icon

Mám pocit, že pre manžela nie som dosť

Dnes o 12:10

Ahojte, píšem sem, keďže takto osobné veci nerada riešim s kamarátkami alebo rodinou. Mám manžela, malé deti. V našom vzťahu nie sú v podstate žiadne problémy. Ja som na RD, on pracuje, nemáme problém s financiami. Obaja máme spoločné aj vlastné záľuby, spoločných kamarátov, vieme sa pekne zhodnúť ohľadom domácnosti a výchove detí a tak celkovo. Je medzi nami aj chémia, aspoň ja to tak cítim, čo sa intímností týka nie sú nejaké väčšie problémy. Jasné že pri deťoch je menej možností, ale vieme najsť na to čas. Zároveň aj výzorovo sa obaja snažíme o to, aby sme sa jeden druhému páčili, cvičíme, staráme sa o seba, ani tu nedošlo k nejakým zmenám. Problém je, že mám pocit, že mu “vadím”. Trávime spolu málo “kvalitného času” myslím romanticky vo dvojici. Veľmi málo od neho počujem nejaký kompliment na moju osobu, žiaľ v poslednom období práve naopak. Ak sa pohádame na relatívne maličkostiach, tak vie povedať veci, ktoré ma zabolia, ako napr. že som neznesiteľná, ako hrozne sa správam, že by žiadny muź so mnou nevydržal ani sekundu, že by mal kľud iba vtedy ak by som nebola v jeho živote a podobne.. nejako si myslím, že sú to dosť sílné vyjadrenia. Ale stále som si povedala, že ľudia keď sú nahnevaní povedia všeličo, udobrili sme sa a snažila som sa neriešiť. Lenže minule prišla na reč jeho ex a začal hovoriť o tom, aká je to úžasná, perfektná žena a samé superlatívy na jej osobu. A to ma vzhľadom na jeho reči na mňa zasiahlo. Odvtedy som nesvoja a stále len premýšľam. Na jednej strane si hovorím, ze mám byt rada ze mam funkcny vztah v ktorom nemame problemy, na druhej strane ma trapi ten pocit, ze nie som pre neho zena, pri ktorej si mysli, ze aky je stastny ze ma má a si ma cení.. Pritom kazdý by si zasluzil vztah, v ktorom takou osobou je..

Strana
z2
ninka99865
Dnes o 12:14

@anonym_autor nemáte problémy? Kebyže mne muž povie že som neznesiteľná a žeby mal kľud len bezomna v živote tak by som sa s ním veľmi vážne porozprávala že ešte raz niečí také povie tak ten kľud mať teda bude

janikk54
Dnes o 12:19

tak to mi vazne nepride normalne taketo spravanie. ak by mne raz nieco taketo chlap povedal, neviem, ci by som s nim aj nadalej dokazala fungovat.

anonym_a21e51
Dnes o 12:20

@anonym_autor taketo slova nepatria do vztahu, kde nie su problemy...

andrejkaa26
Dnes o 12:27

ja som so svojim muzom 21 rokov! presne. (mam 40) mame tri deti, ale taketo silne slova teda nepouzil za tak extremne dlhy cas co sme spolu ani raz. a to sa vieme kadejako pohadat, velakat su vseliak vyhrotene situacie, samozrejme pri troch detoch a dvadsiatich rokoch spoluzitia sa toho nazbiera, ale toto je na mna tiez trosku dost prepisknute zo strany tvojho muza:( vlastne ani neviem co poradit, ono tazko sa radi takto, ked vas clovek nepozna. no v poriadku to rozhodne nieje

nevenka
Dnes o 12:29

No ako uz baby vyssie pisali. Mate problemy a to zasadne ☹

anonym_d15499
Dnes o 12:31

@anonym_autor
@anonym_autor obdivujem tvoju schopnosť nevnímať realitu a žiť si v predstave, že nemáte problémi. 🥴 Už jasnejšie nemôže tvoj muž tlmočiť názor na teba. Ak by som ja toto počula záver je jednoznačný: možno so mnou chce žiť, kvôli deťom, pohodliu, ..., ale má rozhodne nemiluje. 💔

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
anonym_a21e51
Dnes o 12:36

@anonym_autor a vonkoncom keby mi manzel blabolil o dokonalosti svojej ex, ukazala by som mu kde su dvere... kde je ucta voci tebe? a ze nemate cas len pre seba? znie to logicky, kedze mate dve deti... snazi sa o spolocne chvile bez deti? zariadi ich strazenie ?

anonym_7e82f3
Dnes o 12:39

Evidentne na váš vzťah sa pozeráte úplne odlišne
Ty bez problémov a on v nervoch povie aj čo nechce
Takže dobré rozmyslas je tam problém ,ktorý jasne nevidíš a si neuvadomujes
Ale to musíš od neho zistiť,kde je ten problém
Lebo ty si nenapísala nič také,pre teba skvely vzťah
Pre neho nie
A nikto nevie prečo
🙈

angelikaaa123
Dnes o 12:40

Tiež, by som nenazvala tento vzťah bezproblémovým a ako sa poznám pri takejto poznámke voči svojej ex, by som mu rovno ukázala dvere a povedala, tak nech si teda ide za ňou ak je ona taká dokonalá 😊

anonym_b33e19
Dnes o 12:46

Ty akoze nazyvas ze mas doma funkcny vztah? Ze Ti muz povie ze keby Ta nemal v zivote ma svaty pokoj a ze si neznesitelna? To koho klames, seba?

anonym_2b704e
Dnes o 12:49

Prepac, ale toto ani zdaleka nie je funkcny vztah.

kassandra25
Dnes o 12:50

@anonym_autor ahoj. Ak ti zacne manzel vraviet superlatívy na nejakú bývalú, to znamena, ze návratu ku nej by sa nebránil, sú v kontakte, uprednostnil by ju, pred tebou, sníva o nej, a , to je najdolezitejsie, v pohode teba zhodí pri reciach, v ktorých je ona zahrnutá, zhodí ta v pohode aj v reciach, ako takých, ohlad na teba neberie, si mu zbytocná, dobre to vnímas. Ohlad je braný výslovne na tú druhú. Tam je cit, tam si vie dat bacha na usta, tam vie premyslat dopredu, co povie. On vie velmi dobre, co robí. To, ze ta urazí, nie je vobec náhoda. Uz sonduje so svojím správaním, kedy sa konecne zbalis a odides, kedy to konecne s ním seknes a sonduje aj to, co to s ním urobí. Lebo to sám nevie. Odporucam pri reciach spomenutych, ze klud bude mat len , ked ty nebudes, mu klud dat a odíst, riesit váš koniec. Niektoré zeny sú ozaj velké psychopatky a nevedia dat chlapovi pokoj. Sú schopné vsetkeho. My netusíme, ci sa dostanes do tejto skupiny zien. Nic nie je nemozné. Mozes mat k tomu blízko.

deti95060810
Dnes o 12:52

ani sa ti nečudujem . ospevuje ex - to by nas*alo aj mňa.

anonym_4aaa76
Dnes o 13:06

Vzdy si pri takýchto témach myslím že ho píše troll, lebo nie je možné, žeby toto niekto nazval funkčným vzťahom.

anonym_d15499
Dnes o 13:09

@anonym_autor pohádame sa na relatívne maličkostiach, kľud by mal, ak by som nebola v jeho živote, ALE, ale máme funkčný vzťah. 🫣 Wtf? Asi na niečom fičíš, nie?

negymama
Dnes o 13:12

no vo vasom vztahu je nejaka cchemia - ale taka nejaka jedovata. 😲

anonym_15728a
Dnes o 13:14

Asi sa mu ta expotvora zjavila v zivote a Truhlik huta, ako by sa s nou mal lepsie a bura vsetko, co ste vybudovali, lebo zeny maju pamat ako slony a ukladaju krivdy do priecinkov😅v pripade, ze v tom nie je zenska, tak len polavuje vo vytycenych dobrych mravoch, lebo naco sa uz az tak snazit, tatik mi hovoril, ked isiel na PVS, na kasarnach velky transparent-Vitajte, vojaci.... A z druhej strany brany- Uz vas mame🤣aj tvoj chlap ta ma a bohuzial, bude to to cynicka kreatura, ze kazdy rok prileje ohen do ohna, predsa nie je ziadny makkys👹

siska53
Dnes o 13:14

@anonym_autor Problem mate. Mate, nie, ze nie. Rozhovor bol? Nie ked je hadka, ale prave vtedy, ked je dobre. Ze co ta trapi. Treba mu to povedat.

autor
Dnes o 13:15

Chápem vás, ale ak píšem, že mimo tychto situácií fungujeme skvele, myslím to reálne - vo všetkom mi pomáha, hovorí mi o svojom dni, chce počuť o tom ako sa mám, ak vidí že som unavená tak ma pošle oddýchnuť si, pripraví jedlo, poprace, takisto ja naopak, veľa sa spolu smejeme a pod. A potom raz za mesiac-dva príde hádka kvôli niečomu aktualnemu, nie dlhodobemu, a je schopny povedať toto.. na ďalší deň sa ospravedlní a povie, že to nemyslel vážne a znova nejaký čas ide všetko hladko. Ale aj tak, prečo niečo take povie?

sova7
Dnes o 13:17

Ty máš funkčný vzťah a podľa teba nemáte problémy tvoj muž ti povie že bez teba by mu bolo lepsie. Takže on nevidí že máte funkcny vzťah a berie ta ako problem. To mi príde ako chlap čo inej žene hovorí že so ženou si nerozumieme mame problémy a žena pozera ako puk keď muž odíde o čom to hovoríš že to nefunguje veď všetko bolo v pohode. Asi nechceš veľmi vnímať realitu a počuť pravdu pri deťoch chces ilúziu že ste super vzťah ale asi by si mala radšej zistiť čo sa deje keď mu vadis a či nemá namierené inde. A ako on vníma teba aj vás vzťah. Aj čo on považuje s tvojej strany za hrozne správanie. A ešte to porovnavanie s ex mi príde cez čiaru. Aj tak celé mi to pripomína také to správanie manipulatora. Už sú deti žena je ulovena snažiť sa toľko nemusí stále viac je sam sebou najskôr sama pohoda všetko ok a potom reči aká je žena hrozna a nikto by s tebou nevydržal a moja ex to je žena nie ty. Potom zase pohoda akože veď vtip a veď on to tak nemyslel. Potom zase dačo na teba aká si hento a tamto. Až ťa takto zbavi sebavedomia budeš sa vnimat ako nula pochybovať o sebe a este mu budes vďačná že aspoň on s takou nulou ostáva. A toto už nie je sranda ani niečo náhodou povedané v hneve toto je manipulácia a cielene deptanie. Ak sa to opakuje v istych cykloch pravidelne je to vzorec správania nie náhoda

autor
Dnes o 13:18

Čo sa ex týka, nie su v kontakte,tiež ma rodinu a muža, nespomenul ju sam od seba, spomenulo sa jej meno v ramci jednej temy a vtedy sa o nej tak vyjadril

anonym_15728a
Dnes o 13:22

Ked zas bude natlakovany a buchnu mu sadze😅zachovaj 100% pokoj (velmi tazke!!!) a potom laskavym tonom... Monikaxxx by sa nehadala, minule si tvrdil, ani ja sa nebudem, som od nej lepsia, len o tom nevies... 🌸

anonym_d15499
Dnes o 13:23
@anonym_autor

Chápem vás, ale ak píšem, že mimo tychto situácií fungujeme skvele, myslím to reálne - vo všetkom mi pomáha, hovorí mi o svojom dni, chce počuť o tom ako sa mám, ak vidí že som unavená tak ma pošle oddýchnuť si, pripraví jedlo, poprace, takisto ja naopak, veľa sa spolu smejeme a pod. A potom raz za mesiac-dva príde hádka kvôli niečomu aktualnemu, nie dlhodobemu, a je schopny povedať toto.. na ďalší deň sa ospravedlní a povie, že to nemyslel vážne a znova nejaký čas ide všetko hladko. Ale aj tak, prečo niečo take povie?

@anonym_autor zbytočne písať, autorka ide na vlne: "všetko OK, občas nejaký nepodstatný problém, ale inak všetko šlape". 🫣

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
anonym_7e82f3
Dnes o 13:25

Trapis sa a máš pocit, že si ta neceni
Aj si mu to povedala?
A nie len tak po hádke ale mimo a fakticky

sova7
Dnes o 13:26
@anonym_autor

@anonym_autor aká hádka? On začne ty začneš kvoly comu hádka? Chces niečo od neho chces o niečom hovoriť on miesto aby komunikoval začne kričať hádať sa ? Lebo ak vyvola konflikt pri nejakej téme pravidelne v cykloch nie je to ok. Vieš čo mu vadí? Akú tému nechce preberať? Sú tie hádky cca pravidelne po istom čase kľudu? Obavam sa či on nie je sám sebou vtedy keď vyvolá hadku v štýle že mesiac dva dokáže hrať ok človeka byť v kľude potom sa to v ňom nakopi musi tu agresivitu napätie ktoré skrýva dať von a tak vyvolá konflikt. Lebo ak ti niekto povie to čo on a na druhý deň príde s tým že to bol vtip omyl a vidí že sa ti to nepáči a za mesiac dva to urobí zas tak potom to robí vedome vie a prečo to robí a nemá záujem so sebou niečo robiť a čo cítiš mu je jedno keď to robi dokola. A niečo týmto sleduje a chce dosiahnuť. Nie je to náhoda je to vzorec správania.

popcorn2myska
Dnes o 13:41

@anonym_autor tak toto sú tie časy ,keď si žena naivne myslí, že všetko "klape" a zrazu je tu "sťahujem sa k nej" alebo dokonca rozvod.Ja osobne som hneď vedela,že ma podvádza a priznal sa až 1 rok po rozvode, aj to môjmu otcovi,ktorý si ho raz "podal rečou".Ty musíš cítiť, ci spíte spolu radi obaja alebo je to len také "zo zvyku".To že má superlatíva na CUDZIU ženu, ktorú dokonca osobne môže stretnúť kedy chce (nieje to Like na insta@ na druhom konci republiky) ,to je "oheň na streche" a nie idem si pokecať ,možno som paranoidná. A možno ti to tak vyhovuje a ty nič nechceš zmeniť,ani nezmeníš kým ťa neodkopne..

petronelag
Dnes o 13:49
@anonym_autor

@anonym_autor Keď k takej hádke dôjde, ale lepšie by jej bolo predchádzať, skús nič nepovedať alebo aspoň nevyostrovať situáciu, uvidíš ako bude reagovať alebo mu povedať, že sa nebudete hádať pred deťmi, že sa to dá vyriešiť aj pokojne.

anonym_7390e2
Dnes o 14:48

Keby môj partner začal predo mnou ospevovať svoju bývalú, rovno by som mu skočila do reči a začala vychvaľovať svojho bývalého a nezabudla by som zdôrazniť hlavne to, ako som si to s ním vedela užiť, lebo mal väčšieho, ako on.

Strana
z2