icon

Mám pochybnosti o priateľovi

23. mar 2025

Ahojte, sme s priateľom dva a pol roka, chodíme na rovnakú vš aj spolu bývame na internáte. Ide o to, že niekedy ma prepadnú také myšlienky či je to ten pravý, veľmi by som si to želala, ľúbim ho a dala by som mu prve posledné, no z jeho správania som niekedy zmätená, čo vlastne odo mňa chce. Vôbec mi nechce pomáhať, čo sa týka upratovania, áno ani môj oco nepomáha mamine, ale nenecháva za sebou bordel (v zmysle, že nezapne práčku, ale ponožky nenechá na zemi, tanier nenechá po dojedení na stole atd), keď mám horšie výsledky v škole nerobí mu problém po mne začať kričať, no a vec čo mi na nom najviac vadí je jeho koníček a to autá. Najskôr som to nevidela ako problém, no potom tomu prepadol akosi viac, nerobí mu problém si napožičiavať len aby kúpil nejaké nové súčiastky, stále nejaké opravy, zrazy atd. Ked som sa mu v decembri otvorene priznala, že ak s tým neprestane ideme od seba nakoľko mi sľúbil, že pôjdeme na Vianočné trhy do Budapešte a išli sme viete kam kedže nemal peniaze zas kvoli nejakej blbej súčiastke, tak s tym nachvílu prestal, no teraz mam pocit to začína zas. Povedal mi že keby bolo na nom všetky autá čo majú predá, no vraj by to jeho starší brat a ocino nedovolili. Nedokážem sa s ním rozísť, veľmi ho ľúbim, ked potrebujem nejaký materiál do školy všetko mi zoženie, ked ma peniaze kúpi mi čo chcem, ale niekedy je fakt divný, nechce sa so mnou baviť, povie mi aby som držala hubu alebo rád mi vytýka že som pribrala a je to vidno. Ja neviem čo by ste robili vy? dakujem

laurinka27
23. mar 2025

Takze ty “velmi lubis” cloveka, ktory ti povie, aby si “drzala hubu”? Ok.

Byt na tvojom mieste, davno by letel vies kam.

deti95060810
23. mar 2025

nie je to ten pravý ...
s mm sme spolu roky, máme už aj dospelú dcéru a nikdy si nedovolil po mne kričať... takéto veci si chlap k žene nesmie dovoliť...

autor
23. mar 2025

no na to kričanie si neviem absolútne zvyknúť, môj oco je dosť nervák, ale na mamu nikdy nekričal lebo zabudla niečo kúpiť alebo tak

viestta
23. mar 2025

Kazdy vztah, aj ten nevydareny, nas niekde posunie. Vieme co je zle, comu sa mame vyhybat a aj vieme co by sme chceli. Je len na nasom vlastnom rozhodnuti co este vieme tolerovat a co uz nie. A je na nasom vlastnom rozhodnuti co spravime, ked zistime, ze nieco nie je pre nas v poriadku. Ak sa chces poucit na svojej chybe tak budes vediet co mas robit. Ak sa poucit nechces, budes ju stale dookola opakovat v nadeji, ze raz bude vysledok iny.

marca12
23. mar 2025

Toto nie je chlap do zivota. Ma drahy konicek,na ktory nema,dovoli si na teba kricat,je k tebe vulgarny a mas z neho zly pocit. Si na nom zavisla a nie ze ho lubis. Ty lubis predstavu,ze mas priatela. Neverim,ze takehoto chalana moze niekto lubit.

autor
23. mar 2025

Ked to porovnám s frajerom predtým tak som ten rozchod veľmi chcela, takže ked sme sa rozišli fakt som sa citíla lepšie ked som vedela, že už ho nikdy nemusím vidieť, rozprávať sa s ním, ale pri súčasnom si akosi nedokážem predstaviť, že by sme to ukončili.

alickapusinka
23. mar 2025

No nič jedneho blbca si sa zbavila druheho vzala na krk.Mysliš si že ťa miluje tak ako TY jeho si na omyle.Chlap ktorý ma ženu rád nikdy jej nepovie aby držala hubu.To môže povedať len debil.Píšeš že TI vytýka že si pribrala ak by ťa miloval tak by mu to neprekažalo.Teraz TI to prekaža budete mať dieťa bude ešte viac a nebudeš mať peniaze na základne veci a ON povie že kúpil súčiastky do auta.To že jeho otec a brat nesuhlasia s predajom aut tak to sú len vyhovorky ktore si musi vymyslieť a zvaliť to na brata a otca.Už by som pri ňom nebola.Dalej ak budeš tehotna budeš mať ešte viac kil čo TI bude hovoriť.

autor
23. mar 2025

No popravde nad tým rodinným životom často premýšľam, čo ak budem unavená, mať problémy počas tehotenstva a nezvládnem isť na nákup, navariť, upratať tak bude kričať po mne alebo čo, že kde má obed

slavka1988
23. mar 2025

Vies ty máš ešte všetky dvere a možnosti otvorené,neviaže vás úver bývanie deti nič proste prečo byť s niekym o kom vieš ze to není ôk.....život mame len jeden a môže sa ti rýchlo stať,že budeš ľutovať

olimuc
23. mar 2025

Vsetky red flagy ta trieskaju uz rovno po hlave, ale uvazujes nad rodinnym zivotom s tymto mladym panom. No evidentne zdravy rozum na VS potrebny nie je. Skor alebo neskor naozaj s nim na hubu padnes… tak ale Aspon dufam, ze ma vtaka zo zlata. Ale bez srandy … snad je to fake tema, tak sproste mlade zeny uz v 21 storoci uz snad nie su

simona1998
23. mar 2025

Bože aké ste niektoré zeny hlúpe , čo uz si nevážis vôbec samu seba ?

viestta
23. mar 2025

Žena, prosím ta chod k zrkadlu a všetko čo tu tu popísala nahlas precitaj tej co tam uvidíš. Ta co tam uvidíš, je naivná, zúfalá a asi aj hlúpa, ale možno jej docvakne, že budúcnosť plánuje s blbcom

letfenixa
23. mar 2025

Poprosim admina na premenovanie diskusie na Vzťah s NEpriateľom.

moonlight1210
23. mar 2025

Lubis toho, kym bol. Ten ta drzi.
Nie ten, kym sa za tie dva roky stal.

Mas tristo dveri otvorenych. A ty ich vedome vsetky zavries, aby lakavo svietili do tmy otvorene len tie jeho.

Krici po tebe. Osopi sa na teba bez problemov. Zosmiesnuje ta (stavim sa, ze tomu hovori motivacia).
Uprednostnuje svoje zaluby pred slubmi, ktore ti dal (aku ma jeho slovo potom hodnotu?). Klame (nie nepredal by nic. Otec a brat su vyhovorka, aby si bola ticho.).

A ty si nevies predstavit, ze nebudes zit s nim?
Ako, ano, urobis zasluznu cinnost mnozstvu inych zien, ktorym nebude hrozit, ze by ich zaujal, lebo bude zadany u teba.
Ale myslis, ze za tu obetu dostanes aspon po sebe pomenovanu ulicu v miestnej dedine?

Fakt neobetuj zivot prvemu vaznejsiemu vztahu. Ked uz teraz vidis, ze chlapec je fajny, len ked veci idu podla neho. Vtedy je dobre a je zlaticko.
To chces cely zivot prezit cakanim na jeho zelania, aby bol doma klud?

domkakvet
23. mar 2025

Ze mas drzat hubu a ty si este s nim a vysokoskolacka, hanba.

autor
23. mar 2025

no tak zjavne som sprostá a naivná

enmery
24. mar 2025

Ja iba doplním. "Veľmi ho ľúbiš". No neľubiš. To je iba psychická závislosť. Toto okolo lásky ani nešlo. A z jeho strany už vôbec. Ty fakt študuješ VŠ? Co tak si otvoriť net a vyhľadať si info o toxických vzťahoch?Akože keď napíše 40ročná s 3 deťmi, ešte pochopím, že nema kam ísť, tak drží ako hluchý dvere. Toto nechápem. To musí mať proste základy v tvojej rodine. Co si aj načrtáva, že Tvoj oco nič nerobí doma.🤦‍♀️
Ešte raz nech tu na koňovi niekto napíše, že niečo ako generačná trauma neexistuje.

letfenixa
24. mar 2025

Ja mám čochvíľa 45 rokov, za sebou pár dlhých vzťahov a jakživ mi nik nepovedal, že mám držať hubu.