Mám ostať s ním, alebo to ukončiť?
Ahojte, prajem pekný deň, prišla som si sem po radu od skúsených žien, ktoré sú dlhodobejšie vo vzťahu, prosím o radu. S partnerom sme spolu 4 roky. Pred dvoma rokmi odišiel za prácou do zahraničia, predtým než odišiel mi nasľuboval ako bude chodiť len na turnus ktorý bude trvať najprv 2 týždne, potom deň pred odchodom na SK mi povedal, že musí zostať ďalšie 3 týždne a takto to pokračovalo 3 mesiace. Áno 3 mesiace mi každý odchodový deň oznámil, že vlastne nepríde. Potom to takto trvalo rok a pól. Keď sa vrátil povedal, že sa tam už nevráti, pretože len potreboval zarobiť penoaze pre nás dvoch. Prešiel rok a zas mi oznámil deň pred odchodom, že potrebuje odist za prácou. Zas mi nasľuboval, že tam bude len 3 týždne. Zrazu prišiel dnešný deň a znova oznámil, že potrebuje zostať o týždeň dlhšie a potom príde domov na 5 týždňov. Viem, možno sú to totálne maličkosti ale mňa to už naozaj prestáva baviť a ruinuje ma to,že žijeme ako dobrý známi, ktorý sa stretnú a potom sa zas rozlúčia na dobu neurčitú.Vkuse nehovorí pravdu, čo sa týka súkromia je to dobrý človek, Stará sa, každý deň sme spolu, no odkedy je v zahraničí dokáže mi klamať neustále o jeho príchode a odchode a vytvára príbehy ktoré podľa mňa nie sú reálne. Rozhodla som sa, že mu celý týždeň nebudem dvíhať telefón pretože si somnou doslova robí čo chce,možno chcem aby si uvedomil, že niesom na gumičke a všetko mu pre jeho peniaze prejde. Stále hovorí ako zarába na náš dom ako to robí pre nás a keď mu opakujem, že znova neprídeš zas si ma oklamal to ti nieje blbé? Jeho odpoveď znie: ale ja to robím pre nás, prečo to nechceš pochopiť alebk, prečo nevieš vydržať. Stále len svoje a svoje a vôbec ho netrápi, že pred par hodinami mi povedal, že ide domov a o pár hodín napíše, že on tam vlastne potrebuje zostať a potom príde domov dobre, že nie na rok a zas sa to zopakuje a zas odíde skôr než mi nasľubuje. Jednoducho stále sľubuje a sľubuje a nikdy nedodrží slovo. Potrebujem Váš názor ako by ste na to reagovali ako by ste riešili túto situáciu. Ďakujem za odpoveď🙏🏻

@anabella17 Ja by som si s takymto typom buducnost neplanovala. Mna vzdy vytacalo, ked niekto nerobil to, co hovoril. A po narodeni dietata sa to len umocnilo. Vtedy je opora spolahliveho partnera doslova na nezaplatenie. Clovek, akeho opisujes, by ti len pridal stres.
@marianarem Ďakujem za názor, ozaj si neviem dať rady. Mám 22 rokov, priateľ 23 ale.. Už mu ozaj nedôverujem, je mi z toho smutno, bojím sa ako sa bude správať keď budeme mať dieťa, zbalí sa a odíde, lebo potrebuje zarobiť peniaze?.. 😔
@anabella17 to by ma na tvojom mieste najmenej sralo, že sa zbalí a odíde zarábať. Dôvera je dôležitejšia. Ani nevieš čo tam robí a s kým čo robí
@anabella17 to ta musi velmi vycerpavat. Ukonci to. Ziadne peniaze nestoja za to a hlavne vy ste iba priatelia, nie ste manzelia, nemate deti a pod. Mozno on uz ma nieco i tam, mozno, nevravim, ze ma, ale na co si v takom vztahu, ked ta to dlhodobo nenaplna...mozno potrebujes niekoho kto bude s tebou a mozno len nechces neustale nanho cakat, lebo to je vycerpavajuce...kazdopadne to co mas ti nevyhovuje, tak to vyries a asi len nedvihat telefon to nevyriesi, otvorene by si mu mala povedat, ze uz nevladzes...
@sasa1310 nemyslím na to, žeby ma tam podvádzal ak ste narážali na to, lebo každý deň teda večer mi po práci pravidelne volá, stále sa pýta či niečo nechcem aby mi objednal, kúpil, priniesol, že to máme vydržať, že on potrebuje len zarobiť aby nám postavil dom aby sme nemali nikdy núdzu o peniaze. Ale ja sa bojím, že aj toto potom obráti tak, že aj to bude klamstvo.
nemôžeš ísť s ním na nejaký čas? videla by si ako skutočne žije a možno sa vedela ľahšie rozhodnúť
@madeline1 veď presne. Stále som tu sama, potrebujem ho ako priateľa aj ako muža. A nie stále ma nabalácha, že zajtra príde a nikdy ten zajtrajšok neprišiel. Nechcem byť premotivovaná ale na neveru som ani nepomyslela, pretože stále spolu volame, každý večer až kým nezaspí a od rána od 5 je v práci. Stále mi vraví, že on tam tiež nechce byť ale, že to robí pre nás a ten vysnívaný dom chce postaviť za každú cenu.. Nuž nič v našom vzťahu nieje problém, naozaj sa hádame maaaaalo kedy. Ale čo sa týka jeho vymýšľania príchodov a odchodov.. Toto ma vyčerpáva stále sa teším a potom dva dni plačem. A on mi stále len povie, miláčik môj ja vien, ze ma budeš nenávidieť ale ja tu musím zostať výdrž a obetujme jeden týždeň a budeme spolu až 5 tyzdnov.. A take veci.. 😔
@lucka_ke Nemôžem, študujem tu a momentálne pracujem konečne vo svojom obore. Ja som mu napísala, že som mu myslím dosť vyšla v ústrety keď potreboval zarábať ale takto krútiť a motať každý druhý deň ma ozaj nebaví. Ze nech mi povie pravdu tak ako to je ale nie o 5 min 12 a potom vymýšľať a klamať. A zavádzať ma a vodiť za nos.
@anabella17 ja sa na môjho muža za tie roky môžem kedykoľvek spoľahnúť. A vieš prečo? Aj preto, lebo mi v živote nezaklamal a vždy dodržal to, čo povie. A v živote by som si nezobrala chlapa, ktorý by mi nehovoril pravdu a vytváral príbehy. A to, že si telefonujete ešte neznamená, že tam niekoho nemôže mať.
ak je od 5 ráno v práci, tak predsa musí vedieť už niekoľko dní vopred, že má niekam ísť, v akom obore pracuje??? je zvláštne, že tak z hodiny na hodinu zmení plány, predsa aj ubytovanie, práca, to sa nedá tak narýchlo vybaviť alebo zrušiť
@sasa1310 Viem ako to myslíte ale ozaj je to tá najposlednejšia vec, máme spoločný messenger pretože mi vraj chce takto dokazovať, že nič s nikým nemá, stále keď ma napadne takáto myšlienka raz za uhorský rok tak mi stále povie, že nikdy by takúto vec neurobil aby ma stratil, že mňa si vybral a mňa chce za svoju ženu, že nikto by mu za to nestál a nevie si predstaviť aby mi takto ublížil. My sa k sebe správame pekne, keď sme spolu, každý deň je somnou, stále príde, stále niekde ideme, berie ma hocikam, neustále mi hovorí čo pre neho znamenám ako si ma váži, že som to najlepšie čo kedy v živote stretol a že ma nikdy nechce stratiť. Ja viem, môžu to byť slová ale aj keď mu zavolám, stále mi pošle fotku, ze som v práci nemôžem teraz. Stále v podstate o sebe vieme, plus je tam s nim kamarát a ten je pletka sama o sebe cize za tie dva roky, by sa kumne cosi dostalo určite.
@anabella17 Presne tak, alebo bude klamat v niecom inom. Ak je raz nauceny takto konat a zvykne si, ze mu to u teba prechadza, tak sa len tak lahko nezmeni.
@anabella17 no vidíš, sám ti chce dokazovať že s nikým nič nemá. Toto nemá za potrebu robiť človek, ktorý naozaj s nikým nič nemá. Ono väčšinou práve takýto rozprávajú takéto rozprávky aká si neskutočná. Aby si ani na to nepomyslela, že niekoho má. Evidentne sa mu to darí
Ukoncit. Teraz si sama, ale urcite pride cas ked minimalne ty budes chciet dieta a potom co?
@lucka_ke pracuje tam ako operátor na stroji, sú tam v obrovských výškach, je to obrovská firma a on je živnostník.. Vraj stále príde nejaký šéf, ktorý sa ho opýta či nemôže ostať dlhšie lebo je toho veľa, že vraj mu dáva stále navrh, ze ked ostane o týždeň viac tak bude doma koľko chce a take podľa mňa somariny. Buď spláca nejaké dlhy za rodinu a potrebuje tam zarobiť aby to splatil alebo je jednoducho taký a nehovorí mi pravdu aj keď ma ľúbi, lebo je podľa mňa patologický klamár. Inak je to dobrý človek, nikdy mi nepovedal škaredého slova, naši ho majú veľmi radi, horšie je to s jeho rodinou, tí mi minule vyčistili zaludok, ze on má tu prácu vybavenú od nich a mala som rátať, že odíde a ešte mi povedali, že on on je taky klamarik no, ze si mam zvyknúť. A že to robí pre nás a tak..
@sasa1310 Skôr ja som ziarlivejsia a mala som tendenciu ho kontrolovať. Je to aj moja vina, že som taká bola ale mam pocit, že sa mi boji povedať narovinu veci tak ako sú. Ze napriklad potrebuje tam zostať mesiac na turnus a on si asi radšej bude vymýšľať, ze príde skôr aby som ja nerobila problém.
@madeline1 stále mi povie, že už má vyriešený odvoz domov a potom mi na druhý deň povie,že síce mi sľuboval 3 týždne každý deň a prisahal na vsetko možné, že tento krát ma nebude klamať a príde ale, že ho prosili či neostane o týždeň dlhšie a potom bude môcť byť doma viac ako mesiac.. No proste podľa mňa sú to totálne vymyslí.. Zaujíma ma ale preco?.
@anabella17 v dnesnej dobe sa nestavia dom za hotove-to chce ako nasetrit?!.,nech si vezme hypoteku- tu mu daju, ak si najde pracu na sk a nejaky cas tu bude robit...
@madeline1 On tu aj pracoval doteraz necelý rok, teda po príchode zo zahraničia ale vraj chce predať nejaký pozemok a potrebuje na to peniaze a neviem čo a potom chce ísť bývať do bytovky aby sme vedeli ako to bude a potom bude stavať dom.
@madeline1 Je to celé nahlavu postavené, viete len teraz neviem. Nechať a zahodiť 4 krásne roky pre takúto vec. Alebo je to jeho povaha a len sa ukázal aký je keďže dostal príležitosť. Mám mu dat "príučku" ze somnou nebude zametať a nabudúce si rozmysli kedy príde domov. Alebo to mám nechať tak a rozísť sa viete.. Je to ťažké premna, preto sa radím s kadekym😔
@anabella17 urob ako citis
@anabella17 po prečítaní všetkých tvojich odpovedí usudzujem, že on tam má niekoho iného a všetko sú to len výhovorky. Teba tu má ako zálohu, keď sa vráti na stálo na Slovensko. A to, že mení časy odchodov za 5 minút 12 si myslím, že rieši podľa rozhodnutia danej osoby či budú tráviť tam čas spolu alebo nie.
@anabella17 velmi komplikovane plany ma ten tvoj, chce kupit bytovku za cenu z predaja pozemku a popri tom stavat dom za nasetrene, to chce ako zvladnut?
Pises, ze ste spolu styri roky, to by nemal byt dovod ostat s nim, dovody musia byt ine. Sama si odpovedz, ci toto chces, ci ho vies dostat spät na sk, ci vobec to chces, ci by to fungovalo, ak by ste boli spolu na sk...ty musis vediet, co by bolo najlepsie...
Mozno by si sa citila lepsie sama ako s niekym kto ta vycerpava. Byt sama je fajn a mohla by si sa porozhliadnut, mozno by si nasla toho spravneho. Toto je psychicky unavne.
@madeline1 mňa veľmi sklamalo jeho správanie voči mne, že mi vkuse sľubuje a potom mi vzápätí povie, že chce zostať. Že on chce zostať lebo, potom môže byť 5 týždňov doma a že ho to nesmierne potešilo, že bude môcť byť somnou vkuse 5 týždňov a že chce aby sme v lete šli do prenájmu a potom popritom postavil dom. Veľmi ho ľúbim no zneistuje ma to jeho klamanie mi. Menenie dohodnutej veci z minúty na minútu.
@madeline1 a k tomu mi stále odpovie, že on sa iba pýta či môže zostať a keď poviem nie,začne fňukať a plakať, že on to robí pre nás a že máme obetovať jeden týždeň a potom 5 byť spolu. Príde mi to divné. Nikdy by som ho neupodozrievala z nevery nikdy. Ale. Ja neviem. Či ozaj niekoho má alebo jednoducho chce peniaze a ja som pre neho menšia prekážka aj keď ma ľúbi.
22 ročná baba aby čakala na dakeho chruňa. Hmm neviem mňa by toto nebavilo vôbec.
@anabella17 práca na turnusy je niekedy zložitejšia ale ver tomu že to vôbec takto nefunguje že ti za 5 minút niekto oznámi keď máš pobalené veci že tam ostávaš ďalšie tri štyri týždne možno sa presun presunie o pár dní ale nie že sa takáto situácia stane zakaždým keď tam odíde a ešte že sa to presunie o niekoľko týždňov to proste nie je normálne a určite sa takéto veci nedejú minimálne by som si to pozisťovala buď o tej firme v ktorej pracuje alebo nejaké recenzie na tú firmu určite sú kde by si videla ako boli spokojní s tým a ako tá práca fungovala. Chlapi sú pekní rozprávkari a tento ti evidentne klame. Tebe ani trochu nie je proti srsti pocit že si z teba robí dobrý deň? lebo toto sa od pravdy teda dosť odkláňa. Jedna vec je chcieť zarobiť ale druhá vec je či ti nie je podozrivé toto všetko čo sa deje okolo neho a jeho výhovoriek. Neupínaj sa len na to že ste boli spolu štyri roky niektorí sa rozvádzajú po dvanástich rokoch manželstva niektorí sa rozvádzajú keď majú malé deti takže za každú cenu ten vzťah nedrž pokope a zameraj sa na kvalitu toho vzťahu ak si si naozaj istá že váš vzťah je úplne v poriadku že si s ním naozaj úprimne od srdca šťastná a všetko ti vyhovuje tak nemaj pochybnosti ale ak nie radšej z kratšej cesty zísť....ja som odišla zo vzťahu ktorý nebol pre mňa perspektívny aj keď bola som aj šťastná no v hĺbke duše som cítila pochybnosti v zásadných otázkach vo vzťahu a tak som cuvla. A som šťastná lebo teraz mám plnohodnotný vzťah. Aj keby sa rozídete neprídeš predsa o tie roky. To je hlúpy argument. Niečo si si zažila a môžeš povedať že máš skúsenosť v živote. Tie 4 roky nadobudneš veľmi rýchlo aj s niekým iným. A nebudú to len ťažko nadobudnuté 4 roky ale 4 roky plné šťastia a plnohodnotného času spolu stráveného bez hier klamstiev zavádzania a možno aj lepších vzťahov v rodine...
Za seba hovorím, že by som o taký vzťah nestála. Keď sa na neho nedá spoľahnúť v tomto, nebude sa tak ani v inom. Bohužiaľ, môže byť dobrý človek, ale totálne neperspektívny životný partner.

ukončiť