icon

Môže neviditeľná reťaz spojiť osudy?

tiana080
26. feb 2024

Čo si o tom myslíte?

janai1
26. feb 2024

@tiana080 ze ľudia potrebujú niečomu veriť. Niekto verí v Boha, niekto v Alaha a niekto v osud

tiana080
autor
26. feb 2024

@janai1 no tak ale Boha nikto zrejme nevidel, len veria, toto vraj veľa ľudí postrehlo vo svojich životoch s partnerom a uznáva za reálne. Chápem potrebu pripisovať veciam význam, mne sa táto teória páči.

tinka2233
26. feb 2024

Áno ja tomu verím, je to taka divná spleť náhod aj keď ja na nahody neverim. Mam svoju útulnu krčmičku do ktorej chodim od začiatku strednej školy, je to ozaj pajzel len tam mám dobrych kamaratov, chodia tam chemici, dizajneri, lekari, študenti.. jeden večer som tam stretla chlapa (nikto nehľada chalapa v krčme 😀 aj keď nepijeme kofolku si dáme). A bolo to celé take divné akoby som ho poznala celý život, nikdy nikomu a už vôbec nie chlapovi nedavam svoje čislo a jemu som dala. Sme spolu 5 rokov a sme zobratí ale proste viem, že ho poznám celý život.

yelena159
26. feb 2024

@tiana080 Dúfam, že je to blbosť. Možno pre niekoho za to zdá romantické, ale mne sa nepáči to, že nemáš slobodnú vôľu. Partner je daný, on je ten s kým máš byť. Ďakujem, neprosím. Vyberiem si sama.

moonlight1210
26. feb 2024

@tiana080 pekna romanticka teoria. Len myslim, ze pary, ktore mali spociatku pocit, ze su si osudom sudeni, dokonale suzneni, spojene nadoby, preletene duse, a potom sa rozhadali po rokoch a vztah skoncil, potvrdzuju, ze tato teoria neplati.
Resp. ze ak funguje, tak ju vlastne nikto nechape a nie je schopny realne to citit, len si to mysliet, ze je to ono. A az po smrti sa da povedat, ze tito dvaja si boli naozaj sudeni, lebo az vtedyuz nikdy inak nebude.

Kym ziju, stale je sanca, ze sa nieco zomelie. Aj vo vysokom veku.

tiana080
autor
26. feb 2024

@tinka2233 to je milene 😁🙂 že je to taký nejaký pocit vo vnutornostiach? 🙈🤣 Mnou až cuklo.

tiana080
autor
26. feb 2024

@yelena159 rozumiem, ďakujem za názor

tiana080
autor
26. feb 2024

@moonlight1210 ale twin flames, alebo takí invisible string prepojení spolu nemusia byť celý život. Niekedy sa stáva, že spriaznenú dušu spozná ktosi až na sklonku života, niekedy sa stáva, že na začiatku, niekedy nemusí nikdy.

yelena159
26. feb 2024

@moonlight1210 Nič nie je romantické na tom, že si nemôžeš slobodne vybrať, s kým chceš byť. Nemáš slobodnú vôľu. Budeš s týmto človekom, lebo osud to tak určil. Strašná predstava.

tiana080
autor
26. feb 2024

@yelena159 a ako vieš, že tvoja slobodná vôľa, je tvoja a je slobodná? 😁 Rovnako môžme polemizovať, že každý náš deň je osudom určený a ty si len myslíš, že máš ruku nad priebehom svojho života. 😁 Len diskutujem, ani srnky netušia ako to v skutočnosti môže byť.

tiana080
autor
26. feb 2024

@yelena159 ale chápem, ako to myslíš, ak to podas takto ako si podala ty, neznie to prívetivo. Niekto v Tom vidí pozitívne napríklad to, že každá dušička má svoju dušičku, nikto neostane sám.

yelena159
26. feb 2024

@tiana080 Samozrejme, môže byť, že vôbec nemáme slobodnú vôľu. No snažím sa na to nemyslieť. Naháňa mi to hrôzu.
Možno len nie som romantik. Preto sa na tú teóriu pozerám takto. Neverím na lásku na prvý pohľad a v "soulmate" teórii vnímam to negatívne.

janai1
26. feb 2024

@tiana080 o Bohu ti tiež kopu ľudí bude tvrdiť, že ho v živote "postrehli". Toto je tiež len že v to veríš.

moonlight1210
26. feb 2024

@tiana080 Vsak hej. Je jedno, ci sa stretnu mladi a preziju spolu zivot, alebo stari a preziju spolu tych par zvysnych rokov.
Ale pravost tej teorie ukaze az smrt oboch. Ze tu boli len pre seba a nikoho ineho po tom uz nechceli.
Ak chceli, teoria neplati. Alebo teda plati, ale teda to ich spojenie nebolo ono, aj ked si mysleli, ze je.

Ak ma ta teoria dalsie diverzie (typu, ze mame viac takych dusi za zivot), tak to vlastne je obycajne zamilovavanie sa, ake pozname, len pomenovane (romanticky znejucim) novym slovnym spojenim.

Asi ako uslovie o komaroch, ktorych pritiahne svetlo ohna (a.k.a. ze sa niekto spali na svojej neovladnutelnej vasni) je stokrat obmenene na rozne lubivo znejuce variacie, obvykle s motylom (lebo ten krajsie vyzera).

domkakvet
26. feb 2024

@tiana080 tak sa nudit.