icon

Neľúbim svojho priateľa, dôvera medzi nami vyhasla

25tiger1
22. máj 2020

Ahojte, chcem sa vám zdôveriť s mojimi pocitmi. Ide o to, že už neľúbim svojho priateľa, alebo neviem, že či ho vôbec ešte ľúbim. Lenže neviem čo ďalej. Sme spolu už 3 roky a som jeho prvá priateľka, no ja mám pocit, že sa mi nevenuje tak, ako si to moje srdce vyžaduje. Vyzniem možno povrchne, a možno je to znak toho, že mi niečo chýba. A to som začala hľadať u iných. V minulosti som mu prišla na to, že si písal s inými ženami. Čo by som ešte prežila, kebyže tým ženám neskladal komplimenty, že by si ich želal pod stromček, pýtal sa ich, či majú radi sex..... Oľutoval to a ja som mu dala šancu.....povedal mi, že vtedy necítil nič, na nič nemyslel......a prišla som mu na to o5......sklamal moju dôveru druhýkrát.....že ho to zlákalo.....a ja som mu o5 odpustila, lebo som mu chcela veriť.....a možno to bol všetko len strach z toho, že by som zostala sama....stalo sa aj to, že ešte aj kamarátka, ktorú som raz pozvala k nám mi povedala, že má pocit, ako keby po nej šiel...po rozhovore mi povedal, že on je prehnane milý....no ale odtiaľ potiaľ.....mám priateľku, tak by som mal vedieť, kde mám medze.......a vtedy sa to vomne začalo lámať.....klamala som mu ohľadne cigariet, ohľadne toho, kam idem, lebo som sa mu nechcela zdôverovať.....Začala som sa viac zaujímať o iných mužoch, aby sa oni zaujímali o mňa. Nešlo o reálne stretnutia, len tam boli aj fotky. Chcela som sa cítiť žiadaná.....a toto by zadaná žena vo fungujúcom vzťahu robiť nemala......zadaná žena by nepovedala, že jej lichotí, ak má o ňu záujem jej bývalý, ktorý je zadaný.......a to sa somnou dialo dlhšiu dobu.....páčil sa mi ten záujem......no objavil sa niekto, kto ma zrazil na kolená.....kto moje ružové okuliare doslova prešiel tankom....objavil sa niekto, komu nejak nesedelo, že mu zadaná žena posiela foto.....sám vedel, že niečo nieje v poriadku......vyrozprávala som sa mu......a pochopil, že mi niečo chýba, že potrebujem iba trochu viac pozornosti, viac lásky......aj na kávu sme si boli sadnúť, kde som sa skoro zrútila.....ten človek ma pochopil do hĺbky mojej duše a nechápe, že som stále tu a že som stále s priateľom.....ten človek mi nepovedal, že "chcem ťa", ale že pomne túži a potláča to v sebe.....zhodli sme sa vo veľa veciach a našli kopu spoločných záujmov, aj takých, o ktorých som si myslela, že ich u nikoho nenájdem.......v ten deň som sa rovno porozprávala s priateľom......dávnejšie sme sa o tom rozprávali, ale tentoraz na to kladiem obrovský dôraz.....zrejme on dávnejšie nie, keď to riešim o5....videl, že sa trápim, ale nevedel, že čo....nevedel, že čo má povedať, vraj nevie nájsť slová, no ale zomňa padali ako vodopád....a bol si neistý.....nechcela som mu opätovať pusu, ani objatie ma neutešilo......keď mi povedal, že ma ľúbi, zaváhala som.....on sa zrejme bojí, že po rozchode sa to preňho skončí......život pôjde ďalej......viem, je to ťažké, ale človek musí napredovať......aj keď príde rozchod........zrejme tento vzťah nemá zmysel, ak ma k takémuto kroku musel niekto dokopať a nakopnúť.....pretože žiť v dennodennom strachu, že mi o5 ublíži a stalkovať svojho priateľa ma už nebaví.......ja viem, že som tá, ktorá nás drží v tomto vzťahu......že ja som tá, ktorá sa ho snažila k niečomu dokopať, že ja som vybavovala hypo, lebo som vedela, že tento rok to je ťažké, lebo neschvália toľko....to zázemie by mal dať muž žene, aby žena dala mužovi rodinu.....že trpím pre šťastie a spokojnosť druhého......lenže tu by som prv mala mať rada seba, ide hlavne o mňa, o sebalásku, pretože ak nikoho nebudem mať, kto mi ostane?? Stále sa ho snažím niečím zaujať, získať si jeho pozornosť......pretože on má moju......zaujímam sa o jeho hoby, pýtam sa ho, že prečo nemodeluje autá, že prečo si neopraví bycikel......že to spraví a stále tá istá odpoveď.....a viem, že keď pri ňom zostanem, budem si vyčítať, že čo by bolo keby.......lenže ja nechcem ľutovať, ja chcem ešte žiť......kupujem si veci, ktoré sa mne páčia, lebo si tým robím radosť a on že, na čo mi to je.....vždy som chcela jeho dobro......pretože vo vzťahu sú dvaja.....ale už asi nie dlho......prečo sa ho pýtam, kedy si ma vezme??? Nenalieham.....lebo takto si vyžadujem pozornosť z jeho strany, lebo si myslím, že tým sa to vyrieši, že budem mať uňho tú istotu.....dôvera tu vyhasla.....

lizzygrant
22. máj 2020

@25tiger1 Prosím ťa. Vôbec neváhaj, spravil to raz, dvakrát, spraví to znovu. Píšeš, že si jeho prvá, takže zrejme je ešte nevybehaný ako sa hovorí a trošku mu zajebkáva na hlavu.
Rozchod bude ťažký prvé mesiace, rozchod si treba “presrať”, lenže budeš sa cítiť omnoho lepšie, voľnejšie, spokojnejšie. Môžeš sa zamerať sama na seba, zdokonaliť sa ako fyzikcy tak aj po psychickej stránke a nájdeš niekoho, kto si ťa bude vážiť a bude ťa dostatočne milovať.

miadi
22. máj 2020

No je to take oničom ste spolu Uz len zo zvyku. On si pritom odbavuje fantazie pisanim s inymi hlada nieco lepsie. Mate sa radi Uz len ako kamarati a tak to neviete ukončit. Vas vztah nerastie zakrpatieva. Ten novy objav je to trochu podozrive ze si vo vsetkom tak sadnete to moze byt aj umele z jeho strany . Ale tak vies ze mozes mat uplne iny vztah lepsi s niekym inym. Nemusi to byt prave stymto objavom. Ukonci nefunkcny vztah ktory nikam nesmeruje a daj si zavazok ze nabuduce ti to nebude tak dlho trvat ze nebudes davat tolko šanci,

lintu
22. máj 2020

Vyzerá to tak, že sa snažíš udržať pri živote niečo, čo už dávno nežije. Napísala si tu, čo pre ten vzťah robíš ty, no čo on? Nebude ťa donekonečna baviť pútať jeho pozornosť. Svadba váš problém nevyrieši. A keď už teraz mu neveríš... no o čom je taký vzťah? Ukonči to a daj si od chalanov načas pokoj.

daganov
22. máj 2020

@25tiger1 prečo sa týraš? Tento vzťah nemá absolútne budúcnosť. Čím skôr to ukončíš, tým lepšie.

jaass
22. máj 2020

@25tiger1 koľko máš rokov?

yollanda
22. máj 2020

@25tiger1 ako sa hovorí.... “dovi dopo”

krisbar
22. máj 2020

🙈 baby ja tieto vase vylevy niekedy nedavam. Namiesto toho, aby ste si upratali vo vlastnom zivote este pridete sem a chcete, aby sme sa tu vsetky v tom vasom bordeli mrvili.
Akoze v com mas problem? Nefunguje vam vztah, tak to ukonci. Kazdy den sa rozchadzaju tisice parov a dovody su uplne irelevantne.

25tiger1
autor
22. máj 2020

@jaass mám 24....

25tiger1
autor
22. máj 2020

@miadi viem, že to nieje umelé, a aj keby, dávam si pozor, nepodliahnem tomu hneď......viem, že už si prestal písať s inými, len to že mu neverím......

jaass
22. máj 2020

@25tiger1 si veľmi mladá na to, aby si sa takto trápila. Rob, čo uznáš za vhodné ale netráp sa vôbec. Kamarátka bola vo vzťahu, kde ťahala ona jeho a on si na to zvykol a ona sa len trápila a doslova sa pred očami druhých strácala. Rozišli sa a teraz ma úplne schopného muža, ktorý sa o ňu stará a miluje ju. Rob tak, aby si časom neľutovala. Nebuď s ním nasilu a nemaj žiadne výčitky. Musíš v prvom rade pozerať na seba a nie na druhých a ty budeš trpieť.... V žiadnom prípade. Si silná a dáš to 🙂

jaskolka
22. máj 2020

Netrápila by som ani jedného z vás, choďte od seba, čo z takého "vzťahu nevztahu" nedôverujes mu, on ti pozornosť nedáva, zrejme tiez už si mu ľahostajna, len to nechce rovnako ako ty skončiť, ste spolu zo zotrvačnosti, pohodlia hľadať nový vzťah, neviem. Teba prestane po čase baviť stále ho na, seba upozornovat, to sa nedá siliť, jednoducho ste už obaja na inej ceste. Tak to akceptujte, normálne si povedzte, neklape to, ukončíme to, aby sme mohli nájsť novú šancu.

fatinn
22. máj 2020

@25tiger1 určite choďte od seba, možno ti to je teraz ľúto a myslis na pekne chvíle co ste prežili. Možno aj zvažujes ci to nebude chyba. A podla mňa vahas, lebo mu nechceš ublížiť. To sú tie myšlienky keď končia tie "prvé" vzťahy, v ktorých ešte nieje toľko skúsenosti. Myslím v dobrom slova zmysle🙂 si mladučká, čaká ta krásny život ešte s mužom, ktorý je vyzrety a dá ti všetko čo chceš, bez toho aby si to od neho pýtala. Tvoj priateľ nieje ešte vyzity, potrebuje obletovať iné ženy. Co si myslím, že je aj celkom normálne v takom veku u mnohých. Cest výnimkám. Sú aj takí ľudia, čo si v takom veku nájdu životné lásky. Ale myslím, že je málo takých co im to im to vydrží. Tobôž, ak si jeho prvá. Netráp sa, rozíjdte sa. Užívaj slobodu. Zaujímajú sa o seba o svoje koníčky. Tráv čas s kamarátkami a kupuj si co chceš, maj sa rada. Si mladá žena, flirtuj ak chces🙂 . Čoskoro sa objaví chlap co stoji za to viac. Tvoj priateľ tiež potrebuje pustiť a nechať ísť. Nech si žije teda ten život ešte, toho opaľovača dievčat.. Aby dospel 🙂. Držím palce netráp sa, nemáš nad čím, krásne veci ta čakajú v živote určite 🙂

hefo
22. máj 2020

Aj by som sa vyjadril, ale ten súvislý prúd myšlienok a pocitov sa mi nedalo prelúskať. Nejakú štruktúru textu, odstavce, myšlienkové členenie (toto robí on, toto cítim ja) asi zožral pes tak ako domácu úlohu.
Tak zas niekedy inokedy a inde. Čus bus.

nairia
22. máj 2020

bez dovery ziaden vztah nemoze dlho fungovat, si mlada, naco stracat cas s neperspektivnym parnterom? chodte od seba, pomoze to aj jednemu, aj druhemu... naco by bola dobra svadba alebo nedajboze este aj deti s clovekom, ktoremu neveris? tym sa len budes tyrat do konca zivota alebo do momentu, ked dospejes k nazoru, ze uz ta takto fungovat viac nebavi...

silvi300
22. máj 2020

@25tiger1 Keď ho neľúbiš,nie je čo riešiť, treba sa rozísť.

yvette1995
20. jún 2020

@25tiger1 som v podobnej situácii. Vzala som si muža, teda priateľa o 18rokov staršieho ktorý už predo mnou mal manželku. Má snou 3deti. Sme spolu už 4 roky a teraz si všímam že toto nieje to čo chcem ja. Toto je život podľa jeho predstáv nie podľa tých mojich. momentálne si robí čo chce ale ja nemôžem robiť čo chcem ináč by bol oheň na streche! Som žienka domáca ktorá robí deň čo deň to isté aby jej priateľ bol spokojný. Ale ja nemám nič. Cítim sa sama a slabá. Pred pár mesiacmi som šla na operáciu krčnej cysty, znamenalo to pobyt v nemocnici, ani nešiel zomnou do nemocnice, deň pred tym sa šiel z kamarátmi opiť a oslavovali sa z do rána. Zatiaľ čo jasom nespalala nič deň pred operáciou aj keď to nebolo nič vážne aj tak ma bolela že nebol pri mne .nechal ma samú. Najviac bolelo to že si to ani neuvedomil. Veľa veci si neuvedomuje, veľa veci ktoré mňa trápia on berie ako nepodstatné. Myslím že rozchod by bol najlepší pre nás oboch ale je to ťažké. Nemám kde ísť. Všetko čo mám je spoločné a nemám žiadnu rodinu kam by som šla. Čo by som robila ak by som sa rozhodla odísť. Deň čo deň cítim viac a viac že už to nemá zmysel. Odmietam sex, pretože má už nevzrušuje ako chlap, nemala som snim orgazmus už ani nepamätám, už ani nečakám do rána kedy sa vráti domov, keď je chorý nechce sa mi ho liečiť, nemám tu potrebu sa oňho starať ... Viac a viac začínam myslieť na svoju budúcnosť bez neho, niekedy mi to pripadá ako kríž , boží trest lepšie povedané. Necítim lásku,ani ľútosť , proste nič. Len zvyk. Rutina. Deti spoločne nemáme takže som prakticky slobodná ale nikdy by som nepodviedla, nepozriem sa na iného . Nemám záujem.