icon

Môže vzťah s rôznymi očakávaniami fungovať?

Dnes o 07:01

Ahojte, s priateľom máme po 30tke, sme spolu už nejaký čas, avšak spolu nebývame. Aj sme to už riešili, avšak ani jedna strana na to netlačíme. V prvom rade musím povedať, že s priateľom sa ľúbime, naozaj si mentálne rozumieme, sme na jednej vlne, máme rovnaké koníčky, máme rovnaké hodnoty, nejaké smerovanie, zmysel pre humor, v sexe nám to klape výborne... ale... všade je niekde ale.

Nie som typ ženy, akú podvedome hľadá on, nikdy mi to nepovedal, ale viem to. taká žena, akú asi podvedome hľadá každý chlap. Veľa pracujem, varím minimálne, nepečiem vôbec, nerobím žiadne ručné práce, nie so ten typ jemnej ženskej energie, čo sa stará o teplo domova. Žehličku mám, avšak vytiahnem ju 2x do roka. A na umývanie okien a nejaké veľké veci si zaplatím pani, čo to príde spraviť, mám aj pani, ktorá mi chodí raz týždenne urobiť väčšie upratovanie. Čiže nie som ten typ žienky domácej, čo robí domáce práce a je doma na materskej a rodičovskej niekoľko rokov (jeho mama bola doma 12 rokov). Ani deti nie sú úplne môj ultimátny cieľ a viem si veľmi predstaviť život bez nich.

On zase nie je typ muža, akého som si vedľa seba predstavovala. Nezarobí peniaze (resp. zarobí tak akurát sám na seba), nevie doma nič opraviť, urobiť, nevie veci zariadiť, nemá ambície, nemá ani vodičák, ani auto a neplánuje. Tiež veľmi nevarí a bol zvyknutý doma, že tieto práce robila mama/žena v domácnosti.

Na prvý pohľad by sa teda mohlo zdať, že obaja máme kopec negatív a tým pádom by sme boli pre seba stvorení. Ale obaja podvedome si zrejme myslíme, že nie sme. Inak by sme sa už dávno zobrali, alebo spolu aspoň žili a tvorili fungujúcu bunku.

Otázka znie - môže takéto nastavenie dvoch ľudí spolu fungovať? Dlhodobo?

anonym_f2a922
Dnes o 07:17

ako kamaráti s výhodami, prečo nie

autor
Dnes o 07:23
@anonym_f2a922

ako kamaráti s výhodami, prečo nie

@anonym_f2a922 a ak ani jeden z nás dvoch nemá záujem o kamarátstvo s výhodami? Akú ženu si má nájsť on, keď nedokáže tú krehkú jemnú žienku v domácnosti zabezpečiť? Akého muža si mám hľadať ja, keď nedokážem tomu alfa samcovi vytvoriť bezpečné zázemie domova a byť žienkou domácou?

melanta
Dnes o 07:24

naozaj si mentálne rozumieme, sme na jednej vlne, máme rovnaké koníčky, máme rovnaké hodnoty, nejaké smerovanie

Toto všetko si len nahováraš. Nemáte mentálne ani hodnotovo a smerovaním nič spoločné, práve naopak, ste úplne rozdielni. Ty sa venuješ práci, nie si žena domáca. On nemá ambície a očakával by ženu domácu. Veď si prečítaj, čo si napísala. To, čo píšeš v druhej a tretej časti sa úplne vylučuje s tým, čo píšeš v prvej. Keby ste spolu žili, dávno by ste prišli na to, že spolu neladíte. Ach, koľko vzťahov stroskotá na tom, keď spolu začnú žiť. Pretože až vtedy zistíš, či dokážete fungovať j inak ako iba frajeri. Vo vašom prípade zistíte, ako mentálne rozdielni ste.

ivicatolic
Dnes o 07:26

@anonym_autor môže, ak budete fungovať v tomto režime, čo máte

melanta
Dnes o 07:26
@anonym_autor

@anonym_f2a922 a ak ani jeden z nás dvoch nemá záujem o kamarátstvo s výhodami? Akú ženu si má nájsť on, keď nedokáže tú krehkú jemnú žienku v domácnosti zabezpečiť? Akého muža si mám hľadať ja, keď nedokážem tomu alfa samcovi vytvoriť bezpečné zázemie domova a byť žienkou domácou?

@anonym_autor koľko máš rokov? 15? Lebo asi tak znieš. Nie, alfa samec ani náhodou nepotrebuje žienku domácu. Tú potrebuje manipulátor, narcis a podobné nevyrovnané typy. Riadny chlap nepotrebuje doma slúžku.
A akého si máš hľadať chlapa? Takého, aký je tvojmu nastaveniu, hodnotám, mentalite blízky. Ten, ktorého máš teraz, je úplne vzdialený.

eeffka
Dnes o 07:27

Nuz az sa spolu zostahujete zistis ze uz mas to dieta ktore vlastne ani neplanujes. Ako co ta pritahuje na takomto cloveku nepochopim.

autor
Dnes o 07:28

@melanta máme radi rovnaké veci, máme rovnaké životné hodnoty, politické smerovanie. Máme radi spoločne strávený čas, trávime ho veľmi rovnako. Máme radi rovnaké jedlá, rovnaké kultúry. Veľmi mi rozumie ľudsky, partnersky. Úplne ma chápe, moju povahu a naturel. Rovnako ja jeho, Inak by sme spolu už dávno neboli. A ľúbime sa, to je tá najpodstatnejšia časť.

autor
Dnes o 07:30
@eeffka

Nuz az sa spolu zostahujete zistis ze uz mas to dieta ktore vlastne ani neplanujes. Ako co ta pritahuje na takomto cloveku nepochopim.

@eeffka ľúbim ho, to ti neviem pomenovať a tá láska sa nemení a neslabne.

gaborka28
Dnes o 07:38

teraz vam to nevadi, pretoze spolu nezijete. tieto veci sa dost prejavia vtedy, ked dvaja zacnu zit v spolocnej domacnosti. ano, mate pocit, ze sa lubite, ale pravdepodobne skor zijete v niecom pohodlnom a za par rokov budete lutovat, ze vam zivot utiekol pomedzi prsty. vlastna skusenost. takze ake mate moznosti? povedat si, co kto od toho druheho ocakava a zvazit, ci aspon ciastocne viete v tych ocakavaniach spravit kompromis. ak ano, sksute spolu zit a uvidite. ak nie, neblokujte si dalsie vztahy tym, ze ste spolu. on najde, co chce najst, ty najdes, co chces najst.

tiezjedna
Dnes o 07:45

@anonym_autor ja si teda myslím, že nemáte spoločné vôbec nič. Len sa vhodne dopĺňate, a to je veľký rozdiel... Na príjemne strávený čas je to ok, na založenie rodiny rozhodne nie.

melanta
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@melanta máme radi rovnaké veci, máme rovnaké životné hodnoty, politické smerovanie. Máme radi spoločne strávený čas, trávime ho veľmi rovnako. Máme radi rovnaké jedlá, rovnaké kultúry. Veľmi mi rozumie ľudsky, partnersky. Úplne ma chápe, moju povahu a naturel. Rovnako ja jeho, Inak by sme spolu už dávno neboli. A ľúbime sa, to je tá najpodstatnejšia časť.

@anonym_autor zopakujem, čo som napísala. Iba si to všetko myslíš. Ak by ste spolu žili, už dávno by ste prišli na to, že ste úplne odlišní. Presne ako píše @tiezjedna - Len sa vhodne dopĺňate, a to je veľký rozdiel... Na príjemne strávený čas je to ok, na založenie rodiny rozhodne nie.

autor
Dnes o 07:56

My sme spolu počas VŠ žili jeden a pol roka. Mali sme prenajatý byt, obaja sme boli mimo svojho bydliska. Boli to veľmi pekné roky. Následne som ja odišla do zahraničia, rozišli sme sa, každý si išiel svojou cestou, ale ani jeden z nás nikoho nemal. A pred pár rokmi sme sa dali dokopy zase. Sme spolu opäť už štyri roky. On je u mňa, ja som u neho, ale nebývame spolu 365 dní v roku. Sme spolu 24/7 tak 4 dni v týždni.

maryetta
Dnes o 08:02

Neviem ci je to laska. V laske casto prekracujeme hranice ktore by sme inac neboli ochotni prekrocit. Podla mna to je len s nim dobre. Momentalne ti to takto vyhovuje. Mozno len zvyk.

melanta
Dnes o 08:12
@anonym_autor

My sme spolu počas VŠ žili jeden a pol roka. Mali sme prenajatý byt, obaja sme boli mimo svojho bydliska. Boli to veľmi pekné roky. Následne som ja odišla do zahraničia, rozišli sme sa, každý si išiel svojou cestou, ale ani jeden z nás nikoho nemal. A pred pár rokmi sme sa dali dokopy zase. Sme spolu opäť už štyri roky. On je u mňa, ja som u neho, ale nebývame spolu 365 dní v roku. Sme spolu 24/7 tak 4 dni v týždni.

@anonym_autor tak potom načo táto diskusia? My všetci píšeme, že ste rozdielni, ty si presvedčená, že ste ideálny pár. Tak proste spolu buďte a raz možno začnete spolu žiť, budete mať dieťa a potom zistíte, ako rozdielni ste. A možno nie. Na čo sa ale nemožno orientovať, je život počas VŠ. Vysokoškolský život je o inom ako ten "dospelácky". A nemožno sa orientovať ani na to, že časť týždňa ste spolu už teraz. Lebo je iné, ak si ty u neho, on u teba a niečo úplne iné mať spoločnú domácnosť a spoločnú kasu.

autor
Dnes o 08:35
@melanta

@anonym_autor tak potom načo táto diskusia? My všetci píšeme, že ste rozdielni, ty si presvedčená, že ste ideálny pár. Tak proste spolu buďte a raz možno začnete spolu žiť, budete mať dieťa a potom zistíte, ako rozdielni ste. A možno nie. Na čo sa ale nemožno orientovať, je život počas VŠ. Vysokoškolský život je o inom ako ten "dospelácky". A nemožno sa orientovať ani na to, že časť týždňa ste spolu už teraz. Lebo je iné, ak si ty u neho, on u teba a niečo úplne iné mať spoločnú domácnosť a spoločnú kasu.

@melanta preto som založila túto diskusiu, lebo chápem, že ten život po 30tke je už iný spoločný, ako keď máš 22 rokov. Obaja sme nastavený tak, že deti nechceme a tým pádom sa do nejakej svadby a spoločného bývania netlačíme.