icon

Nemám priateľov

Dnes o 07:01

Ahojte, som zrelá žena, pracovne celkom úspešná. Ale nemám priateľov. Nebolo to vždy takto. Mala som od mladosti veľa priateľov, pár blízkych, a veľa známych. Nebolo dňa, kedy by som bola sama alebo nemala kde s kým ísť. Potom som vyštudovala VŠ, našla som si partnera a usadila som sa. Tieto pseudovzťahy išli bokom a ostali vzťahy so štyrmi blízkymi ľuďmi. Avšak, aj tieto vzťahy sa zredukovali a dnes mi ostal jeden človek. Inak priateľov nemám. Mala som rodičov, mala som partnera, deti, to mi stačilo. Dnes nemám rodičov, a s partnerom sme sa rozišli. On bol môj najlepší priateľ. A teraz rozmýšľam, že nemám nikoho skoro. A viem, že to je môj problém, a musím sa s tým vyrovnať. Len ma zaujíma, či sú tu ženy, čo nemajú kamarátov a priateľov ... či len ja sama som takto dopadla.

sevrin
Dnes o 07:08

Píšeš, že nemáš nikoho skoro. Takže predsa máš. Štatisticky to vychádza, že každý má zhruba 2-3 dobrých kamarátov, či priateľov. Aj mne to tak vychádza, keď to počítam.

autor
Dnes o 07:16
@sevrin

Píšeš, že nemáš nikoho skoro. Takže predsa máš. Štatisticky to vychádza, že každý má zhruba 2-3 dobrých kamarátov, či priateľov. Aj mne to tak vychádza, keď to počítam.

@sevrin áno, mám jednu kamarátku 450 km ďaleko odo mňa, s ktorou sa vidím max jeden krát do roka. Čiže de facto nemám nikoho. Ja som išla z maxima na minimum. Vždy extrovertný človek obklopený mnohými ľuďmi a známymi - do pozície introspektívneho človeka bez priateľov. Ale ja sa nerúcam, len konštatujem.

anonym_9a2723
Dnes o 07:19

Ja mám vela vela znamych a par priatelov (možno 5). Neviem si predstaviť fungovať bez nich. Nemôcť sa postažovať, porozprávať, smiať sa...
Muž, dcéra a rodina je predsa len o niečom inom ako priatelia. Som naozaj vdačná, že ich mám v živote aj ked s niektorými (2) sa vidím raz za čas lebo sú daleko dennodenný kontakt máme.

autor
Dnes o 07:28
@anonym_9a2723

Ja mám vela vela znamych a par priatelov (možno 5). Neviem si predstaviť fungovať bez nich. Nemôcť sa postažovať, porozprávať, smiať sa...
Muž, dcéra a rodina je predsa len o niečom inom ako priatelia. Som naozaj vdačná, že ich mám v živote aj ked s niektorými (2) sa vidím raz za čas lebo sú daleko dennodenný kontakt máme.

@anonym_9a2723 ja nie som vekom typ človeka, čo potrebuje svoje súkromie zdieľať s mnohými ľuďmi. Tým, že sme boli vždy veľká rodina - mama, otec, súrodenci, synovci, netere, manžel, deti, starí rodičia, tak by bohate ku šťastiu stačil jeden, max dvaja externí ľudia.

anonym_a06e78
Dnes o 07:28

Aj ja som asi tak ako ty, s tym rozdielom, ze mam aspon partnera. Ale tiez mi uz zacinaju chybat blizsie priatelske vztahy, tiez som mala pred nim a zalozenim rodiny viac priatelov.
Ale ja som skor introvert, takze az take hrozne to nie je. Ja tie povrchne kamaratstva ani nechcem, nemam ani konto na ziadnej soc.sieti.
Ked partner a deti nechceli ist na predvianocne trhy do Budapesti, isla som sama vlakom na otocku. Kniha do vlaku, kilometre do nohy a bolo to fajn.

sevrin
Dnes o 07:31
@anonym_autor

@sevrin áno, mám jednu kamarátku 450 km ďaleko odo mňa, s ktorou sa vidím max jeden krát do roka. Čiže de facto nemám nikoho. Ja som išla z maxima na minimum. Vždy extrovertný človek obklopený mnohými ľuďmi a známymi - do pozície introspektívneho človeka bez priateľov. Ale ja sa nerúcam, len konštatujem.

@anonym_autor to je už proste taký vývoj, dobrých priateľov väčšinou získavame v mladosti, keď sa osobnosti len profilujú, neskôr ich získavame vtedy, keď sa proste nájdeme pri nejakej šťastnej náhode. Ale s rokmi možnosti ubúdajú, jeden sa v kuse už len ľutuje, druhý nemá na nič čas, lebo ho terorizuje exmanželka, tretí už zomrel, štvrtý je jednou nohou v hrobe, takže nie u každého je všetko ideálne.

anonym_9a2723
Dnes o 07:32
@anonym_autor

@anonym_9a2723 ja nie som vekom typ človeka, čo potrebuje svoje súkromie zdieľať s mnohými ľuďmi. Tým, že sme boli vždy veľká rodina - mama, otec, súrodenci, synovci, netere, manžel, deti, starí rodičia, tak by bohate ku šťastiu stačil jeden, max dvaja externí ľudia.

@anonym_autor ono tie lepšie kamošky sú dlhoročné, jedna od školky, druhá z výšky. Nevešiam všetkým na nos každu kravinu ale viem, že ked bude treba a bude mi najhoršie ani jedna z nich ma neodmietne.. Zvyšné baby som spoznala pri detoch.
Žiadne kamaratky z práce, z dediny, matky deti vôbec nemáš? Zeby si obnovila kontakty...

autor
Dnes o 07:39
@sevrin

@anonym_autor to je už proste taký vývoj, dobrých priateľov väčšinou získavame v mladosti, keď sa osobnosti len profilujú, neskôr ich získavame vtedy, keď sa proste nájdeme pri nejakej šťastnej náhode. Ale s rokmi možnosti ubúdajú, jeden sa v kuse už len ľutuje, druhý nemá na nič čas, lebo ho terorizuje exmanželka, tretí už zomrel, štvrtý je jednou nohou v hrobe, takže nie u každého je všetko ideálne.

@sevrin doslovne - dvaja mne veľmi blízki ľudia - dlhoroční priatelia tu už nie sú medzi nami. Dvaja ľudia bojujú - jeden s ťažkou chorobou, jeden so svojimi démonmi a dnes už je na hranici života. A jeden sa stále sťažuje.

sevrin
Dnes o 07:47
@anonym_autor

@sevrin doslovne - dvaja mne veľmi blízki ľudia - dlhoroční priatelia tu už nie sú medzi nami. Dvaja ľudia bojujú - jeden s ťažkou chorobou, jeden so svojimi démonmi a dnes už je na hranici života. A jeden sa stále sťažuje.

@anonym_autor no vidíš, presne o tomto som písal, nakoniec zistíme, že píšeme o tých istých 😂

tundra
Dnes o 07:55

@anonym_autor urcite je na tom viac ludi,tak ako ty.Na druhej strane,radsej byt sam,ako byt,so zlymi ludmi....

sumalee
Dnes o 08:01

Ani ja nemám nikoho okrem partnera, len jednu kamarátku z detstva ktorá býva tiež veľmi ďaleko a ma úplne iný život ako ja, stále cestuje a tak takže sa už ani nestretavame ale píšeme si ešte...dlho dlho ma to trápilo, snažila som sa aktívne si hľadať nové kamarátky medzi mamičkami, rozmýšľala kde je chyba, ale prišla som na to ze mam v sebe asi niečo čo ľuďom vadí, tak som sa s tým už zmierila a už ani nehľadám, uzatvorila som sa...myslím ze samota je téma ktorú musím nejako spracovať, aj mamina to tak mala, tiež nemala nejaké blízke kamarátky...ale je pravda ze ma vždy pichne pri srdci keď vidím ako ostatní majú priateľov a ja vždy sama, ale sú horšie veci na svete tak som vďačná za partnera a detičky...

anonym_0bc053
Dnes o 08:25
@sevrin

@sevrin každý nemá. Ja nemám s kým vyjsť na kávu. Ak vynechám dcery tak som sama. A to nie som ani zlý človek a som jednoducho sama. Nezapadám do dnešnej doby

ivik4
Dnes o 09:00

No niekde chyba bude. Ja mam uz dlheeee dlhe roky kamosky na zivot a na smrt ci sme deti nemali alebo mali. Jedna z nich ale nikoho ineho nema ( ako kamosku) aj som jej niekolko krat priamo povedala nech zmeni svoje spravanie lebo skonci sama ako prst. Nemyslim si ze sa zmeni

Ja kamosky potrebujem, su to svetle body mojho zivota 😆

Ziadne len take nejake ,,zname" nemam

anonym_2e5f40
Dnes o 09:01

Ja som zas vylúčila zo svojho okruhu priateľov a známych ktorí sa ustavične na niečo sťažovali (vzťahy, politika, zdravie), mne to berie energiu, ...takže ja potrebujem pozitívnych priatelov 🙂

anonym_dea62a
Dnes o 09:32

@anonym_autor nemím nikoho,nikdy som nemala najlepšiu kamošku,lebo po rokoch sa vyfarbila.....každá moja "kamoška" má najlepšiu kamošku,ale ja to nie som

anonym_ae0624
Dnes o 09:36

@anonym_autor akoby som o sebe citala

Ostala mi len sestra jednaj naj kamoska a naj kamos manzel a syn