Manžel hnevá na moju potrebu rozprávať sa o smútku
Ahojte. Chcem sa trosku vyrozpravat a pocut nezainteresovany nazor.
Mame s manzelom jedno dieta. Velmi dlho sme sa snazili nakoniec absolvovali niekolko cyklov ivf.
Potom sme skusili este dva vklady ale jeden sa vobec nevydaril a z druheho bolo biochemicke tehotenstvo. Uz su to dva roky a blizia sa dusicky a tak a ja sa proste hocikedy zamyslim, ze kolko by uz malo keby to vyslo a ci som vtedy nespravila nieco zle, mozno som mala ist do nemocnice alebo proste lezat ale boli sme vtedy na dovolenke… neviem no vzdy mi to pride luto a teraz jednej babe vysiel vklad tak sa mi to zase cele tak vratilo a proste som to hovorila muzovi a on na mna zacal vrieskat, ze dokedy toto chcem riesit a naco sa o tom zase chcem bavit a co mi ma povedat, ze uz sa mam spamatat, ze on to uz nemieni pocuvat, ze uz sa k tomu vyjadril a proste same take necitlive kecy. Z nicoho nic.Proste len som chcela trochu pospominat lebo ma navzdy bude mrziet, ze mame len jedno dieta.
No a pokracuje to este aj dnes rano on je normalne nasrany, ze ako som si dovolila nieco mu hovorit, ze nie som normalna, ze stale cosi vytahujem. A uz ma uplne nasral tak sme sa dohadali ale mne nepride, ze ja som spravila nieco zle. Len som sa proste chcela porozpravat. Tak neviem som ja magor? Ved ja nemam nejake depresie normalne fungujem….
Ja chapem teba ale aj tvojho muza. (Jeho asi viac). Kazdy sa vysporiadavate so situaciou po svojom a uplne odlisne.
Tvoj smutok je neproduktivna aktivita ktora nebude mat ziaden vysledok. Je to vec co sa stala v minulosti a nic sa s tym neda urobit. Jedine priamociate riesenie je zabudnut a pohnut sa dalej a o to sa on snazi to je jeho strategia.A on sa chce pohnut vpred. A ty mu to kazis ze sa furt k tomu nezmyselne vracias a ani sama nevies povedat co pozitivne z toho tvojeho vracania sa by akoze malo vyplynut.
@martinmmartin viem ze chcem aby po mne neblacal. Ved sme sa normalne bavili, napriklad som hovorila o tom, ze som citala nejake rozhovory so zenami, ktore teda nikdy nakoniec to dieta nemali a ze ta bolest nikdy neodide lebo potom zase pride cas na vnucata a je to akoby znovu take pripomenutie. Normalne pocuval. A potom som vravel aka som vdacna, ze mame dceru ale, ze co ked som nieco spravila zle vtedy. A potom zacal ziapat…uplne ma sokoval.
Už mu o tom nehovor. Keď sa z toho budeš chcieť vyrozprávať, povedz to mame, alebo sestre, alebo kamoške, alebo psychológovi... O dieťa ste sa snažili spolu, muž to, že nemáte druhé, môže od teba brať, ako výčitku (hoci ty to tak neberieš a ani si mu to takto nepovedala). Okrem toho, načo sa v tom vŕtať? Načo zbytočne otvárať staré rany? Nebola si ani tehotná, čiže o žiadne reálne dieťa ste neprišli. Proste to nevyšlo, nie je to nikoho vina. Nijako to neovplyvníš, nech by si čokoľvek urobila. Tebe robí dobre, keď sa z toho vyrozprávaš, tvojmu mužovi robí zle, keď sa chceš vyrozprávať práve jemu. Ty chceš od neho pochopenie, tak ho daj aj ty jemu, v tom, že on o tom hovoriť nechce.
@h2 ale ja som predsa bola tehotna.:(
chapem ta, ale aj mna by taketo k nicomu neveduce taranie rozculovalo. Mam iny pohlad, od muzov ocakavame, aby boli chlapmi, aby sa vedeli postarat, aby nas chranili, aby boli dobrymi otcami, aby vedeli opravit, zabezpecit, aby sme sa s nimi vedeli zasmiat, bay nam vedeli sprijemnit dni vyletmi, dovolenkami, aby nam boli oporou, aby nas chapali, ale aj od nas sa nieco ocakava, napriklad, nepritazovat muzom, aj my ich musime chapat, a je dolezite poznat hranicu, kedy je lepsie mlcat
@h2 nikdy o tom nehovoril nikdy neprejavil nejake pocity.a ked som mu to vcera povedala tak mi odpovedal, ze si to nepamatam🫣akoze zas to cele otocil tak, ze ja som magor.
Biochemické tehotenstvo by som, ako tehotenstvo nebrala. Tu sa naozaj nedá hovoriť o nejakom dieťati, o ktoré si prišla. Proste nevyšiel ani druhý vklad. Ak by z toho malo niečo byť, tak by bolo bez ohľadu na to, či si ležala, alebo bola na dovolenke... 😟
Pozri pri biochemickom tehotenstve ti ani ležanie ani nemocnica ani nič iné nepomôže.. ja ťa aj chápem tiež som mala dve biochemické ale to bolo doslova o tom, že sa začalo uhniezďovať oplodnené vajíčko a zrazu z nejakých dôvodov sa proces zastavil a spustila sa mi ms.. tu si nemáš ako pomôcť... Možno má tvoj muž pocit, že si to vyčítaš skrz dovolenky ale to je blbosť.. aj keby si doma sedela výsledok by bol.rovnaký
ja ta uplne chapem, no on ma zrejme na to iny nazor a mozno to v hlbke duse trapi aj jeho a preto takto reagoval. mala by si mu to povedat, ze ak to trapi aj jeho tak nemusel na teba vyletiet, ale dalo sa to aj normalne povedat. niekedy si muzi neuvedomuju ako vedia ublizit slovami.
@h2 ale vsak to uz bolo dieta ked ho tam vkladali. Uchytilo sa aj hcg bolo pozitivne akurat, ze som zacala krvacat. Ved to je jedno. Toto ja nechcem riesit pre niekho je strata ked pride o dieta v 4 tyzdni, pre ineho v 8 mesiaci. Niekomu dieta umrie aj ked ma 5 rokov. Moj muz by na druhy den uz o tom nechcel hovorit a proste treba ist dalej.
Tvoj muž nezareagoval pekne, to je fakt. Ale nechaj to už tak, je zbytočné sa kvôli tomu ešte hádať. Vyrozprávaj sa niekomu inému, kto ťa vypočuje. Keď nemáš komu, môžeš tu, na MK. Je tu veľa žien, čo zažili niečo podobné, nájdeš tu veľa pochopenia. Doma túto tému už neotváraj, zjavne je citlivá aj pre tvojho muža.
kazdy sa prejavuje inac, to neznamena, ze nic neciti, ty ho poznas lepsie, a prave preto si vaz to co mas a nevycitaj nikomu to co nemas, sama najlepsie vies, preco mas tvojho muza rada
Akoze chapem ze pre niektoré ženy je toto bolestivá situácia, ale manžel ma v tomto trochu pravdu. Niekedy je načase sa trosku pohnúť, dva roky je dosť dlhá doba aby sa človek tak nejak vysporiadal so situáciou.
Citit smútok je v poriadku, ale je treba ho nechat prirodzene preboliet, nie ho oživovať a sypať si soľ do rán.
Manželovi zrejme už praskli nervy, asi to nieje prvý krát co sa k tomu vraciaš
Ono tých potratov (biochemických tehotenstiev) prekoná každá žena v živote dosť veľa krát, len nás ta nevedomosť o tom ze sa to deje chráni
Chápem ťa ale niekedy to naše plieskanie sa do nekonečna v tom istom môže byť pre tvojho muža naozaj náročné, jednoducho mu to takto pripomínas a jemu to nerobí dobre ( len to nevie inak povedať az sa to vystupňovalo,že na teba nakrical) viem,že nám sa to tu ľahko píše, kdeže určite každý z nás si stojí za svojou pravdou.... skúste to v pokoji uzavrieť
Prepáč, mrzí ma to, ale nie, nebolo to dieťa. Telo zvyčajne neprijme oplodnené vajíčko, ak nie je v poriadku. Ty si nahováraš, že ti vložili zdravé embryo a ty si zavinila, že sa nechytilo, lebo si neležala. Ale to je hlúposť! Nikto za to nemôže. Vklad nebol v poriadku. Telo to rozozná a nepokračuje v tehotenstve, z ktorého by aj tak nič nebolo. Mrzí ma, že ti to takto "tvrdo" píšem. Ale možno ti to pomôže. Musíš si uvedomiť, že to nebolo dieťa, ktoré by ste mali, ak by si neurobila nejakú chybu. Nemali by ste ho, ani keby si ležala bez pohybu celý čas. Nemôžeš za to.
chlapi prežívajú všetko inak, to je mužský svet, kt. ani ja nechápem,ale staré veci nevyťahujem, ja by som sa stretla s dákou kamoškou, čo jej veríš, že ťa vypočuje a nič viac...
@lujza123 jasne, ze sa k tomu vraciam. Ale nie su to nejake vykriky do tmy. Ved vzdy je to v kontexte toho co sa deje okolo. A on vie, ze som nato citliva. Ved mohol normalne povedat, ze aj jeho to mrzi a objat mna a nie takyto nenormalny vybuch.Ved ja napriklad vobec neriesim tych 9 vkladov co sme mali predtym a nikdy nevysli len tento jeden co vysiel a nakoniec nic nebolo.
Veď to je tá chyba, že ten posledný vklad považuješ za ten, ktorý vyšiel. Lenže, bohužiaľ, nevyšiel ani ten.
Vŕtaš sa v tom donekonečna a jemu to už lezie na nervy. Nechce to preberať, v ňom je to uzavretá téma. Nesnaž sa v ňom vzbudiť ľútosť, muži reagujú inak ako my ženy. Zver sa priateľke, mame a muža nechaj na pokoji.
@carrot_apple mňa by to nebavilo počúvať dookola ani ako kamoška... raz na začiatku, možno 2x ... ale zakaždým?
Ale ako ti to pomôže, že sa k tomu zakaždým vraciaš? Tvrdíš,že veď si s tým ok ale vraciaš sa k tomu.. veď aj mňa napadne občas čo by bolo keby ale nevravím to mužovi ani nikomu lebo biochemické tehotenstvo sa nedá nijak ovplyvniť ani mu zabrániť a po ďalšie nikomu by som tým nepomohla
tvoj muz je chlap, nie zena, pochop, ze nie je mozne namixovat typickeho muza s muzskym spravanim a vlozit do neho zenske prejavy, nemozes cakat, ze muz bude rubat drevo, stavat mosty a potom bude s tebou nariekat nad minulostou, ktora sa uz neda zmenit, , neda sa to, prave preto od prirody je typicka zena, a typicky muz
@biba_18 od toho tie kamošky sú, a správna kamoška vie zmeniť tému a ani by to nepostrehla
@h2 ano asi to aj on tak berie. :(Ale za mna to vyslo. Vies neviem ci vies ako to funguje. Ale po ket ides na 10 den na krvne testy. A tie boli ok. Tak som sa tesila. Aj na 14 den to bolo ok. aj na sone videli plodovy vacok. Len uz sme sa nedopracovali k srdiecku. A oni to uzavreli tak. Tak aj som to tak napisala, ze biochemicke. Ale mozno prave preto to tak tazko beriem, ze aj moj muz sa tak k tomu stavia, ze vlastne o nic nesli. Ale zeny, ktore su po ivf to beru trosku inak.
Aj ja som po IVF a beriem to v podstate rovnako ako tvoj muž, nie že o nič nešlo ale, že to proste nevyšlo...
@angeli121212 tak teraz som o tom hovorila prvy krat od vianoc. To zase nie je kazdy den. Ved preto nechapem tu reakciu lebo nevravim mu o tom urcite kazdy den.
@carrot_apple asi si nemala nikdy kamošku čo mala nejaký problém v ktorom sa krútila ... 🙂

Možno to jeho trápi viac ako teba...možno si psychicky zdatnejšia ako on...možno to v sebe dusí a každým pripomenitím v ňom otváraš rany, tak vybuchol...MOŽNO...🤷♀️