Negatívny postoj rodičov k priateľovi
Baby co by ste robili v takejto situacii...mam priatela uz 3 roky, zijeme spolu ale moji rodicia mu nikdy neblahozelali...on im parkrat blahozelal ale kedze nie sme rodina co robi extra velke oslavy tak niekedy so mnou nesiel a neblahozelal im...jeho rodicia mne blahozelaju sice vzdy mi daju pouzite veci z domu co asi tiez svedci o ich postoji ku mne ale moji rodicia, najma mama je nastavena velmi negativne aby priatelovi blahozelala...vraj nie sme ani manzelia a nebude sa s tym zatazovat pritom som jej povedala ze ja mu kupim a poviem ze to ma od nich ale razne to odmietla...inak maju rodicia priatela velmi radi nikdy sa o nom zle nevyjadrili...na poslednej navsteve priatelovych rodicov mi jeho mama splechla do tvare ze moji rodicia jej syna nenavidia lebo mu ani ruku nepodaju...zle som sa citila ale nedokazem proste zmenit spravanie rodicov k tejto veci...
uprimne by som im povedala ze tvoji rodicia ho maju natolko radi,ze mu radsej nedaju nic ako pouzite haraburdy z domu .. ze u vas je to tak a su tak vychovany..a zmenis a to az budete ak budetet rodina ... osobne sa cudujem,ze ty hucis do rodicov ale on tym svojim nepovie ani slovo ... mna by urazilo dostavat veci pouzite -to naozaj radsej ruku podat len ... obe strany ste neake divne nastavene.. oslavujte len vy dvaja medzi sebou a mate klud
@anonym_autor ani u nas svokrovci neblahozelaju a dary vobec. Ani vnucatam uz (maju 2 male 3 a 6r)
uprimne by som im povedala ze tvoji rodicia ho maju natolko radi,ze mu radsej nedaju nic ako pouzite haraburdy z domu .. ze u vas je to tak a su tak vychovany..a zmenis a to az budete ak budetet rodina ... osobne sa cudujem,ze ty hucis do rodicov ale on tym svojim nepovie ani slovo ... mna by urazilo dostavat veci pouzite -to naozaj radsej ruku podat len ... obe strany ste neake divne nastavene.. oslavujte len vy dvaja medzi sebou a mate klud
@ukgirls samozrejme ze im povedal ze mi to nemaju davat len oni su uz starsi a celej rodine vratene priatela to tak robia lebo si myslia ze recyklacia veci je super vec a druhi to zuzitkuje...len uz nedomyslia ze druhi ludia tie veci ani nepouzivaju
@anonym_autor toto státie medzi rodinou a mužom/ženou je vždy náročné... Nemám asi čo na to povedať autorka, jednoducho my nevieme ovplyvniť správanie druhých ľudí a to ani rodičov. Každý je zodpovedný za svoje chovanie a následne znášanie následkov svojho chovania. Je potrebné sa s tým zmieriť aj keď viem že to je zaťažko...
Každý kto toto číta a má ako tak dobré vzťahy medzi svojimi rodičmi a svokrovcami ( v tomto prípade ozaj nie ste manželia takže staršia generácia to berie že príde druhý...) tak si to fakt vážte. Ani neviete koľko smútku, plaču, hádok vytvára rodinná nepohoda. Chápem ak je to pre opodstatnené veci.... Ale toto je základ slušného správania a dostávam sa opäť na začiatok - ty neovplyvnis a ani si není zodpovedá za chovanie druhého a to ani rodiča.
Na tvojom mieste by som sa o tomto porozprávala s priateľom - to čo si napísala tu povedať jemu , že samú ta to trápi a cítiš sa preto zle. Ak vy dvaja dokážete tieto veci komunikovať a chápať sa tak ste win. Ak sa postavíte raz proti sebe tak koniec...
Vy ste pekna particka divnych ludi
@ukgirls samozrejme ze im povedal ze mi to nemaju davat len oni su uz starsi a celej rodine vratene priatela to tak robia lebo si myslia ze recyklacia veci je super vec a druhi to zuzitkuje...len uz nedomyslia ze druhi ludia tie veci ani nepouzivaju
@anonym_autor ja tiež neblahoželám synovej priateľke, je to pre mňa cudzí človek . Rovnako tak som až do zásnub a svadby neriešila ani narodeniny ani meniny alebo iný sviatok frajera mojej dcéry . A necítim sa vôbec nejako zle, jednoducho my sme tak nastavený v rodine .
ach tieto oslavy.
použité predmety ako darček je hnus.
kašlite na také oslavy.
mamu neprerobíš - tisne ťa do svadby.
Je to ozaj divne ja som od úplného začiatku dostáva od svokrovcov darček k sviatku tak isto aj moj bývalý od našich. Dokonca aj teta alebo Starka mu vždy dali aspoň dezert. Myslím si že už aspoň tá čokoláda/ dezert je slušnosť. Ja by som sa hanbila ako pes. Vždy keď mali aj svokrovci sviatky tak som ich obdarovala.
@anonym_autor tak keby tvoja ctena mamicka zliezla z piedestalu nadradenosti a tvojmu frajerovi podala ruku a popriala vsetko najlepsie k sviatku, tak by jej to hadam nezobralo dva roky zivota, nie?
A tie recyklovane darceky nic nehovoria o ich postoji voci tebe, ved sama pises, ze to robia vsetkym, tak nebud vztahovacna. Nie su o nic horsi ako tvoji rodicia - len su divni inym sposobom.
Ked vies aki su, tak sa proste len usmej, podakuj za darcek a trebars si ho “odloz” u nich alebo vyhod.
Píšeš že tvoji rodičia ho majú radi….. tak v com je problém mu podať ruku na narodky a povedať veľa zdravia Martin ? By z nich ubudlo? Či?
Však mu nemusia kúpiť dar 3 tis eur,ani urobiť oslavu na ktorej bude pol dediny, alw podať ruku a povedať všetko najlepšie to je take slušne a korektne a dávaš tým na javo aj nejakú tu úroveň
Žijete spolu 3 roky .,,, tvoja rodina je tiež taka čudná… nemáš čo poukazovať na jeho že sú čudní
@anonym_autor ja tiež neblahoželám synovej priateľke, je to pre mňa cudzí človek . Rovnako tak som až do zásnub a svadby neriešila ani narodeniny ani meniny alebo iný sviatok frajera mojej dcéry . A necítim sa vôbec nejako zle, jednoducho my sme tak nastavený v rodine .
@subartic súhlasím. Stále je to cudzí človek, frajer.
@anonym_autor s mužom sme spolu dvadsaťjeden rokov svpkrovci ani mne ani deťom nikdy negratulovali . Píšeš že ho majú radi tak ti chýbajú nejaké haraburdy alebo čo ti vlastne vadí?
U nás sa neblahozela ani bratrancom a sesterniciam kým nie je veľká oslava a to je priamo rodina. Možno treba riešiť prečo ma tvoj milovaný potrebu vyplakavat takéto sprostosti pred mamičkou, inak by ti to asi nespliechala do tváre. Takisto by som vysvetlila potencionálne budúcej svokre, že nenávisť sa neprejavuje nepodanim ruky.
@subartic súhlasím. Stále je to cudzí človek, frajer.
@andreakotesova ani ty si svojmu “iba frajerovi” negratulovala? 😀 Ved cudzi clovek.
@anonym_autor radsej ziadny darcek ako pouzity a ty ides riesit tvojich rodicov a tvoj priatel este povie, ze je pouzity darcek v poriadku, asi ani podla neho nemas na viac.
@anonym_autor radsej ziadny darcek ako pouzity a ty ides riesit tvojich rodicov a tvoj priatel este povie, ze je pouzity darcek v poriadku, asi ani podla neho nemas na viac.
@domkakvet nikde som nenapisala ze to povedal
@andreakotesova ani ty si svojmu “iba frajerovi” negratulovala? 😀 Ved cudzi clovek.
@belllinka pre mňa by to bol frajer, pre mojich rodičov v podstate nič, cudzí človek.
@belllinka pre mňa by to bol frajer, pre mojich rodičov v podstate nič, cudzí človek.
@andreakotesova takže, keď si tvoja dcéra nájde priateľa a rozhodnú sa spolu žiť bez svadby, budú mať deti, budú roky spolu, tak ty ho budeš stále ignorovať a pre teba bude iba "nič", áno?
sa zoberte a budú aj dary 🤷♀️
@andreakotesova takže, keď si tvoja dcéra nájde priateľa a rozhodnú sa spolu žiť bez svadby, budú mať deti, budú roky spolu, tak ty ho budeš stále ignorovať a pre teba bude iba "nič", áno?
@belllinka ja dúfam, že to tak nebude.
S týmto som sa ja nestretla, kým sme spolu len chodili tak mi napísali alebo zavolali a zagratulovali, ked sme spolu kúpili byt a nasťahovali sa do vlastného, neskôr sa zasnubili, tak sa vždy bavili s partnerom, že co by mi urobilo radosť. Ja som rada, že sa ku mne nespravaju ako k cudzej, ale berú ma do rodiny, hoci svadba je až o 2 mesiace. A naši berú partnera tak isto. Nie je to len nejaký frajer
Urobte svadbu a vsetci si podate ruky bez postrannych domienok a urazok😅
A pritom taka sprostosť, moj otec toto absolútne nerieši, niekedy niekto zabudne, život ide ďalej, ak sa mi ma niekto ozvať len raz, dva krát za rok len preto, ze mam sviatok tak ďakujem pekne
nikdy som nedostala od svokrovcov darček za celých 25rokov,svokra mi len zablahoželala,aj to väčšinou telefonicky.Absolútne som to neriešila.
Ale ja som ani nerobila žiadne oslavy nikdy.

Myslim si, že je slušnosť aspoň podať ruku alebo napísať SMS. Dary už každý podľa svojho uváženia.