icon

Môj vzťah so svokrovcami sa zhoršuje

patricia_11111
28. sep 2023

Zdravím vás, chcela by som vedieť nestranný názor ľudí na môj problém. S manželom sme spolu 7 rokov no môj vzťah so svokrovcami je čím ďalej tým horší. Mame dve deti (2rocne a 7 mesacne). Nepreháňam. Nie som konfliktny človek, som skôr tichá ale keď sa môj pohár trpezlivosti naplní, stane sa ze vybuchnem. Snažím sa zachovať chladnú hlavu no keď je toho už na mna dosť tak priznám, ze viem byt aj protivná. No ale poďme od začiatku. Od začiatku ako spolu bývame nerešpektovali naše súkromie. Chodili k nám bez klopania. Pár krát sa stalo ze sme boli v spalni a svokra čakala na gauči lebo bolo odomknute. Keď sa to opakovalo a ja som prišla z prace a sedela som len v spodnom prádle na gauči a ona vošla tak som sa neovládla a povedala som jej ze keď sem príde mohla by zaklopať. Ona koktala ze klopala. No neklopala. Proste takto to ide stále. Ona chodí za svojim synacikom a dokáže s ním aj hodinu debatovať von na dvore keď niečo robí. Mame 2 deti. Kolko razy sa stalo ze ani neprišla dnu ich pozrieť. Keď príde na návštevu a mame kluce z vonku lebo mame guľu vie ze mi to vadí Alw aj tak vojde dnu bez klopania. Keď príde na návštevu sedí u nás kým deti nezjedia večeru. Za celu návštevu sa somnou vôbec nerozpráva. Ani slovo. No napriek tomu synacikovi povie čo je nové na dedine a čo ma nové niekto z jeho kamarátov alebo kamarátok. Ja som sa snažila s ňou komunikovať aj sa pýtať a zaujímať no nebaví ma to do nekonečna keď viem ze sa somnou nechce bavit. Ani somnou aj s mojimi rodičmi keď sa stretneme pri dákej príležitosti ako je krst nášho dieťaťa. Vôbec nekomunikujú somnou ani s mojou rodinou. Ani ahoj ako? Nič. Naši sa necítia dobre. Navyše svokrovci si u nás nikdy nič nedajú. Ani vodu ani kávu. Nič. Minule keď som sa vracala s deťmi domov autom tak isla od nás. Vyhýbala som sa jej na aute ona šla radsej naookolo a rozprávala sa so susedov. Kým som vysla hore kopcom rýchlo odišla. Keď som sa opýtala muža čo chcela tak povedal ze volala on jej povedal ze nie sme doma tak odišla. Ale mna videla prichádzať ale aj tak odišla. A o tom ze keď upecie koláč a dá mu ho do auta alebo ho donesie večer o desiatej keď práve prišiel a ja som bola cely deň doma nebudem ani písať. Proste je toho veľa. Veľa situácii. Ja neviem uz ako sa mám správať. Svokor ma voči mne vzdy hlúpu poznámku. Akože sranda. No a ked ešte môžem poznamenať tak majú ešte jednu nevestu ktorá celé dni trávi u svojej mami. Je nezamestnaná a s deťmi je kazdy deň od rana do večera preč. Nevari neperie. Ja sa idem zodrať v úvodzovkách ale starám sa o jej syna mame spokojný harmonicky vzťah. On je spokojný a ja tiež. Hovoríme si to navzájom. Ale bojím sa ze to pokazia jeho rodičia ze ja to nevydržím psychicky. Nemám uz na nich pekného slova. Okrem iného vychádzam a nemám problém s ostatnými členmi ich rodiny.

andreakotesova
28. sep 2023

Je načase vytiahnúť ten kľúč z dverí 🙂

ivkav5
28. sep 2023

@patricia_11111 v prvom rade, vyťahujte kľúč z vonku🙏😅

januska12323
28. sep 2023

Ty nemáš problém so svokrovcami ale s mužom. Dom a bránu zamykať, nechávate aj na noc otvorené? Môžte byť radi, že len svokra prišla a nie zlodej. K tomu, že sa s tebou nebaví a čo no tak si jej nesadla ako človek ignoruj ju aj ty.

patricia_11111
autor
28. sep 2023

Kluce vždy vytahujem. Len môj chlap keď niečo robí von tak ich nechá zapichnute a stane sa že na to pozabudnem a proste zhoda okolnosti rovno vtedy pride

glorikarebeka
28. sep 2023

@patricia_11111
Na vine je chlap...nech si spraví poriadok on so svojimi rodičmi

oranzovyvevericnik
28. sep 2023

Jeho rodicia to nepokazia, ale pristup tvojho muza k celej veci. Nie je to o rodicoch, ale o postoji tvojho muza. Hovorila si mu, ze ti to vadi? Co on na to?

pribinak
28. sep 2023

@patricia_11111 tvoj muž je čo? Prosím tá, nie svokra či svokrovci alebo kľúče vo dverách sú problém
Ale tvoj muž

Veď on kašle na to, že ona tá má komplet v paži. Buď nech sa správa normálne alebo nech syn chodí k ním aj s deťmi

kotricka
28. sep 2023

musite sa hlavne doma o tom pozhovarat, ze ti to vadi, ze je to problem, pretoze takto to dalej ist nemoze, to by som aj ja mala nervy, ale najlepsie je otvorene sa medzi styrmi ocami o tom pozhovarat

negymama
28. sep 2023

nechapem tie vyrazy ako "staram sa o jej syna" idem sa zodrat"...to fakt? ste dospeli ludia, mate si vyajomne pomahat a delit si pracu. Ty si neprevzala od svokry batola ci psika na staranie. Ale ste sa dvaja vzali ako dospeli ludia.
Sama si nedavas respekt, tak co chces od druhych.

negymama
28. sep 2023

a tiez tvoj muz by mal vediet kazdemu aj mame svoje hranice. povedat, prijmame len ohlasene navstevy, prinajhorsom ak je neohlasena tak zaklopat. Tvoj muz je mamickar, neprestrihol pupocnu snuru s matkou. svokra citi, ze mu tov vyhovuje.
Vacsine chlapov by nevyhovovala, taka strata sukromia, obtazovanie banalitami, ignoracia deti a zeny, ktore on ma rad. Svokrovci tebou pohrdaju, preto sa nerozpravaju ani s tebou ani s tvojou rodinou ani nezoberu jedlo.

olimuc
28. sep 2023

Byvate pri sebe tak blizko? Na jej kolac, by som sa vykaslala rovnako ako na nu. Musis ale narobit poriadok s muzom. Porovnavas sa z druhou nevestou…. no ty sa ides zodrat a ona nic, prepac ale v tomto si ty ta blba, naco to robis? nemas sa zodrat, ale zit a svokre nastavit hranice. Pride neohlasene, tak ju poziadat nech si ani nesada ale zavre dvere zvonka. Daj retiazku a ked si doma tak ju zaloz, svokra dvere nevyvali. Tvoj dom, tvoje pravidla …

alickapusinka
28. sep 2023

Vy bývate spolu v ich dome.

patricia_11111
autor
28. sep 2023

@oranzovyvevericnik problém je že som mu to hovorila. On je ten typ človeka čo chce so vsetkymi za dobre. Keď niečo povie on oni sa len na oko tvaria pred ním že je všetko ok ale len pred ním. A on sa s tým uspokojí. Alebo mi povie že sú to jeho rodičia a mám ich brat takých ako sú. Ja vidím že on to vidí ale on to s nimi nevie odkomunikovať to je problem

patricia_11111
autor
28. sep 2023

@negymama nemyslela som to doslovne. Nesťažujem sa. Len slm to myslela skôr obrazne že mame fungujúcu domácnosť že stíham aj variť aj prať nesťažujem sa. Len som to porovnala že ona tale nerobí

patricia_11111
autor
28. sep 2023

@olimuc bývame v jednej dedine. Začala som to aj ja tak robiť že nejem neberiem od nej nič. A ona je s tým spokojná a mna ma aj tak za takú čo zere len trávu a šaláty. Čo vôbec nie je pravda

patricia_11111
autor
28. sep 2023

@alickapusinka nie. Bývame sami

patricia_11111
autor
28. sep 2023

Ďakujem vam za názory. Len som sa utvrdila a otvorili ste mi oči že by to mal riešiť on. A že mnou len pohŕdajú. Nemajú ma za nič. Ale neviem si to s ním vysvetliť. On je finančne nezávislí od svojich rodičov. Nepomohli mu s ničím. Sám mi to povedal. Všetko si vydrel sám. No napriek tomu sa správa ako keby bol od nich odkázaný. Ja viem že sú to rodičia. Ja mám s mojimi krásny vzťah kde si vieme otvorené povedať čo sa mi páči a čo sa mi nepáči a rešpektujú to. Tak neviem prečo to nedokáže on.

patricia_11111
autor
28. sep 2023

@olimuc ďakujem toto je super. Hej. Ona vždy oride neohlásene lebo ona je strašne zaneprázdnená. A večer o šiestej sa tu zjaví so sladkosťami pre deti.

patricia_11111
autor
28. sep 2023

Hnevam sa sama na seba. Viem že by som mala viac pracovať na svojom sebavedomí a nenechať sa urážať od takých ľudí ako sú oni.

martinusik91
28. sep 2023

Je to o určení hraníc. Ja by som to neakceptovala keby mali takýto prístup že prídu a s mužom sa bavia a s tebou nie. To tvoj muž sa na to len tak pozerá??? On by im mal vysvetliť že buď sa k tebe budú chovať ako treba alebo hold smola. Zvlášť keď si napísala že vám nijako nepomohli. A že nabiehajú s muž necháva kľúče vo dverách? Naučte sa zamykať bránku a je vybavené...

ahhola
1. okt 2023

Chyba bude na ich strane, si myslím. Iní by boli v pohode, syn na poriadku, nevesta pracovitá, detičky, užívia sa. Co s takou idylkou? Treba do toho fungujúceho sukolia hodiť trochu piesku... Vovalit sa do domu a počúvať zvuky zo spalne😃nevestu v dedine obísť na km, neprehovorit na ňu a tým ju deptat.
Nezabudni, ze to je prvá vymleta generácia z telenoviel.
Jednoduchá Mária.... 😂 90.roky

patricia_11111
autor
6. okt 2023

@ahhola 😂😂😂 máš pravdu. Je to smutné ale je to tak