Mám ukončiť vzťah, v ktorom je aj dieťa?
Ahojte. Ja už neviem ako ďalej. S partnerom sme 8 rokov. Máme 3 ročné dieťa a tu začali vážne problémy. Jasne sme sa dohodli na svadbe po pôrode,lebo ja som mala rizikové tehotenstvo, ale zároveň som si rodinný život predstavovala aj so svadbou o čom partner samozrejme vedel. Dieťatko má už 3 roky a partnerovi sa veruže do svadby akosi nechce. Viac x som sa snažila to s ním prebrať, bezvýsledne. Jediné na čo sa zmôže je,že všetko je ok a že svadba ,,raz bude,,
Cítim sa oklamaná a tento stav vôbec vzťahu neprospieva. Naozaj mi to príde voči mne neférové a aj ma to trápi, čo som mu povedala, ale aj tak situáciu nerieši. Dnes už som sa našla v stave, že ma takýto vzťah s človekom ktorý ma takto oklamal nenapĺňa a nerobí šťastnou. Ignoruje ma v tomto úplne a ja zvažujem, že bude lepšie to už asi ukončiť, lebo vzťah sa nikam neposunul. Zrejme som sa potrebovala vyrečniť...najviac mi je ľúto, že dieťa na to doplatí. Myslíte, že je tu ešte nejaká cesta na záchranu, keď on problém nevidí?
inak je vo vzťahu všetko ok? jedine tento problém?
tak trochu ta zapalil, o to pokoj... skus zistit, preco sa mu zrazu do svadby nechce?
@krasneleto on si robi srandu, ze svadba bude, ale az v roku 2027. Mne toto uz smiesne nepride. Dcerka sa samozrejme vola po ockovi, takze za mna je tento pristup mega nefer. Inu predstavu som mala a vedel o tom, tiez vedel ze takto mi to proste nevyhovuje a aj tak situaciu neriesil a neriesi. Za mna ma v tomto extremne sklamal a ako pisem, citim sa oklamana.
@deti95060810 tak nejake bezne nezhody sa vyskytnu,ale myslim,ze to nie je extrem. Ide o to,ze ja sa citim tak,ze mi je a bolo v tomto ukrivdene,lebo teda sme sa dohodli na vaznej veci a ocakavala som splnenie dohody.
@deti95060810 a ja uz rozmyslam aj tak,ze ked sa takto neferovo zachoval, ako by sa zachoval, ab by prisli vazne problemy, choroba....proste beriem to ako podraz a obavam sa ze uz je tam z mojej strany narusena dovera. Ako pisem viac x som to spomenula, on ze aktualne svadba nie je tema dna, raz ,,bude,, a tym tema samozrejme pre neho ukoncena ale pre mna nie, o to viac sa ma to dotklo. Zvazujem uz ozaj ci v tomto vztahu pokracovat.
No tak mu povedz, že do roku 2027 teda čakať nebudeš. Nech si rozmyslí či si ťa chce zobrať teraz alebo vôbec, podľa odpovede sa zariadiš ďalej.
No tak mu povedz, že do roku 2027 teda čakať nebudeš. Nech si rozmyslí či si ťa chce zobrať teraz alebo vôbec, podľa odpovede sa zariadiš ďalej.
@januska12323 to som urobila dnes. Stale ide svoje. Jeho odpoved je ,,raz,, svadba bude, pre mna je to uz zial odpoved ,,nepostacujuca,,
Odpovedal, ze ak sa mi teda sucasny stav nepaci a neviem akceptovat ze raz si ma vezme, tak mam odist.
Tak odidi…..chlap ktorú lubi svoju polovičku by takto niečo nepovedal
Dala si mu dieťa, staráš sa o domácnosť, sex máte asi tiež……on nemá dôvod nič meniť
Zariad sa podľa toho čo povedal
Ja by som už svadbu s takýmto chlapom nechcela…máš odísť? Ok
v rodine sme mali podobný problém... nie so svadbou, ale s krstom dieťaťa. Vážne to narušilo celý vzťah a o krátky čas nasledoval rozvod...
nech muž navrhne deň sobáša. Ak sa nedodrží zvážila by som odchod...
Tak odidi…..chlap ktorú lubi svoju polovičku by takto niečo nepovedal
Dala si mu dieťa, staráš sa o domácnosť, sex máte asi tiež……on nemá dôvod nič meniť
Zariad sa podľa toho čo povedal
Ja by som už svadbu s takýmto chlapom nechcela…máš odísť? Ok
@pribinak zrejme ano. Zial 😥
A aky je pre neho rozdiel teraz a raz v buducnosti? Ak ti neda fakt logicky dovod, tak zvaz rozchod. Aj si mu povedala, ze ti vlastne klamal?
v rodine sme mali podobný problém... nie so svadbou, ale s krstom dieťaťa. Vážne to narušilo celý vzťah a o krátky čas nasledoval rozvod...
@deti95060810 ako myslis,ze mu mam povedat nech sam navrhne datum? Z hlavy povie,maj 2027 a bude sa mi smiat do tvare a este povie,povedal som,ze vsetko bude.
A aky je pre neho rozdiel teraz a raz v buducnosti? Ak ti neda fakt logicky dovod, tak zvaz rozchod. Aj si mu povedala, ze ti vlastne klamal?
@komplikovana ano samozrejme som mu povedala,ze tymto sa ja citim oklamana a voci mne to ferove nie je.
presne tak... nech stanoví dátum. nech si dobre rozmyslí čo povie. sledovala by som či svadba sa chystá alebo nie. Po uvedenom dátume by som odišla.
všetko samozrejme dopredu si pripravila - bývanie, financie, ako vlastne budem fungovať.
Ešte raz sa s ním o tom poriadne porozprávaj. Keď začne vtipkovať, tak mu povedz, že ti to smiešne nepríde a vysvetli mu to ako nám tu. Že sa cítiš oklamaná. Zároveň by som mu povedala, že pokiaľ by si vedela, že si ťa nevezme za manželku, dieťa by malo priezvisko po tebe. A možno by som mu nastavila zrkadlo. Dohodni sa s nim na niečom - napríklad stretneme sa tam a tam o 15:00 a ty neprídeš. Bude ti volať kde si, tak mu povieš, že raz tam určite prídeš, možno v roku 2027.
presne tak... nech stanoví dátum. nech si dobre rozmyslí čo povie. sledovala by som či svadba sa chystá alebo nie. Po uvedenom dátume by som odišla.
všetko samozrejme dopredu si pripravila - bývanie, financie, ako vlastne budem fungovať.
@deti95060810 ale to ako mam cakat do roku 2027, na jeho maj 2027?
Ešte raz sa s ním o tom poriadne porozprávaj. Keď začne vtipkovať, tak mu povedz, že ti to smiešne nepríde a vysvetli mu to ako nám tu. Že sa cítiš oklamaná. Zároveň by som mu povedala, že pokiaľ by si vedela, že si ťa nevezme za manželku, dieťa by malo priezvisko po tebe. A možno by som mu nastavila zrkadlo. Dohodni sa s nim na niečom - napríklad stretneme sa tam a tam o 15:00 a ty neprídeš. Bude ti volať kde si, tak mu povieš, že raz tam určite prídeš, možno v roku 2027.
@ysseba ja uz som vazne aj vyletela na neho z tymto ako ty pises,ze dieta by sa volalo po mne a evidentne si nevazil,ze ja som suhlasila s tym. Akoze dotklo sa ma to. Raz som mu aj povedala,ze teda nech sa zachova aj on rovnako ferovo a teda nech ide na urad a dame spolocne zmenit priezvisko dietata na moje. Samozrejme to by uz nesiel. Za mna so mnou vybabral. Tak sa aj citim. Priezvisko dosiahol, svadba ho uz nezaujima. Aj ked on tvrdi,ze raz bude. Ja neviem ci mam aj nejaku sancu, ze by to zmenil sud, kedze ma takro oklamal....vobec netusim.
@deti95060810 on podla mna ani ten datum nenavrhne.
zmeň dieťatu meno a uvidiš či sa stane
ja fakt nerozumiem ženam čo daju detom meno po mužovi s ktorym niesu zobrati 🤦♀️
zmeň dieťatu meno a uvidiš či sa stane
ja fakt nerozumiem ženam čo daju detom meno po mužovi s ktorym niesu zobrati 🤦♀️
@minesasubu lenze to nie je jednoduche bez jeho suhlasu
Dcerka sa samozrejme vola po ockovi... No to vobec nie je samozrejme a sama si spravila obrovsku chybu, ako sa tu na koniku casto opakuje, zasada je, ze dieta sa VZDY vola po matke a ako sa vola matka, to je predsa na otcovi. Naco by sa zenil, ked ma dieta jeho priezvisko?
Prečo ste sa nevzali pred plánovaním dieťaťa?
Ak nemáte žiadnu spoločnú nehnuteľnosť, žiaden úver, tan by som sa s ním rozišla a rovno aj dala určiť výživné a upraviť styk. Ak ti ma vzťah stroskotať len na tom jednom dátume, tak radšej sa rozísť teraz, ako keď dieťa bude staršie. Zrejme jemu to aj vyhovuje a čaká, kedy to ukončiš ty, keď ti takto povedal, že môžeš odísť. Len potom sa už nevracaj.
Tak si už odpoveď dostala. Ženiť sa nechce.
nenavrhne dátum? tak aspoň budeš vedieť na čom si...
nie na súde s týmto neobstojíš - ocinko na zmenu priezviska musí dať súhlas...
poznám ženy ktorých deti sa volajú po partnerovi a nemajú problém...
A preco sa vlastne nechce zenit? Povedal jasny dovod?
mám pocit, že si ťa vziať nechce. Keby chcel, boli by ste sa vzali, len čo si mu strčila pod nos ocikaný test, rizikové tehotenstvo si snáď nemala od prvého dňa - a keby aj, polhodinku na úrade by si snáď bola zvládla, honosnú svadbu ste mohli mať neskôr. Predpokladám, že tehotenstvo bolo neplánované, inak by si asi bola na svadbe trvala pred otehotnením. Takže už od začiatku všetko zle, ja by som jeho termínom neverila
Zenit sa nechce, keby chcel isli by ste na otocku na urad aj v teplakoch … tych 15 min by sa naslo. Oslava atd sa da spravit v idealnej kulise aj dodatocne. Otazka je ako to mate s byvanim. Pokial je jeho nemas narok na nic ak je tvoje tak mu zbal tasky.
A preco sa vlastne nechce zenit? Povedal jasny dovod?
@miroslava21 a prečo by sa ženil, keď mu ona dala všetko bez svadby...?
Aj keby si ho do tej svadby dokopala, nemyslím si, že by to bola výhra. On sa ženiť nechce a ak ho aj nejakým spôsobom presvedčíš "dobrovoľne -nasilu", nedopadne to dobre. Mala by si to na tanieri pri každej výmene názorov - že on sa vlastne ženiť nechcel, máš čo si chcela... bla-bla... Ten vzťah sa rozpadáva a svadba to nezlepší.
Ak máš kam ísť, zbaľ seba a dieťa a odíď. Daj mu čas a priestor na rozmýšľanie. Možno si to s tou svadbou rozmyslí, možno nie... Ale aspoň budeš vedieť na čom si. Ak sa vezmete, musí to byť po vzájomnej dohode a obaja s tým musíte byť OK.

tak trochu ta zapalil, o to pokoj... skus zistit, preco sa mu zrazu do svadby nechce?