icon

Môj muž a jeho problematická kamarátka

27. sep 2025

Bude to na dlhsie, lebo nezvyknem robit "z komara somara" kvoli jednej blbosti, a toto je situacia ktora sa opakuje v cca tom istom vzorci asi rok. Takze zacnem chronologicky.

Moj muz (45 r.) ma kamarata z detstva, volajme ho Patrik. Patrik pred asi piatimi rokmi odisiel od zeny a dvoch malych deti, lebo sa sialene zamiloval do jednej asi o 10 rokov starsej Polky, volajme ju Justyna. Nezvyknem ludi sudit, do manzelstva som im nevidela, jeho zenu som velmi nepoznala, a neviem, za akych okolnosti isli od seba, takze som to nejak neriesila.

Az do momentu cca pred rokom, co nas Patrik a Justyna zavolali na spolocnu veceru vo stvorici, aby nam ju predstavil.

Justyna je taky ten typ "starsej" (z mojej perspektivy, ja mam 33) damy, ktora, dajme tomu, na seba rada strhava pozornost. Chodi v korzetikoch a neglize, krajkove body, veci, ktore sa nosia v spalni, ale toto ma stale nejak netankovalo, iba to uvadzam ako kontext. No a ked do seba supla druhe vino, zacala si vynucovat pozornost aj spravanim. Zacala mojho muza hladkat po ruke, ukazovat mu uplne mimo kontext nejake fotky seba v kostymceku, lascivne jest predjedlo akoze takym tym sposobom si to davat do ust a cmulat a pritom robila ocny kontakt, chapeme sa. Potom sa sialene opila a robila Patrikovi akoze "fajku", davala mu hlavu medzi nohy. Bolo to cele hrozne obscenne a trapne, zaplatili sme a odisli.

O par mesiacov neskor nas zavolali zase. Ja som asi 2 tyzdne protestovala, ale nakoniec som si povedala ze dobre, bola zdruzgana jak doga, a dam jej este jednu sancu. Situacia sa opakovala az na to hladkanie, tentoraz moj muz uz odtahoval ruky, tak zahrala na inu notu a sice "som lepsia, ako tvoja zena", a na vsetko, co som povedala, zacala davat follow-up ze ona robi to iste (varenie, cvicenie), ale viac, a lepsie. V tomto momente mala v sebe asi polku flase. Po cca 1,5 dalsej flasi sa vybrala tancovat na stol, ale spadla a stiahla na seba lampu, ktora sa rozbila o zem. Ja som sa rozhodla odist a z muzovho rozpravania kratko po mne Patrik zavolal taxik aj jej lebo nevedela ani stat na nohach, a zostali oni dvaja sami. Patrik sa po par panakoch muzovi zdoveril, ze taketo sceny robi vzdy, ze kvoli nej prichadza o kamaratov ktorym uraza zeny, ale strasne ju miluje a chce byt s nou a je podla neho "polarizujuca" a to je dobre. Aspon nie je nuda, alebo nieco take.

Ja som v tomto bode muzovi rezolutne oznamila, ze ak sa on s nimi chce stretavat tak dobre, ale nech so mnou uz nerata. Tentoraz nenaliehal a pochopil to.

Minuly pondelok vstanem do roboty 7:00 a idem do kuchyne - mame tam taky ranajkovy barovy stol/ostrovcek, vedla ktoreho je zasuvka, v ktorej je vzdy nabijacka. Muz si nabija mobil cez noc a rano ho vyberiem a dam si tam nabijat mobil ja kym sa nachystam. Na iPhonoch ked ich vypojite, sa automaticky rozsvieti displej, a vidim tam 13 (slovom TRINAST) smsiek od nej (cislo si zistila od Patrika).
Obsah tych smsiek zacal asi o polnoci vetou "aha, o co prichadzas", po ktorej nasledovali 3 fotky a jedno video z nejakej party, na ktorej boli, na ktorych je stredobodom pozornosti ona zas v nejakej krajke, a na videu tancuje a vykrikuje. Potom nasledovalo 9 sprav o tom, ze ho pozyva na housewarming ich noveho domu a na svoju narodeninovu oslavu a nech jej da vediet, ci pride. Na tych spravach bolo vidiet, ze je znacne naliata, nie ze by ju to ospravedlnovalo, ale pre kontext.

A teraz otazka na vas - prehanam, ked mu poviem, aby blokol jej cislo a na tu jej party nechodil? Jeho argument je ze sa ide stretnut s nim primarne, ale podla mna keby islo len o tom, nemusel by ist niekam, co organizuje ona.

Co myslite?

Strana
z4
enmery
27. sep 2025

No hádaj. Tvojmu mužovi sa páči a myslí penisom. Každý milujúci partner by po tomto všetkom bral do úvahy pocity partnerky.

unicornlady
27. sep 2025

Už vtedy, keď ty si odišla z toho stretnutia a tvoj manžel zostal, už to naznačovalo dosť o vašom vzťahu.
Tieto SMS už ani nie sú prekvapujúce tým pádom.

Áno, môžeš mu povedať, aby ju zablokoval. Ale to mal urobiť aj sám od seba.

autor
27. sep 2025
@enmery

No hádaj. Tvojmu mužovi sa páči a myslí penisom. Každý milujúci partner by po tomto všetkom bral do úvahy pocity partnerky.

@enmery To mi napadlo, ale skutocne sa moze niekomu pacit prestarnuta zena, ktora vyzera ako vyplastikovany neandertalec (skoda, ze sem nemozem dat fotky), sialene chlasta a sprava sa obscenne na verejnosti?

anonym_930286
27. sep 2025

Co myslim?

- Justyna je ste*ka
- Patrik je v skutocnosti nestastny chlap
- ten Tvoj sa zabava, ak by aj nic realne nezamyslal, minimalne "sa mu to paci". Inak by si urcite sam zablokoval starsiu zenu co mu posiela nemiestne smsky a navrhy

Vas vztah je inak uplne ok?
Preco si vtedy sla sama domov a on zostal?
Nikde by som nechodila na dalsie stretnutia s tymto podarenym parikom. Nuz a co sa tyka Tvojho muza... To vies najlepsie iba Ty, ako to mate doma.

autor
27. sep 2025
@unicornlady

Už vtedy, keď ty si odišla z toho stretnutia a tvoj manžel zostal, už to naznačovalo dosť o vašom vzťahu.
Tieto SMS už ani nie sú prekvapujúce tým pádom.

Áno, môžeš mu povedať, aby ju zablokoval. Ale to mal urobiť aj sám od seba.

@unicornlady Tak beriem to tak, ze tam zostal s tym kamaratom, nie s nou, kedze odisla aj ona.

doriiis
27. sep 2025

Keby bol tvoj muž charakter a nič s ňou nechcel riešiť tak si ju blokne už dávno aj sám. O tom, že tam ostal a naďalej sa s takouto troskou chce stretávať sa snáď nemusíme ani baviť, prečo to robí. Určite to nie je kvôli tomu, aby sa videl s Patrikom. To by sa dalo aj mimo a bez Justiny.
No proste a jednoducho. Tvojmu mužovi sa sa Justína páči. That' s all

enmery
27. sep 2025
@anonym_autor

@enmery To mi napadlo, ale skutocne sa moze niekomu pacit prestarnuta zena, ktora vyzera ako vyplastikovany neandertalec (skoda, ze sem nemozem dat fotky), sialene chlasta a sprava sa obscenne na verejnosti?

@anonym_autor Môže. Na sex. Je dosť blbé, že Tvoj manžel tam ostal, dostáva od nej správy a nerešpektuje Teba a váš vzťah. A úplne sa Ti divím, že si mu povedala, nech sa stretáva bez Teba.

autor
27. sep 2025

Ok, tak ju asi chce. Hlava mi to neberie, keby ste ju videli, ale tak asi nemusim chapat vsetko. Len potom sa bude musiet rozhodnut medzi nou a kamaratom, alebo budu mat vztah do trokjy, neviem.

autor
27. sep 2025
@enmery

@anonym_autor Môže. Na sex. Je dosť blbé, že Tvoj manžel tam ostal, dostáva od nej správy a nerešpektuje Teba a váš vzťah. A úplne sa Ti divím, že si mu povedala, nech sa stretáva bez Teba.

@enmery To neexistuju nejake minimalne poziadavky na sex, aspon aby to nejak vyzeralo a nejak sa spravalo?

huxy
27. sep 2025
@anonym_autor

@unicornlady Tak beriem to tak, ze tam zostal s tym kamaratom, nie s nou, kedze odisla aj ona.

@anonym_autor lenže keď ty si vtedy odišla, ona tam stále bola a zostal tam aj tvoj muž. Až on ti potom povedal, že aj ona odišla po tebe. Nepáčilo by sami to už vtedy. Ale ty vieš

autor
27. sep 2025
@huxy

@anonym_autor lenže keď ty si vtedy odišla, ona tam stále bola a zostal tam aj tvoj muž. Až on ti potom povedal, že aj ona odišla po tebe. Nepáčilo by sami to už vtedy. Ale ty vieš

@huxy No ved nepaci sa mi to, preto sem pisem.

huxy
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ale to si mala riešiť hneď vtedy s mužom, keď si odchádzala a on tam chcel zostať

autor
27. sep 2025
@huxy

@anonym_autor no ale to si mala riešiť hneď vtedy s mužom, keď si odchádzala a on tam chcel zostať

@huxy No dobre, a ake je riesenie? Mozem akceptovat, ze sa mu paci ina a rozviest sa, co je jedine riesenie tejto situacie, ale to by som rozhodne nerobila tam na mieste. Nechala som si to za ten rok prejst hlavou, aby som sa uistila, ci si len nenamyslam blbosti.

anonym_72c239
27. sep 2025

Boli to prvé správy od nej, ktoré on ešte ani nestihol vidieť a ty si na ne narazila prvá alebo tam bola nejaká konverzácia aj pred tým? Ako on na to reagoval vieš? Keď sa snažila vykresliť lepšia ako ty, ako reagoval? Zastal sa ťa? Zabával sa na tom? Ignoroval to? Ako často sa vidí s kamošom? Vždy je tam aj ona?

Za mňa je úplne fér mu povedať, že sa ti nepáči jej správanie voči nemu a to, že on ho akceptuje. A potom by bola pre mňa rozhodujúca jeho reakcia.

unicornlady
27. sep 2025

Pozri, na to, aby sa stretával s kamarátom, nepotrebuje ju. Veď sa môže s ním stretávať osamote.
Vôbec si nepotrebuje s ňou písať (ty vieš heslo do jeho mobilu?)
A on ako reagoval? Čo jej písal na tie správy? Asi to nebolo "prestaň, je to nevhodné"

enmery
27. sep 2025
@anonym_autor

@enmery To neexistuju nejake minimalne poziadavky na sex, aspon aby to nejak vyzeralo a nejak sa spravalo?

@anonym_autor Pozri, muži chcú v sexe uvoľnenú ženu, na ktorej je vidieť, že si to užíva a chce to. Tam ide vzhľad bokom. Ona dala evidetne najavo, čoho je v posteli schopná. Tu nejde o to, žeby ju miloval a chcel s ňou domácnosť a 10detí. A nerešpektuje Teba. Bloknutú ju mal mať dávno a reči typu, chce vidieť kamošov po týchto jej pozvania je urážkou Tvojej inteligencie.

anonym_0301b6
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no moj muž by bol zhrozený rovnako ako ja a odišiel by so mnou. Už tam sa zachoval nesprávne. A keďže má stále záujem sa s nimi stretávať, tak jej správanie sa mu zjavne páči

autor
27. sep 2025

Teraz som ho konfrontovala presne s tymto argumentom, ze na jej narodeninovu oslavu on chodit nemusi a jeho argument zas bol, ze tam pojde, lebo Patrik Patrik Patrik, a ja mu vravim, ze s Patrikom sa mize stretavat trebars aj kazdy den, ale nepaci sa mi, ze musi ist za nou. A povedala som mu, nech si vyberie - ze ak tam pojde, tak je koniec so mnou. Tvari sa, ze neveri, ze od neho odidem kvoli tomuto.

huxy
27. sep 2025
@anonym_autor

@huxy No dobre, a ake je riesenie? Mozem akceptovat, ze sa mu paci ina a rozviest sa, co je jedine riesenie tejto situacie, ale to by som rozhodne nerobila tam na mieste. Nechala som si to za ten rok prejst hlavou, aby som sa uistila, ci si len nenamyslam blbosti.

@anonym_autor toto ti trvalo rok? Ozaj?
No už ty musíš vedieť, akého máš muža. Ale ja by som nechcela byť s človekom, ktorý by nebral ohľad na moje pocity, nechal by ma samú odísť domov, išiel by na oslavu tej ženy atď. 🤷🏼‍♀️

gribka1
27. sep 2025
@anonym_autor

Teraz som ho konfrontovala presne s tymto argumentom, ze na jej narodeninovu oslavu on chodit nemusi a jeho argument zas bol, ze tam pojde, lebo Patrik Patrik Patrik, a ja mu vravim, ze s Patrikom sa mize stretavat trebars aj kazdy den, ale nepaci sa mi, ze musi ist za nou. A povedala som mu, nech si vyberie - ze ak tam pojde, tak je koniec so mnou. Tvari sa, ze neveri, ze od neho odidem kvoli tomuto.

@anonym_autor Tým povedal dosť, si myslím.

anonym_0301b6
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže sa chce aj s ňou stretávať. A dlabe na tvoje pocity

unicornlady
27. sep 2025

A na tie SMS si sa ho nepýtala?
Takéto vyhrážky "ak tam pôjdeš, je koniec", mne neprídu úplne ok. Fakt skúste komunikáciu.

enmery
27. sep 2025
@unicornlady

A na tie SMS si sa ho nepýtala?
Takéto vyhrážky "ak tam pôjdeš, je koniec", mne neprídu úplne ok. Fakt skúste komunikáciu.

@unicornlady Akú komunikáciu. Pán manžel chce vidieť Patrika. Bodka. On okolo komunikácie ani nešiel a tá alkáčka mu zdvíha penis. That's all. Serie na svoju manželku a ich vzťah alebo jej pocity.

denkabemommy
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto si veľmi zle naformulovala, ostane doma, lebo dostal ultimátum. Tvoja veta mala končiť pri “nepáči sa mi to.” A nechať ho rozhodnúť, čo urobí sám od seba, podľa toho sa zariadiť 🙂

rozculena
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a Patrik na to čo,keď ona sa hentak nechutne správa voči tvojmu mužovi a vypisuje mu smsky posiela videá? Vie o tom vôbec?

anonym_72c239
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Možno kontroverzné riešenie, ale ja by som na tú jej oslavu išla s ním, nahodená, sexy, nad vecou (aspoň sa tak tváriť). Predpokladám, že tam bude viac ľudí, muža si nemusíš moc všímať a ak príde na debilné poznamky, tak s úsmevom číslo reagovať, že aspoň nevystupujem ako štetka, viem sa správať, muž sa za mňa nemusí hanbiť, dosaď si čo sa ti hodí, proste povedať aj jej svoje. Možno to nebude mať efekt, ale pre svoj dobrý pocit minimálne.

anonym_444cf5
27. sep 2025

@anonym_autor celé je to divné, už len to s akými ľuďmi sa stretávate. Patrik o tom vie čo vystrája Justýnka? Tvoj muž je tiež divný, ak sa kontaktuje s takou osobou. Keď je naj kamarát s Patrikom, nech sa stretáva alebo kontaktuje s ním, nie s tou vulgárnou ženskou. Ok, prvý x ste nemohli vedieť čo to bude za persónu, ale potom?

anonym_930286
27. sep 2025

No a medzi Tebou a muzom je inak vsetko ostatne OK? Neodpovedala si na tieto otazky. Lebo vies, odide tato, pride ina, ak... 🙃 Ci davas alebo nedavas ultimata. Lebo ja si myslim ze ak by mal oci pre Teba, nepozeral by sa po plastikovej ozratej damicke, ked ma doma mladu zenu.

anonym_974190
27. sep 2025

@anonym_autor nechapem take vulgarne a trapne zeny, ako je ta Justyna. A este,ked Bali tvojho muza pred tebou? Drbe jej? Mala dostat dve facky, jednu od Patrika a druhu od teba, lebo sa sprava ako lacna stetka, nema to úroveň. Fuj.

anonym_c00384
27. sep 2025
@anonym_autor

Ok, tak ju asi chce. Hlava mi to neberie, keby ste ju videli, ale tak asi nemusim chapat vsetko. Len potom sa bude musiet rozhodnut medzi nou a kamaratom, alebo budu mat vztah do trokjy, neviem.

@anonym_autor ja poznám babu čo vyzerá ako raketa - mladá krásna ale ako fakt modelka a jej manžel vypisoval takej šerednej pri sebe dosť žene, žiadal aby mu fotky posielala nahá celá. Na dva týždne ho vyhodila, ale prachy sú prachy a stále sú inak s tou babou spolu a hrajú to na krásnu rodinku na Instagrame.

Strana
z4