icon

Manžel verzus dobrý kamarát

11. aug 2025

Som v komplikovanom manželstve, kde už niekoľkokrát boli vážne problémy a dôvera medzi mnou a manželom je narušená. Schyľovalo sa dokonca k rozvodu. Preto som si našla oporu, je to môj dobrý kamarát, ktorý ma vždy vypočuje, podporí a ktorému dôverujem veľmi.

Môj manžel o našom kontakte vie a je z toho nahnevaný. Dal mi ultimátum, že si mám vybrať medzi ním a kamarátom, ale ja sa nedokážem rozhodnúť. Nepovažujem svoj vzťah s kamarátom za niečo viac než priateľstvo, no on je pre mňa v tejto chvíli veľmi dôležitý.

Áno, v minulosti medzi mnou a kamarátom, keď sme boli opití, došlo k intimnostiam (bozkávaniu), ale je to už za nami. Bolo to počas manželstva. Bola som neverná. Bolo to v takom období, kde ma manžel odstrkoval os seba. Nechcem sa obhajovať, len píšem, že to nebolo z nudy.

Kamarát je zamilovaný do inej osoby. Ja s ním nemám žiadne iné úmysly. Nestretávame sa osobne. Len si napíšeme, keď sa potrebujem ja alebo on ,,vyžalovať’ˇ

Cítim, že potrebujem myslieť na seba a nechcem prerušiť kontakt s nikým, kto mi dáva podporu, no zároveň viem, že takto môžem ublížiť manželovi aj kamarátovi. Neviem, ako túto situáciu vyriešiť a potrebujem názor, či som v tom ja niekde „zlá“ alebo či je možné takto fungovať bez toho, aby som niekoho zriekla.

Strana
z3
colsami
11. aug 2025

Prepac ale keby ma moj manzel kamosku, butlavu vrbu, ktorej sa zdoveruje, a este aj mali v minulosti medzi sebou intimnosti, bol neverny pocas manzelstva, a nechce sa jej vzdat a este sa vyhovara ze potrebuje jej podporu lebo "medzi nami to bolo zle" by som mu ukazala kde je kufor a dvere.

Ano obhajujes sa, a pritom zbytocne provokujes manzela. Bud sa pokuste dat si do poriadku manzelstvo, alebo chod po svojom (alebo za kamaratom). Urcite by Ti to bolo velmi prijemne, kebyze to je obratene.

Cize ano, podla mna si v "tom niekde zla" Ty.

sisamisaaa
11. aug 2025

Neviem si predstaviť že by mi manžel zakázal kamaráta. Už mi viackrát povedal keď mu bolo nepríjemné, že si s niekým denne vypisujem, hlavne keď sme niekde spolu... dokonca aj pri kamoške... ale v živote mi nezakázal sa s niekým baviť alebo stretnúť. Dokonca ani s bývalým. Práveže mu bolo divné keď som mu povedala že necítim potrebu komunikovať s bývalými lebo jeho život ženy, s ktorou strávil 2 roky predo mnou, zaujíma a keby ho kontaktovala, nemal by sa problém s ňou aj stretnúť a porozprávať.

lizatko1009
11. aug 2025

ak. ny mi niekto zakazal kamarata/kamaratky, tak nebol by moj partner/manzel. Pre mna je normalne ak ma clovek priatelstva v jednom aj v druhom pohlaví.

colsami
11. aug 2025

@lizatko1009 @sisamisaaa fiha, to vam vazne nevadi ak by pretrvaval vztah vasho manzela s nejakou zenou, s ktorou vam bol pocas manzelstva neverny, a nechcel sa jej vzdat? Klobuk dolu, take tolerantne manzelky 👍

autor
11. aug 2025
@sisamisaaa

Neviem si predstaviť že by mi manžel zakázal kamaráta. Už mi viackrát povedal keď mu bolo nepríjemné, že si s niekým denne vypisujem, hlavne keď sme niekde spolu... dokonca aj pri kamoške... ale v živote mi nezakázal sa s niekým baviť alebo stretnúť. Dokonca ani s bývalým. Práveže mu bolo divné keď som mu povedala že necítim potrebu komunikovať s bývalými lebo jeho život ženy, s ktorou strávil 2 roky predo mnou, zaujíma a keby ho kontaktovala, nemal by sa problém s ňou aj stretnúť a porozprávať.

@sisamisaaa viem, ze tato situacia nie je normalna. Ale bolo x situacii, kedy sa manzel ku mne zachoval velmi nepekne. Ja som bola na tom dost zle. A napisala som kamaratovi, ktory ma podrzal a vypocul. A velmi mi to pomohlo, niekomu sa zdvoverit. Aby som na to nebola sama.

A viem, ze nikto ini by si na mna nenasiel cas. A niekomu moct povedat co mam na srdci bez toho aby ma potom niekde ohovaral a tesil sa z mojich problemov. Je tazke najst.

autor
11. aug 2025
@colsami

Prepac ale keby ma moj manzel kamosku, butlavu vrbu, ktorej sa zdoveruje, a este aj mali v minulosti medzi sebou intimnosti, bol neverny pocas manzelstva, a nechce sa jej vzdat a este sa vyhovara ze potrebuje jej podporu lebo "medzi nami to bolo zle" by som mu ukazala kde je kufor a dvere.

Ano obhajujes sa, a pritom zbytocne provokujes manzela. Bud sa pokuste dat si do poriadku manzelstvo, alebo chod po svojom (alebo za kamaratom). Urcite by Ti to bolo velmi prijemne, kebyze to je obratene.

Cize ano, podla mna si v "tom niekde zla" Ty.

@colsami takze keby si na tom zle, si smutna a chces sa niekomu vyrozpravat. A vies ze je tu niekto kto ta vypocuje nenapisala by si mu? Uprimne

anonym_01f6b2
11. aug 2025

@anonym_autor Prepáč, ale čo vlastne potrebuješ počuť? Že je to v poriadku? Potrebuješ ospravedlnenie pre svoje správanie?
V prvom rade by som si dala naporiadok manželstvo a riešila túto otázku.

lizatko1009
11. aug 2025
@colsami

@lizatko1009 @sisamisaaa fiha, to vam vazne nevadi ak by pretrvaval vztah vasho manzela s nejakou zenou, s ktorou vam bol pocas manzelstva neverny, a nechcel sa jej vzdat? Klobuk dolu, take tolerantne manzelky 👍

@colsami prosim ta, vieme odkial pokial, ale je vela zien, ktore zakazuju svojim manzelom/partnerom mat kamaratky, lebo to uz musi byt urcite len sex, uz je to moj majetok a tecka. A kolko zien nema ani kamaratky. Su zatvorene same len s detmi a toto je ich svet a myslia si, ze tak ma fungovat každý.

autor
11. aug 2025
@anonym_01f6b2

@anonym_autor Prepáč, ale čo vlastne potrebuješ počuť? Že je to v poriadku? Potrebuješ ospravedlnenie pre svoje správanie?
V prvom rade by som si dala naporiadok manželstvo a riešila túto otázku.

@anonym_01f6b2 chcem pocut rady, ako to vidia ini ludia co je na tom zle?

Manzelstvo riesim, a prave z tychto situacii sa to riesi dost. Pretoze manzela len tak nerozhodi ked mu nieco poviem.

sisamisaaa
11. aug 2025
@anonym_autor

@sisamisaaa viem, ze tato situacia nie je normalna. Ale bolo x situacii, kedy sa manzel ku mne zachoval velmi nepekne. Ja som bola na tom dost zle. A napisala som kamaratovi, ktory ma podrzal a vypocul. A velmi mi to pomohlo, niekomu sa zdvoverit. Aby som na to nebola sama.

A viem, ze nikto ini by si na mna nenasiel cas. A niekomu moct povedat co mam na srdci bez toho aby ma potom niekde ohovaral a tesil sa z mojich problemov. Je tazke najst.

@anonym_autor Veď vravím, že si neviem predstaviť keby mi manžel zakázal kamaráta. Asi by som mu ukázala môj občiansky keď má ten pocit že nie som dospelá. S kamarátom by som sa stretla a nech si vyberie on, keď mu to vadí.

sowhat
11. aug 2025

pokial chces nieco riesit s manzelom, tak zabudni na takeho kamarata. To nebude fungovat, ked uz raz si s nim prekrocila hranicu obycajneho priatelstva, aj ked to bolo v minulosti, tvojho manzela to bude stale zozierat. Vyber si jedno alebo druhe a usetris nervy sebe aj svojmu manzelovi.

anonym_01f6b2
11. aug 2025

Žienky, Vy asi nečítate, že toto nie je ,, len kamarát."

anonym_2e48b2
11. aug 2025

Nebola to otazka na mna ale uprimne, nie, nikdy by som nenapisala chlapovi ktoremu si idem vylievat srdce, lebo nemám žiadneho kamaráta opačného pohlavia s ktorým sa stretávam iba ja a on. Jedine vrámci partie sa bavím s inými mužmi. Príde mi to ako maximálna neúcta voči manželovi si vylievať srdiečko u iného chlapa a ešte k tomu sa pri ňom opiť. Na to mám kamarátky, ale ani tým nevešiam na nos moje manželské problémy, to je medzi mnou a mužom.
Vy ste boli takí “iba kamaráti” až si muža s ním podviedla….

danica2711
11. aug 2025

@anonym_autor prežívaš situácie, v ktorých sa manžel k tebe chová veľmi nepekne, ty si z toho zrútená, riešiš to s kamarátom, a tie situácie sa zjavne opakujú znovu - také manželstvo je načo? Navyše si stratila k nemu dôveru, ty si ho podviedla, on ti zakazuje kamaráta, no fakt ideálny vzťah. Nepíšeš nič o deťoch, ak ich nemáte, asi by som to riešila radikálne...

autor
11. aug 2025
@anonym_2e48b2

Nebola to otazka na mna ale uprimne, nie, nikdy by som nenapisala chlapovi ktoremu si idem vylievat srdce, lebo nemám žiadneho kamaráta opačného pohlavia s ktorým sa stretávam iba ja a on. Jedine vrámci partie sa bavím s inými mužmi. Príde mi to ako maximálna neúcta voči manželovi si vylievať srdiečko u iného chlapa a ešte k tomu sa pri ňom opiť. Na to mám kamarátky, ale ani tým nevešiam na nos moje manželské problémy, to je medzi mnou a mužom.
Vy ste boli takí “iba kamaráti” až si muža s ním podviedla….

@anonym_2e48b2 nestretavame sa ja a on. Nikdy sme sa tak ani nestretli. A ano sme v partii iba tak sa stretneme osobne. A vtedy co sa stalo, sme nahodou zostali len my dvaja. A take sa nic opakovat nebude v tom mame obaja jasno.

autor
11. aug 2025
@anonym_01f6b2

Žienky, Vy asi nečítate, že toto nie je ,, len kamarát."

@anonym_01f6b2 je to len kamarat. Nikdy ani viac nebol a nebude

autor
11. aug 2025
@danica2711

@anonym_autor prežívaš situácie, v ktorých sa manžel k tebe chová veľmi nepekne, ty si z toho zrútená, riešiš to s kamarátom, a tie situácie sa zjavne opakujú znovu - také manželstvo je načo? Navyše si stratila k nemu dôveru, ty si ho podviedla, on ti zakazuje kamaráta, no fakt ideálny vzťah. Nepíšeš nič o deťoch, ak ich nemáte, asi by som to riešila radikálne...

@danica2711 hej mas pravdu. Tiez rozmyslam aj nad touto moznostou.

anonym_01f6b2
11. aug 2025

,,Cítim, že potrebujem myslieť na seba a nechcem prerušiť kontakt s nikým, kto mi dáva podporu, no zároveň viem, že takto môžem ublížiť manželovi aj kamarátovi. Neviem, ako túto situáciu vyriešiť a potrebujem názor, či som v tom ja niekde „zlá“ alebo či je možné takto fungovať bez toho, aby som niekoho zriekla."

A svedomie Ti hovorí čo? Tam je odpoveď, ktorú neobídeš a vždy tam bude.

anonym_2e48b2
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2e48b2 nestretavame sa ja a on. Nikdy sme sa tak ani nestretli. A ano sme v partii iba tak sa stretneme osobne. A vtedy co sa stalo, sme nahodou zostali len my dvaja. A take sa nic opakovat nebude v tom mame obaja jasno.

@anonym_autor tak načo mu vobec vypisuješ? Podviedla si s ním muža, logicky ti muž nebude veriť a nebude sa mu páčiť že sa s nim kontaktuješ. Ja naozaj nepochopim dnešnu dobu a to vobec nie som stará. Ty podvedieš chlapa s kamaratom, potom mu vešiaš na krk svoje manzelske problemy, mužovi sa to nepáči ale tvoj manžel je ten zlý? Možno ma tvoj muž chyby, netvdim že nie, ale keby chceš zachrániť manželstvo tak si nevypisuješ s chlapom s ktorým si podviedla manžela.
A nie, nie je to len kamarát, ako sorry, veď ste sa bozkávali. Ale vyžívaj sa dalej v tejto svojej situácii, nechceš rady, iba sa chceš utvrdiť že v tebe ani omylom problem nemoze nastať.

autor
11. aug 2025
@anonym_2e48b2

@anonym_autor tak načo mu vobec vypisuješ? Podviedla si s ním muža, logicky ti muž nebude veriť a nebude sa mu páčiť že sa s nim kontaktuješ. Ja naozaj nepochopim dnešnu dobu a to vobec nie som stará. Ty podvedieš chlapa s kamaratom, potom mu vešiaš na krk svoje manzelske problemy, mužovi sa to nepáči ale tvoj manžel je ten zlý? Možno ma tvoj muž chyby, netvdim že nie, ale keby chceš zachrániť manželstvo tak si nevypisuješ s chlapom s ktorým si podviedla manžela.
A nie, nie je to len kamarát, ako sorry, veď ste sa bozkávali. Ale vyžívaj sa dalej v tejto svojej situácii, nechceš rady, iba sa chceš utvrdiť že v tebe ani omylom problem nemoze nastať.

@anonym_2e48b2 ja som nepovedala, ze vo mne problem nemoze nastat. Tato situacia je len kvoli mne, ja to viem. A viem, ze sa teraz chovam sebecky. Ano myslim na seba v tomto.
Ale nevypisujem mu len o nasom manzelstve. Vie mi aj pracovne poradit/pomoct.

januska12323
11. aug 2025

Ty sa ešte čuduješ keď sa to mužovi nepáči? Však čo len obyčajný kamarát, s ktorým sa občas bozkávaš, vykecávaš manželské problémy a ešte si nevieš vybrať. No ja by som si na mieste manžela vybrala okamžite.

autor
11. aug 2025
@anonym_01f6b2

,,Cítim, že potrebujem myslieť na seba a nechcem prerušiť kontakt s nikým, kto mi dáva podporu, no zároveň viem, že takto môžem ublížiť manželovi aj kamarátovi. Neviem, ako túto situáciu vyriešiť a potrebujem názor, či som v tom ja niekde „zlá“ alebo či je možné takto fungovať bez toho, aby som niekoho zriekla."

A svedomie Ti hovorí čo? Tam je odpoveď, ktorú neobídeš a vždy tam bude.

@anonym_01f6b2 svedomie mi hovori to, ze sa mam pozerat uz konecne aj na seba.

Manzel videl spravy, kde tomu kamaratovi pisem, ze ho beriem ako dobreho kamarata a ze mi pomaha a ze som mu za to vdacna.

autor
11. aug 2025
@januska12323

Ty sa ešte čuduješ keď sa to mužovi nepáči? Však čo len obyčajný kamarát, s ktorým sa občas bozkávaš, vykecávaš manželské problémy a ešte si nevieš vybrať. No ja by som si na mieste manžela vybrala okamžite.

@januska12323 necudujem, ja ho chapem ze ho to nahnevalo.

anonym_2e48b2
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2e48b2 ja som nepovedala, ze vo mne problem nemoze nastat. Tato situacia je len kvoli mne, ja to viem. A viem, ze sa teraz chovam sebecky. Ano myslim na seba v tomto.
Ale nevypisujem mu len o nasom manzelstve. Vie mi aj pracovne poradit/pomoct.

@anonym_autor tak prečo ten kontakt proste neprerušíš a nevenuješ sa manželovi? Podviedla si ho sakra! Vieš kolko bude trvať, kým ti začne opäť dôverovať ak vôbec? Hovorím ti to ako žena žene: sakra sa spamätaj ak nechceš o chlapa prísť, napis kamaratovi že manzel ti je prednejší a ideš zachrániť vzah a už mu nepíš. S mužom chodte na manželské poradne, ty šúchaj nohami a snaž sa nech si ešte dôveruje. Pracovne ti poradia aj iní, raz si sa s nim bozkavala a podviedla muža tak ten kontakt proste preruš. A ak ti je tak dôležitý tak sa jednoducho rozveď a vypisuj si s ním koľko chceš. Sama si odpovedz ktorou možnosťou viac stratíš?

autor
11. aug 2025
@januska12323

@januska12323 to bozkavanie sa stalo raz, nepis ako by to bolo pravidelne.

anonym_01f6b2
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_01f6b2 svedomie mi hovori to, ze sa mam pozerat uz konecne aj na seba.

Manzel videl spravy, kde tomu kamaratovi pisem, ze ho beriem ako dobreho kamarata a ze mi pomaha a ze som mu za to vdacna.

@anonym_autor V poriadku mysli na seba, ale skôr si začni klásť otázky, čo vlastne u kamaráta nachádzaš, čo Ti v manželstve chýba a začni riešiť otázku či odísť alebo ostať a myslím, že je na mieste i manželovi predložiť túto otázku, či aj on chce ostať, alebo bude preňho lepšie odísť z tohto vzťahu a posunúť sa v živote ďalej.

To je otázka pre oboch, nakoľko sa Vaše manželstvo stalo nefunkčným a toto mu vôbec nepomáha. Takže rozhodni sa, čo je priorita a ak si to Ty a manžela už nemiluješ, tak ho nechaj odísť.

vilma7
11. aug 2025

Tiež by sa mi nepáčilo, keby manžel vypisovať niekomu, a namiesto so mnou riešil problémy inde...hlavne ak by ma ešte s dotycnou osobou aj podviedol...necuduj sa mu, že reaguje ako reaguje.
A to, že ty sa vykvakaš jemu, vaše problémy nevyrieši.

sisamisaaa
11. aug 2025
@vilma7

Tiež by sa mi nepáčilo, keby manžel vypisovať niekomu, a namiesto so mnou riešil problémy inde...hlavne ak by ma ešte s dotycnou osobou aj podviedol...necuduj sa mu, že reaguje ako reaguje.
A to, že ty sa vykvakaš jemu, vaše problémy nevyrieši.

@vilma7 Otázka je, prečo by to robil? Čo mu ona dáva a ty nie? Prečo sa pri tebe necíti vypočutý?

anonym_bc98d1
11. aug 2025

Táto vypisovacia doba 🤦🏼‍♀️ keby ľudia energiu co venujú vypisovaniu tzv "kamarátom a kamaratkam" radšej venovali do oficiálnych vzťahov hneď by to inak vyzeralo.

autor
11. aug 2025
@sisamisaaa

@vilma7 Otázka je, prečo by to robil? Čo mu ona dáva a ty nie? Prečo sa pri tebe necíti vypočutý?

@sisamisaaa presne toto som povedala manzelovi. Ze tu je ten problem. Ze ked mu nieco zacnem rozpravat tak pozera tv a este do toho tuka do mobilu. A vidi, ze to tak nema byt. Tak sa ma posnazit. Minule z neho vyslo, ze on vlastne ani nevie co v praci robim …

Strana
z3