Návrat bývalej kamarátky na pracovisko
No baby ja som taká vytočená... Áno, pre niekoho to je možno banalita, ale mne sa ježia chlpy na celom tele, keď na to pomyslím. Ide o to, že pracujem v jednej nemenovanej firme a mám okolo seba úžasný kolektív. Tak to, ale nebolo vždy, pretože zhruba pred dvoma rokmi sme v tíme mali, jednu babu. Poznám ju odmalička, vlastne je mi taká sesternica z druhého kolena, ale ja som ju počas toho obdobia, keď sme spolu pracovali, vnímala čisto ako kamarátku. Bola trošku svojská a rada pútala pozornosť, ale inak sme si dosť rozumeli. No a potom, asi pred rokom začala robiť, nechutné veci a intrigy. Prevalilo sa, že všetky kolegyne ohovárala (mňa samozrejme tiež) a jej obľúbenosť na pracovisku rýchlo klesla. Mňa to samozrejme zamrzelo, lebo som si uvedomila, že počas našich rozhovorov vlastne iba získavala informácie a potom ich rozširovala ďalej. No a, keď sa zistilo aká je falošná, podala výpoveď. Náš kolektív sa z tohto spamätával pomerne dlho, my ostatné baby sme si medzi sebou znova získavali dôveru, ale napokon sa všetko napravilo. S touto babou, som prerušila kontakt, párkrát som ju stretla na rodinných akciách, ale maximálne mi venovala nepríjemné pohľady. No a dnes som bola niečo s kolegami vybavovať v meste a, keď sme sa vracali, stála pred vchodom. Že nás videla v meste a chcela nás pozdraviť. Že ju to všetko mrzí a tak ďalej. Väčšina kolegov odignorovala, ale našli sa aj takí, ktorí asi zabudli na to, čo sa stalo a bez problémov s ňou viedli rozhovor. Navrhla, že by s nimi rada niekedy behla na obed alebo na kávu a nezabudla dodať, že sa ešte niekedy vráti. So mnou neprehovorila ani slovo, ignorovala ma. A teraz mi od nej prišla správa. Žiada ma v nej, aby som prestala štvať ostatných proti nej, že ju to mrzí a , že nech im dám pokoj.
Ako deti na pieskovisku,ktoré sa hádajú,že kto sa s kým bude a nebude hrať.Gratulujeme.Dospele osoby.
Milé Bravíčko...
Buď "transparentná" a opýtaj sa kolegov či aj im písala takúto správu. Aspoň sa o nej otvorene porozprávate a nebudete sa trápiť každý sám.
O profesionalite všetkých zúčastnených strán radšej pomlcme.
@anonym_autor do zabudnutia. S tebou sa asi stretavat nebude, mozno s niektorymi kolegami.
Materská škola, ale na rovinu by som kolegom povedala, že si dostala takúto SMS (a že im ju dáš aj kľudne k nahliadnutiu) a keďže si sa o nej s nikým nerozprávala, tak by si prosila dotyčnú osobu aby prestala o Tebe písať bývalej kolegyni takéto veci. Aj keby jej to niekto napísal, neprizná sa, ale Ty dáš dva signály, ak to niekto napísal tak si uvedomí, že nemáš problém komunikovať, a ak to nikto nenapísal, tak si uvedomia čo to je za osobu a osviežia si pamäť.

Len dodám, že som proti nej nikoho neštvala a vlastne som sa k nej pred kolegami ani nevyjadrila. A hlavne ma úplne desí predstava, že by som ju teraz mala stretávať častejšie. A hlavne sa bojím, aby sa teraz nerozhodla vrátiť k nám do firmy.