Manžel mi nepekne vynadal. Ako sa vyrovnať s emóciami?
Ahojte, chcela by som sa vyrozprávať (keďže ináč nemám komu:( ) a možno aj dostať radu, ako sa popasovať so svojimi emóciami. Pred pár dňami, sme mali menšiu oslavu. S manželom sme sa dohodli, že skoro ráno dám upiecť mäso, aby sa všetko postihalo, večer som si ho nachystala. Mám malé dieťa a v tú noc dosť zle spalo, nad ránom sa dosť rozplakalo, tak som ho uspávala. Bola som dosť vyčerpaná a zadriemala som. Zobudili ma až hrozne nadávky môjho muža na mňa,... že ešte spím. Našťastie som to celé nepočula, ale čo som zachytila ma dosť zranilo,stále mám tie slová v hlave. Vôbec jeho reakcii nechápem. Doteraz som také niečo nezažila (poznáme sa 5 rokov). Manžel ma svoje chyby, ale vcelku si dobre žijeme, vždy som cítila, že ma ľúbi. Je starostlivý, láskavý... Od spomínaného momentu sa akosi neviem cez všetko preniesť. Bojím sa, že to budem zažívať častejšie,... Čo by ste robili v mojej situácii?
spytala by som sa ho,ci by mu ruky odpadli ak by to maso dal piect on ked viel,ze si celu noc bola hore aj s jeho dietatom ...
No, dobrý blbeček, aby mi chlap nadával za takú kravinu. Jemu by odpadli tie neschopné ruky, keby dal to mäso piecť sám?
No, dobrý blbeček, aby mi chlap nadával za takú kravinu. Jemu by odpadli tie neschopné ruky, keby dal to mäso piecť sám?
@tatiana288 presne 😥
@tatiana288 To bude asi taky typ, ze dieta a domacnost "patri" zene a taketo podradne cinnosti on vykonavat nebude😏
No moja a okamzite sa nauc asertivite a pekne mu povedz, ze ty nie si sluzka domaca a nebudes pocuvat taketo reci a nech sa zacne ovladat, lebo ked bude tvoje dieta vacsie a bude tak rozpravat o tebe pred nim?? Okamzite to zaraz a vydiskutuj si to s nim
Mala si mu vynadat hneď naspäť,,, mne sa stáva tiež občas takéto niečo ale hneď ho pošlem kade ľahšie, nech to spraví aj on ci som ja len slúžka.. nuž on je už taký, ja z mojim to už ani neriešim keď začne on tak ja pokračujem a hneď vie ako ma ďalej pokračovať 😀😀
Čím viac budeš ticho a necháš to plynúť tým viac to bude horšie pokiaľ si necháš srať na hlavu z prepáčením
@anonym_autor Ako ti nadával? Ty si ako reagovala?
@tatiana288 počula som iba nadávky, ale popravde mi nenapadlo ani, že sa to týka mňa, nemyslím si, že som niečo také urobila čím by som si zaslúžila takúto reakciu, až spätne som zistila, že sa na mňa nahneval
Čím viac budeš ticho a necháš to plynúť tým viac to bude horšie pokiaľ si necháš srať na hlavu z prepáčením
@anonym_ce4164 bavili sme sa o tom...
Mala si mu vynadat hneď naspäť,,, mne sa stáva tiež občas takéto niečo ale hneď ho pošlem kade ľahšie, nech to spraví aj on ci som ja len slúžka.. nuž on je už taký, ja z mojim to už ani neriešim keď začne on tak ja pokračujem a hneď vie ako ma ďalej pokračovať 😀😀
@anonym_ce4164 možno i vás to takto funguje, ale ja nechcem žiť v manželstve, kde si budeme takto hnusne nadávať, preto to celé tak ťažko nesiem, neviem či sa to ešte niekedy zopakuje, alebo to bol iba jeho skrat...
Možno to bol len skrat v jeho hlave a reagoval tak ako reagoval
Skús to najeko nenápadne sledovať a keď sa to bude opakovať tak máš možnosti ( buď sa podriadiš, alebo nájdete spoločne takú cestu aby sa to neopakovalo
@anonym_autor. A co ti povedal ? , dnešná doba je taka podľa mňa a mojich skúseností, čím viac si dobrá tím je to horšie, a čím si horšia tým je to lepšie,, tomu ver.
@tatiana288 počula som iba nadávky, ale popravde mi nenapadlo ani, že sa to týka mňa, nemyslím si, že som niečo také urobila čím by som si zaslúžila takúto reakciu, až spätne som zistila, že sa na mňa nahneval
@anonym_autor Tak ho nabudúce zobuď o tretej ráno s krikom, že je neschopný dement a nevyniesol odpadky. Prepáč, ale aby sa muž takto správal k žene, ktorá celú noc vstávala aj k jeho dieťaťu zatiaľ čo on spal? V pohode mohol mäso hodiť do rúry a tebe spraviť kávu.
@anonym_ce4164 možno i vás to takto funguje, ale ja nechcem žiť v manželstve, kde si budeme takto hnusne nadávať, preto to celé tak ťažko nesiem, neviem či sa to ešte niekedy zopakuje, alebo to bol iba jeho skrat...
@anonym_autor u nás to tak nefunguje to si len zle pochopila , žiadna žena podľa mňa nemá rada nadávky a co ja viem co ešte,, ale za tie roky som sa naučila že aký požičaj taky vráť. ... prečo chceš byť ticho a on nech si nadáva jak nič? A potom " bavili sme sa otom " a co ja viem co , co si myslíš ze to pomôže že mu povieš " vieš čo? Takéto správanie sa mi nepáči ubližuje mi to " a on ti povie jasne ospravedlňujem sa už sa to nestane mal som skrat .... och už toto keď povie nejakí muz tak len toto ma dokáže rozčuľit ,, ako sa hovori keď raz začne a dovolíš mu to , a hlavne prepacis , tak vie ze si na teba môže dovoliť furt lebo mu to prepáčis, chápem je tam dieta manžel ale to není vsetko . Bud silná
@anonym_autor a co ti povedal?
tak ti vynadal alebo si spala a on nadával že spíš. lebo to sú 2 rôzne veci. ale popravde, ďalej tomu nerozumiem, o čom ste sa rozprávali ani ako to dopadlo 😏
skuste sa o tom doma porozpravat... teda islo o do strcit maso do truby... velka veda... nadavky si nezasluzis , ani keby bol na to akykolvek dovod... navyse teda dovodom tvojej neucasti na peceni maso bolo vase dieta... skus si urcite hranice, ze takto sa s tebou bavit a nadavat ti jak bezprizorny jednoducho neakceptujes... do buducna ho k placucemu dietatu zobud rano bliakaj po nom aky je fas, ked si mysli ze je to v poriadku
@anonym_autor Tak mne môj manžel často nádava a veľmi hnusne. Je to len na mne, čo s tým spravím. Ostanem alebo oddídem . Je to sprostý narcista , manipulátor a despota. Takže myslím, že každý sa dovtípe čo bude nasledovať....
@anonym_autor bohužiaľ súhlasím s prvým príspevkom od muža Martin Martin. Bol to zmätok vždy, len sa pretvaroval a ešte sa pretvaruje. Maska spadne, v manželstve s deťmi. S konfliktami s deťmi, so starosťami a zodpovednosťou mu bude maska padať čím ďalej tým viac. My sme tiež tak začínali, chodili sme 6 rokov, a bol v pohode až po narodení dcéry som sa nestačila čudovať, čo z neho povyliezalo. Áno, bude sa to zhoršovať. Ešte nemá gule to na rovinu na teba vybafnut, ale keď nebudeš počúvať ako sa sluší a patrí vypočujes si toho na seba ešte dosť, bohužiaľ. A keď to hovorí, tak si to tak aj mysli, aj keby bol neviem aký nasratý, tak nepovie to, čo si nemyslí, ale len to čo má v hlave.
@anonym_autor bohužiaľ súhlasím s prvým príspevkom od muža Martin Martin. Bol to zmätok vždy, len sa pretvaroval a ešte sa pretvaruje. Maska spadne, v manželstve s deťmi. S konfliktami s deťmi, so starosťami a zodpovednosťou mu bude maska padať čím ďalej tým viac. My sme tiež tak začínali, chodili sme 6 rokov, a bol v pohode až po narodení dcéry som sa nestačila čudovať, čo z neho povyliezalo. Áno, bude sa to zhoršovať. Ešte nemá gule to na rovinu na teba vybafnut, ale keď nebudeš počúvať ako sa sluší a patrí vypočujes si toho na seba ešte dosť, bohužiaľ. A keď to hovorí, tak si to tak aj mysli, aj keby bol neviem aký nasratý, tak nepovie to, čo si nemyslí, ale len to čo má v hlave.
@anonym_080259 ako tomu vás dopadlo?
Buď klameš sebe a nás. Alebo len seba. Normálne psychicky vyrovnaný muž, ktorý 5 rokov bol svätec toto neurobí len tak. Ty sa mu staráš o dieťa, nespíš. Ako tu už padlo, on mal to mäso strčiť do trúby, teba prikryť, nech si po ťažkej noci oddýchneš a urobiť Ti kávu. Masky padajú. V žiadnem prípade sa takto nemá správať.
@anonym_080259 ako tomu vás dopadlo?
@anonym_autor zle, najskôr, len také kritizovanie, nespokojnosť, výbuchy. Všetko sa stupňovalo, až som bola hotová, psychicky na dne. Hľadala som odpovede na otázky, čo sa to preboha s ním stalo. Odpoveď som našla, žila som s narcistom. Videá od Jána Dvoraka Spoznej svého psychopata mi otvorili oči. Viem ozaj dobre anglicky, takže od zahraničných autorov som si vypočula informačné videjka na youtube. Presne ako hovoril ten Dvorak, najskôr tomu neveríš, fáza popieraniw, potom sa striedajú dobre obdobia so zlými. Nakoniec si uvedomíš, že je to ukážkový narcis, manipulátor a niet cesty späť. Rozvod. A potom sa ešte len začne teater, pred právnikmi, sudmi, ... radšej to nebudem bližšie.rozvadzat. Od prvotného podozrenia, že je to psychoš až po rozvod 10.rokov pekla.
@anonym_autor On bol očividne vo veľkom napätí z tej oslavy a rupli mu nervy. Nič by som za tým nehľadal, ak je to tak ako pises, ze 5 rokov mily. Ospravedlňuje ho to? Absolútne nie. A treba si to vykomunikovať. Na druhej strane sa to však dá pochopiť a odpustiť po odkomunikovaní. Lebo ak to nehodíš za hlavu, budeš trápiť len samu seba. A keď budeš trápiť samu seba, dáš to aj jemu vyžrať a vznikne pomaly začarovaný kruh, ktorý váš vzťah zhorší. Pre každý dlhodobý vzťah je potrebné naučiť sa odpúšťať, lebo za tie roky sa toho nahromadí a celý vzťah ide dole vodou. Odpúšťať však neznamená, že sa to neodkomunikuje a nenastavia sa hranice. Práve naopak – má sa to odkomunikovať a využiť túto príležitosť na jasné nastavenie hraníc. Len to treba spraviť milo, aby to nebolo brané ako útok. Povedz mu, že síce chápeš, čo sa asi odohrávalo v jeho hlave, ale musí sa na to pozrieť z tvojho hľadiska a pochopiť, že toto nebolo správne, že to nemôžeš tolerovať a ako dlho sa s tým trápiš.
@anonym_autor a akoze co by si take musela urobit aby si si "zasluzila" tuto reakciu? Dalej - neverim tomu, ze za 5 rokov si si nevsimla ak je Tvoj chlap nervak a ak ma sklon k vulgarizmom.
A stale nepozname cely pribeh, ci Tvoj chlap si ulavil ze "doriti sproste maso tu nikto nedal piect" alebo Ti spustil "Ty leniva pi* sme sa dohodli ze upevies to po*ebane maso a ty chrapes".
@anonym_autor a akoze co by si take musela urobit aby si si "zasluzila" tuto reakciu? Dalej - neverim tomu, ze za 5 rokov si si nevsimla ak je Tvoj chlap nervak a ak ma sklon k vulgarizmom.
A stale nepozname cely pribeh, ci Tvoj chlap si ulavil ze "doriti sproste maso tu nikto nedal piect" alebo Ti spustil "Ty leniva pi* sme sa dohodli ze upevies to po*ebane maso a ty chrapes".
@anonym_2bcf0e podľa toho, že to autorku trápi až zmenila pohľad na neho to muselo byť pekné ostré, sprosté a vulgárne. Keby si hundral popod nos, že je veľa hodín a mäso nie je pripravené, asi by nevypisovala diskusiu a nemenila by voči nemu postoj.
@anonym_autor no ja by som jemu vynadala on sa vyspinkal mal dať piecť mäso on a nie ty všetko máš mať na starosti by som ho poslala do kelu debilka nech vstáva k decku nabudúce on aby pochopil čo to je!!!

Ma svoje chyby ktore ty prehliadas ale casom ti tato schopnost dojde. Ukaz manzelovi co to za chyby su a spytaj sa jeho co s tym chce robit. Zariad sa podla reakcie a uz dnes si zacni pripravovat plan na zivot o samote nech to nemusis robit v strese