icon

Manžel ma stále kritizuje

24. aug 2025

Moj manzel ma stale kritizuje. Nebol taky. Ale ako prisli deti, stale nieco robim zle, nerobim to dost dobre, nerobim podla neho. Ale k veci. Obcas si poplacem, aj pred dietatom a to ho uplne vytaca. Preco musim revat, ze mozno som vycerpana, ale ze ludia maju horsie problemy ako to ze mi dieta nespi. Podotykam ze mi vobec s malym nepomaha, ale hovori, ze pomaha. No cista katastrofa. K tomu som aj tehotna, vsetky hormony a tak dokopy... deti (2) sme chceli obaja, ale uplne ho to zmenilo, neviem co cakal.

Strana
z2
gribka1
24. aug 2025

Ty si sa nezmenila? Kým to zvalime všetko na neho.

anonym_bda1a5
24. aug 2025
@gribka1

@gribka1 tak asi sa zmenila, už si k nemu večer neľahne a túžobne neočakáva sex, lebo je hore od 5 možno a v noci každé 2 hodiny kvôli malému dieťaťu, možno je jej zle keď je tehotná a musí celý deň behať okolo detí, lebo muž nič nerobí, čaká že dostane kus žvanca na tanieri a keď to nemá tak kritizuje, lebo si vzal ženu, čo sa nestihne starať o deti a o neho. Čo už, ... pôvodne asi slúžku chcel, ale neplní svoj účel táto slúžka, tak je nasratý. Kto by nebol 🤔🤢

nikaeli
24. aug 2025

Ak by ma muž za všetko kritizoval a nepomáhal mi v starostlivosti o dieťa, druhé by som si s ním neurobila. Teraz si poplačeš, keď dieťa nespí. Čo budeš robiť, keď k nemu pribudne bábo? staršie bude žiarliť, bude si žiadať svoju pozornosť, trucovať, vzdorovať.. ako si poradíš, keď teraz nevieš čo a ako? mali by ste sa čím skôr porozprávať a dohodnúť sa na čase, kedy sa bude pravidelne venovať dieťaťu. Najlepšie už dnes. A môže to skúsiť rovno s uspávaním. Plus veci, ktoré nerobíš dobre bude mať na starosti on. Tak bude všetko dokonalé, on spokojný a ty pokojnejšia.

januska12323
24. aug 2025

A pán veľkomožný čo doma robí okrem mletia pántom?

anonym_87e27e
24. aug 2025

@anonym_autor on nema pomahat, on sa ma spolupodielat. Nechapem tuto modu 2 deti kratko po sebe. Zeny su vycerpane, nervozne. Vsetko sa rozpada.doeta nie je babika, je to zivy tvor, ktory si zasluzi lasku a pokoj, starostlivost, cas a energiu rodicov. Druhe vas len doklepne a dalsie 2 nestastne deti plus jedna zena su na svete, o rok dalsia tema. Ach.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025

@anonym_autor No, hlavne, ze vie plodit a mat blbe reci a isto predtym bol dokonaly a zmenilo sa to vsetko az pri druhom tehotenstve😉

gribka1
24. aug 2025
@anonym_bda1a5

@gribka1 tak asi sa zmenila, už si k nemu večer neľahne a túžobne neočakáva sex, lebo je hore od 5 možno a v noci každé 2 hodiny kvôli malému dieťaťu, možno je jej zle keď je tehotná a musí celý deň behať okolo detí, lebo muž nič nerobí, čaká že dostane kus žvanca na tanieri a keď to nemá tak kritizuje, lebo si vzal ženu, čo sa nestihne starať o deti a o neho. Čo už, ... pôvodne asi slúžku chcel, ale neplní svoj účel táto slúžka, tak je nasratý. Kto by nebol 🤔🤢

@anonym_bda1a5 No píše, že nebol taký, tak niekedy tam môže byť problém u oboch. Samozrejme je to pre ňu náročné, s deťmi je to náročné, ale ak to robil pri prvom, prečo je znova tehotná. Takže možno to nie je tak jednoznačné, ale netvrdím, že to nie je tak ako píšeš.

ivik4
24. aug 2025

No to sa Ti fakt strasne cudujem ze si sla do druheho dietata s nim len preto ze si 2 chcela, hoci Ta buzeruje ako male dieta odkedy mate to prve a s nicim nepomaha. Parada 🙄.
S dvomi sa bude odchadzat mozno lahsie ako s jednym, ktovie. Kazdopadne neviem co Ti mame poradit ked si v takej situacii , aku radu si cakala. Asi by som mu nastavila zrkadlo. Neviem...

tinka_1807
24. aug 2025

@anonym_autor ženy, ona tu neprišla na to, aby ste jej ešte viac nakladali. Prisla si po radu, alebo aspoň po útechu.
Autorka- chápem ťa. Máš to teraz určite narocne. Nepíšeš ale, či si sa vôbec pozdieľala o svojich pocitoch s manželom. Zrejme ste obaja frustrovaní z povinnosti a vyčerpania a nemáte na seba čas. Skúsila by som pripraviť pokojný večer a v kľude a pokoji sa porozprávať. O Tom, ako sa cíti on. A aj o Tom, ako sa cítis ty. O tom, čo vám vzájomne chýba. A potom o tom, ako malými krôčikmi napraviť to, čo sa začína rúcať. Ono takáto kríza po príchode deti v manželstvách pomerne často. Je to mnohokrát o komunikácii a počúvaní. Ak je muž chápavy, tka minimálne bude ochotný sa porozprávať a vypočuť si ťa. Ale je dôležité, aby si aj ty vypočula jeho. A skúsiť naozaj nejaký malý krok. Možno len mu skús cez den poslať správu, že je úžasný muž a že ho stále ľúbiš. Možno mu skús na zrkadlo ráno napísať odkaz. Jemu zase mozes navrhnúť , že napríklad ti môže doniesť nejakú maličkosť - aby si sa cítila dôležitá. Alebo len možno potrebuješ viac pochvaly, či objatia. Tu ešte poradím knihu 5 jazykov lásky - je o tom, ako odhaliť "jazyk lásky", ktorý má každý trochu iný. Každopádne nevesaj hneď hlavu. Prvoradá je komunikácia v kľude a pokoji. A ak to pôjde, tka to môžete spolu prekonať. Držím palce ;)

mane01
24. aug 2025

@anonym_autor no tak to, co nerobis dost dobre, nech robi on. Moj mi raz povedal, ze mu nepravne periem veci. Odvtedy si perie sam. Realne! Obcas si pofnuka, ze sme ako u blbcov, ale vzdy mu pripomeniem, ze ja predsa periem NESPRAVNE, tak si musi prat sam. Aby to bolo spravne. Odvtedy sa boji kritizovat. Obcas frfle, ze chladnicku treba umyt. Tak mu poviem, nech sa paci, kludne ju mozes umyt. Potom uz to zrazu az take surne nie je, ked to ma urobit on.

anonym_5d76cf
24. aug 2025

@anonym_autor možno je za čo kritizovať. To tiež nie je normalne vyplakávať lebo dieťa nespí a vyplakávať pred dieťaťom.

anonym_bda1a5
24. aug 2025
@anonym_5d76cf

@anonym_autor možno je za čo kritizovať. To tiež nie je normalne vyplakávať lebo dieťa nespí a vyplakávať pred dieťaťom.

@anonym_5d76cf 👀🙏už si niekedy počul/la o únave, keď napríklad nespíš poriadne 2 roky, lebo sa decko budí každé dve hodiny? Vyplákávať pred decko to nie je Boh vie čo, ale keď si muž spinká každú noc do ružová a potom zahlási, že čo reveš???? Iste, ja by som mu po papuli s plienkou dala a bolo by po diskusii, ale sú ženy, čo stiahnu chvost a trpia ďalej.

autor
24. aug 2025
@gribka1

@gribka1 zmenila, moja priorita je dieta, aby bolo najedene, prebalene, aby nepozeralo cely den telku, ale malo kvalitne straveny cas... potom ide varenie, domacnost a podobne. Napriek tomu je kazdy den teple jedlo a upratane.

autor
24. aug 2025
@januska12323

A pán veľkomožný čo doma robí okrem mletia pántom?

@januska12323 robi v domacnosti niektore veci ako smeti, niekedy ide do potravin, robi z domu, takze od 9 do 6 je zavrety v pracovni a potom pozera telku 🤷‍♀️ niekedy je "tak unaveny" ze ani nejde k nam do obyvacky sa hrat alebo byt s nami, ale zostane v pracovni, ale uz si otvori dvere a pozera televizor tam

autor
24. aug 2025
@mane01

@anonym_autor no tak to, co nerobis dost dobre, nech robi on. Moj mi raz povedal, ze mu nepravne periem veci. Odvtedy si perie sam. Realne! Obcas si pofnuka, ze sme ako u blbcov, ale vzdy mu pripomeniem, ze ja predsa periem NESPRAVNE, tak si musi prat sam. Aby to bolo spravne. Odvtedy sa boji kritizovat. Obcas frfle, ze chladnicku treba umyt. Tak mu poviem, nech sa paci, kludne ju mozes umyt. Potom uz to zrazu az take surne nie je, ked to ma urobit on.

@mane01 to sa mi paci, to vyskusam

autor
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor No, hlavne, ze vie plodit a mat blbe reci a isto predtym bol dokonaly a zmenilo sa to vsetko az pri druhom tehotenstve😉

@dskjhfdlkdjhl vies co zmenilo. Pri prvom tehotenstve ma podporoval, chodil so mnou na takmer kazdu prehliadku, tesil sa. Teraz chodim vsade sama, pripadne aj s malym ked nemam strazenie.. nerozumiem tomu, fakt. A pritom maly aj chce byt s nim, ale on mu len pusti rozpravky a vybavene.

anonym_5d76cf
24. aug 2025
@anonym_bda1a5

@anonym_5d76cf 👀🙏už si niekedy počul/la o únave, keď napríklad nespíš poriadne 2 roky, lebo sa decko budí každé dve hodiny? Vyplákávať pred decko to nie je Boh vie čo, ale keď si muž spinká každú noc do ružová a potom zahlási, že čo reveš???? Iste, ja by som mu po papuli s plienkou dala a bolo by po diskusii, ale sú ženy, čo stiahnu chvost a trpia ďalej.

@anonym_bda1a5 áno zažila som. Je to úplne normalne pri malých deťoch. Manžel pracoval aj na nočné chodil. Väčšinou som bola sama a zvládala ako každá matka. A keď to psychicky nezvláda, nechápem načo tehotenstvo

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl vies co zmenilo. Pri prvom tehotenstve ma podporoval, chodil so mnou na takmer kazdu prehliadku, tesil sa. Teraz chodim vsade sama, pripadne aj s malym ked nemam strazenie.. nerozumiem tomu, fakt. A pritom maly aj chce byt s nim, ale on mu len pusti rozpravky a vybavene.

@anonym_autor No, ale asi si neotehotnela hned po prvom porode, takze si snad videla, ze sa k malemu nejako nema. Ci do druheho tehotenstva sa aj malemu venoval, aj vsetko doma robil?

autor
24. aug 2025
@gribka1

@anonym_bda1a5 No píše, že nebol taký, tak niekedy tam môže byť problém u oboch. Samozrejme je to pre ňu náročné, s deťmi je to náročné, ale ak to robil pri prvom, prečo je znova tehotná. Takže možno to nie je tak jednoznačné, ale netvrdím, že to nie je tak ako píšeš.

@gribka1 su to cykly, kedy je to lepsie a kedy horsie, chvilu je to perfektne, vymysla nam program, chodime na zmrzlinu ako rodina a inokedy ma za vsetko kritizuje, doslova, a ked zacnem revat, tak to uplne vyhroti... ale ja tie slzy neviem vzdy ovladat..

autor
24. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor No, ale asi si neotehotnela hned po prvom porode, takze si snad videla, ze sa k malemu nejako nema. Ci do druheho tehotenstva sa aj malemu venoval, aj vsetko doma robil?

@dskjhfdlkdjhl robil toho urcite viac - vysaval, umyval riad, utieral prach... teraz mi povie aky hruby prach je na polickach 😂 tak ja len ze no je, uz niekedy neviem co mu mam povedat..

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl robil toho urcite viac - vysaval, umyval riad, utieral prach... teraz mi povie aky hruby prach je na polickach 😂 tak ja len ze no je, uz niekedy neviem co mu mam povedat..

@anonym_autor Tak mu podaj handru, ze moze utriet.

gribka1
24. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 su to cykly, kedy je to lepsie a kedy horsie, chvilu je to perfektne, vymysla nam program, chodime na zmrzlinu ako rodina a inokedy ma za vsetko kritizuje, doslova, a ked zacnem revat, tak to uplne vyhroti... ale ja tie slzy neviem vzdy ovladat..

@anonym_autor On nevie ako reagovať na slzy, a fakt nie je dobré plakať pred deťmi. Netrápi ho niečo, nemá problémy? Jedno je však isté, nemal by si dovoľovať takéto správanie k tebe.

tykat
24. aug 2025

@anonym_autor no tak budes plakat a nevladat s dvomi detmi, deti casom vyrastu a bude to lepsie. Muz sa asi nezmeni ale uz nebudes tolko plakat ze nevladzes a muz ti nepomaha. Takze odhadom este 5-6 rokov kym budu deti ako tak samostatne. Teda ked medzitym nebudete chciet (obaja) tretie.

nin12345
24. aug 2025

@anonym_autor a máme tu ďalšieho. Vravím oni sa roja ako huby po daždi.. a toto fórum je ideálne na to prísť si pre rady a vyspovedať sa preto tu je takýchto žien toľko veľa ak by sa niekto divil. Sama som sem pred dlhším časom prišla riešiť podobný problém. Ak chceš autorka napíš mi

victoriab
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor "nemam strazenie"? Wtf? Je otec s pravami, aj povinnostami, otcovia deti nestrazia, su to rovnako ixh deti, bol pri plodeni, akoze do vyvrtky z tohto idem, ze sice obaja deti chcu, ale vlastne stara sa zena lebo on mi ho "nepostrazi" ja nemam slov

anonym_87e27e
24. aug 2025
@victoriab

@anonym_autor "nemam strazenie"? Wtf? Je otec s pravami, aj povinnostami, otcovia deti nestrazia, su to rovnako ixh deti, bol pri plodeni, akoze do vyvrtky z tohto idem, ze sice obaja deti chcu, ale vlastne stara sa zena lebo on mi ho "nepostrazi" ja nemam slov

@victoriab svet by bol krajsie miesto keby deti mali vyzreti a uvedomeli ludia

januska12323
24. aug 2025
@anonym_autor

@januska12323 robi v domacnosti niektore veci ako smeti, niekedy ide do potravin, robi z domu, takze od 9 do 6 je zavrety v pracovni a potom pozera telku 🤷‍♀️ niekedy je "tak unaveny" ze ani nejde k nam do obyvacky sa hrat alebo byt s nami, ale zostane v pracovni, ale uz si otvori dvere a pozera televizor tam

@anonym_autor nabehla by som tam s dieťaťom, vypla telku a začala všetko okolo komentovať. Tu máš prach, tu papiere, tu hodené ponožky,

anonym_6c90ab
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor problém je to, že robí z domu. Ponorka.
Nech ide do kancelárie. Budeš mať aj ty väčší kľud. Uvidíš že to pomôže. Píšem z vlastnych skúsenosti.

anonym_f3bee5
24. aug 2025
@anonym_5d76cf

@anonym_bda1a5 áno zažila som. Je to úplne normalne pri malých deťoch. Manžel pracoval aj na nočné chodil. Väčšinou som bola sama a zvládala ako každá matka. A keď to psychicky nezvláda, nechápem načo tehotenstvo

@anonym_5d76cf no pani dokonala sa ozvala, isteze, to musi v kazdej diskusii taky niekto byt.

anonym_6c90ab
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor povedz mu, nech zaplatí upratovačku aspoň dva krát do mesiaca. Že nestíhaš.

Strana
z2