icon

Násilný ex

15. feb 2023

Ahojte. Zvažujem po dlhej dobe podať oznámenie na môjho ex, ak nie súd, len neviem ci to je možné. Viem že mozno neskoro, ale mne dosť neskoro došlo čo sa mi vlastne stalo. Mám 24, pred 2 r sa skoncil moj “vztah”, ked sme si začali sme mali obaja 21, po pol r sa ma spýtal ci chcem byť s ním. Viem že to nebola úplne čistá laska, len ma zmanipuloval. Bol majetnicky násilný žiarlivec a mam fotky ako som mala od neho obrovské modriny od jeho pästí, modrín na krku, veľa screenov sprav kde sa mi vyhrážal, nahrané hlasové správy ako vsetko olutujem, ako všetkých zabije, urážky, že si ma nájde, aj ako sa mi potom ospravedlňoval za tieto veci. Veľa x mi dal facku a podobne. Aj na adresu môjho naj kamosa ze mu prepichne gumy, mám natočiť video ako mu hovorím ze ho zabije, mám aj 3 svedkov ktorý videli co robí v realite. Mám aj správy ze sa ho uz bojím ze toto je psychické a fyzické tyranie”. Celý čas mu šlo len o sex a pritom to hral na lásku a zneužíval ma, keď nemal kde bývať. Bol u mňa v podnájme, pár x ma ešte využil a ukončil to somnou len tak ze si ma všade zablokoval. Ja som sa psychicky zrútila, brala som aj lieky. 3 mesiace sme neboli v žiadnom kontakte, mal ma podotýkam stale blok, a šla som v nakupnon centre s kamoskou a zrazu vidím ako zamnou kráča. Zastavil ma a začal mi nadávať prečo si píšem s nejakým kamaratom jeho kamaráta. Potom o pól roka som ho videla a úplne som chytila panicky atak ze znova pôjde zamnou a bude na zase prenasledovať a robiť mi scény. Mám z neho obrovskú traumu. Keď idem znova na tie miesta príde mi zle a chytám úzkosť. Už to trvá dlho, a mam aj potvrdenie od 18tich úzkostnu poruchu a to on vedel. Je mi zle ze toto robi aj iným ktoré bude jeho ďalšie obete. Je schopný lakat baby z Instagramu, tinderu (mám správy s tými babami) k nemu domov a znasilnit pretoze aj mne sa to s ním stalo, ze ma par x silou prinútil k sexu ale vtedy som bola ešte pomotaná. Viem ze prešiel dlhy čas ale bojím sa aj toho ze ak raz niečo dosiahnem tak napr vytiahne na mna nahrávky spoločne kt ma v mobile a bude ma chcieť zničiť.taktiež mam fotky a dôkazy ze užíval drogy. Musím ho nejak zakonne uzemniť. A chcem aby zmazal nahrávky (intímne) môže sa to riesit aj keď sa mi priamo nevyhraža už? Lebo naozaj sa do budúcnosti stále bojím že keď zbadá že som šťastná to neprekusne. Čítala som tusim niečo že do 5tich rokov sa da podať trestne samozrejme všade o mne šíri reči aká som kurva atď. A hlavne za to psychické a fyzické tyranie, zvažujem ísť k psychológovi aby mi potvrdil nejakú traumu z tohoto, a hneď to raz a navždy doriešiť.

pribinak
15. feb 2023

Zákaz priblíženia

lenuska9999
15. feb 2023

Ja by som tak urobila ako píšeš. Ísť k psychiatrovi, že máš traumu a podať naňho trestné oznámenie. Zastrešuje ťa a vyhráža sa len pre to, že si myslí, že si slabšia. Keď ho udas ukážeš mu, že sa ho až tak nebojis a že môže za svoje psycho správanie niesť následky.. potom pôjde a nájde si pravdepodobnejšie inú obeť, ktorá je slabšia a nechá si toto

autor
15. feb 2023

@lenuska9999 ano pôjdem určite, ale už sa nevyhráža, bolo to dávnejšie. Len následky to na mne určite zanechalo a stále sa bojím, prisaham že keď je deň kedy na to nemyslím tak oslavujem👌🏽

bessie12
15. feb 2023

to sa zle cita preboha. Z casti ako keby som citala o mojom ex, ale ten nastastie nie je az taky ako ten tvoj. Uplne ta chapem, ze sa bojis. Urob tak, ako si napisala. Nedaj sa viac zastrasit. Vybav si zakaz priblizenia sa. Ja som cely cas pripravena ist na policiu a podat na mojho exa trestne oznamenie, ak sa nieco zomelie.

lenuska9999
15. feb 2023

Až tak dávno to nebolo. Neviem síce koľko je premlčacia doba na také niečo, ale podľa mňa urcite môžeš ísť ešte podať to trestne oznámenie. Hlavne ak tie následky z toho stále pretrvavaju. Držím palce a bud silná

autor
15. feb 2023

@lenuska9999 ďakujem❤️

kristinapetronela
15. feb 2023

No pekne .určite zákaz priblíženia a nereagovať nijako .už mal v base hnit

bessie12
15. feb 2023

@kristinapetronela len skoda, ze nie vzdy sa takyto clovek do basy aj dostane.

kristinapetronela
15. feb 2023

@bessie12 však to mi je jasné .... SR ...😞

bessie12
15. feb 2023

@kristinapetronela nie len Slovensko. Aj v NL sa taketo veci deju. Vlastna skusenost. Sice nebol az taky extremny ako autorkin ex, ale nasilny manipulator, vyhrazac a zastrasovac ano.

kristinapetronela
15. feb 2023

@bessie12 nechápem prečo nejde hneď taký človek sedieť ... Zákaz priblíženia je tiež nanič keď sa dožaduje napríklad deti .celé zle .treba niečo nové.vela násilníkov teraz pribúda

bessie12
15. feb 2023

@kristinapetronela kazdy den sa tu objavi podobna tema. Nechapem kde sa ich tolko berie

zuzanna33
15. feb 2023

Trestne oznámenie na policu z obavy o svoje zdravie všetko spíšu priloziš dvokazy pomôžu ti len musíš na policií podať podnet budeš to mať podložené. Nečakaj doma oni ho potom predvolajú

whatever1
Autor odpoveď zmazal
vecnaambra
16. feb 2023

určite je to nepríjemné ale píšeš že už sa nevyhráža a bolo to dávnejšie. podľa mňa treba ísť ďalej a postupne prísť na iné myšlienky, možno aj zmeniť bydlisko keďže si ešte mladá a stále sa hľadáš

ketrint
16. feb 2023

Zvaz si poriadne a v klude, čo bude najlepšie pre Teba. Chod najprv k psychológovi a vyrozpravaj sa a poraď o dalších krokoch…
Možno pre Teba vôbec nebude najlepšie sa k tým myšlienkam vracať a niekoľkokrát ich popisovať (pri trestnom oznámení, pri dalších výsluchoch atd). Možno Ti to psychológ pomôže spracovať a poradi ako sa s tým vysporiadať, pripadne aj právne kroky, ktoré Ti pomôžu do budúcna a zároveň neublížia spomínanim na to čo si zažila…
Neuvadzas svoj vek a situáciu, ale osobne by som zvážila presťahovanie a nový začiatok niekde inde.

Prajem veľa sily, drz sa 💕

mirco50
Odpoveď bola odstránená