icon

Môže kamarátstvo prežiť rozdielne záujmy v cvičení?

12. feb 2026

Čauko,už dlhšie som si hľadala kamarátku na cvičenie v novom meste kde som sa prisťahovala,chodili sme spolu cvičiť na zumbu pravidelne.Časom sme sa dohodli,žeby sme šli do fitka spolu. Ona začala vymýšľať žeby chcela chodiť s trenérkou za 200€,volala aj mňa aby sme sli spolu.No ja som jej povedala že pre mňa to je zbytočne nakoľko ja chcem chodiť dlhodobo a tých 10 cvičení mi pride aj cenovo prehnane,ale k pointe.Ja chcem cvičiť rekreačne tak zbytočne mi to prišlo.Ona navrhla že ona pojde s trenérkou a že keď dokončí treningy tak si kúpime pernamentku a budeme chodiť spolu.Zrazu už chce chodiť len s trenerkou že potom zase si zaplatí a na mna sa vykašľala.Iná kamarátka mi povedala ,že keby bola taká kamarátka tak chodime spolu a netreba jej trenérku.Trocha ma to správanie sklamalo lebo vravela že budeme chodiť potom spolu,ani sa už nejak neozýva ohľadom cvičenia.Inak sme si sedeli len nechápem načo niekto niečo sľubuje keď to tak nakoniec nie je.

patrike
12. feb 2026

Dakujeme za spravu. Poradit chces s cim ? Nemozes predsa niekoho nutit, aby cvicil s tebou, ked on chce trenera. Proste mate rozlicne predstavy o cviceni, najdi si kamosku s rovnakymi.

0silvia0
12. feb 2026

@anonym_autor ako dlhodobo chodiaca do fitka ti poviem, že toto skupinkovanie je skôr na oštaru. Skús sa naučiť fungovať sama so sebou a robiť rozhodnutia sama za seba a skús akceptovať a rešpektovať, keď niekto iný zaujme iné stanovisko a urobí iné, osobné rozhodnutie nezhodujúce sa s tvojou predstavou. Uľaví sa ti.

anonym_d5a88a
12. feb 2026

@anonym_autor tak po tréningu s trénerkou zistila, že jej to vyhovuje viac ako s kamarátkou. No bože. Čo máte 15r, že sa urážaš na takéto sprostosti?

anonym_943803
12. feb 2026

Zistila, že pre ňu je niečo iné vhodnejšie,za to sa na ňu nehnevaj ale respektuj

anonym_2a528b
12. feb 2026

možno si našla niekoho iného na cvičenie. poznám takéto "kamky".
falošnosť.

anonym_943803
12. feb 2026
@anonym_2a528b

falošnosť.

@anonym_2a528b no veru, také kamky čo nedopraju ani cvičenie,kde bude kamka spokojnejšia, to je faloš
😅

anonym_6042c1
12. feb 2026

Ale no.. ona ti dala možnosť aby si chodila s trénerkou s nimi, nechcela si - jej pravdepodobne viac vyhovuje mať dohľad od odborníka, ja to tak tiež mám.. pre mňa je to vždy efektívnejšie.. myslím, že ty máš ďaleko väčší problém sama so sebou.. a nie je to o nej.. to každý, kto ti nevyhovie je falošný a prechovávaš k nemu negatívne emócie? Vieš, že to škodí hlavne tebe?

aliziana
12. feb 2026
@anonym_2a528b

falošnosť.

@anonym_2a528b prečo falošnosť? Podľa všetkého sa nepoznajú nejak dlho... Možno proste zistila, že si nevyhovujú

patrike
12. feb 2026
@anonym_2a528b

falošnosť.

@anonym_2a528b Kamarat neznamena osobu, ktoru ovladas a ktora skace podla teba. ziadna falos v tom nie je.

viestta
12. feb 2026

To co vyhovuje kamoske nemusi vyhovoat tebe. A naopak. Je zlozite akceptocat, ze sa riadi podla toho co je pre nu vyhodnejsie? Ty si nesamostatna, ze nemozes chodit sama?

katkaseiner
12. feb 2026

kamarati prichadzaju a odchadzaju... vacsinou su kamarati prave ti s ktorymi mame nieco spolocne... skolu, pracu, rovnako stare deti, hobby...

biba_18
12. feb 2026

chce trénovať s trénerkou. ty nie. ty tiež nie si dobrá kamarátka pre ňu keď s ňou nechceš chodiť cvičiť. či? 😒

anonym_b66b02
12. feb 2026

Permanentka

motylik2559
12. feb 2026

@anonym_autor Ahoj autorka, pri vsetkej ucte, ale myslim si,ze ty a ta dalsia tvoja kamoska, co povedala, ze keby to je kamoska jej netreba trenerku ste obe total mimo. Preco by sa ta "cviciaca" kamoska nemohla za seba rozhodnut, to mas o nej a jej aktivitach rozhodovat ty? Pokial ona chce cvicit intenzivnejsie a nie iba reakreacne ako ty, je na mieste,ze chce radsej s trenerkou a zvlast ked ju to takto chytilo je jej velke plus. To naozaj nedokazes chodit sama? Alebo zavolaj tu kamosku co ti takto "okydala" cviciacu kamosku🤷‍♀️ Svet sa naozaj netoci len okolo toho co chces a ked si najdes aj dalsich 5 kamosiek na cvicenie, nikde nemas zaruku, ze vam to spolocne cvicenie vydrzi roky, zvlast, ked sa takto upinas na cloveka.
Este je moznost,ze sa tejto cviciacej kamosky opytas, kedy tam bude (ja ked som mala trenera, vzdy sme mali dopredu dohodnuty cas aj den) a budete tam "spolu", akurat ona plus navyse s trenerkou-ale to neviem ci das, kedze uz teraz ti to cele takto vadi🤷‍♀️

ratira
12. feb 2026

Asi tusim, kolko cca mate rokov. 🙂 Nechaj ju tak, ved spolu nemusite robit vsetko. Kazda mate ine zaujmy, je to uplne ok. Nemusite si rozumiet uplne vo vsetkom, ved nie je jedina baba, najdi si inu kamosku.

svetlonos
12. feb 2026

@anonym_autor
dibre rano, dosoej, dozrej a budu aj kamaratky v pohode. Moja nafriadena mala trenera. Spimenula som kolegyniam, ze aj ja si najdem trenera a zacnem cvicit. Rozumej - ja lemra, ake fajt som mala vtedy obrivsku xhut ist do toho. Ani vo sne ma nenapadlo, ze by sefka orusla za mnou a dala mi jeho vyzitku. Ludia si trenerov chvalia, je to trochu iny styl treningu. A ja teda som rada, ked mi niekto ukaze a pivie ako cvicit, nech to robim spravne.
Ved cvicis pre seba, nie pre kamosku. Tak tam chid sama a teš sa, ze mas vobec na to cas a zdravie.

muchotrafka298
12. feb 2026

To mas 15 rokov ze nevies chodit sama? Proste kamaratke vyhovuje nieco ine, tak to respektuj a chod sama. To co sme na ZS, aby museli byt skupinky co stale chodia vsade spolu. Ked nevies byt sama, tak sa to nauc. Neupinaj sa na druhych ludi, rob vlastne rozhodnutia. Ja chodim cvicit sama, dlhe roky, nepotrebujem k tomu nikoho. Ano, poznam tam uz ludi, ale neviazem sa na nikoho, ze ked nejde on, nejdem ani ja. Co sa tyka cvicenia s trenerom, urcite je to dobre ist tak na zaciatku, ked nevies cvicit.

anonym_420d32
12. feb 2026

Ty sa jej nechces prisposobit, ona sa tebe ma, ked prirodzene nemate 100% zhodne predstavy o cviceni? Ved chodte do fitka spolu, obcas tam prehodte rec a chodte si po cviceni spolu sadnut. Chodte spolu do prirody, behat, na bajk,...

muchotrafka298
12. feb 2026

Ja napisem za seba, lebo mne sa stalo nieco podobne. Zoznamila som sa s jednou kockou na cviceni, chodili sme tam spolu. Ona postupne chodila menej a menej, ja som to brala tak, ze proste ma nieco ine, chodi niekam inam. Ked som jej parkrat napisala, tak to bolo take ze neviem, chodim inde (to som videla na jej socialnej sieti, ze mala tam fotky z ineho cvicenia). Tak chodim sama, nikomu sa nevnucujem. Ona parkrat chcela ist so mnou este tam, kde chodim, na uplne nieco ine. Ja som jej dala terminy, ze OK, mozeme ist spolu, dva roky sa mi neozvala. Takze takto na margo toho, ze dohadovat sa s niekym. A nie, aj ked sme si sadli a bavili sme sa, nepiseme si ani zdvorilostne. Parkrat som ju stretla, BA je mala, pozdravila som ju a kazda si isla dalej po svojom.

nicegirl369
12. feb 2026

@anonym_autor individuálne cvičenie s trenerkou jej sadlo viac. Čo je na tom divné. Nechápem, čo riešiš.

ljmmm
12. feb 2026

dospej a zacni chodit sama do posilky. Ako vsetci ostatni

anonym_2f0d8b
17. feb 2026

@anonym_autor ak bolo vaše kamarátstvo založené len na spoločnom chodení na cvičenie tak to asi za moc nestálo. Kašli na ňu.