Mám okolo seba nesprávnych ľudí?
Niekedy mam pocit, ze sa na mna kazdy vykaslal. Ked to citim tak, ze by bolo dobre ist s niekym von trochu vypustit paru, nie je tu pre mna nikto. Niekedy padne dobre niekam vypadnut, alebo ist do mesta, no nemam s kym. Alebo ked potrebujem podporit, nikto mi neodpisuje, nedviha telefon, pripadne ma nejako odbije. Mala som vztah, v ktorom som bola tyrana. Ako fyzicky tak aj psychicky. Ked som od ex dostala ako meninovy darcek par faciek a kopancov a rozhodla som sa od neho odist, potrebovala som sa nejako aspon na jeden vecer odreagovat, ist sa zabavit, prist na ine myslienky. Napisala som o tom par kamoskam, niektore odpisali po tyzdni, niektore ze nemaju cas a pracuju. Nie je to tym, ze by som mala malo kamaratok, ale maju napriklad uz vazne vztahy, stale su so svojimi partnermi, pracuju alebo maju iny program. Mam dve velmi dobre kamaratky, ktore ale dochadzaju kvoli praci no hned ako skoncia utekaju na prvy autobus domov. Ked mi ten expriatel ublizil, bola tu pre mna mozno jedna a to tiez len cez spravy, tak velmi mi vtedy chybal niekto, kto by si ma vypocul alebo dal nejaku radu. Na druhej strane, ked sa rozisla moja kamaratka a volala a plakala mi, ze jej nie je dobre a je smutna, ze nech pridem lebo to nezvlada, vzala som vino a do hodiny som bola u nej. Potom si nasla opat priatela a prestala sa ozyvat. Mam podla vas okolo seba nespravnych ludi?
Nájsť si čas je o prioritách, oni ich zrejme žiaľ majú inde... nemyslím, že sú to nutne nesprávni ľudia, skôr možno nesprávne očakávania, ale samozrejme, ak si na teba niekto dlhodobo nikdy nevie nájsť čas a si mu dobrá iba vtedy keď to on potrebuje, také vzťahy treba prehodnotiť... nedá mi nespýtať sa ešte, či sa im ozývaš aj keď máš dobré obdobie, či sa aj vtedy chceš stretnúť a budovať aj pozitívne zážitky?? lebo osobne som tiež odsunula trochu ľudí, ktorí sa neustále iba sťažovali a potrebovali ma iba keď sa chceli vyplakať, inak si žili svoje životy a ja som proste na to nemala kapacitu, hrozne ma to vyčerpávalo... nehovorím, že je to tvoj prípad, to nemôžem vedieť, iba niečo na zamyslenie...
odkial si?
Nenadarmo sa hovorí, že v núdzi poznáš priateľa. Raz niekto ocení aká si a bude stáť pri Tebe tak ako Ty. Prajem Ti to z celého srdca ❤️🍀
@snowdrop_ z kosic.
Mne zo skôr príde, že sa možno často sťažuje a nič proti tomu nerobíš, už at je horí- ako s tou bitkou.
Koľko máš rokov? Mam dobru dlllho ročnú kamaratku, a dlhe roky sa sťažovala na urcite témy. Ked chcela radu, dala som, vypočula ju. Všetko zbytočné. Až som jej povedala, ze tu situaciu s nou už riešiť nebudem, lebo za tie roky ona nič nezmenila a jed aj áno, tak len na čas.
Odmietla som rozhovory o otom ale ze kedykoľvek môžeme viesť debaty na všetky iné témy.
Pochopila. Bavíme sa dodnes ale vie, ze ona je jediná, ktorá musí chcieť veci meniť.
Ty mas v svojom živote zrejme hlavne nesprávnych mužov a teda aj očakávania. Pokial maju kamosky vážne vzťahy, pohodovy život, nechcú dookola počúvať o mindrakoch a problémoch, každý má casom dosť ty vlastných tiez.
Tým vôbec nechcem bagatelizovat tvoje problémy s agresívnym chlapom. No mňa keby niekto sfacka a dokopy, tak to posledne načo mam chuť, je ist sa odreagovať s kamoskou do mesta...
Riesila by som skôr klud, možno nejakú linku dôvery, hlavne keby som v takom vztahu dlhodobo. Ved co urobi ta kamoška, hlavne ak si si to týranie nechala dlhodobo? Ako ti ona pomoze? Neustálym vypočutie a ty si odišla až už keď ta zmlatil??
Tiež som mala jeden taky vztah - dislova hraničný. Tam som myslela, ze na vine sú len lieky a ich vedkajsie účinky, ale nie. Ten priatel mi "zabudol" spomenúť jeho hlavnú dg - tou bola borderline - hraničná porucha osobnosti. Bud bol ten najúžasnejši, najmilujucejsi muz na svete - bez pretvárky, alebo samo peklo...
Keby mam počas toho vztahu hovorit s kamoškami o tom nepeknom, ani by som to nezvládla. Ani nikto by to nechcel počúvať a divat sa ako vo vztahu ostávam.
Takže chápem tvoje okolie, pokial ti radili vztah ukončiť a ty nie a nie, ze ich to prestalo baviť.
Pokojne ma oprav, ak sa mýlim, kludne sa môžem.
V prvom rade si ty strojcom svojho šťastia aj života a kamisky sú bonus.
Ja rada vypočujem aj poradím, keď chcú aj pomôžem ak viem. Ale počúvať dookola rovnaké tragédie a kamoska nič nerobí ani napriek pomoci - tak tam končím. Nie som odpadkový kos na taketocpravidelne plávanie.
A nespadá do toho ženy, ktoré sú fakt v 💩 s 3-4 detmi, nemajú kam ísť a chlap kkt. To je uplne una story.
Ty potrebuješ poriesit svoju psychiku a seba samu - s odborníkom najskôr. A keď už budeš mať upratané v sebe, budeš vyžadovať uplne inú energiu a aj tie kamosky budú na teba inak reagovať.
@lindous nie takto to nie je. To, ze napisem ze som sa potrebovala vyplakat po tych veciach co somnou urobil ex, neznamena, ze sa stazujem stale. Ale aj ked by som rada oslavila napriklad nejaky pracovny uspech, co je pozitivna vec, nie je s kym.
A kto toli bráni osláviť pracovný úspech samej? Aj k tomu potrebuješ iných ludi? Ved sa maj rada, chod ako oslavu na welnes, túru, dovolenku, skraslovaci deň! Na to teda nikoho nepotrebujem. Ja som sa nečakane dostala na pracovné miesto, neverila som ze ma príjmu. A prijali. Tesila som sa veľmi ale vôbec ma nenapadlo to sláviť s kamošmi. Sa zamysli teosku aj nad sebou, kde robíš chyby, keď už ako dospela nemáš jedinú kamosku, s ktorou vies hocikedy dat kávu ci pokecat. A to predpokladám ze žiješ na SK bud v rodnom meste alebo aj inom dlhodobo. Ja nue, kamosky sa okolo r9tky už nenájdu za 2 dní a sťahovali sme sa za posledných 6 rokov 3x. Do roka som vždy nadla aspoň jednu, s ktorou si rozumieme. A teda mam aj zopár na sk aj keď vacsinoublen po telefóne. A hlavne jed mam na 💩 náladu dlhodobo koli niečomu konkrétnemu, nevolal im. Max tak jednej, v kratkosti sa vytočil, poviem co je vo veci a končím a bavíme sa o inom.
To čo je pre mňa úspech ma poteší ake porozmýšľam ako je tím iným a nemám potrebu chváliť sa, bo sa viem radovat aj sama.
Píšem ti to takto bez servítky, lebo ta nemienim brat ako obeť. To ti prt pomôže.

Vela z toho sa deje aj mne. Mala som najlepsich kamaratov boli to dva manzelske pary. Odstahovali sa a uz mi nechceli ani pisat. Jeden z nich sa aj rozviedol... Mnoho ludi mi tiez neodpisuje. Mam.vsak kamosku ktora ma velakrat povzbudi.