icon

Manželova pomoc doma mi pridáva prácu

16. feb 2026

Ahojte, máme 10 mesačnú dcérku, muž je živnostník, práce má vyše hlavy, robí cez víkend aj cez týžden aké každý pondelok je vynahradený pre nás, čiže ostáva s nami doma.
Ľúbim ho, ale strašne mi lezie na nervy keď je doma, to nie je ani pomoc ale skôr mi dá viac roboty ako keď som s dcérou sama. Je to normálne? Pritom snaží sa mi pomôcť ale aj keď pomôže tak to za ním ešte musím urobiť lebo jedno urobí, druhé pokazí

Strana
z3
autor
16. feb 2026

@anonym_autor *ale každý pondelok je vyhradený

anonym_261477
16. feb 2026

Nie nie je to normalne a koledujes si o to, ze bude doma este menej, ked mu rupnu nervy.

roja01
16. feb 2026

Prestan kontrolovat co a ako spravi, vacsinou je to menej dolezite ako dobre rodinne vztahy. Znervoznujes sa ty, si zdrojom nepohody. Ma to vplyv aj na dieta.
Je normalne, ze muzi su pri detoch menej obratni a dovtipni. Co im nedala priroda, to sa casom naucia praxou, alebo medzi tym dieta trocha vyrastie 😉....
Nie je nic lepsieho ako radost a pohoda v rodine. Kazdy je pre vyvoj dietata dolezity.

a0
16. feb 2026

@anonym_autor sa asi dobre nudíš, keď chodíš ako kontrolór za ním. Trošku sa uvoľni.

lauriik
16. feb 2026

Tymto pristupom si presne koleduju zeny o to aby sa ich partner na celu pomoc s dietatom vykaslal. A potom zena ido do prace a nechape kolko ma zrazu roboty a stazuje sa, ze jej muz jej nepomaha.
Podla mna je super uz len to, ze si cele pondelky vyhradil pre vas. Neviem aku konkretne pomoc nezvlada ale snad take ako pokocikovat alebo pohrat sa s dietatom by zvladnut mohol bez problemov. Navarit obed pre vas dvoch tiez. Skus ho menej kontrolovat v peclivosti a viac ocenit snahu pomoct 😉

simsalabim
16. feb 2026

@anonym_autor mala by si si zahryznut do jazyka a tesit sa z jeho pritomnosti. Pripadne sa ty venuj inej cinnosti a jeho nechaj s dcerou a podobne, lebo takto ho oberies o vsetku iniciativu. Spominam si, ako sa kamoska rozculovala, ze vsetko je na nej - ale bodaj by nie, ked jej vadilo, ako "zle" ostatni clenovia rodiny povysavaju, "zle" vyvesia pradlo, "zle" odlozia riady.... ja osobne som toto "zle" nikdy neriesila, naucila som sa prehliadat "chyby" aj ozajstne chyby a iba ako bolo daco naozaj sialene zle (napr. 3 tyzdne ignorovana pavucina v rohu) som ich poprosila, nech na to nezabudnu. Vysledok? Vsetky tri deti aj manzel nemaju najmensi problem s hocijakou pracou v domacnosti a vzdy sme sa o pracu delili. Ak sa manzel detom venoval inak, ako ja, zdalo sa mi to sialene, nebezpecne, nudne, sproste.... zdrzala som sa komentara, ved som vedela, ze im nechce vedome zle. Ono deti sa vzdy tak tesili, ze by som bola na hlavu, keby som protestovala.

januska12323
16. feb 2026

Nemusí robiť veci dokonale, ani ty ich nemusíš robiť dokonale. Ale keď ti tak strašne doma zavadzia choďte v pondelky po výletoch.

anonym_a604bb
16. feb 2026

Čo by za to ine ženy dali, napr aj ja, ktorej muž prichádza každý deň o 18tej.. užívaj si spoločný čas a to, že ste spolu.. nakrivo vyvešané prádlo a naberacka na polievku v inej zásuvke sú banality, na ktorých v skutočnom živote nezáleží.. toto zažívam bežne a som vďačná za to, že mi muž pomáha, totižto keď počúvam od kamosiek príbehy o ich mužoch, ktorí po práci sadnú k playstationu a sami si nezalejú ani len čaj, som šťastná za tie škaredo poskladané tričká v skrini. Môj muž bojuje aby s nami mohol byť čo najčastejšie, ty si svojho užívaj, kým ma možnosť tráviť s vami pondelky a ze ste pre neho prioritou. Nie všetci muži to tak v živote majú. Môj muž vie presne, v ktorom tt+dni som a kedy mam akú kontrolu, aké má bábätko crl, aké je veľké všetko - jeho kolega nevie ani len to, či je jeho žena v 5 alebo 6 mesiaci, možno 7? Nevie. Nič ho nezaujíma, žiadna fotka, žiadne plánovanie nič - aj takíto sú muži.
A okrem toho, možno aj ty robíš veci inak ako by on chcel, avsak on sa sústredí na iné veci a sú to pre neho banality 🙂

motylik2559
16. feb 2026

@anonym_autor Autorka a o ake veci, ktore musis robit este po nom sa jedna? Ved uved priklady. Lebo neviem si nejak predstavit, co tak hrozne zbabre. Miesto toho co by si ho pochvalila, lebo podla toho co opisujes pracuje viac nez dost, aby ste sa mali dobre, tak si na neho este aj nervna. A to,ze je on unaveny a napriek tomu sa ti snazi pomoct aspon ako vie sa tebe nerata? Tak ked ti to vadi ako to spravi, tak mu povedz,ze nech to nerobi vobec, spravis to ty, on nech sa zatial povenuje dietatu a potom pojdete napr.sa niekam prejst🤷‍♀️ Su niektore zeny co nemaju ani zdaleka takeho muza ako ty a co by za to dali. Budiiiicek🤷‍♀️🙂

lucka_ke
16. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor mala by si si zahryznut do jazyka a tesit sa z jeho pritomnosti. Pripadne sa ty venuj inej cinnosti a jeho nechaj s dcerou a podobne, lebo takto ho oberies o vsetku iniciativu. Spominam si, ako sa kamoska rozculovala, ze vsetko je na nej - ale bodaj by nie, ked jej vadilo, ako "zle" ostatni clenovia rodiny povysavaju, "zle" vyvesia pradlo, "zle" odlozia riady.... ja osobne som toto "zle" nikdy neriesila, naucila som sa prehliadat "chyby" aj ozajstne chyby a iba ako bolo daco naozaj sialene zle (napr. 3 tyzdne ignorovana pavucina v rohu) som ich poprosila, nech na to nezabudnu. Vysledok? Vsetky tri deti aj manzel nemaju najmensi problem s hocijakou pracou v domacnosti a vzdy sme sa o pracu delili. Ak sa manzel detom venoval inak, ako ja, zdalo sa mi to sialene, nebezpecne, nudne, sproste.... zdrzala som sa komentara, ved som vedela, ze im nechce vedome zle. Ono deti sa vzdy tak tesili, ze by som bola na hlavu, keby som protestovala.

@simsalabim presne tak, aj môj poukladá inde ako som zvyknutá, ale poteší keď to urobí sám od seba, po čase muž príde na to, že vešať prádlo ženiným spôsobom je efektívnejšie pri skladaní, aj si zvykne kde majú uložené veci v kuchyni treba mužov aj deti nechať pomáhať, nie mať za každú cenu upratané "dokonale"

madeincssr
16. feb 2026

@anonym_autor skus na to ist pochvalenim, ocenenim niecoho, co urobi dobre (hoci aj s prizmurenim jedneho oka). Kazdy sa vsetko potrebuje naucit. Ty by si obstala ako pomocnik v jeho praci?

simca06022011
16. feb 2026

@anonym_autor ano je to normlane, lebo si 80% castu naucena fungovat sama. To ze je muz zivnostnik ,neznamena ze 6 dni v tyzndi mas robit vsetko sama, treba si podelit povinnosti doma a dat mu pracu nejaku, ktoru bude robit pocast tyzdna aj ked pracuje.
Ja ta uplne chapem a pre mna napr. to bolo rovnako, ja som maal rezim, poriadok, veci urobene a ked dieta spalo = doroila som si svoju pracu, alebo mala cas na nieco. Ked je niekto "raz za cas doma" a chce pomahat, to aj tak mu treba ukazat, povedat, delegovat, nakrmit, navarit, , riesit co bude dalsia osoba robit = a mne osobne to ide na nervy viac ako ked si mam veci spravit sama.
Nedala si sice priklady, ale pre mna ak nevie upratat riad, nevie sam od seba nieco uorbit do konca je to pre mna zbytocna pomoc... aj tak sa k tomu musim vratit ja.
Zarad ho do prac doma aj do starostlivosti a taketo ze ma vyhradeny den pre nas = ako sorry, ty nie si jeho program ale rodina.. dieta je aj jeho, moze to totiz fakt tak dopadnut, ze budes na vsetko sama a cim dalej tym viac... obiehat, vybavovat, skolka, skola a vsetko = lbeo ved ty mas cas, on je podnikatel, ty to vies, on to nevie a ty uz vies ako a bla bla. Nech sa uci o dieta a domacnost sa bezne starat.

anonym_1fcdbb
16. feb 2026

Špecifikuj. Lebo neviem, či si mám predstaviť, že dal malej na večeru špekačky s horčicou alebo jej obliekol iné tepláčky ako si chcela.

anonym_b93896
16. feb 2026

Mat takúto ženu, tak doma nepohnem ani prstom. Alebo sa rozvediem

sussie1
16. feb 2026

Su dve moznosti, ako ti to pridava pracu (ako to ja chapem, tak zavisi od toho, ako to realne mate). Pomaha, ale "je to o nom", strhava na seba pozornost. Ze napriklad bavi dieta, ale stale ta oslovuje, ze pozri toto, pozri hento, a vlastne sa nemozes venovat tomu, co potrebujes ty robit, to je zle. Je to z tvojho opisu menej pravdepodobna moznost, ale vtedy to fakt nie je pomoc.
Ak ale robi napr. domace prace, ze umyje riady a ty nie si spokojna s kvalitou, tak si daj facku. Ak to budes po nom napravat, ostane to cele na tebe a nezabudni tu o par rokov nariekat, ako je on stale na mobile a slamu krizom neprelozi. Naco by aj, ked vsetko, co urobi, je zle?

anonym_7c3c87
16. feb 2026

Nechaj ho nech si robi aj on doma po svojom. Nemusí byť všetko podľa teba. Je s vami jeden deň v týždni? Nechaj ho trochu si s vami rodinne oddýchnuť keď maká aj cez víkend

katica06
16. feb 2026

Chudák chlap

petrao2
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor *ale každý pondelok je vyhradený

@anonym_autor ked je doma nerobte nic
Venujte sa jeden druhemu a dcere inak to skonci zle
A ty sa spamataj ak chces udrzat rodinu

beronsche
16. feb 2026

@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo také robí tak zle, že ti to ešte pridáva robotu...

enmery
16. feb 2026

Aby si raz nebola na všetko totálne sama a on bude tráviť pondelky vedľa partnerky, ktorej nepôjde na nervy a nebude Monk...

sissy27
16. feb 2026

@anonym_autor a čo také pokazí? lebo možno sú to prkotiny, ktoré nepokazil, len nie sú spravené tak ako ty chceš.

zltalienka
16. feb 2026

@anonym_autor "Ľúbim ho, ale strašne mi lezie na nervy keď je doma," 6 dni nie je doma (ak som spravne pochopila) a 1 den v tyzdni je cely den doma. Tebe vsak viac vyhovuje, ked nie je doma. Ked je doma, tak Ti "lezie na nervy".
Nie, nie je to normalne.
Vymyslite a usporiadajte si to tak, aby ste boli obaja v pohode a spokojni. Ked je doma, nemusi vyslovene pomahat Tebe s Tvojimi ulohami. Nech ma svoje vlastne ulohy v domacnosti. Je to aj jeho domacnost, nie iba Tvoja.

madla60
16. feb 2026

@anonym_autor , veď mu raz povedz, že to neurobil dobre, urobil to zle ... a máš o robotu viac už postarané, on to už robiť nebude, aby si nebola nahnevaná a bola spokojná.

reanda
16. feb 2026

nie, nie je normalne, aby ti pomoc pridavala pracu.. pomoc ma pomahat.. ale co dosiahnes tym, ze si potvrdis, ze to nie je normalne? bol by tvoj muz schopny a ochotny robit tie veci inak, tak, aby ti skutocne pomahali? ak ano, musis si to s nim vykomunikovat.. ak by nebol schopny, treba najst ine riesenie, tak aby ste boli obaja spokojni a nic vam neliezlo na nervy.. no a ak by nebol ochotny, tak tam neviem.. ci chces nadalej zatinat zuby a byt rada, ze mas aspon to, co mas 😒

anonym_9fc7aa
16. feb 2026
@beronsche

@anonym_autor mňa by zaujímalo, čo také robí tak zle, že ti to ešte pridáva robotu...

@beronsche dam z mojich realnych skusenosti (nielen s manzelom, ale uz aj deti) Oprate svetle, tmave, cervene vsetko spolu. Vysledok zafarbene oblecenie. Alebo ide uvarit a zababre tym pol kuchyne, pripali hrniec. Ide poliat kvety a "utopi ich". Vylozi umyvacku - vsetko na linku, alebo poodklada kde si zmysli (ale nie tam kde to patri), nalozi si jest z hrncov z chladnicky, ale ich za sebou neodlozi, tak stoja pol dna v teple.
Ale musim uznat, ze po vysvetleni co a ako je to stale lepsie a lepsie.

anonym_1fcdbb
16. feb 2026
@anonym_9fc7aa

@beronsche dam z mojich realnych skusenosti (nielen s manzelom, ale uz aj deti) Oprate svetle, tmave, cervene vsetko spolu. Vysledok zafarbene oblecenie. Alebo ide uvarit a zababre tym pol kuchyne, pripali hrniec. Ide poliat kvety a "utopi ich". Vylozi umyvacku - vsetko na linku, alebo poodklada kde si zmysli (ale nie tam kde to patri), nalozi si jest z hrncov z chladnicky, ale ich za sebou neodlozi, tak stoja pol dna v teple.
Ale musim uznat, ze po vysvetleni co a ako je to stale lepsie a lepsie.

@anonym_9fc7aa ja sa len čudujem, ako dokážu takýto chlapi fungovať v pracovnom živote. Keď mu žena musí dávať návod ako vyložiť umývačku a aj tak to nie sú schopní na prvý krát pochopiť.

anonym_ecd534
16. feb 2026

@anonym_autor Ahoj, je to úplne normálne a nie si v tom sama! To, čo prežívaš, je klasický stret dvoch svetov. Ty máš svoj systém, ktorý funguje 6 dní v týždni, a v pondelok ti doňho vletí 'živnostník', ktorý chce za jeden deň zachrániť svet (aj tvoju domácnosť).

Skús sa na to pozrieť takto:

On chce byť užitočný: Pre muža je prirodzené chcieť pomôcť výkonom. On nevidí, že po jeho umytí riadu musíš umývať ešte linku. On vidí len tie čisté taniere. Jeho úmysel je dobrý, len realizácia pokrivkáva.

Nenahradzuj ho, ale nasmeruj: Ty za ním veci prerábaš, čo ťa vyčerpáva a v ňom to podvedome buduje pocit, že je neschopný (aj keď ti to nepovie). Skús mu dať kompetenciu, kde nemôže nič pokaziť. Povedz mu: 'Zlatko, veľmi mi pomôžeš, ak zoberieš malú na dve hodiny von do kočíka. Ja si zatiaľ v pokoji urobím to svoje a budem mať aspoň chvíľu ticho.'

Pondelok ako dar, nie ako šichta: Skúste zmeniť nazeranie - Ten pondelok by nemal byť o tom, že on ti ide robiť 'asistenta v domácnosti'. Mal by to byť deň, kedy ste spolu ako rodina. Skús mu vysvetliť, že nepotrebuješ, aby umýval dlážku, ale aby bol s vami prítomný duchom, nie len rukami, ktoré robia viac škody ako úžitku.

Nehnevaj sa naňho, on ťa ľúbi a snaží sa, len mu chýba ten tvoj cvik. Najväčšia pomoc od muža nie je tá, že za teba urobí tvoju prácu, ale že ti vytvorí priestor, aby si si mohla vydýchnuť.“

sissy27
16. feb 2026
@anonym_1fcdbb

@anonym_9fc7aa ja sa len čudujem, ako dokážu takýto chlapi fungovať v pracovnom živote. Keď mu žena musí dávať návod ako vyložiť umývačku a aj tak to nie sú schopní na prvý krát pochopiť.

@anonym_1fcdbb ale neboj sa, oni to vedia urobiť, ale keď to takto 2-3x "nezvládnu", tak to potom už nebudú musieť robiť nikdy, lebo žena to spraví za nich. On tie kvety nechcel, keby bol sám, tak si ich nikdy nekúpi, doniesla ich domov žena, tak prečo teraz s tým má on robotu? atď.
Vedia urobiť všetko, ale po svojom a len to, čo im vyhovuje.

reanda
16. feb 2026
@anonym_1fcdbb

@anonym_1fcdbb za mna to nie je o tom, ze to nevedia pochopit, ale z mojich skusenosti vacsinou o tom, ze to pre nich nema dostatocnu dolezitost, aby tomu vobec venovali pozornost a su to pre nich len somariny, ktorymi ich 'zenska posadnuta poriadkom', iba zbytocne obtazuje..

brendaa
16. feb 2026

@anonym_autor čo také mu "dovolíš" robiť?
A teraz si predstav svokru čo nie je spokojná s pomocou nevesty a hľadá všade chyby...
Ty máš svoju víziu domácnosti, všetko má byť tak, ako len ty chceš....a kde v tejto tvojej "šablóne je tvoj muž, partner, otec ???
hmm viac porozumenia a tolerancie...
On nie je tvoje dieťa.... takže nádych - výdych a užívaj si spoločne chvíle s manželom...

Strana
z3