icon

Najskôr nechcel dieťa on, teraz ja

3. júl 2025

Baby zažili ste to, že manžel najprv bol úplne proti dieťaťu a ja som ho presviedčala aby ho chcel. A ozaj padli hnusne slová z jeho strany na ďalšie dieťa. Cca pol roka sa snažíme a zatiaľ sa nepodarilo. Teraz ale zasa on o tom hovorí on o tom ako ho chce ale zas ja ho prestávam chcieť. Neviem teraz ako mu to povedať alebo čo robiť ? Cítim sa kôli tomu zle

simona1998
3. júl 2025

Základ je komunikácia a hlavne v takejto dôležitej situácii 🙂 určite povedz

hederamonstera
3. júl 2025

Neprestavas ho chciet lebo sa nedari? Proste to podvedome chces skoncit, lebo ti ten “neuspech” ublizuje?

miadi
4. júl 2025

Ved bud uprimna nie je to vobec tazke. Tazsie je pretvarovat sa. Clovek ma pravo zmenit nazor . V prvom rade sa prestante snazit lebo co urobis potom? Pobezis na upt ? V podstate obaja ste tam kde na zaciatku - nechcete dieta len ty si muza ukecala aby ho chcel a teraz chces vycuvat a coho sa bojis ze sa bude hnevat ? Mozno sa aj on len pretvaruje ako sa tesi na dieta nech ti tym urobi radost . Ked mu povies pravdu ulavy sa obom.

motylik2559
4. júl 2025

Ahoj, mozno sa ti takto prenastavilo myslenie aj preto, lebo ho dlhsie odmietal a zostala si v tom ako keby "zaskenuta", ze dlho dieta nechcel a ty si vlozila do presviedcania tolko energie, ze uz teraz si ostala unavena z toho a preto mas teraz tie opacne pocity...co sa ti ani velmi necudujem. Mozno by bolo dobre, aby ste hodili vaznu debatu, vklude si to vyrozpravali, co zmenilo jeho nazor, preco to zrazu on citi inak, ako sa citis ty, naozaj sa pekne vklude porozpravat a mozno najst aj nejaky kompromis typu, ze to na nejaky cas nechate tak. Mozno aj preto sa nedari, lebo ste nebolo nastavení rovnako a obaja ste boli nervozni...Dojdite rozhovorom k nejakej zhode, chvilu si dajte od snazenia pauzu, nech sa obaja vnutorne ukludnite a potom potom dohody, ci budete pokracovat dalej. A este taka jedna vec, polroka nie je zas tak dlha doba, mozno sa aj ty na to priliz sustredis a vnutorne niesi uvolnena...mala by si si to uzivat a nechat to volne plynut🙂

trisha_r
6. júl 2025

Vráť mu požičané, presne tie isté slová

viera012345
7. júl 2025

@author ...niekedy netreba tlačiť na pílu,ale nechať tomu voľný priebeh.Myslim,že keby sa zadarilo,neodmietli by ste ďalšie materstvo,ak sa nezadari v dohľadnej dobe,aj manžel to bude akceptovať.Ja chápem pojem "plánované rodičovstvo,, ale prečo nevniest radosť a spontánnosť do rodičovstva?