Môžem absolvovať párovú terapiu bez partnera?
Ahojte..mala by som otázku ale vopred vás chcem poprosiť, neodsudzujte ma, možno to je úplná kravina ale nevyznám sa ako to funguje a mozno niekto ma skúsenosti..
Viem ze na záchranu vzťahu su rôzne párové poradne.. chcem zistiť, že či je možnosť takéto niečo absolvovať aj bez partnera.. aby som bola konkrétna, sú veci vo vzťahu ktoré mi neskutocne prekážajú, ale zároveň viem ze je to dobrý a verny muz, a preto by som možno chcela rady do vzťahu pre mňa, ako sa nad tým celým povzniesť..
Alebo v takomto prípade vyhľadať psychológa? Co mi odporúčate? Prosím reči typu nechaj ho a rozved sa si prosím odpustime, dakujem vopred
@anonym_autor párový terapeut je obvykle "obyčajný" psycholog. Bola som s exmanzelom u párového, ktory robil aj sólo terapie a potom sama u takeho, ktory robil aj párové terapie. Takže tak.
@anonym_autor ja chodím k psychoterapeutke sama - kvôli sebe a mojej minulosti. Ale preberáme aj môj vzťah a veru mi to pomohlo pozerať na manžela inak. On sa nezmenil nejak radikálne, ale ja som začala inak pozerať na neho. Bez očakávaní, jasnejšie formulujem, čo je pre mňa dôležité, viac si všímam jeho pozitíva než negatíva, inak s ním komunikujem. Boli obdobia, kedy som sa cítila prehliadaná a nenaplnená a myslela som si, že si zaslúžim niekoho iného. Ale aj vďaka terapii si uvedomujem, že my sme s manželom dobrý tandem, že vieme fungovať, len musíme si hľadať čas a priestor pre seba a nenechať ten stereotyp dlhodobo vládnuť v našom vzťahu. Ale nemáme vo vzťahu žiadne toxické veci ako alkohol, násilie, žiarlivosť....Proste iba klasika rozdielne povahy a sny, nerozprávali sme rovnakým jazykom (v zmysle, že nie je jedno ako veci povieš, napr je rozdiel povedať "pre mňa je dôležité, aby si po sebe zmyl chlpy v sprche" a je rozdiel povedať "zmy po sebe chlpy!") a nejaké tie negatívne vlastnosti na oboch stranách.
@anonym_autor na to skús psychológa, nie parovu.
@anonym_autor chces sa radit s odbornikom ako prehliadat a zdravo odtrpiet manzelove spravanie ktore ti prekaza? Chces aby ta niekto ucil ako ist proti sebe len aby manzelstvo trvalo vecne? Chces pracovat na vztahu aj za manzela a on nemusi nic? Chces sa naucit vychadzat s niekym s kym sa to neda?
Psycholog aj vsetci terapeuti pracuju za peniaze. Mozes samozrejme cokolvek. Par, nepar, sama. Za tvoje peniaze ti poradia ako budu najlepsie vediet.
ano možte , venujem sa parovej terapii
ano možte , venujem sa parovej terapii
@lenka22115 a kde na vás nájdem prosím kontaktujte?
@lenka22115 a kde na vás nájdem prosím kontaktujte?
@anonym_autor *kontakt

Neviem ti poradiť terapeuta, ale aspoň zatiaľ, tieto knižky by ti tiež mohli pomôcť, čo sa týka komunikácie, fungovania, kompromisov...
https://www.martinus.sk/2761635-umenie-blizkost...
https://www.martinus.sk/3220711-partnerske-duet...