icon

Môže môj návrat do práce zmeniť vzťah s kamarátkou?

17. jún 2025

ahojte, mám kamošku ktorá ma 5 ročne dieťa a nevrátila sa už do prace. ja som ostala tehotná rok po nej a už dávno pracujem. občas skončíme na kávu alebo nákupy aj s deťmi. vždy sme kecali o práci, kolegoch atd. odkedy
je však doma rieši len dovolenky, nájomcov (keďže sa sťahovali do domu a byt prenajimaju) a to že muž je veľmi dlho v práci (bodaj by nie keď musí zarobiť za dvoch) myslíte ze sa nám môže priateľstvo kvôli tomuto rozpadnut?

Strana
z2
domkakvet
17. jún 2025

Ak jej budes zavidiet, tak urcite sa moze vase priatelstvo rozpadnut

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
zuzi0911
17. jún 2025

Prečo by sa malo rozpadnúť? Možno to tak chceli obaja . Každí mame voľbu. Ona si vybrala byt doma ,ty ísť pracovať.

eviq
17. jún 2025

Kvôli tomu, že ostala doma nie, ale kvôli závisti áno.

lucia147852
17. jún 2025

Zalezi aké ste. Ak si budete mať čo povedať a nevyčitať si vzájomne opačne pohlady na vec tak viete byť kamošky. Tvoj odsudzovačny prispevok o tom, že ona si dovolila ostať doma a ty už dávno pracuješ však hovori o opaku.

mamamasama
17. jún 2025

Uuuu. Tu niekto pekne závidí kamoške 🤣

beata_k
17. jún 2025
@mamamasama

Uuuu. Tu niekto pekne závidí kamoške 🤣

@mamamasama A riadne 😄

viestta
17. jún 2025

Mate rozne zaujmy, rozne zivotne priority. Mze to priatelstvo ustat, nemusi. Ak budete pocuvat jedna druhu so zaujmom a nebude kazda mliet len o tom svojom tak to ustojite. Ale mali by ste mat aj spolocne temy. Teda mali by ste sa bavit hlavne o tych spolocnych temach, nie len o tych svojich.. Mate vobec nejake?

jaroe
17. jún 2025

muž je dlho v práci, lebo musí robiť za dvoch? To na základe čoho súdiš?

ivik4
17. jún 2025

Pre boha nie , ak ste skutocne kamosky priatelstvo sa Vam nerozpadne . Vlastna skusenost 👭🩷✌️

zuzinka888
17. jún 2025

Maju prijem manzelov aj z prenajmu takze dva= manzel nemusi robit za dvoch. Ty len zavidis.

simona20201309
17. jún 2025

Tak ti treba 🤭

lucia13022023
17. jún 2025

Z teba strašne srší žiarlivosť 🤣 ak sa vaše kamarátstvo rozpadne, nebude to kvôli tomu, že ona nerobí.

reanda
17. jún 2025

ake priatelstvo?

svetlonos
17. jún 2025

Ja dúfam ze sa vám to co nazyvas priateľstvom, rozpadne. Pretoze mat "kamosku" ako ty, to nepotrebuje žiadnych nepriateľov. Závisť je sviňa!
A inak moj muz obcas byva tiez dlho v práci a nie je to koli mojej 5 rocnej materskej ale preto, lebo si to práca vyžaduje kolkokrat. Ci myslíš, ze oznámi zamestnávateľovi- počuj Jožo, moja žena tiez uz pracuje, takže od zajtra mi po 6 hodinách padla!
Ved maj gule a namiesto diskusie na mk jej povedz, závidím ti, ze vám to vychádza napriek tvojmu "hovnorobeniu". Prestanme sa stretávať, až môžem lepšie spat a nepocuvat o vašich nájomcovi = byt nasrana ze mate este aj byt naviac 😉

verini
17. jún 2025

Ja som bola tiež doma po materskej a všetky priateľstvá to ustáli bez problémov😊😁

euka210
17. jún 2025

No tak ma trochu iny zivot...a to je dovod na koniec kamaratstva? Este stale mate dost spolocnych tem a co nemate rovnake, tak vypocujete jedna druhu ake ma problemy atd.
Ked si moze dovolit byt doma, tak to je dobre, dieta ju potrebuje hlavne teraz, nie ked bude mat 15r. Uzivaju si a ty im asi zavidis, lebo inak by si to tu neriesila.

michaela329
17. jún 2025

Mám kamošku, ktorá je doma momentálne 12 rokov a predstav si, stále sme kamošky 🤷 Lenže mne nevadí, že ona má veľa detí a jej nevadí, že ja som furt riešila prácu...lebo sme dobré kamošky.

anajka266
17. jún 2025

Odkedy je doma tak TY zas riesis len ju a tvoju zavist🤣

belllinka
17. jún 2025
@zuzinka888

Maju prijem manzelov aj z prenajmu takze dva= manzel nemusi robit za dvoch. Ty len zavidis.

@zuzinka888 co myslis, ze ten zisk z prenajmu sa rovna jednemu prijmu??

zuzinka888
17. jún 2025
@belllinka

@belllinka niekde ano, si predstav ze su okresy kde ludia stale zarabaju 700 eur. Takze sa moze rovnat jednemu prijmu

marianarem
17. jún 2025

Mam kanosku, ktora bola dlho doma a nerobila a nikdy ma nenapadlo, ze by sa medzi nami malo nieco zmenit. Ale tak my sme nemali temy len praca a kolegovia. A ja si teda ani nemyslim, ze kanaratky/kamarati musia mat nutne spolocne temy. Skor mozno podobne zmyslanie, humor, empatiu. U mna to bolo vzdy tak, ze ma vzdy zaujinalo, co moji kamarati prezivaju, bez ohladu na to, co som prave prezivala ja. A naopak. Cize ako bezdetna som si v pohode rozumela s detnymi, ako single so zadanymi, ako zadana so single alebo s rozvedenymi, ako chora so zdravymi, ako pracujuca s nepracujucimi atd.

mima172
17. jún 2025

Z tvojho príspevku je cítiť závisť, takže áno, vaše vzťahy to môže narušiť, prípadne úplne ukončiť.
Tiež mám 5r dieťa a na TPP som sa nevrátila a viem, že zopár ľuďom zato ležím v žalúdku práve kvôli tomu. Skus sa sama seba spýtať prečo to vôbec riešiš.

kristinka92
17. jún 2025

Skus sa zamysliet aj nad druhou stránkou veci- ak ju cely život bude živiť muž, aky dochodok bude mat? Celkom risk v dnešnej dobe sedieť doma a spoliehať sa, že tomu mužovi neprepne druha puberta alebo milenka, menila by si? Ja nie

detskytovar
17. jún 2025

Fascinujú ma tieto typy "starostlivých" kamarátok 🙄

nelka93
18. jún 2025
@zuzinka888

@belllinka niekde ano, si predstav ze su okresy kde ludia stale zarabaju 700 eur. Takze sa moze rovnat jednemu prijmu

@zuzinka888 tam kde ľudia zarábajú 700 eur, nie sú najmä v tej sume a človek s takým príjmom by si rozhodne nemohol dovoliť 2 nehnuteľnosti. Čiže nie prijem z prenájmu je ďaleko nižší ako plat manzela

zuzinka888
18. jún 2025
@nelka93

@zuzinka888 tam kde ľudia zarábajú 700 eur, nie sú najmä v tej sume a človek s takým príjmom by si rozhodne nemohol dovoliť 2 nehnuteľnosti. Čiže nie prijem z prenájmu je ďaleko nižší ako plat manzela

@nelka93🙉. Joj prepac ale nehnutelnosti mozes vlastnit aj mimo svojto trvaleho bydliska. Ja momentalne zijem na Orave kvoli zdravotnemu stavu otca- som na RD- manzel na HO fakze byt v Bratislave v Petrzalke prenajimame.

ha_ha
18. jún 2025
@belllinka

@belllinka Je podstatné, či sa príjem z prenájmu rovná jednému príjmu, alebo nie? Asi muž zarobí nadpriemer. Určite si môžu dovoliť, že dotyčná zostala doma. Keby nie, išla by do práce. Načo sú dobré úvahy, či je prenájom vo výške platu?

ema22270
18. jún 2025

Tiez by som sa mala vratit do prace, len poviem ti, aj ked mam vysoku skolu, nejako si tu pracu neviem najst, lebo mam 2 deti. Popritom ponuk je dost na profesii... uz mi to naozaj pride tak, ze kvoli detom ma nechcu nikam zobrat 🤷‍♀️ Aj to moze byt pripad kamosky. Ale ked jej manzel zarobi pekne peniaze a dohodli sa tak, tak je to ok. Ono to naozaj s detmi nie je sranda.. lebo prazdniny, lebo sviatky, vikendy.. nema nam deti kto postrazit.. manzel zarobi dobre, ako to bude, ked budu deti chore? Ci ma ist na Ocr manzel, ktory zarobi istotne viac? Alebo pojdem ja a vyhodia ma tak do 2 mes.? Kazdy ma moznost volby, ale neodsudzuj ju, ked nepracuje. Asi tam su dovody, preco sa tak rozhodla.

holka01
18. jún 2025

Mna fascinuje ako ta skoro vsetky zvozili,ze automaticky zavidis🙈 ak sa vase rozhovory tocili hlavne okolo prace, tak ste boli skor kamaratky,nez ozajstne priatelky. Ozajste priatelstvo by to neohrozilo,lebo tam je tych spolocnych tem vela,ale v pripade obycajneho kamaratstva sa moze stat,ze si nebudete mat vzajomne co dat casom,lebo Teba budu nudit jej reci o nicom a ju uz tvoj pracovny svet nebude zaujimat tiez.

Strana
z2