icon

Nemám poriadnu kamarátku

10. júl 2025

Ahojte žienky, neviem, či to aj vy tak máte, ale mám 33 rokov a ešte som nestretla takú ženu, ktorá by bola moja blízka kamarátka, niečo ako sestra. Mám 3 kamarátky, s ktorými sa pravidelne stretávam, ale cítim, že to nie je to pravé, na každej mi niečo "vadí", neviem ako to opísať. Jedna je povahou sebec, druhá priveľmi naivná, čo sa týka vzťahov a tretia taký malý vševed, všetko vie a všade bola. Inak sú fajn, mám ich rada, nechcem tu na ne kydať, ale veď viete ako to je, každý sme nejaký. Ja sama nie som dokonalá, ale neviem nájsť takú povahou mne najbližšiu kamošku. Ešte k tomu som aj introvert, takže priateľstvá nenadväzujem hneď a ľahko.
Tak ako to máte vy, stretli ste takú?

madeincssr
10. júl 2025

@anonym_autor ani ja memam 🙃. A najhorsie je, ze s vekom nam na ludoch vadi cim dalej tym viac veci. Je to pochopitelne, lebo uz sme "usadeni" vo svojich nazoroch a stereotypoch. A tym padom sa nam celkom suladneho cloveka nedari najst.

mdse
10. júl 2025

@anonym_autor mám skvelé kamošky, najbližšie dve osoby okrem manžela a poznáme sa dlhé roky. Vieme o svojich nedostatkoch a máme sa moc radi aj s nimi, také aké sme. Hľadáš dokonalého človeka, ale sama ním nie si. Čo by ony povedali o Tebe? Že si štedrá, pragmatická, nechvastáš sa a hlavne NESÚDIŠ?

lindous
10. júl 2025

Mňa vždy pobaví to, že ako sestra… ani sestry nie sú dokonalé a nie vo všetkom si na 100% rozumejú, majú rovanké názory… pravé priateľstvo je podľa mňa práve o tom prekonať aj tie rozdiely v povahe, nesúdiť, ale povedať si veci uprímne a prijať sa navzájom také aké sme, aj s tými nedokonalosťami… takže áno, mám kamošky, za ktoré by som dala ruku do ohňa, sú pre mňa ako rodina, ale to neznamená, že ma niekedy nevedia aj naštvať (a naopak 😄) alebo, že nepotrebujeme niekedy čas aj od seba… podľa mňa to máš trochu zidealizované

biba_18
10. júl 2025

to je ako z romantického filmu pre pubertiačky - kamarátka ako sestra… ak si ju nenašla doteraz, v tvojom veku neverím že nájdeš… skôr by som hľadala muža ako najlepšiu kamarátku…

deedol
10. júl 2025

mam take kamaratky este z cias strednej, neboli sme spoluziacky, ale chodili sme do tej istej skoly a na spolocny kruzok. co vidim v okoli, tak pre ludi, ktori su introvertnejsi plus sa v dospelosti prestahovali (napr. kvoli praci), je tazsie najst si niekoho fakt blizkeho. ale nie nemozne. skor by som sa zamyslela nad tym tvojim hodnotenim kamosiek, ja by som o mojich tiez mohla napisat, ze jedna nikam nechodi, druha je malo asertivna a tretia je prilis extrovertna, ale no a? ja ich mam rada take ake su a aspon ma mozu v dobrom ovplyvnovat, aby som zas ja nebola nejaka.

ronie338
10. júl 2025

Ani ja nemám a to som sa sťahovala a som tiež introvert. Ale mam rodinu a to mi stačí. Moja sestra si nájde všade. Ta sa presťahovala a ma kamošku v novom meste. To ja neviem.

domkakvet
10. júl 2025

@anonym_autor tak ked ti uz vadi aj to, ze je niekto naivny.

ivangeline
10. júl 2025

Trénuj si srdce. ;)

marca12
10. júl 2025

@anonym_autor potom asi nie si tak otvorena,kontaktna osoba,ked na kazdom vidis chybu. Ja mam tiez malo kamosiek,lebo mi ziadna nevyhovuje a ani ma to netrapi. Vystacim si sama a na obcasne vypadnutie von mi stacia tie nie velmi blizke kamosky. Zasmejeme sa,ale nevedieme osobne rozhovory. Mne to takto vyhovuje.

jana_eyre_2
10. júl 2025

Takouto predstavou o dokonalej kamarátke trpí inak moja 12r dcéra.. ma kamarátky ale ona stále hľadá nejakú takú úplne blízku.. stále jej vysvetľujem, že to nefunguje ako v knižkách medzi nami dievčatami.. ľudia sú rôzni a ak máme niekoho radi, tak ho akceptujeme takého aký je.. najbližší človek ktorý je naozaj najbližši je len človek sám sebe.. ostatni prichádzajú a odchádzajú z našich životov, ale máme si z tých stretnutí zobrať to najlepšie.. kamarátky musíme brať také aké sú, nie čakať že budú dokonale a sadnú nám na 100%

vevebono
10. júl 2025

Ja som mala dve. Jedna povedala po par rokoch, že moje deti sú hyeny a druha teraz žije s exmanzelom. Takže nie vďaka nepotrebujem

margotka17
11. júl 2025

@anonym_autor no mám takú, stretla som úplne cudziu kočku na liečení v kúpeľoch. Bývali sme spolu a tak naš voľný čas sme trávili aj vonku na ☕. Po liečení prišla k nám s mašličkou dcérkou na víkend a mala si to u nás zamilovala. Bodaj by nie, 3 ročne dieťa z paneláku sa konečne dostalo na dedinu, kde mohlo byť samé vonku, behať okolo sliepok, naháňať susedovu mačku, zbierat slimáky v záhrade. Potom sme boli na ☕ my u nich a tak naše kamarátstvo trvá dodnes. Viem, kedy odchádza na dovolenku, kde čo má doma v prípade núdze, bežné prídu k nám grilovať na víkendy, voláme si takmer každý či každý druhý deň. Aj chlapi si sadli, vedia pri 🍺pokecať o všetkom možnom. Určite sa dá nájsť kamoška, no ja som ju nehľadala, prišlo to tak nejako samo obojstranné aj keď obe máme svoje sestry, vravíme si, že máme o sestru viac 👍.

siera_springs
11. júl 2025

Odkial si?