icon

Manželská kríza

samostatnedievca
21. máj 2025

Ahojte potrebovala by som poradiť mám taký problém a viem že je to zle a nesprávne ale stala sa mi taká vec som už 10 rokov vydatá,z manželom to už není také ako predtým,vôbec sa mi nevenuje nezaujímajú ho moje pocity ani len sa neopýta,ako sa mám čas strávi len so svojou rodinou tá naša ho nezaujíma,minule som si napríklad udrela hlavu o železo a dost to sčervenalo a napuchlo ani sa ma len neopýtal či som v poriadku či to bolí jediné sa mi smial či má má odniesť na pohotovosť stále len si robí srandu keď mu poviem že si ma nevšíma a nezaujíma sa o mňa sedíme vonka on sedí na začiatku a ja na konci lavičky pod prístreškom a nerozpráva so mnou ani slovo iba z rodinou keď ideme večer dňu poviem mu aby si aj mňa troška všímal vraví aby som neklamala a nebola hysterická že sa nemôže iba okolo mňa točiť celý deň ale mňa si ani nevšimne ,v posteli to už tiež není ako bývalo rýchlo spraviť a spať vášeň tam už vyprchala, no len je tu ten druhý problém našiel sa tu druhý človek ktorý,keď ide so mnou domov a čakám na autobus áno viem znie to vtipné je to autobusár no poznam ho dlhšie už a zistili sme že máme veľa toho spoločného aj spoločné záľuby a keď sa spolu rozprávame jeho pohľad ostáva iba na mne iných si ani nevšíma celý čas iba somnou komunikuje a keď fakt prejde okolo neho pekné dievča ani na ňu nedá zrak len na mne a to je slobodný a ja vydatá viem že je to zákerné odomňa no už 10 rokov som sa necítila pri mužovi tak dobre ako pri ňom

Strana
z3
zrncita
21. máj 2025

nie si zakerna, si len clovek, ktory tuzi po blizkosti, pochopeni a pocite, ze niekomu na tebe zalezi. ak sa vo vztahu dlhodobo necitis videna, milovana a respektovana, je uplne prirodzene, ze ta zacne pritahovat niekto, kto ti to v tom momente dava.
skus si najprv upratat sama v sebe – co od vztahu vlastne chces, ci ma zmysel to este zachranovat, alebo si uz vnutorne odisla. a potom to skus otvorene pomenovat aj doma, bez hadky, bez obvinovania, len pravdivo povedz, co citis. ak nebude ochota nic menit, potom si sama musis odpovedat, ci v tom vies a chces pokracovat.

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@zrncita

nie si zakerna, si len clovek, ktory tuzi po blizkosti, pochopeni a pocite, ze niekomu na tebe zalezi. ak sa vo vztahu dlhodobo necitis videna, milovana a respektovana, je uplne prirodzene, ze ta zacne pritahovat niekto, kto ti to v tom momente dava.
skus si najprv upratat sama v sebe – co od vztahu vlastne chces, ci ma zmysel to este zachranovat, alebo si uz vnutorne odisla. a potom to skus otvorene pomenovat aj doma, bez hadky, bez obvinovania, len pravdivo povedz, co citis. ak nebude ochota nic menit, potom si sama musis odpovedat, ci v tom vies a chces pokracovat.

@zrncita ja som to už skúšala aj s ním aj poradové aj jemu som to navrhovala vyskúšať to a on nič že on sa cíti v pohode nepotrebuje nikoho vravím mu ty sa môžeš cítiť v pohode keď si medzi blízkymi no moji sú niekoľko stoviek km daleko tak potrebujem tu blízkosť a podporu cítiť v tebe na to mi už nepovie nic a ak mám povedať pravdu tak som už vnútorné odišla na Silvestra keď svokra do mňa hučala a povedala aká som neschopná že všetko čo uvarím je zle a pritom to každému chutí že na sviatky má rodina nepríde pozrieť niesu až tak zazobany aby si mohli stále dovoliť dávať toľko peňazí na autobus aj keď otec ma odvrhol už 10 rokov a on bol len ticho celý deň sa na mňa ani nepozrel len jeho rodina nikto iný ani ho nezaujimalo že ma to bolí a potrebujem objatie on mi zlomil srdce na maličké kúsky snasim sa ich pozbierať naspäť no nejde to lebo deň čo deň je tá rozprávka tá istá a teraz prišiel človek ktorý mi tie kúsky zbiera a zaliepa naspäť tým že mi dáva všetko po čom túžim aj keď iba hodinu no aj to mi stačí tie pohľady a komunikácia medzi mnou a ním a celý čas sa dokážeme rozprávať bez zastavenia lebo máme veľa veci spoločných no neviem čo mám robiť rada by som vyskúšala túto druhú cestu no môj pocit vo mne vraví není to správné si vydatá nemôžeš už aj keď som už na trosky zničená a zlomená

unicornlady
21. máj 2025

A zaujímal sa vôbec niekedy tvoj manžel? Bol starostlivý, záležalo mu na tebe?

januska12323
21. máj 2025

Nechceš sa najprv rozviesť?

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@unicornlady

A zaujímal sa vôbec niekedy tvoj manžel? Bol starostlivý, záležalo mu na tebe?

@unicornlady zo začiatku áno on bol moja opora keď som bola po rozchode kde bývali má podviedol a on mi pomohol sa cez to vzniesť bol pozoruhodný zaujímal sa o mňa,snažil sa mi robiť úsmev na tvári aj keď cez rany všetko bolo super až keď sme prišli bývať sem najprv k jeho rodičom a povedal že si ideme nájsť niečo vlastné tak som povedala že jasné no už je tomu 10 rokov a nič o tom ani nechce počuť potom to už išlo dolu vodou najprv hádky,kvôli tomuto potom ľahostajnosť a potom ignorovanie radšej sa venoval svojim

vanilkovazmrzka
21. máj 2025

A otazka?

cacianka
21. máj 2025

Prosím ťa, Vieš napísať samostatné vety, použiť bodky, veľké písmená, čiarky ? Tvoje texty sú ako guláš, slovo na slove, dosť zmätočné texty, skomolené slová, preklepy, a nikde tvoja otázka, čo chceš poradiť, riešiť.

unicornlady
21. máj 2025

Čiže bývate u jeho rodičov, osamostatniť sa nechce, deti nemáte.
Možno že ti ani nebol takou veľkou oporou, len bol jednoducho lepší ako ex, ktorý ťa podvádzal. Tak si šla z jedného vzťahu do druhého a nenechala si čas pre seba.

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@januska12323

Nechceš sa najprv rozviesť?

@januska12323 už aj nad tým som rozmýšľala no problém je v tom že neviem to urobiť nechcem mu ublížiť a bojím sa že kebyže odídem položí ho to tak radšej sa trápim v samote a iba si predstavujem aké by to bolo krásne kebyže aj ja sa cítim byť milovaná,pochopena a šťastná mne nestačí len to že mi povie milujem ťa a skutky nikde

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@unicornlady

Čiže bývate u jeho rodičov, osamostatniť sa nechce, deti nemáte.
Možno že ti ani nebol takou veľkou oporou, len bol jednoducho lepší ako ex, ktorý ťa podvádzal. Tak si šla z jedného vzťahu do druhého a nenechala si čas pre seba.

@unicornlady áno bývame u jeho rodičoch a dieťa máme jedno 8 ročne

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@vanilkovazmrzka

A otazka?

@vanilkovazmrzka není v tom otázka iba som chcela vedieť či by to nebolo odomňa zákerné kebyže od neho odídem kvôli tomu že moje srdce začalo cítiť niečo k inému

unicornlady
21. máj 2025

Povedala si mu o svojich pocitoch, že sa nezaujíma o tvoje pocity, potreby... že sa cítiš sama v tom vzťahu? Ako reagoval? Povedal, že ťa miluje a koniec? Nič nechce riešiť, žiadny problém nevidí?

magic08
21. máj 2025
@samostatnedievca

@vanilkovazmrzka není v tom otázka iba som chcela vedieť či by to nebolo odomňa zákerné kebyže od neho odídem kvôli tomu že moje srdce začalo cítiť niečo k inému

@samostatnedievca 3x zo vztahu do vztahu? nie je rozumejsie vyriesiť si vlastne manzelstvo a potom riesit zas dalsieho chlapa, ktoreho "pohlad ostava iba na tebe" Len aby si neprebrala. Ten moze mat na kazdej linke taku ako ty.
Treba si vyriesiť problem v sučasnom vztahu a ked to nepojde, mozes si povedat ze si pre to spravila vsetko a pohnut sa dalej za autobusarom

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@magic08

@samostatnedievca 3x zo vztahu do vztahu? nie je rozumejsie vyriesiť si vlastne manzelstvo a potom riesit zas dalsieho chlapa, ktoreho "pohlad ostava iba na tebe" Len aby si neprebrala. Ten moze mat na kazdej linke taku ako ty.
Treba si vyriesiť problem v sučasnom vztahu a ked to nepojde, mozes si povedat ze si pre to spravila vsetko a pohnut sa dalej za autobusarom

@magic08 práveže ja som už robila všetko pre záchranu už aj terapie skúšať no on nemal záujem iba si zasomral popod nos a dobre už aj hádkami som mu vravela že už nevládzem,plačem veľa krát už aj po nociach keď som sama aby ma nikto nevidel.Na ďalší deň sa snažím byt silná no uplakané oči aj tak neschovám a ani tak sa ma neopýta či som plakala.Prvy vzťah už mám dávno za sebou vyriešený do zadu sa nepozerám už je aj tak tomu skoro 15 rokov

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@unicornlady

Povedala si mu o svojich pocitoch, že sa nezaujíma o tvoje pocity, potreby... že sa cítiš sama v tom vzťahu? Ako reagoval? Povedal, že ťa miluje a koniec? Nič nechce riešiť, žiadny problém nevidí?

@unicornlady to že ma miluje mi povie tak 3 krát do roka a o svojích pocitoch mu stále vravím on mi povie iba toľko že aj on má svoje problémy a komu má plakať.Ja mu vždy vravím že sa mi musí otvoriť a povedať o svojích problémoch tak ako aj ja mu vravím tie svoje aj keď ich ignoruje a má nezájem

unicornlady
21. máj 2025

Tento jeho nezáujem trvá ako dlho? O dieťa sa stará?

sissy27
21. máj 2025
@samostatnedievca

@magic08 práveže ja som už robila všetko pre záchranu už aj terapie skúšať no on nemal záujem iba si zasomral popod nos a dobre už aj hádkami som mu vravela že už nevládzem,plačem veľa krát už aj po nociach keď som sama aby ma nikto nevidel.Na ďalší deň sa snažím byt silná no uplakané oči aj tak neschovám a ani tak sa ma neopýta či som plakala.Prvy vzťah už mám dávno za sebou vyriešený do zadu sa nepozerám už je aj tak tomu skoro 15 rokov

@samostatnedievca mna pobavil tvoj nick, “samostatne dievca” a byvas u svokrovcov… ty sa nebojis toho, ze ublizis manzelovi, ale toho, ze nebudes mat kde byvat. Lebo keby to bolo s manzelom take zle, tak si davno rozvedena a samostatna.

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@sissy27

@samostatnedievca mna pobavil tvoj nick, “samostatne dievca” a byvas u svokrovcov… ty sa nebojis toho, ze ublizis manzelovi, ale toho, ze nebudes mat kde byvat. Lebo keby to bolo s manzelom take zle, tak si davno rozvedena a samostatna.

@sissy27 ísť by som mala kam ísť k mama ma j seba voľnú izbu kým by som si niečo nenašla no bojím sa že manželovi ublížíme lebo tak predsa za tých 10 rokov sme si užili aj toho dobrého aj keď málo ale bolo tam niečo dobré

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@unicornlady

Tento jeho nezáujem trvá ako dlho? O dieťa sa stará?

@unicornlady posledných 5 rokov tak aspoň o neho má záujem aj keď nestravi s ním toľko času ako treba ale v tomto keď niečo treba alebo nestíham s malým tak pomôže

unicornlady
21. máj 2025

Čiže viac bolo toho zlého než dobrého?

Ty mu nechceš ublížiť... a je v poriadku, ak jemu nevadí, že ubližuje tebe?

iivancova
21. máj 2025

Ak chceš vzťah zachrániť, dala by som mu ultimátum - pocuj Jožo, 16.júna o 10:00 idem na párovú terapiu, vybav si voľno a buď tam. Ak neprídeš, 17.júna pôjdem za rozvodovým právnikom.

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@unicornlady

Čiže viac bolo toho zlého než dobrého?

Ty mu nechceš ublížiť... a je v poriadku, ak jemu nevadí, že ubližuje tebe?

@unicornlady ja viem že není to v poriadku no ak mám povedať pravdu on mi vždy vraví že sa napraví minule mi dal kyticu ruží že prepáč mňa to zlomilo a bolo dobre len potom to zas začalo ignorovanie a nevšímavost a takto idem dookola

magic08
21. máj 2025
@magic08

@samostatnedievca ok, ak mas pocit, ze si pre vztah spravila vsetko a druha strana na to kasle, tak si sadni, povedz mu napriamo, ze nechces pokracovat v tomto vztahu a uvidis reakciu. Bud sa spamata, ale ti povie ok. a aspon vies na com si a mozes sa odstrihnut a zacat zit svoj zivot.

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@magic08

@samostatnedievca ok, ak mas pocit, ze si pre vztah spravila vsetko a druha strana na to kasle, tak si sadni, povedz mu napriamo, ze nechces pokracovat v tomto vztahu a uvidis reakciu. Bud sa spamata, ale ti povie ok. a aspon vies na com si a mozes sa odstrihnut a zacat zit svoj zivot.

@magic08 ďakujem tak toto idem s ním vyskúšat a uvidí sa lebo takto ja už strácam silu a neviem už čo je to byť šťastná

magic08
21. máj 2025
@samostatnedievca

@magic08 ďakujem tak toto idem s ním vyskúšat a uvidí sa lebo takto ja už strácam silu a neviem už čo je to byť šťastná

@samostatnedievca drzim palce, daj vediet ako reagoval. podla reakcie zistit ako ta ma

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@iivancova

Ak chceš vzťah zachrániť, dala by som mu ultimátum - pocuj Jožo, 16.júna o 10:00 idem na párovú terapiu, vybav si voľno a buď tam. Ak neprídeš, 17.júna pôjdem za rozvodovým právnikom.

@iivancova uz som nad týmto rozmýšľala že tento rok chcem spraviť posledný krok a odstrihnúť sa od ľudí ktorým som ľahostajná

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@magic08

@samostatnedievca drzim palce, daj vediet ako reagoval. podla reakcie zistit ako ta ma

@magic08 jasne dám vedieť ďakujem za radu 🙂 a keď sa naozaj teda rozhodnem odísť nebude to teda ako zákerné odomna že som sa rozhodla dať čiaru za tým

unicornlady
21. máj 2025

Kúpiť kvetinu a tváriť sa, že je všetko ok, nič neznamená.
Dôležité je, či ten človek zmení svoje správanie a to nenastalo. Slová sú len slová, skutky sú dôležité.

samostatnedievca
autor
21. máj 2025
@unicornlady

Kúpiť kvetinu a tváriť sa, že je všetko ok, nič neznamená.
Dôležité je, či ten človek zmení svoje správanie a to nenastalo. Slová sú len slová, skutky sú dôležité.

@unicornlady tak jasne kvôli tomu som bola v tom že som nevedela čo spraviť u mňa slová nestačia ale potrebujem skutky

domkakvet
21. máj 2025

@samostatnedievca skaces zo vztahu do vztahu a cakas, ze ti to bude fungovat, nie nebude ti to fungovat, ak budes mat taky pristup.

Strana
z3