Nadával vám otec a aký to malo vplyv?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na konkrétne skúsenosti tých žien, ktorým rodičia nadávali a urážali ich. Najmä otec. Aký to malo na vás vplyv vzhľadom na budúcnosť, sebadôveru, partnerov?
Ďakujem za vaše zdieľanie sa.
Moj otec mi nikdy nenadaval, nezakazoval, neprikazoval, ked tak rozmyslam on len bol😞ale on mal strasne tazku fyzicku pracu, takze sa nejak necudujem, ze toho casu travil pomenej..ale doma pomahal, aj vonku vela pracoval..taky fajn kludny clovek to bol
Zial ja mam partnera uplne opacneho😒nuekedy by som si zelala aby bol ako moj otec
V tomto mozno neporadim, mne sa to stalo, ked som mala 19
Poznammm velmi dobre, aj muz je taky, toez mu to vycitam, podla mna nebudu mat ziadnu sebasoveru, ja to uz na nasej 13r vidim…ona je sikovna, mudra, zodpovedna, ale zial nevie sa “ predat” absolutne..vyhrava rozne sutaze, olympiady ale proste nevie sa inak presadit, sama za seba zabojovat, postavit..castokrat pride zo skoly, donesie pochvali od ucitelky, ze napr. Jedina zo 40 deti mala celu pisomku na 100% opakovane, ale prpsye nema za stipku sebadovery..ja poznam deti, ktore maju take ego ako dubajske budovy, a nemaju mat za co..ale ti rodicia ich v kuse chvalia aj za to ze trafili do skoly🙈
No tomu ver, že im to zranenia spôsobí...
Len nech im ďalej nadáva, spochybňuje, kritizuje, nech im nedáva najavo žiadnu lásku a má to isté, že vychová zlomenych dospelých plných traum a pochybnosti samych o sebe..
V podstate tie deti tvoj muž systematicky ničí...
Ako sa na to, ako matka dokážeš pozerať??
Keď ste sa o tom s mužom rozprávali, čo na to povedal??
Ja by som skusila zrkadlo. Nadavaj mu aj ty tak cely den, ze dokedy ho to bude bavit. A ak sa ozve ze to nie je v poriadku, tak mu vysvetli, ze samozrejme ze nie, len si chcela zeby vedel, ako sa citia tie deti ked to robi on im.
@kandelabra no neviem..akurat som v inej diskusii čítala, že keď jeden z manželov nadáva druhému, tak sa tam stratila úcta..nechcem riskovať, že sa niečo zmení ešte k horšiemu..napriklad, že by okrem deťom začal nadávať aj mne..navyše ja nenadavam vôbec..ale prvotná predstava sa mi zdala fajn, len ako ho poznám, respektíve..v tomto je jeho reakcia nepredvídateľná a toho sa bojím
Keby nadaval mojmu dietatu, pre mna by to bolo horsie ako keby nadaval mne. Ale v jednom aj v druhom pripade by sa ten vztah skoncil.
@beronsche Nedokážem..preto sa to snažím riešiť. Už som sa mu aj vyhrážala, prosila, kričala..asi všetko. Jeho odpoveď je dobre. Ale ide mu to jedným uchom dnu a druhým von a ak aj v ten deň prestane tak v nasledujúci pokračuje. Predtým nenadával. Mne nepovedal nadávku nikdy.
@natalyya keby sa to dalo vymeniť tak mením hneď. Radšej mne ako im, lebo viem, že im to pokazí celý život ☹️
Len som chcela konkrétne skúsenosti aby som mu to mohla ukázať a možno by sa konečne uvedomil a začal to brať vážne.
To im akoze vulgarne nadava? Alebo ich ponizuje slovne alebo co?
Chapem ta. Tato situacia je ina ako moja. Moj otec mi vynadal, ked som mala 19 a nechcene som otehotnela. A celkovo to bola trosku tazka situacia. Moj priatel vtedajsi ma opustil, lebo on dieta nechcel, jeho rodicia mi zaplatili, aby som si dieta dala vziat, a ked sa to moj otec dozvedel, tak mi vynadal, ze som ku*va co sa nechala nabuchat.
@lonsdaleka88 nie také najväčšie vulgarizmy.. Ale také ako ty si taká hlúpa, hlupaňa, hnusná, mrcha, sprostá, drbnuta, šibnutá..to 4 ročnej... A ročnej hovorí zatiaľ "len" soplaňa
Ze stratila ucta.. aka ucta? jemine.. muz nadava tvojim deckam, sama mas strach, ze moze zacat nadavat aj tebe a ty namiesto toho, aby si takeho chrapuna kopla z otocky do prdele, tak radsej zalozis takuto diskusiu... to kebyze ti tu kazda napise, ze je to v poriadku a vztah s otcom im to vylepsilo, tak ho nechas, nech toto tvojim deťom robi? Ved rozmyslaj za seba.
Toto by som netolerovala ani sekundu
Mne a mojmu bratovi otec nadaval cely zivot,ponizoval nas,este tri tyzdne pred smrtou mi vynadal do toho najhorsieho co ta napadne,brat bol len chuj a cocot cely zivot ale posledny rok bol dobry ked sa o neho staral koli chorobe.ja som mala prveho muza rovnakeho najhorsie bolo najst odvahu odist az ked ma zmlatil do bezvedomia som odisla so styrmi detmi.Nedovol mu to,budu ho nenavidiet ked vyrastu,odid s nimi co najskor od neho.
@natalyya to ma mrzí...ako vidím, bábätko si si nechala..si úžasná. Tiež som mala prvú dcérku v 20tke 🙂 ale teda bolo to chcene bábätko o to viac ma po pôrode zaskočilo zmena správania manžela... Ako dokázal mesačnemu bábätku nadávať do hlupáň (keď nechcela v noci spať)
To nemyslis vazne ze toto tolerujes. Ved by mi to srdce nedalo sa na to len prizerat. Chore. Cele chore. Zbal deti a utekaj. Samozrejme, ze to bude mat na detoch nasledky a bude to aj tvoja vina, ze si to nechala tak.
@maxalla nie..nemám strach, že začne nadávať aj mne. To som napísala iba v prípade, keby som mu ja začala nadávať ako prvá pri každej príležitosti, čo sa mi naskytne. A nechápem o čom píšeš, nečítala si moje spravy? Práveže to chcem zastaviť, skúšam rôzne spôsoby a toto je jeden z nich - dám mu prečítať čo píšete. Nech si uvedomí, že naozaj robí zle keď mňa neberie vážne.
zažila, pochopenie som nemala, citovo chladne vztahy, a potom sa cudovali...len neskoro bolo mat ocakavania vrucnych vztahov ked ich nebudovali..uz neziju, pochopila som. ze inak to nevedeli...
Za mňa je to hroznéé, prepáč , ale normálne som sa nasrala. Čo im bude hovoriť, keď budú v puberte a vytáčať vás do zbláznenia? Nech sa ventiluje niekde vonku alebo pri športe, ale nie malým deťom nadávať . Hlavne, že tradičná rodina.
Je to hrozne, kazde z tych slov...Je mozne, ze bol v detstve sam takto
@marianarem keď som sa ho pýtala, či aj jemu tak rodičia navadavali, povedal že nie.. Jediné čo viem, že bol ako malý dosť bitý a bezdôvodne (keď bol jeho otec opitý)
Keď to chceš dať manželovi čítať:
Vždy keď som zo seba sklamaná a cítim sa zle že rodičia mali jedno dieťa a aj to je nepodarené.... vždy si poviem že čo si vychovali, to majú. Vnúčatá nebudú, lebo také "neschopné hovado, potkan a lenivý hajzel. čo chytí, to dodrbe" predsa nemôže vychovávať deti a viesť akokoľvek normálny život. Mali sme možnosť urobiť si vodičák na strednej, za v podstate pár korún. Ja som si ho ako jediná z triedy neurobila lebo veď ja si auto nikdy nebudem môcť kúpiť, bolo by až smiešne - facky hodné - čo i len vypustiť z papule, že by som si išla robiť vodičák. A takto sa to tiahne vo všetkých, fakt všetkých, smeroch. Vzťahy máme samozrejme chladné, do dnešného dňa (mám po 30tke) my zviera žalúdok keď má byť nejaká návšteva. Vianoce sú rok čo rok o hubu, nepamätám si kedy som ich neprerevala.
Nedávno sa mi dostalo od rodičov výčitky, že je im nepríjemné tu byť a že sa až "boja čo bude". Verím, lebo keď som frustrované nahnevaná, tak jednoducho šmarím niečo o zem a viem sa fakt škaredo vyjadriť. Oni to vždy tak robili a aj keď som ich prosila či musia nadávať a škriekať hneď medzi dvermi, tak mi iba odvrkli že čo, akí majú byť?! Iným ľudom by som to neurobila, ale tuto to zrkadlím, lebo to bolo nadstavené ako norma. Pri otcovi si ešte sama pre seba potichučky dodám že môže byť rád že mu takú nevlepím, že ho posadí. Lebo aj to bola norma. Na jednej strane mi to je ľúto, ale na druhej strane je jednoducho normálne že máme úzkosti už len z predstavy spoločne stráveného času. Ja som v tom musela existovať každý jeden deň, prečo by som ich mala teraz ľutovať?
Deti jedného dňa vyrastú a zrazu z nich budú rovnocenní dospelí.

Mne otec vynadal jediny raz v zivote, a to v najtazsej chvili mojho zivota. Mozem povedat, ze to bola brutalna chvila pre mna. Pretoze v tej chvili som potrebovala podporu najviac v zivote. Dodnes to vo mne zanechalo stopu ale aj ma to posilnilo. Ale dokazala som mu odpustit, pretoze to strasne olutoval a dodnes si to vycita, ze sa vtedy ku mne tak zachoval