icon

Môj manžel odmieta prejavy starostlivosti

6. jan 2026

Ahojte, v prvom rade sa ospravedlnujem za anonym, na MK riesim povascine temy o detoch a teraz sa potrebujem tak nejak len vykecat…je jedna vec na mojom muzovi, ktora ma uz dlhsie trapi/zaraza/udivuje. Ak mu napriklad nie je dobre, je chory a pod., tak podrazdene reaguje na moju praobycajnu otazku, ze ci mu je lepsie. Ja sa to nepytam nejak prehnane casto ani nejak v style matka sa pyta dietata ci je uz zdravucke 🙈😂 ale proste taka normalna otazka, ako sa citi, ci je mu uz lepsie. A napriek tomu, ze sa tvari, ako keby umieral, tak ma odbije, ze ved on je vlastne v pohode a zo mna urobi divnu. Tazko sa to vysvetluje takto pisomne, ze co mi na tom vlastne pride zvlastne. My si aj s kamoskami zvykneme napisat, ked vieme ze je jedna chora, ze ako jej je a ci jej je uz lepsie napr. Povazujem to za normalny prejav zaujmu o druheho, zvlast ked je to moj partner/manzel. Ze proste mi zalezi na tom, ci mu je dobre. Ked som sa pred nejakym casom snazila tuto jeho cudnu komunikaciu rozvinut, pomaly sa urazil, ze on je dospely clovek a vie sa dat sam dokopy a vie si vyhodnotit, ci mu bude alebo nebude zima (isli s dietatom sa prejst a ja som si dovolila poznamenat, ze dufam, ze nevymrznu velmi). Kto ste to docitali az sem, tak prosim nemyslite si o mne, ze som nejaky starostlivy medvedik alebo co 😂😂 len sa v normalnej miere zaujimam o zdravotny stav mojich blizkych a je mi zvlastne, ze niekto to odmieta alebo povazuje za prehnane..🤷🏽‍♀️

anonym_b025b2
6. jan 2026

@anonym_autor ahoj,moj názor je,že chlapi ťažko ukazujú svoju zraniteľnosť. Niekedy to mam doma podobné a potom sa ho vždy opýtam,či má tiež krámy a zasmejeme sa na tom a vybavené.

anonym_71db7d
6. jan 2026

Nerozumiem aky je problem. Vsetci nieco nemame radi, co inemu moze prist divne. Ak je toto jediny problem Tvojho muza tak bud spokojna, vyhod to z hlavy a uz sa ho nepytaj ako sa citi, ked to proste nema rad. 🙂

domkakvet
6. jan 2026

@anonym_autor ak inak vsetko funguje v poriadku, tak to neries.

viestta
6. jan 2026

je aky, nic na om nemenis. Nauc sa ho prijat takeho aky je, ak je toto naozaj najvacsi problem, tak bud spokojna a nepytaj sa ho ci je hladny, je mu zima, teplo alebo ci ho este boli hlava. Ak bude mat potrebu, tak ti to oznami, ak tu potrebu mat nebude, tak nebudes informovana.

anonym_a84220
6. jan 2026

moj muž má niečo podobné ked je chorý , unavený chodi odutý a celkovo je nanho zlý pohlad ked sa ho nieco opytam len drzo odpovie alebo reaguje podraždene
ak mu niečo poviem že daj si čiapku je zima , kde máš mobil, prečo si neberieš čistú handru ked utieraš riad a pod tak občas ,,vybuchne,, a povie že ho stále len buzerujem , regulujem a kontrolujem …
všetko čo poviem aj nevinná poznámka si berie osobne a rozmyšla nad tým dlho má to z detstva a nasledky otcovho nezaujmu takže viem prečo je taký
ja viem kde robim chybu takže predsavzatie od noveho roka mám že nechám manžela dýchať vela veci až moc riešim takže na tom popracujem
skus sa nato pozrieť aj z jeho strany

lukbe
6. jan 2026

To si na to prišla až teraz ci ako? Veď si to musela vidieť skôr. Nechápem, čo riešiš, niektorí ľudia sú proste takí alebo ak sa to stalo zo dňa na den, asi sa niečo stalo a treba sa spýtať. Ak platí 1. možnosť, nič s tým neurobíš.

minenkaa
6. jan 2026

Ja som bola teraz chora a muz sa ma asi tri krát za deň opýtal čo mi treba ,keby si vedela ako ma to vytáča ,však keď niečo chcem poviem,vstanem zoberiem si
Sú jednoducho ľudia ,keď im je zle ,potrebujú nič

anonym_d28ee8
6. jan 2026

Píšem ako muž, áno občas to aj mne lezie na nervy. Taktiež keď si napríklad objednávam v reštike na spoločnom obede ak zakaždým sa manželka ako diktujem čašníkovi niečo spýta “tie cestoviny budeš mať dosť?” alebo “nechcel si aj polievku?” vždy jej hovorím že viem čítať a viem ak čo chcem, prečo to musí zakaždým komentovať netuším 😂 inak sa lubime

anonym_05f7aa
6. jan 2026

@anonym_d28ee8 🤣tiez kamoska z Moravy po chlapovych pindoch sa odpojila, ze nech si vsetky zalezitosti riadi sam. Raz siel na sluzobku do BA a zrazu zufaly telefonat z colnice Hodonin-kdes mi dala pas?

marci9
6. jan 2026

No áno, chlapi sú takí. Keď sa pýtaš, je zle, lebo ho tým otravuješ a keď sa nebudeš pýtať, tak bude ešte horšie, lebo ti na ňom nezáleží.

letfenixa
6. jan 2026

@anonym_autor presne takto reaguje môj otec. A keďže má vážne diagnózy a už párkrát bol na pokraji smrti, je to o to viac na nič.

autor
6. jan 2026

odpoviem takto hromadne 🙂 predtym taky nebol. obcas si sama pre seba poviem, ze sice nema este ani 40, ale prejavy ma ako stary uhundrany dedo 😂 tych veci co by som mohla oznacit ako problem je podstatne viac. toto ani za nejaky problem nepovazujem, ani za dovod na rozchod, len som sa chcela z toho vykecat a mozno zistit pohlad inych ludi. dakujem aj za muzsky pohlad na vec 🙂 pokusim sa teda neprejavovat moj zaujem 🙈 len je to tazke, ja som vyrastla v prostredi, kde sa clenovia rodiny mozno az prehnane na moj vkus zaujimaju o wellbeing tych druhych, tak si to mozno nesiem odtial. pre mna lubit niekoho znamena starat sa o to ci sa ma fajn, ale beriem, ze to moze byt asi pre niekoho prilis.