icon

Mám 22, partner 43. Je to moc veľký rozdiel?

12. jan 2022

22 a 43. Je to moc ? (Vekový rozdiel, ja zena 22)

Strana
z2
zuzubb007
12. jan 2022

Ak ti to nevadi je to v pohode, ono ten vekovy rozdiel sa ti prejavi za par rokov, za mna tak max rozdiel do 10-12 rokov

haley7897
12. jan 2022

Áno. Ale nejde ani tak o vek, ale o to ze mate vzhľadom aj na vek rozdielne očakávania vo a od vzťahu. Nejde o osobnú vyspelosť. Budete v iných životných fázach. To bude problém

ella_price
12. jan 2022

A ty si s tým v pohode, keď sa tu pýtaš? 🤨

lucia147852
12. jan 2022

Každý kto by mi mohol byt otec je pre mna mega veľký rozdiel. To je cela generácia. Iné pohľady na život, všetko. Keď ty budeš mat 40 budeš relatívne mladá ale on už bude dedko 🤷🏽‍♀️

janulkamartinko
12. jan 2022

Za mňa je.. Teraz to možno nevidíš, ale časom určite budú problémy, rozdielne názory, pohľady na situácie atď.... Medzi mnou a manželom je 12 rokov, a naše rozdielne pohľady su niekedy na zabitie.... No riadiť sa musíš vlastným rozumom ako názorom iných....

tncka
12. jan 2022

O 20 rokov a nim co budes robit doma? Hrat karty?😅🤷‍♀️

marcellka32
12. jan 2022

Ty budeš mať 40 a on 60..ty plná elánu a síl, on už nie (aj keď nemusí to tak byť), ale záujmy už môžu byť u každého iné

zuzanka.zuzu
12. jan 2022

pre neho to určite nie je problém 😉 😎

lucinkkaa
12. jan 2022

Ja mám 24a priateľ má 44, poznáme sa asi 5 rokov, a rok a pól tvoríme par a nikdy som s nikým nebola šťastnejšia, samozrejme som brala do úvahy aj to čo môže byt za pár rokov, veľa ľudí to odsudzuje a rieši čo môže byt za 20 rokov..poznám ľudí ktorý majú 30 rokov a cítia sa na 70, a poznám 70rocnych ľudí čo sa cítia plní energie.. ak to tebe nevadí na všetkých ostatných sa vykasli, je to tvoj život

7lenka11
12. jan 2022

Závisí od mentálneho nastavenia vás oboch. Ak si mladá baba, ktorá si chce užívať, vedieš aktívny život a fascinujte ťa všetko ultramoderné, tak časom zrejme začnete cítiť medzi sebou priepasť. Druhá vec je, aké máte navzájom očakávania do budúcnosti... Chceš deti, cíti sa tvoj partner na to, chceš sa usadiť..? Nielen tieto otázky si musíte čo najskôr zodpovedať.
Ale rozhodne by som váš vzťah nehádzala do koša. Vo svojom okolí mám podobný pár - našli sa však dvaja silno rodinne založení ľudia a fungujú roky aj napriek veľkému vekovému rozdielu. Proste majú rovnaké hodnoty, pre oboch je top prioritou rodina, vedia sa dohodnúť na tom, ako chcú tráviť čas. Ale v tomto prípade je aj žena dosť prispôsobivá a nie je to nijaký akčný typ...
Už minule som do podobnej diskusie písala, že nečakaj na tomto fóre podporu. Slovenská kultúra je silno konzervatívna a na podobné páry, ako ste vy, sa väčšina ľudí pozerá podozrievavo.. Držím palce.

lucinkkaa
12. jan 2022

@7lenka11 toto je tak dobre napísané 👌

luccija
12. jan 2022

Áno je, ale na to prídeš aj sama

zuzu11166
12. jan 2022

No....
Ja ti tu napisem môj pribeh-mozno ti to pomoze:
Vydala som sa v 18tke za muza o 4r.starsieho
Po 5 rokoch sme sa rozviedli-bol to debil.nastastie sme nemali dieta.bola som tehu,ale prisla som o to babo a teraz naozaj vravim,ze je to tak lepsie,asi to tak malo byť,aby som ho mohla uplne vymazat zo zivota
S odstupom casu som si nasla muza-alebo lepsie povedane,on mna-o 21 rokov starsieho
Pre mna je ON ten pravy muz,nikdy v zivote som nikoho nemilovala viac,mozem si dovolit to povedat,lebo sme spolu uz vyse 20 rokov.
Nikdy mi ten rozdiel nevadil,ale zalezi to fakt od pováh tych dvoh ludi.je pravda,ze mozte mat trosku rozdielnu predstavu o oddychu,zabave atd.my sme velmi radi chodili po horach,ale aj k moru,diskoteky napr.neprichadzali do uvahy,no ja som mala vtedy 25,takze uz som ich tiez mala za sebou,takze my sme mali podobne zaujmy
Mame aj dcerku,niekedy ked ide s nou on k lekarke,stalo sa mu,ze sa ho pytali,ci je jej dedko,ale tak,to uz neriesime.
Ten rozdiel si v podstate zacinam uvedomovat az teraz,ale iba takym sposobom,ze sa zacinam o neho bat,lebo uz je to starsi clovek a ja by som o neho nechcela este prist,lebo ON je to najlepsie,co sa mi v zivote stalo-a samozrejme este nasa dcera

orangiiina
12. jan 2022

@7lenka11 súhlas
Mám v rodine 2 pary s takmer 14rocnym rozdielom a 17rocnym rozdielom (moji svokrovci). Takze reálne vidím ako funguju. Funguju samozrejme, ale ten vekový rozdiel je viditelny, ale čim bude muž starší, tým viac to budeš ty cítiť. Osobne by som to nechcela zažiť, ja som zase akčná a chcem ešte veľa veci s mojim mužom zažiť. Starší muži chcu už svätý pokoj 🙄 Ale keď budem aj ja v ich veku, budem ho chcieť aj ja.

kikka95
12. jan 2022

Na začiatku nebudeš vidieť problém, ale tie prídu neskôr.

siska53
12. jan 2022

Ak to vy nevidite ako rozdiel, tak nie.. ja sice nie som.za velke vekove rozdiely, ale.. kazdeho vec.. robte, ako to vy dvaja citite.

midka
12. jan 2022

ano, je to velky rozdiel a vzdy aj bude,,, po fyzickej aj psychickej stranke,,,, je jasne, ze ak takychto vztah ma fungovat jeden sa musi prisposobovat tomu druhemu...potom zopar takych pripadov,, v jednom zena po x rokoch,, akoby predcasne zostarla,, prisposobila sa veku manzela, v druhom pripade to bol muz x rokov drzal trend s rovesnikmi manzelky ,, neskor to vzdal a uz nebyva ani taky stastny a vysmiaty ako pred rokmi,,,,,ja by som osobne taky rozdiel nechcela,,, mas len 22 rokov snad este mas sancu stretnut niekoho aspon o polovicu mladsieho,, i ked podla mna aj to je dost ....

panelacikova
12. jan 2022

podľa mňa to je problém. ale súhlasím s príspevkom od
@7lenka11 kde podčiarknem ten názor, že tá dievčina naozaj musí byť veľmi veľmi tolerantná a vyrovnaná s tým, že o 20 rokov to môže byť úplne inak a či to takto zvládne. lebo ak je žena typ "hŕŕŕŕŕ" lietať ako s posolenou riťou stále niekam, tak nech na takého muža zabudne. pretože ten už o cca 10 rokov na toto nemusí mať chuť ani náladu a začne sa to poriadne sypať. čiže súhlasím, že fungovať to môže, ak máte totálne alebo v drvivej väčšine rovnaké názory a hodnotový rebríček. inak to pôjde do stratena časom.
@midka tak zas 10-ročný rozdiel je úplný ideál... lebo rovesník - tam zas hrozí, že spolu "zostarnete", a vo veku 50+ mu cvakne v hlave a narazí si nejakú 30-tničku 😀 a ty potom hlava v smútku....

7lenka11
12. jan 2022

@orangiiina ono to samozrejme závisí od toho, komu čo vyhovuje... tento pár, ktorý ja poznám, funguje bezproblémovo.. je to štandardná a slušná rodina, ktorá žije úplne bežný život ako iné rodiny.. raz ročne idú na dovolenku k moru, pomedzi to výlety po Slovensku, bicykle.. nič extra.. pohodový život, kde sa neprejavuje viditeľne vekový rozdiel.. o dieťa sa stará prioritne žena, lebo on má náročnejšiu prácu a zároveň má na starosti starostlivosť o dom..

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
bibina32
12. jan 2022

Áno

petka1402
12. jan 2022

Mame v rodine presne taký rozdiel a žijú už 14 rokov, on ma svoje deti, ona svoje a aj jedno spoločné

adka176
12. jan 2022

Ako tvoj otec....

zara1357
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tajik
12. jan 2022

U nás je 9 rokov,,a niekedy tiež masaker😁,,
Ja som akčná,ukecana a on tichý,veľmi kľudný
Ťažko povedať,záleží od povahy vela

mogaa
12. jan 2022

teraz je to v pohode ale o 15-20rokov to bude brutál rozdiel....ty žena v najlepšom veku on dôchodca....

belllinka
12. jan 2022

Po 40-ke to ide so zdravím dolu vodou. Ak ti nevadí, že už bude riešiť iba zväčššenú prostatu, boľavé kĺby, vysoký tlak, tak choď do toho. To si vo svojom veku ani nevieš predstaviť, keďže si ledva vyšla z puberty. Blbosť taký vysoký rozdiel

katecameron
12. jan 2022

Za mňa vôbec nie to je ako môj manžela moja dcéra .Už aj 10je veľa podľa mňa

biankaaaa
12. jan 2022

Takýto vekový rozdiel majú medzi sebou moji rodičia a práve z toho dôvodu by som do takéhoto vzťahu ja osobne nikdy nešla

Strana
z2