Náhla zmena správania mojej švagriny
Zdravim vsetkych. Potrebujem uprimnu radu od zien ktore maju podobnu skusenost, poprip. sa viac orientuju v medziludskych vztahoch. Ani neviem kde a ako zacat aby som napisala vsetko potrebne a zaroven nesklzla do nejakej sebalutosti. Jedna sa o moju svagrinu. Zijem sama s mojim skoro 3 rocnym synom a v poslednej dobe k nam chodi velmi casto. To mi vsak neprekaza, bola tu pre nas ked sme prezivali tazke obdobie takze vzdy jej budem zaviazana. Ide o to, ze vlastne zistujem ze ma nema rada. Som z toho velmi nestastna a sklamana. Tych indicii je viacero. Najviac ma boli ked ma uraza alebo o mne siri klamstva. Je dost argumentacne schopna a doslova ma odpoved na vsetko. Ja som total nekonfliktny typ a vzdy ma zarazi ked nieco povie. Ako keby nemozem uverit vlastnym usiam ze je schopna takto ma zosmiesnit. Ked sa ohradim (co robim pravda malo) tak som to zle pochopila, nepoznam srandu atd. Je pravda ze ma taku priebojnu povahu, ale hovorim, myslela som si ze sme si blizke po tom, co sme si prezili. Neviem si sama zodpovedat otazku preco to robi. Ci uz to ze evidentne jej niecim vadim (a nie nebolo to tak vzdy) a aj tak doslova kazdy den je u nas. Myslela som si ze azda koli synovi. On ju velmi lubi, a myslim ze aj ona jeho. Dnes som nabrala odvahu sa jej na to priamo opytat. Cakala som ci pride a prisla tak ako vzdy poobede po praci. Chvilu sme sa neutralne rozpravali a potom som sa jej opytala, ze citim ze sa nieco medzi nami zmenilo a ze ak som jej niecim ublizila ci sa mozme o tom otvorene porozpravat. Chvilu asi vahala no potom nam podaval sused cez plot ceresne tak ich isla zobrat a rozpravala sa s nim skoro do odchodu. To je dalsia vec nad ktorou som dlho dumala, ze k nam chodi tak casto odkedy sa sused pristahoval, ale zasa nechcem jej v tomto krivdit. A stale samu seba presviedcam ze je to koli synovi. Mam to znova otvorit zajtra? Velmi ma to nici kazdy den skoro byt dve hodky s niekym kto ma nemusi a ja netusim preco.
Rozumiem tomu správne, že sestra Tvojho byvaleho manžela k Tebe chodí každý deň, hoci nie ste rodina? Nemám Ta rada, je k Tebe protivna. To ako prečo? Načo? Očividne to nie je Tvoja kamarátka. Ja teda nevidím dôvod denne tráviť niekoľko hodín s podstate cudzou ženou. Či nerozumiem?
Jasom za komunikáciu, vydiskutovať si to. Je to tvoja švagriná, len asi sa treba porozprávať do hĺbky
Boze, to si uz naozaj neviete niektore poradit s banalitami? To co dnes vecer za temy? 🙉
Tak pre mna to nie je banalita. Jedna sa o blizku osobu, sestru manzela, ktora ma voci mne negativny postoj a ja sa snazim zistit preco. Nezahadzujem vztahy len tak a snazim sa opravit ked nieco nefunguje.
Manžela, či ex manzela?
Keď ta nemá rada a chodí k tebe každý deň, (co je dosť divne) tak ako jediny dovod mi napada ze chodi vyzvedat pre tvojho ex?
Ide po susedovi🙂
Či tak či onak nechcela by som ju tam každý deň a niečo v poriadku nie je, keď sa radšej vyhla odpovedí.Alebo vyzveda pre exa.
Páči sa jej sused 😀
@vierkainka som vdova, takze vyzvedat nechodi
Opytaj sa jej este raz.
Áno, opýtaj sa ešte raz. Buď otvorená, vysvetli jej svoje pocity. A popros ju, nech je aj ona otvorená. Možno naozaj chodí kvôli susedovi. Možno cíti povinnosť voči mŕtvemu bratovi, aby si nebola sama, ale už jej to lezie krkom. Možno chodí kvôli malému. Možno sa dohodla s tvojou svokrou, že ťa bude chodiť navštevovať... Možno je to proste len ponorka z príliš častého navštevovania sa - človek začne byť alergický na niektoré veci, aj keď predtým sa mu stalo byť všetko ok... Nikto netuší. Som za otvorený rozhovor a potom by som rozmýšľala, čo ďalej s informáciami, ktoré dostaneš od nej 🤷.
@monika185243 zacinam si to naozaj mysliet aj ja. Cele to vlastne zacalo odkedy sa pristahoval. Aj caste navstevy aj to odmerane spravanie.
Vie čo si môže dovolit k tebe a veru si to aj dovoľuje … chodi pretože ta možno má aj rada a hlavne sa nenudí doma. Povedz jej ze ak ta nebude rešpektovať tak nech ani nechodi. Má ta za debila. Možno si aj ego zvyšuje keď jej neoponuješ.
To, že sa jej páči tvoj sused, by mohlo byť dôvodom na to, že k tebe začne chodiť prehnane často. Ale prečo by kvôli tomu mala začať byť na teba hnusná?
No, takze svagrina nie je slobodna a ked zbada suseda, tak vidis zmenu v jej spravani? Vystartuje ako postrelena holubica? Ci je celkom kludna?
Zeby, hmmm, zeby si vsimla, ze susedovi sa pacis a ona ma potrebu to korigovat? Ci blbost?
@evkano1402 Asi slobodná bude. Autorka písala, že je to sestra jej nebohého manžela. Keď každý každučký deň ide po práci k autorke, zrejme chlapa nemá.
V tom je zakopany sused, a jej ego - blbymi poznamkami si ho zvyšuje cez teba, aby sa urobila chrumkavejsia pre suseda,
a teba, ako nezadanu ženu predbehla v susedovej priazni ( možno aj v posteli).
Zdás sa jej silná konkurencia pri love na chlapa
to mi je ľúto že si vdova, staráš sa sama o dieťa a tak...... no švagriná nemá čo iné na práci než dennodenne chodiť za tebou? Vieš čo, nech už ste v minulosti prekonali čokoľvek poslala by som ju niekam... prepáč že to takto napíšem ale asi potrebuje poriadne vytrtkať a nemá ju kto a ten váš vzťah tiež nie je veľmi otvorený ako to býva medzi blízkymi kamarátkami keď ti nedokáže ani povedať že sa jej páči sused a len sa sama dohaduješ...... Nemusíš si k sebe vôbec púšťať takéto osoby, si zodpovedná len sama za seba a svoj ďalší život.
Dakujem vam za odpovede. Popravde ma dost nakopli. Je pravda ze som to nechala zajst takto daleko len a len ja. Neviem ci som chcela silou mocou ostat v kontakte s manzelovou stranou, ci som tak strasne lipla na dobrych vztahoch s nimi ze ma to prevalcovalo. Vyskusam dnes este otvorit vcerajsiu otazku nech si nic nevycitam a ak sa bude opat tvarit ze co riesim tak naozaj obmedzim kontakt ako radite vyssie. Co sa tyka toho suseda...to je take zapeklite trosku. Jeho osoba je dost velka tema v celej dedine. Pride mi ako taky spravny chlap. K svagrinej je zdvorily ale obcas mi pride "trapne" za nu ze ho stale s niecim otravuje tak ju hocikedy ohlasim, tak ci za to ma na mna tazke srdce...to uz meliem z posledneho ze co by to mohlo byt
no už len to, že si začala s tou témou a ona sa k tomu nevrátila ale sa zaoberala susedom pre mňa tak trocha pôsobí že je to falošná osoba... vieš kebyže mne niekto na kom mi úprimne záleží povedal že medzi nami cíti nejaký nevypovedaný problém určite aj po vyrušení by som sa k téme sama vrátila a snažila sa vec rozobrať a prípadne vysvetliť.
@evkano1402 tak ja sa susedovi skor vyhybam. Komunikujem s nim minimalne, parkrat aj bol doniest volaco ale len som podakovala. Pochybujem ze by mal o mna zaujem aj ked vzdy bol velmi mily...
Keby ku mne chodí dennodenne aj matka Tereza najneskôr na tretí deň by som "nebola doma". Nemáš lepšie koníčky ako jej návštevy? Zrejme si zvykla, že ju zabavíš a teraz nevie prestať.
Neviem kolko mas rokov, pises, ze si si prezila svoje. Moja jedna rada: pri cloveku, v ktoreho pritomnosti sa citis zle, treba obmedzit kontakt. Je to toxicita ako vysita, co pises. Obmedz kontakt, navstevy, telefonaty, sms. Bude Ti lepsie 🍀
Neber ohlad na nikoho, len na Teba a syna. Ludi, ktorych si pripustis moc k telu Ta mozu (aj nemusia) sklamat, vyuzivaju citlive informacie, co o Tebe vedia a potom Ta zacnu nicit. Cest vynimkam.
nezistuje pre tvojho byvaleho nejake info ??? opyyaj sa znovu! toxickych ludi od seba prec

Ak ti neodpovedala este raz by som sa opytala za to nic nedas.