icon

Mám sa ospravedlniť kamarátke za nevhodnú reakciu?

12. nov 2025

Ahojte.. stala sa mi taká vec, ktorá ma aj celkom mrzí. Mám blízku kamarátku, s ktorou sa roky poznáme a bavíme ale je roky v toxickom vzťahu, kvôli ktorému sme sa x-krát pohádali, až sme sa dohodli, že sa o tom nebudeme baviť.. Dnes sme spolu volali a bola s priateľom na výlete na pár dní a pýtala som sa čo je nové lebo mi zavolala a ako sa má ako bolo atď a ona mi na to začala rozprávať, že na výlete super ale cestou domov sa znova začali hádať a moja blbá reakcia bola že neprekvapuje ma to. Ona ostala ticho a ja som si to až o pár sekúnd na to uvedomila, že som to nemala takto povedať a potom sme zmenili tému ale jednoducho oni sa hádajú nonstop.. Neni mesiaca kedy by neboli velké hádky, nadávky, plač a podobne.. Ja som bohužiaľ veľmi autentická a čo na srdci to na jazyku a ja keď mám toto počúvať a tváriť sa že je to ok mne sa dvíha tlak.. ja som už x-krát chcela prerušiť kontakt, pretože ma to irituje... Mám sa jej ospravedlniť?

anonym_babbc8
12. nov 2025

@anonym_autor netreba, nic take strasne sa nestalo.

anonym_22fdf0
12. nov 2025

@anonym_autor Tak za mna lepšia uprimna (aj keby moc úprimná) priateľka, ako toxický partner, ktorého sa možno raz zbaví. A po rokoch si to možno uvedomi, že ty si to hovorila stále, že nie je normálny.
Nateraz by som si dala asi pozor nato čo hovorím, radšej zmeň temu. Ale ak pokračovala ďalej v rozhovore, podľa mna ju len zaskočila ta prílišná úprimnosť. Neospravedlňuj sa, on je debil.

bielasovicka
12. nov 2025

Začo? Véd si nič zlé nepovedala.

thereisabear
12. nov 2025

Nie.

olimuc
12. nov 2025

Nie … spontanne si povedala, vo si myslis. Ona ostala mozno ticho, pretoze sa zamyslela, ze ci na tom nieco nebude. To nie je nic zle, nemas sa zaco ospravedlnovat

biba_18
12. nov 2025

za čo sa chceš ospravedlňovať? nerozumiem.

anonym_7c9b90
13. nov 2025

@anonym_autor nie, a možno keby jej to vravíš častejšie tak si konečne niečo uvedomí. Podľa mňa ju to raní lebo niekde v sebe vie, že máš pravdu len si to nechce priznať a myslí si že ak počká, zlepší sa to.

sense
13. nov 2025

A zaco sa jej máš ospravedlniť? Ticho ostala lebo si jej povedala pravdu a ona si to veľmi dobre uvedomuje

anonym_a93e62
13. nov 2025

@anonym_autor ja som na x krat prerusovala kontakt s toxickou kamaratkou, vzdy sa ozvala a mne bolo aj tak trochu luto ju ignorovat. Az teraz ked je to definitivne vidim,aka je ulava nemat v zivote takeho cloveka-vysavaca energie. To bola tato jedna, s inymi ludmi mam vztahy ok.proste niekedy je treba utat pre pokoj v dusi..

rozculena
13. nov 2025

@anonym_autor tak ja som svojej kamoške pekne od pľúc povedala,čo si myslím o jej polovičke....a pretože je kamoška,tak sa jej za to nemusím ospravedlňovať

anonym_c415d7
13. nov 2025

@anonym_autor Keby si jej vynadala,že sa ju uz nedá počúvať a že rozpráva len o sebe, o ich hádkach, tak pochopím...Mne kamoška otvorila oči a povedala mi to s čista jasna. Žiadne servítky si pred ústa nedávala. Ostala som ako obarená a vďaka nej sa mi otvorili oči. A zato jej ďakujem do dnes.

anonym_c415d7
13. nov 2025
@rozculena

@anonym_autor tak ja som svojej kamoške pekne od pľúc povedala,čo si myslím o jej polovičke....a pretože je kamoška,tak sa jej za to nemusím ospravedlňovať

@rozculena Mne presne takto otvorila oči kamoška pred rokmi a vďaka nej som začala znovu dýchať a slobodne žiť.

maminkadeticiek
13. nov 2025

Nie,za toto sa netreba ospravedlnit.

cacianka
13. nov 2025

za čo sa máš ospravedlniť ?! Predsa ste sa dohodli, že sa na túto tému baviť nebudete, ona prvá to porušila a začala, ty si len jednoducho a slušne zareagovala. Keď jej vyhovuje žiť v toxickom vzťahu a nedá si povedať, nevie a nechce pochopiť , tak buď sa nebudete o tom baviť vôbec - tak nech to dodrží a neťahá ťa do svojich sračiek, alebo prestrihnite kontakty. Potrebuješ neustále počúvať takéto drísty ? Neunavuje ťa to ? Veď ty sa hádam trápiš viac než ona , prečooooo ? Ty si ochotná, chápavá kamoška, vedela si jej pomôcť, podporiť ju, ale ona ťa neustále ťahá do ich toxickeho vzťahu. Potrebuješ byť tretia noha ?

arianna25
13. nov 2025

Nič zle si nepovedala. Ona začala tému s ním že sa hádali a ty si jej len vyjadrila v neutrale že stále to tak je a neriešiš to už.

anonym_297aef
14. nov 2025

To si bola ešte mierna aj ja mám takú kamošku a ja jej na podobné veci vždy odpíšem alebo odpoviem pošli ho do p 🫠

123_monika
14. nov 2025

@anonym_autor V žiadnom prípade. Ak je kamarátka, musí vedieť zniesť tvoj názor. Nič zlé si nepovedala

123_monika
14. nov 2025
@cacianka

za čo sa máš ospravedlniť ?! Predsa ste sa dohodli, že sa na túto tému baviť nebudete, ona prvá to porušila a začala, ty si len jednoducho a slušne zareagovala. Keď jej vyhovuje žiť v toxickom vzťahu a nedá si povedať, nevie a nechce pochopiť , tak buď sa nebudete o tom baviť vôbec - tak nech to dodrží a neťahá ťa do svojich sračiek, alebo prestrihnite kontakty. Potrebuješ neustále počúvať takéto drísty ? Neunavuje ťa to ? Veď ty sa hádam trápiš viac než ona , prečooooo ? Ty si ochotná, chápavá kamoška, vedela si jej pomôcť, podporiť ju, ale ona ťa neustále ťahá do ich toxickeho vzťahu. Potrebuješ byť tretia noha ?

@cacianka 👍

martin96321
14. nov 2025

@anonym_autor Je to Tvoja kamaratka. Kamratstvo je jedna vec a jej vztah je jej osobna vec. Bavila si sa s nou predtym o tom povedala si si svoje,viac Ta do toho nic nieje. Ani s Tebou by nie kazdy chcel zit,a ani s Tvojim muzom by tiez nie kazda chcela zit. Myslim,ze je na mieste sa ospravedlnit. Tebe by sa to tiez nepacilo.

autor
14. nov 2025
@martin96321

@anonym_autor Je to Tvoja kamaratka. Kamratstvo je jedna vec a jej vztah je jej osobna vec. Bavila si sa s nou predtym o tom povedala si si svoje,viac Ta do toho nic nieje. Ani s Tebou by nie kazdy chcel zit,a ani s Tvojim muzom by tiez nie kazda chcela zit. Myslim,ze je na mieste sa ospravedlnit. Tebe by sa to tiez nepacilo.

@martin96321 lenže mňa nebavi počuvať stale dookola.. tie iste zle veci.. to je ubijajuce stale sa opakuje ta ista rozpravka.. roky

lauricka
14. nov 2025

@anonym_autor nič také si nepovedala, v tejto situácii by to ju tiež nemalo prekvapiť a chápem, že ak je to dokola a ona to stále rieši, ale vlastne nevyrieši a ty to máš stále pocuvat ako neverending story, tak je to únavné

lauricka
14. nov 2025
@anonym_autor

@martin96321 lenže mňa nebavi počuvať stale dookola.. tie iste zle veci.. to je ubijajuce stale sa opakuje ta ista rozpravka.. roky

@anonym_autor a vlastne veď keď to nemieni riešiť a vlastne v tom dobrovoľne roky žije, tak jej daj slušne najavo, že túto tému už nebudete rozmazávať, keď sa stretnete, keďže ona to vlastne riešiť nechce, tak je to bezpredmetné. Ak sa bude urážať, asi sa s ňou netreba veľmi stretávať, určite si aj iní ľudia, s ktorými môžeš zajst na kafe

hopsas
14. nov 2025

@anonym_autor ja som kontakt s takou kamoškou prerušila a to bola fakt skvelá kamoška. Ale manžela si našla strašného hajzla. Ešte ho musí aj živiť. Vždy keď sme sa stretli som sa kyslo tvárila keď o ňom rozprávala a nikdy som ho nedala pozdravovat. Čiže naše dlhoročné kamarátstvo skončilo kvôli chlapovi čo ju ešte aj podvádza. Ale tak komu niet rady....stále dúfam že keď sa jej otvoria oči tak sa naše kamarátstvo obnoví.

alexanderkovacs
14. nov 2025

@anonym_autor urcite netreba. Nic zle si nepovedala

anonym_a080b2
15. nov 2025

@anonym_autor keď je dobrovoľne s debilom nech sa nesťažuje

martin96321
15. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak si si odpovedala sama. Nemienos pocunuvat niekoho pindy......zavola Ti a stale dookola to iste. Stretnete sa a to iste.....S niektorymi ludmi sa treba rozpravat a problemy sa vyriesia. S niektorymi treba prestat rozpravat a takisto sa problemy vyriesia.

anonym_d6fb9a
15. nov 2025

A preco sa teda aj kamaratite? Ked Ti to nevyhovuje? A zatazuje Ta to? A chcela si prerusit kontakt?

anonym_2ef47b
15. nov 2025

@anonym_autor Nevidím dôvod na ospravedlnenie.Koniec-koncov info o ich naživani pochádza od nej

anonym_fe3dd7
15. nov 2025

Urcite by som sa neospravedlnovala a s cistym svedomim by som prerusila kontakt. Kamosi su sice na to, aby sa navzajom podporili v tazkych casoch, ale tiez som mala takuto kamosku a 4 roky som pocuvala o chlapovi, s ktorym realne podla mna nikdy ani vztah nemala, kazdemu sa nonstop stazovala a vyplakavala, vsetci sa s nou postupne prestali bavit, az som to nakoniec nemohla pocuvat uz ani ja. Roky zabite vypocutim, radami, pomocou a ziadna zmena z jej strany. Tipujem ze doteraz riesi iba jeho.