icon

Možnosti úniku z manipulujúceho vzťahu

deniska010101
21. jún 2025

Mám 34 rokov, dve deti, syn 3,5 roka a dcéra 16mes., zdravé deti! Ale! žiadnu rodinu a za tie roky ani priateľov, nakoľko som musela úplne obmedziť kontakt, doslova ani do potravín nemôžem ísť "sama". Manipulácia a doslova neustála kontrola ma dostala tam kde som, bez financií a svojho zázemia. Ak by som chcela takýto vzťah opustiť. Aké sú moje možnosti, vie mi niekto poradiť?

Strana
z2
pribinak
21. jún 2025

@deniska010101 kontaktovať rodičov, krízové centrum, právnika

colsami
21. jún 2025

Cize si stale s tym despotom co Ta nepusti ani do obchodu? V jednej domacnosti? Je to frajer ci manzel? Otec oboch deti? Mate nejake uvery? Koho? Mas aspon nejake uspory alebo peniaze bokom ci nic? Byt ci dom kde byvate je na koho pisany?

viestta
21. jún 2025

Vyzivne na deti, RP a pridavky do tvojich ruk, najst si byvanie, pre zaciatok hoc aj v krizovom centre. Ak ste manzelia aj podiel na majetku nadobudnutom pocas manzelstva po rozvode. Vybavit zverenie deti do tvojej opatery a urcenie vyzivneho na sude.

natalifatali
21. jún 2025

@deniska010101 a vy ste jeho pes, že ho počúvate na slovo? Že ani do potravín nemôžte ísť sama? Hrozné...kontaktujte právnika, sú centrá pre ženy ktoré prežívajú násilie a poskytujú bývanie. Dajte žiadosť na súd aby vám zverili deti do starostlivosti, výživné, zákaz priblíženia..

domkakvet
21. jún 2025

@deniska010101 ani do obchodu a to si este s nim? Nepises ake mas moznosti, ci mas kam ist, co tvoji rodicia?

januska12323
21. jún 2025

V prvom rade schovaj na bezpečné miesto doklady detí, tvoje, jeho výplatnú pásku ak môžeš alebo iný doklad koľko zarába, poprípade si to odfoť do mobilu. Nejaké peniaze máš k dispozícií? K rodičom nemôžeš ísť na návštevu? Respektíve ostať.

ivik4
21. jún 2025

Pre boha to je strasne a horsie ze si sa s nim zaviazala este aj s druhym dietatom. Preco 😨.. Rodicia Ti pomoct nemozu alebo blizka rodina ? Aspon na cas nech sa Ti zlepsi financna situacia. Kazdopadne by som si zacala peniaze odkladat ale ked Ta tak kontroluje tak asi ani to sa Ti neda

deti95060810
21. jún 2025

možno je to len žiarlivec... mala som takého tĺka. mal problém ak som sa do obchodu učesala, troška primaľovala, išla do obchodu hneď ráno o 6 hod a aj tak bol cirkus že sa tam s niekým stretávam...
takých ľudí - tyranov treba opustiť okamžite, lebo po krátkom čase ani nebudeš vedieť ako sa voláš.

pribinak
21. jún 2025

Pozrela som si tvoj profil. Ak sa chystáš odísť od manžela, tak maj trochu zdravého rozumu s vymaž tu fotku vo tam máš

Nevieš kto každý cita zoto fórum, aby to hneď estw dnes tvoj muž nevedel
Veď trosku aj rozmýšľaj !

deniska010101
autor
21. jún 2025
@pribinak

@deniska010101 kontaktovať rodičov, krízové centrum, právnika

@pribinak Ďakujem.

deniska010101
autor
21. jún 2025
@colsami

Cize si stale s tym despotom co Ta nepusti ani do obchodu? V jednej domacnosti? Je to frajer ci manzel? Otec oboch deti? Mate nejake uvery? Koho? Mas aspon nejake uspory alebo peniaze bokom ci nic? Byt ci dom kde byvate je na koho pisany?

@colsami Je to partner, Otec oboch deti, áno. Úvery nemáme žiadne, Žijeme v dvojgeneračnom dome s jeho rodičmi. Máme 100% súkromie. Jeho rodičia vedia a vidia aký je ale nezasahuju a pritom sa starajú(slovne) to viem... No ak by sa mňa mal niekto zastať tak radšej mlčia a hlava dole...Ja nemám žiadne majetky a ani príjem, okrem materskej... tentokrát ešte aj materskú som mu musela poslať na účet,čiže mám 0,0€

deniska010101
autor
21. jún 2025
@viestta

Vyzivne na deti, RP a pridavky do tvojich ruk, najst si byvanie, pre zaciatok hoc aj v krizovom centre. Ak ste manzelia aj podiel na majetku nadobudnutom pocas manzelstva po rozvode. Vybavit zverenie deti do tvojej opatery a urcenie vyzivneho na sude.

@viestta Ďakujem pekne.

deniska010101
autor
21. jún 2025
@natalifatali

@deniska010101 a vy ste jeho pes, že ho počúvate na slovo? Že ani do potravín nemôžte ísť sama? Hrozné...kontaktujte právnika, sú centrá pre ženy ktoré prežívajú násilie a poskytujú bývanie. Dajte žiadosť na súd aby vám zverili deti do starostlivosti, výživné, zákaz priblíženia..

@natalifatali Ďakujem.
Ja sa cítim akokeby v slepej uličke z ktorej neviem von.
Bez zázemia, rodinnej podpory (ktorú už nemám) a bez financií, nemôžem vyjsť z domu na ulicu s dvoma deťmi za ruky a čakať čo sa bude diať predsa... preto som sa chcela poradiť čo je v mojej kompetencií možné aktuálne...

deniska010101
autor
21. jún 2025
@januska12323

V prvom rade schovaj na bezpečné miesto doklady detí, tvoje, jeho výplatnú pásku ak môžeš alebo iný doklad koľko zarába, poprípade si to odfoť do mobilu. Nejaké peniaze máš k dispozícií? K rodičom nemôžeš ísť na návštevu? Respektíve ostať.

@januska12323 doklady mám na starosť ja, on ani nevie kde sú R. L... deti a podobne... rodičia už nežijú a finančné prostriedky nemám žiadne.

pribinak
21. jún 2025
@deniska010101

@natalifatali Ďakujem.
Ja sa cítim akokeby v slepej uličke z ktorej neviem von.
Bez zázemia, rodinnej podpory (ktorú už nemám) a bez financií, nemôžem vyjsť z domu na ulicu s dvoma deťmi za ruky a čakať čo sa bude diať predsa... preto som sa chcela poradiť čo je v mojej kompetencií možné aktuálne...

@deniska010101 tvoji rodičia už nežijú? Nemáš sestru? Brata?

Stále au tu krízové centra. Nápis aspoň z ktorého si kraja?

deniska010101
autor
21. jún 2025
@ivik4

Pre boha to je strasne a horsie ze si sa s nim zaviazala este aj s druhym dietatom. Preco 😨.. Rodicia Ti pomoct nemozu alebo blizka rodina ? Aspon na cas nech sa Ti zlepsi financna situacia. Kazdopadne by som si zacala peniaze odkladat ale ked Ta tak kontroluje tak asi ani to sa Ti neda

@ivik4 Prvé dva roky keď prišiel na svet syn, boli úplne že iné... všetko sa to zmenilo po narodení dcéry, doslova akokeby je na mňa averzny a apaticky... jeho psychicky stav určite nieje ok a iba sa zhoršuje, k psychiatrovi nejde lebo si to nepraje jeho mama, že čo keď pôjdeme od seba tak mu nikdy deti nedajú aj pôjde k psychiatrovi... 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ale viete ako to je... ľudia sa vyfarbia časom..

deniska010101
autor
21. jún 2025
@deti95060810

možno je to len žiarlivec... mala som takého tĺka. mal problém ak som sa do obchodu učesala, troška primaľovala, išla do obchodu hneď ráno o 6 hod a aj tak bol cirkus že sa tam s niekým stretávam...
takých ľudí - tyranov treba opustiť okamžite, lebo po krátkom čase ani nebudeš vedieť ako sa voláš.

@deti95060810 toto už ani neriešim, že mu vadilo keď som sa chcela nalicit...

deniska010101
autor
21. jún 2025
@pribinak

Pozrela som si tvoj profil. Ak sa chystáš odísť od manžela, tak maj trochu zdravého rozumu s vymaž tu fotku vo tam máš

Nevieš kto každý cita zoto fórum, aby to hneď estw dnes tvoj muž nevedel
Veď trosku aj rozmýšľaj !

@pribinak Ďakujem.

deniska010101
autor
21. jún 2025
@pribinak

@deniska010101 tvoji rodičia už nežijú? Nemáš sestru? Brata?

Stále au tu krízové centra. Nápis aspoň z ktorého si kraja?

@pribinak Okres Kežmarok. V pondelok budem volať na úrad sa informovať.

pribinak
21. jún 2025

Krizak je v Liptovskom Mikulasi, alwbo aj v Žiline
Ale nabúrate ti určite poradia kam by si mohla ísť

deniska010101
autor
21. jún 2025
@pribinak

Krizak je v Liptovskom Mikulasi, alwbo aj v Žiline
Ale nabúrate ti určite poradia kam by si mohla ísť

@pribinak Keď sa podarí a my sa naozaj dostaneme do krízového centra, povedzte ako sa potom z toho vyhrabať?

natalifatali
21. jún 2025
@deniska010101

@pribinak Keď sa podarí a my sa naozaj dostaneme do krízového centra, povedzte ako sa potom z toho vyhrabať?

@deniska010101 veru to máte ťažké ale musíte sa z toho nejak dostať, kvôli sebe a kvôli deťom. Skúste aj kontaktovať nejaké krízové linky, je to anonymné, poradia vám čo ďalej

pribinak
21. jún 2025
@deniska010101

@deniska010101 v krizaku si podáš návrh na zverenie deti do svojej starostlivosti, rodicak a prídavky pôjdu tebe, budeš žiadať výživné na seba i na deti, teda najskôr na deti
Dohodneš sa s inou matkou že jeden postráži deti ona a ty pôjdeš na brigádu a na fľaši deň sa vymeníte

Tam kde máš trvalý pobyt si skúsi podať o socialny byt.
Budeš skrblit peniaze

Poradis sa a právnikom že ako postupovať v rozvode.

domkakvet
21. jún 2025
@deniska010101

@pribinak Okres Kežmarok. V pondelok budem volať na úrad sa informovať.

@deniska010101 tak ze este je aj mamickar, co sa podla opisu situacie dalo predpokladat. Tak to ti verim, ze sa to zmenilo po narodeni druheho dietata, lebo to bol pravdepodobne jeho ciel dve deti a potom ukazat pravu tvar, mamickar sa rozpozna podla toho, ze chce byvat u rodicov, to mohol byt zachytny bod, lebo casto sa vobec skor neprejavia. To nepisem preto aby som ti nieco vycitala, ale preto aby si dali pozor aj ostatne zeny, ak to budu citat. Ty si v situacii takej, ze by ti pomohlo zamestnanie a osamostatnit sa, neviem ci mozes dat dieta do jasli, alebo ci ho mozu zatial strazit svokrovci. V tejto situacii je najdolezitejsie zachovat si zdravy rozum, lebo potom sa uz nepohnes nikam.

pribinak
21. jún 2025

Skús sa im ozvať, prečítaj si niečo

https://centrumnadej.sk/kontakt/

lucia11kob
21. jún 2025

Nejaký záznam na polícii, neboli nikdy u vás? Známej práve polícia pomohla dostať sa z domu do centra.

deniska010101
autor
21. jún 2025
@domkakvet

@deniska010101 tak ze este je aj mamickar, co sa podla opisu situacie dalo predpokladat. Tak to ti verim, ze sa to zmenilo po narodeni druheho dietata, lebo to bol pravdepodobne jeho ciel dve deti a potom ukazat pravu tvar, mamickar sa rozpozna podla toho, ze chce byvat u rodicov, to mohol byt zachytny bod, lebo casto sa vobec skor neprejavia. To nepisem preto aby som ti nieco vycitala, ale preto aby si dali pozor aj ostatne zeny, ak to budu citat. Ty si v situacii takej, ze by ti pomohlo zamestnanie a osamostatnit sa, neviem ci mozes dat dieta do jasli, alebo ci ho mozu zatial strazit svokrovci. V tejto situacii je najdolezitejsie zachovat si zdravy rozum, lebo potom sa uz nepohnes nikam.

@domkakvet Ja úplne s vami súhlasím a tiež chcem podotknúť, že vôbec svoje zúfalstvo nedávam na javo, iba si potichu pojdem za svojím cieľom aby moje deti a ja sme mali pokojný život. Verím že to zvládnem a že sa na nohy postavím. 🙏Ďakujem vám všetkým za cenné rady.

domkakvet
21. jún 2025
@deniska010101

@domkakvet Ja úplne s vami súhlasím a tiež chcem podotknúť, že vôbec svoje zúfalstvo nedávam na javo, iba si potichu pojdem za svojím cieľom aby moje deti a ja sme mali pokojný život. Verím že to zvládnem a že sa na nohy postavím. 🙏Ďakujem vám všetkým za cenné rady.

@deniska010101 verim aj ja, ze sa to podari, najdolezitejsie je sa nevzdat.

motylik2559
21. jún 2025

Ahoj, ak by ti to pomohlo, centrum pravnej pomoci zdarma, spadas tam aj ty, paci sa:
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/
Link sa ti urcite zide, keby si sla do krizaku a riesila vyzivne na deti, zverenie deti do starostlivosti a taktiez, keby ti ten despota robil problemy. Drz sa a bud silna hlavne kvoli detom❤️ale aj kvoli sebe🤗

zelenina1
21. jún 2025

Hej, blba situacia. Kumulacia viacerych zasadnych chyb.
1. Zly vyber partnera
2. Otazka byvania a majetku
3. Prve dieta ti odpustime, ale druhe je zasadna chyba

Aby si sa z toho dokazala dostojne vylizat, potrebujes na svojej strane vsetky hviezdy....
1. Ak ta nebije resp. deti su v bezpeci - krizove centrum asi nebude idealna volba. Ak si dostatocne "kvalitna" persona, mozno sa najde pricetny chlap, ktory ta prijme a bude lubit teba aj deti. Poskytne ti bezpecie, zazemie a dostatok volnosti na nadychnutie sa. Mas moznost niekde na takeho chlapa natrafit?
2. Ja byt tebou - trpezlivo pockam do casu, kym nebudu obe decka v skolke. Dovtedy pracovat na svojej hodnote na trhu prace. Potom by som sa zdekoval do nejakeho podnajmu v okresnom meste, poziadal o rozvod, vyzivne a opateru deti. Aby ti to vyslo, budes potrebovat aspon 1000e + mesacne v cistom + vyzivne. Potom by som nejak "prezival" z mesiaca na mesiac a dufal, ze stretnem niekoho pricetneho, co na seba vezme dosledky tvojich zlych rozhodnuti a poskytne ti nejake garancie. Zacni u seba. Momentalne mas na krku igelitku, 2 deti a ex-magora. Tieto negativa musia byt zvalcovane tvojimi pozitivami.

Strana
z2