nakoľko v majetok nadobudnutý pred manželstvom bude patriť len tomu, kto ten majetok vlastnil. Nie ako v Amerike, kde svadbou ide do spoločného aj predchádzajúci majetok
@felycity ak sa pyta na neexistujucu pravnu upravu a to, ako by fungovali pravidla ktore nepozname, ako ich vieme dalej rozoberat?
Logicky potom rozoberame (my pravnici) tym, ze uvadzame alternativu...t.j.co som uviedla vyssie.
@all
Nie, ludia ktori v SR obmedzuju pred uzavretim manzelstva BSM sa automaticky neberu s troublemakerom. Robievaju to pred alebo pocas trvania manzelstva s osobou, ktora napriklad bude podnikat alebo podnika (pocas manzelstva sa da zrusit BSM sudom). S ohladom na pravnu formu sa viaze aj sposob a rozsah rucenia, co by v pripade negativneho hospodarenia podniku takehoto manzela mohlo financne zruinovat aj cely sukromny majetok oboch manzelov.
Ako priklad by som uviedla ked ma 1 z manzelov zivnost...ale majetky nadobudnu do bsm spolocne a tu ruci celym svojim majetkom (nie do vysky vkladu, podielu a pod)....aby neumyselne nestiahol na dno celu rodinu...

To čo si každý vybudoval pred manželstvom im patrí jednotlivo. No som proti manželským zmluvám, za jedno to znie už od začiatku ako keby sa plánovali rozísť a tiež nie som za to aby veci po svadbe boli vydeľované, každý dal do toho nejakú svoju energiu, čas aj keď možno iným spôsobom