Myslíte si, že správanie rodičov je správne?
Ahojte, chcela by s
@monsterablue Ale veď autorka pokojne môže byť génius s IQ 150 a možno by nemala problémy ani s oveľa vyššími nárokmi na štúdium. Okrem toho táto možnosť vôbec nevysvetľuje tú ich až nezdravú posadnutosť jej prijímačkami a ich odhováranie ju od štúdia.
Oni sú asi také podrývačné povahy, a možno si ešte aj myslia, akí sú vtipní.
@monsterablue Oni vysokú školu nemajú, obaja majú učňovky… neviem teda, do akej miery v mladosti riešili nároky na štúdium a vedia to porovnať s tými dnešnými. Navyše, nikdy som sa neučila zle, vždy som riadne makala, keď som si niečo zaumienila, takže toto podľa mňa nebude s najväčšou pravdepodobnosťou dôvod.
@unicornlady Vyzerá to tak, ale ako som písala, doteraz takí nikdy neboli.
Kasli na nich, mozno su to ludia, ktori nechcu, aby sa ini mali dobre, tak dufali, ze prijimacky nespravis a budes mat "len" strednu.. neriesila by som, ale drzim place, aby si im vytrela zrak 🙂
Autorka, taki ldia su. V zivote ich stretnes este kopu. Zvykaj si a uc sa ako na takych ludi reagovat. Alebo aj nereagovat. Bude sa ti lahsie zit, ked si vsetko nebudes pripustat. Je pravda, ze je to tvoj uspech, ale netoci sa cely svet okolo teba, nie kazdy sa musi tesit z uspechov inych. Su ludia neprajni, zli, podryvacni...
@trema ďakujem.🙂 Aj mne sa zdá, že sa z nich vykľuli obyčajní závistlivci. Dotklo sa ma to len preto, že som im nijak neublížila a tá škola je môj sen už niekoľko rokov a dosť som makala, aby som sa na ňu dostala.
@viestta Súhlasím. Ja ani neočakávam, že by sa okolo mňa točil svet, viem, že sú aj neprajní ľudia, ale u týchto ma to zaskočilo, lebo som si nikdy také správanie u nich nevšimla. Osobne zastávam názor, že keď nemám niekoho podporiť milým slovom, radšej budem mlčať.
To je klasicky priklad ľudskej zavisti. Nic si z toho nerob . Odpovedaj neutrálne nerozvijaj debatu. Ked sa da drz sa bokom ked sa začneš studovat este sa budu pýtať. Prajem veľa šťastia 😊 ku studiu
V prvom momente mi napadlo, či nemajú samy dieťa, ktoré neurobilo prijímačky na vš a preto ich zaujíma ako si dopadla ty🙂 Ak nie, je to naozaj čudné takto sa zaujímať. O akú vš sa jedná, právo, medicína?
@lapersefona ďakujem.🙂 Ja to predýcham, len som to nečakala, že by niekoho toto mohlo tak škrieť, ale mala by som sa do budúcnosti obrniť, ak budú mať takéto nepríjemné reakcie, poznámky.
@morusha Nie, nemajú, jedného syna mali na VŠ, ale iného zamerania, tam sa ani nerobia prijímačky, no vyhodili ho a teraz robí predavača, nechce ísť už na VŠ a ich dcéra bude tuším ešte len druháčka na strednej. A ide o medicínu.
Medicína?
Tak som si dobre tipla, asi žiarlia? Držím ti palce v štúdiu a gratulujem k úspešným prijímačkám 🙂
Závidia ti aj tvojim rodičom, že majú takú šikovnú dcéru. Normálne ti to nedopraju. Ty si počula ich "neradost" po hlase. Keby si stala oproti nim, videla by si im to aj v očiach.
Neviem si predstaviť, že tam sedím ako rodič a počúvam takéto kecy voči môjmu decku, ktoré úspešne zvládlo nie úplne jednoduché prijímačky na ťažký odbor... Čo na to vaši? Ja by som asi s úsmevom na tvári nadhodila, že ak si chcú zaistiť do budúcna protekciu, mali by zmeniť tón...
@monsterablue ako si prisla na to, ze autorka je tak podpriemerne mentalne vybavena, ze by malo niekoho prekvapit, ze ju zobrali na VS? 🙈😆
Závidia, nedoprajú... nemám rada takých ľudí... tvoji rodičia na to ako reagovali? Ak je pravda všetko to, čo píšeš, zrušila by som so známymi kontakty. Radšej málo priateľov, ako neprajníkov závistlivých. Veľa šťastia a úspechov na výške 😉
Cista zavist od tych ludi a zlomyselnost, zloprajnost navyse. Drzala by som sa od nich co najdalej. Gratulujem k prijimackam, urcite si velmi sikovna, ked ta zobrali na medicinu 😊
chápem že ťa to zaskočilo, tá prudká zmena, ten divný záujem , aj tie divné a blbo znejúce poznámky.
porozprávaj sa s rodičmi, že čo to má znamenať - či náhodou nie je za tým niečo o čom nevieš. tiež im vysvetli, že to považuješ za veľmi divné, ako sa zmenil ich záujem až dosť na nezdravý - točiaci sa len okolo tvojich prijímačiek, požiadaj ich aby vždy tému tvojej školy zmietli zo stola a vôbec sa s nimi nebavili na túto tému, o tvojej škole, lebo hneď ako začne semester, budú ich otázky a uštipačné poznámky gradovať, akoby sa tešili že padneš a len čakali kým im rodina povie, že nezvládaš, alebo sa vyskytli nejaké drobné zádrhely. ked sa opäť stretnete, a padnú otázky smerom k tvojmu štúdiu, priprav sa a odpálkuj ich. že sa nechceš na túto tému vobec baviť a ich otázky aj poznámky nepovažuješ za prajne a vhodné.
lebo ako už čítam ďalšie príspevky tvoje a žien (odbehla som od písania), tak je to nejaká závisť, že si dala prijímačky na výbornú, a škrie ich že ich syn nie je honorácia na VŠ, ale obyčajný predavač ( neurážam jeho prácu, ale ich poníženie).
Dievča drž sa a študuj čo najlepšie 🍀🍀🍀
Zavidia urcite. Kedze ich syna vyhodili zo skoly. A ty si sa dostala dokonca na medicinu. Aj ja mam podobneho svagra. Kupili sme auto tento rok, hned zacal rypat. Ze no musim ist robit do xxx(firma kde robi moj muz) , aby som si aj ja kupil. Ani to auto nepozrel. Pritom vzdy basnil ako si on kupi presne tuto znacku. A vela situacii je takych. Inak hned som vedela, ze ides na medicinu. To sa berie ako prestizna skola. To aj u nas ked niekto ide na medicinu tak kazdy ze wau...
Ty si hned na druhy den po prijimackach vedela, ze si spravila? Tak to je super, ze sa to uz tak rychlo vyhodnocuje 😊
No, a je to jasné! Ak ich synáčik (zrejme skvelý a dokonalý v každom ohľade v ich očiach) VŠ nezvládol a už ani nechce a skončil, ako predavač, tak je pre nich nepochopiteľné, že ty by si to mohla zvládnuť. Chceli sa utešiť, že to nie ich syn je blbý, ale že to sú tie strašne vysoké nároky na tých VŠ. Kašli na to, jedným uchom dnu, druhým von.
Veď si to tu riešila pár mesiacov dozadu 🤔
Nemajú niekoho v rodine prípadne nemajú dieťa ktoré chcelo ísť tiež na výšku ale nedostalo sa? Možno sa len cítia trápne že to ich sa nedostalo a ty áno prípadne ozaj závisť.