icon

Negatívne skúsenosti s mamou: váš názor na ich vplyv?

3. feb 2024

Dobré ráno, chcela by som sa len vyrozprávať a prečítať si vaše názory ohľadom mojej situácie. Vopred upozorňujem, že nie som žiaden troll, nič si nevymýšľam a všetko čo napíšem sa skutočne stalo.

Ide o správanie mojej mamy ku mne. Nikdy som nepociťovala, že by ma mala rada. Ona stále túžila po synovi. Som jedináčik.
Mám nieco málo po 30tke a len nedávno som sa dozvedela, že uz ako 9-10 mesačnej mi dávala jesť všetko, čo jej prišlo pod ruku. Čokolády, keksy, cukríky... Vsaka jej nesprávnym stravovacím návykom mám celý život problém so zubami a s nadváhou. Pamätám si, że keď som mala tri roky, jedna suseda mi povedala, že som fajna guľka, pekná tucnucka a mame to asi zalichotilo.
Nastúpila som do prvého ročníka. Do spádovej školy. Tam sa mi páčilo, našla som si tam kamarátov, proste dobre som sa cítila na tej škole. Po pol roku ma preložila do inej školy (na tej škola učila otcova sesternica tak preto ma tam dala). Tam začalo pre mňa peklo. Nezvykla som si tam, decká boli ku mne hnusne, šikanovali ma hneď od začiatku, chcela som ísť preč odtiaľ. V druhom ročníku som bola u zubára. Zubár bol strašne hnusný, vrieskal po mne, nechcela som otvoriť ústa. Mama išla za mojou triednou, poprosila ju, aby deťom v triede povedala, že som nechcela otvoriť u zubára ústa, aby som sa hanbila. Tak sa aj stalo, celá trieda vybuchla smiechom. Nechcela som do tej školy chodiť, bolo mi tam hnusne, ale mama trvala na Tom, že nebudem vymýšľať, ona sa hanbiť nebude, že pôjdem už do tretej školy. Podľa jej slov mi tam bolo dobré, v prvej škole nás bolo 33 žiakov a v tej druhej 16. Keď nebudem chodiť do školy tak pôjdem do polepšovne. Len vyhrážať sa vedela. Že ja som každý deň chodila do školy a zo školy s plačom to jej bolo jedno.

Strana
z6
ovaaa
3. feb 2024

A prečo si nesadneš s mamou a nepovieš jej ako si sa cítila? Očividne máš traumu z detstva pretože máš už po 30 a stále nevyriešené isté pocity. Aký máš s mamou vzťah teraz?

autor
3. feb 2024

Neucila som sa, nemala som vôbec chuť sa učiť a jej vlastné bolo jedno aké známky nosím zo školy. Na vysvedčení som mala najlepšiu známku 3.
Ďalšia vec čo sa mi na nej nepáči, je to, že všetci okolo nej sú tí najdokonalejší, najúžasnejší,bezchybní a ja som jedna nepodarené dcéra. Pred pár mesiacmi som sa pochytila s jej susedou, proste urazila ma, neviem čo presne už povedala, ale narážala na to, že nosím okuliare. Odvtedy sa s ňou nerozprávam. Mám malé dieťa a tá suseda má vnučku a som jej zakázala ozývať sa k môjmu dieťaťu. Samozrejme ja som bola tá najhnusnejsia a vraj sa mám liečiť na psychiatrii. A mama mi ešte povedala: suseda ti odkazuje, aby si sa jej oblúkom vyhýbala,lebo ťa zabije. Ona je so susedou teraz najlepšia kamarátka, čo na tom, že mne sa vyhráža. jej je to jedno

taynee
Odpoveď bola odstránená
taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2024

@ovaaa mama sa už o tom nechce rozprávať. Vždy, keď začnem tu tému tak je ticho a pozerá do zeme

isadoraisa
3. feb 2024

smer psycholog, nebudes uplne ok, ale je mi luto, ze si mala take detstvo

autor
3. feb 2024

@taynee tak urazilo ma to, áno. A keď som podľa rodičov a babky toho dievčata cvok a ktovie čo všetko jej o mne na rozprávali, keď išla okolo mňa a mne sa nepozdravila, len môjmu dieťaťu a ešte sa ho aj dotkla tak mi to vadilo. A skús si to prečítať ešte raz a zistíš, že problém bude naozaj moja mama

anketkarka
3. feb 2024

Nezažila si pekné veci, ale to každý človek v živote a detstve zažije kadečo. Je otázne či si z toho niečo zoberie dobré a ho to posilní, alebo to nevie zpracovať a ostane z neho zatrpknutý človek čo ubližuje naokolo. Ty si teraz zodpovedná za svoj život a zvalovať všetko na mamu nie je pekné. Tomu dieťaťu od susedov a isté aj svojmu už veľa krát si takým a podobným správaním určite tiež spôsobila traumu. Ide o to, ako sa na to človek pozrie. Tak zajdi k psychológovi, aby si sebe aj iným nekazila život Ty a o mamu sa už nestaraj.

autor
3. feb 2024

@ovaaa nemám s ňou veľmi dobrý vzťah, ale to kvôli tomu ako sa ku mne správala

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2024

@anketkarka pozri, otca nemám, ten už dávno zomrel. Ja som si kvôli mame prežila na ZŠ šikanovanie. Celých 9 rokov. Ako nemám všetko na ňu zvaľovať. Ja som od nej chcela jedine to, aby ma preložila na inú školu, keďže sama logicky som sa ísť zapísať nemohla. Jediné čo mi vedela na to odpovedať, bolo, že aj inde ma budú šikanovať.

pimpa12
3. feb 2024

Potrebuješ pomoc psychológa aby si spracovala svoje detstvo a neprenasala to na svoje okolie. A nuž raz tvoja mama bude možno odkázaná na tvoju pomoc, keďže si jej jediné dieťa, možno sa potom spamätá.

autor
3. feb 2024

@taynee nepochopila si môj príspevok, škoda s tebou strácať čas, už viac radšej nekomentuj. A mimochodom, pozri si pravidlá, tu si tykame.

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2024

@pimpa12 už je na mňa odkázaná. Už s ňou nebývam. Ale 4x do týždňa mi volá toto potrebujem, tamto potrebujem, výber mi toto z lekárne. Kúp mi toto, kúp mi tamto. A ja samozrejme skacem jak taký pajko na gumicke

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2024

@taynee reagujem na teba posledný krát. Áno, za celé moje príšerné detsto môže ona. A s tebou som skončila. Zbohom a viac nekomentuj môj príspevok

taynee
Odpoveď bola odstránená
lilyianka
3. feb 2024

Autorka,mňa skôr napadla otázka,bola si chcene dieťa? Ci skôr možno naozaj to,že si nebola chlapec.
Detstvo si naozaj nemala bohvieake,aj keď je veľa ľudí v tomto veku a pravdupovediac až teraz sa od nich dozvedám aké tiež mali detstvo 😏😏
Tak či tak z tvojho opisu sú situácie kedy tvoja matka reagovala, zvlaste? Neadekvátne? Zase súdim podľa seba,že sama dieťa mam. Najviac ma zarazilo,že išla za učiteľkou,aby celej triede povedala,že si u zubára nechcela otvoriť ústa... A to tá učiteľka ju naozaj poslúcha? Veď je to totálne neprofesionálne... ( teda bolo).
Ze ti jej suseda odkazju,že ťa zabije... no co k tomu dodať? Mne skôr títo ľudia prídu ako dáki asociály.
Na druhej strane,ja by som sa neurazila kvôli tomu,že mi niekto povie,že nosím okuliare, avšak myslím,že tam sa u teba toho kopilo viac až si vybuchla.
Co poradiť? Ak sa matka rozprávať nechce a stretávanie s ňou ti robí problém,tak to obmedz.

anketkarka
3. feb 2024

Ale to už bola základná škola !!!! Už máš 30. To do hrobu budeš riešiť traumy a budeš to mať ako výhovorku prečo si hnusná a všetko berieš ako útok na seba? Jedine Ty si zodpovedná za svoj život a vnímanie. Ja tiež nosím okuliare a pre takú prkotinu sa neurazím. Zažila som tiež kadečo, ale veľmi som za to rada. Riadim sa heslom Čo Ťa nezabije, to Ťa posilní. Vačšina ľudí ubližuje druhému preto, lebo sám si niečo zlé zažil a nevie sa s tým vysporiadať.

snehulak77
3. feb 2024

To, čo si prežila je hrozné. Poznačilo ťa to. Nikto nemá právo takto "zocelovat" dieťa. Dieťa je hodne bezpodmienečnej lásky, ty si ju nemala. To ťa ovplyvňuje aj vo vzťahoch k iným. Určite si nájdi psychológa a riešte to. Naučí ťa vyriešiť v sebe tieto traumy, opustiť hnev, ktorý právom cítiš a ísť ďalej. Prajem všetko dobré

autor
3. feb 2024

@stastnamanzelka to mám odpustiť mojej mame? Veľakrát som jej povedala že radšej mala ísť na potrat keď ma čakala alebo má po narodení hodiť do kontajnera.
Alebo tým spolužiakom, ktorí ma celú ZŠ šikanovali, ponižovali? Nadávky, bitky, vysmievanie smerom ku mne bolo na dennom poriadku a nikto s tým nič nerobil. A tým debilom čo mi zničili detstvo mám ešte odpúšťať?

anketkarka
3. feb 2024

Tým, že im nechceš odpustiť, ničíš len samú seba a svoj život naďalej. Teraz si ubližuješ sama sebe. Vyhľadaj pomoc, pomôže Ti odpustiť.

beata_k
3. feb 2024

Mas po 30. Uz by si sa mohla prestat macat v bahne zo skolky. Uz si sa mohla maucit si cistit zuby spravne. Ak si s tym ako sa k tebe spravala mama nevyrovnala, navstiv psychologa. Len uz prestan 30 rokov riesit, co si jedla ked si mala 10 mesiacov.

autor
3. feb 2024

@anketkarka ja im to nikdy neodpustím

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
anketkarka
3. feb 2024

Tak budeš zatrpknutá ježibaba, ktorá bude trpieť a šíriť dusno naokolo každému. O pár rokov tu napíše Tvoje dieťa aký má ťažký život, lebo malo nevyrovnanú mamu. Neničíš len svoj život, ale každému naokolo.

adrianap83
3. feb 2024

Prosím Ťa naozaj vyhľadaj odbornú pomoc. Potrebuješ to, aby si sa pohla ďalej. Nemôžeš cely život nadávať na mamu. Hej, mala si ťažké detstvo, mama mala evidentne problémy sama so sebou, že Teba neriešila. Ale už stačilo, je to za Tebou. Máš vlastnú dcérku, rodinu. Musíš sa vyhrabať z toho, aby si tu mohla byť len pre ňu, aby Ťa netrapili veci z minulosti.

alex49
3. feb 2024

Máš 30 rokov, už si zodpovedná sama za seba a za svoje dieťa, potrebuješ uzavrieť kapitolu detstvo a začať kapitolu vyrovnaná dospelá žena a matka. Ak sa z detstvom a matkou nevieš vyrovnať sama, tak vyhľadaj psychológa.

viera
3. feb 2024

“Ja im to nikdy neodpustim”…….To už tiež o niečom hovorí…MUSÍŠ ZAČAŤ OD SEBA

Strana
z6