icon

Nerešpektujúci manžel

Dnes o 12:36

Mamme 2 auta staru dodavku za 3000 na stavbu a primarne auto ktore ma teraz hodnotu tak 13000.
Manzel sa rozhodol ze kupi dodavku za 6000 a tu co mame preda.. nova dodavka ma byt o 3 roky mladsia a ma mat klimu je to vlastne ten isty model v lepsej vybave. Dodavka sa pouziva 2x do mesiaca. Niekedy ani tolko...povedla som nie povedala som radsej predajme vsetko a kupme pre nas lepsie auto. Alebo to nechajme tak...
No a on kupil dodavku teraz mame 2 a osobne auto...som z toho strasne nazlostena lebo ma nerespektoval a okrem toho minul 5000 a este 1000 na nu minie. Snazila som sa to nejak neriesit ale neda mi to.. ja si nic nekupim ani za 200 eur aby o tom on nevedel a nerozpravali sme sa o tom.
A teraz takyto podraz. Ako by ste sa zachovali vy?

Strana
z2
barborienka2001
Dnes o 12:37

Aj my máme 30 ročne auto a fungujeme 🤔 momentálne nemáme na novšie ani najbližšie roky mat nebudeme, musíme sa uspokojiť s týmto čo máme.

autor
Dnes o 12:38
@barborienka2001

Aj my máme 30 ročne auto a fungujeme 🤔 momentálne nemáme na novšie ani najbližšie roky mat nebudeme, musíme sa uspokojiť s týmto čo máme.

@barborienka2001 asi si to neprecitala cele alebo nepochopila

subartic
Dnes o 12:42
@anonym_autor

@anonym_autor keď to nebudeš riešiť a nenastavíš mu zrkadlo , tak nabudúce čo ? Dovlečie autobus ?

anonym_238108
Dnes o 12:44

@anonym_autor pochopil som to tak, ze si navrhla predat vsetky auta a kupit lepsie auto pre vas a ziadnu dodavku na stavbu. Teda material na stavbu budete vozit v novej limuzine.

anonym_0098d3
Dnes o 12:46

No tak tu je to nepopularny nazor, ale my nemame spolocny ucet, takze muz si moze za svoje kupit co chce, ak mu vyjde na uato, nech sa paci, z mojich penazi by to neslo, rovnako si ja kupim co potrebujem. Ale taketo velke nakupy riesime aj tak spolu dohodou.

Takze urcite by ste sa mali o vyuziti penazi dohodnut. Ak mas pocit, ze muz ta vydeluje z penazi, ze mina na svoje veci a ty nemas to co potrebujes (ze on si minie za 6000 a ty nemas ani 200 e pre seba?), tak nic ine ako rozhovor a nastavenie pravidiel vam nepomoze. Alebo sudom urcite vyzivne na manzelku a pripadne na deti, ak chces ist do extremu.
Ale ked on nie je ochotny o tom hovorit, tak nic ine ako prestat byt na nom financne zavisla ti poradit nemozem.

maryetta
Dnes o 12:48

Ak by ustupil mohol by povedat ze nerespektujes ty jeho. Verim ze ta jedna dodavka starsia pojde na predaj?

anonym_238108
Dnes o 12:49
@anonym_0098d3

No tak tu je to nepopularny nazor, ale my nemame spolocny ucet, takze muz si moze za svoje kupit co chce, ak mu vyjde na uato, nech sa paci, z mojich penazi by to neslo, rovnako si ja kupim co potrebujem. Ale taketo velke nakupy riesime aj tak spolu dohodou.

Takze urcite by ste sa mali o vyuziti penazi dohodnut. Ak mas pocit, ze muz ta vydeluje z penazi, ze mina na svoje veci a ty nemas to co potrebujes (ze on si minie za 6000 a ty nemas ani 200 e pre seba?), tak nic ine ako rozhovor a nastavenie pravidiel vam nepomoze. Alebo sudom urcite vyzivne na manzelku a pripadne na deti, ak chces ist do extremu.
Ale ked on nie je ochotny o tom hovorit, tak nic ine ako prestat byt na nom financne zavisla ti poradit nemozem.

@anonym_0098d3 mas z prispevku pocit, ze jej muz si kupil dodavku len pre seba na stavbu domu len pre seba a po dokonceni domu v nom bude byvat sam?

anonym_f216e9
Dnes o 12:56

@anonym_autor my mame peniaze spolocne a mame to tiez nastavene tak ze kazdy vacsi nakup prediskutujeme a dohodneme sa ako postupovat

anonym_89759e
Dnes o 13:03
@anonym_autor

@anonym_autor
Mne sa nepacila jej 7 rocna Q2 tak som jej "vymenil" za
novy GLC, to bolo zurenia konecne sa mi jej aute dobre jazdi 😆( plus ona je technicky antitalent a volala preco ked je to v P auto jej nejde to dala do P za jazdy a nieje blondina 😁)

anonym_dabd27
Dnes o 13:03
@anonym_238108

@anonym_0098d3 mas z prispevku pocit, ze jej muz si kupil dodavku len pre seba na stavbu domu len pre seba a po dokonceni domu v nom bude byvat sam?

@anonym_238108 použijú ju len 2x mesačne + platiť poistku, opravy, vrážať do starej šunky peniaze... nie je podľa mňa ekonomické, to si radšej nechám doviesť materiál a zaplatím za to.

autor
Dnes o 13:04
@anonym_0098d3

@anonym_0098d3 my tiez mame rozdelene peniaze , ze kazdy svoje, ale kedze sa snazime ich vyuzivat rozumne aj pre situaciu aj pre to ze deti, ze este do domu treba..tak mi to nepride ze teraz podme si kupovat za tisice co chceme.

autor
Dnes o 13:05
@anonym_238108

@anonym_238108 ako ok ved je to pre nas ale jednu presne taku mame.. bez klimy akurat.. a na to kolko malo sa pouziva tak aby v tom stolo 3000

motylik2559
Dnes o 13:09

@anonym_autor Podla mna je chyba v oboch, lebp ty si chcela predat vsetko a kupit nove auto len pre vas a dodavka na stavbu by tym padom nebola ziadna, ale teda neuviedla si na aku stavbu, ked pises,ze 1x-2x do mesiaca ju vyuzijete, ale asi potrebna je. A on zas spravil chybu, ze kupil dalsiu bez toho, aby predal staru ako povedal. Ocividne vam riadne viazne komunikacia a myslim,ze len v autach to nebude🤷‍♀️

autor
Dnes o 13:09
@anonym_238108

@anonym_autor pochopil som to tak, ze si navrhla predat vsetky auta a kupit lepsie auto pre vas a ziadnu dodavku na stavbu. Teda material na stavbu budete vozit v novej limuzine.

@anonym_238108 nie, moze si nechat staru, moze si objednat dovoz. Zas je to 2x do mesiaca nieco. Nic strasne..

autor
Dnes o 13:12
@motylik2559

@anonym_autor Podla mna je chyba v oboch, lebp ty si chcela predat vsetko a kupit nove auto len pre vas a dodavka na stavbu by tym padom nebola ziadna, ale teda neuviedla si na aku stavbu, ked pises,ze 1x-2x do mesiaca ju vyuzijete, ale asi potrebna je. A on zas spravil chybu, ze kupil dalsiu bez toho, aby predal staru ako povedal. Ocividne vam riadne viazne komunikacia a myslim,ze len v autach to nebude🤷‍♀️

@motylik2559 ale ja som mu toto ze predajme vsetko a kupme len pre nas povedala na zaklade toho ze ked chce dat do niecoho 3000 navyse tak nech je to pre nase kazdodenne pouzivanie.. kludne si mohol nechat staru a kupit pre nas nieco lepsie za 16000.. poviem to takto naco meni dodavku za dodavku o trosicku lepsiu.. nech vymeni osobne za osobne o trosicku lepsie.. ked nevie co s 3000

anonym_238108
Dnes o 13:19
@anonym_autor

@anonym_238108 ako ok ved je to pre nas ale jednu presne taku mame.. bez klimy akurat.. a na to kolko malo sa pouziva tak aby v tom stolo 3000

@anonym_autor ved o.k. tu dodavku bez klimy odsoferujes aj sama ked bude v lete 35 stupnov v tieni. Alebo ani to vase auto za 13000 nema klimu?

autor
Dnes o 13:21
@anonym_238108

@anonym_autor ved o.k. tu dodavku bez klimy odsoferujes aj sama ked bude v lete 35 stupnov v tieni. Alebo ani to vase auto za 13000 nema klimu?

@anonym_238108 joj zas ako netreba prehanat.. jedna /2 cesty nejake 10km z hornbachu aj keby to bolo 20 bez klimy nema hodnotu 3000 eur.. ako to ani doma co sme kazdy jeden den nemame klimu a tiez tu vie byt pekne teplo.

motylik2559
Dnes o 13:21
@anonym_autor

@motylik2559 ale ja som mu toto ze predajme vsetko a kupme len pre nas povedala na zaklade toho ze ked chce dat do niecoho 3000 navyse tak nech je to pre nase kazdodenne pouzivanie.. kludne si mohol nechat staru a kupit pre nas nieco lepsie za 16000.. poviem to takto naco meni dodavku za dodavku o trosicku lepsiu.. nech vymeni osobne za osobne o trosicku lepsie.. ked nevie co s 3000

@anonym_autor Vies, ale to "predajme vsetko" vyznelo tak,ze predajme osobne auto aj staru dodavku. Treba sa vyjadrit malinko presnejsie🙂 Nevadi. No uz kedze kupil co kupil, tak hladas radu tu, ked je uz kvazi po vsetkom? Ako sa zmeni to, ked uz mate teraz auta 3? Jedine ked tak mu skus povedat teda, tvoj povodny plan- nech preda staru a vase auto a kupte teda nove, a tak budete mat 2 a teoreticky by ste boli spokojní obaja, lebo on novu dodavku mat bude a ty nove auto a stara bude tiez fuc🙂 Ci? Trosku teraz nechapem, kde je problem, lebo toto este stale mozete urobit🙂

anonym_2f7a48
Dnes o 13:32
@anonym_238108

@anonym_238108 lebo každý kto stavia dom si automaticky kupuje dodávku na materiál, prieistotu dve.. 🤦

marca12
Dnes o 13:34
@anonym_238108

@anonym_238108 Lenze to je trosku drahe vozenie materialu na stavbu. Pouzije ho 2x mesacne,da zan 6000 € +poistka a ostatne opravy. To len blbec moze takto uvazovat. Ked uz ma dodavku,nech ju vyuziva.

anonym_238108
Dnes o 13:52
@anonym_2f7a48

@anonym_238108 lebo každý kto stavia dom si automaticky kupuje dodávku na materiál, prieistotu dve.. 🤦

@anonym_2f7a48 treba pozorne citat prispevok autorky, "a tu co mame preda"

anonym_238108
Dnes o 13:55
@marca12

@anonym_238108 Lenze to je trosku drahe vozenie materialu na stavbu. Pouzije ho 2x mesacne,da zan 6000 € +poistka a ostatne opravy. To len blbec moze takto uvazovat. Ked uz ma dodavku,nech ju vyuziva.

@marca12 bezne to tak stavebnici robia, ze pocas stavby kupia dodavku na mensie veci a po dokonceni stavby ju predaju, nie daruju. Niekedy za rovnaku cenu za aku ju kupili.

anonym_48b590
Dnes o 13:59

Si mu mala povedat,radsej si kup dalsie osobne auto,lebo 2ja sa vozit na 1 aute,a stale si ho poziciavat na vzajom tiez nic moc.
A tam v kufri si moze vozit aj material.My sme na mistubishi dali dole sedacky a tolko sa do toho velkeho auta zmestilo a nic sa tomu autu nestalo,muz na nom jazdil aj do prace.Potom sme presli na dodavky 9m,tiez staru.Potom ju zase vymenili za 8m,ale uplne novsiu a tu snad uz menit nebudeme zopar rokov.

zuzana76
Dnes o 14:04
@anonym_autor

@anonym_238108 joj zas ako netreba prehanat.. jedna /2 cesty nejake 10km z hornbachu aj keby to bolo 20 bez klimy nema hodnotu 3000 eur.. ako to ani doma co sme kazdy jeden den nemame klimu a tiez tu vie byt pekne teplo.

@anonym_238108 tu dodavku pouzivaju len, ked idu doviezt prilezitostne nieco na stavbu ich domu. My sme pocas stavby domu ani dodavku nemali, tak ako vacsina ludi, co stavia dom, bud dovezu tak, ze si za 20 eur na den dodavku zapozicaju, alebo im to dovezu z obchodu.

@anonym_autor podla mna je ta dodavka uplna zbytocnost

anonym_d99e45

Mna zaujima kto realne zarobil tie peniaze?

zuzana76
@anonym_238108

@marca12 bezne to tak stavebnici robia, ze pocas stavby kupia dodavku na mensie veci a po dokonceni stavby ju predaju, nie daruju. Niekedy za rovnaku cenu za aku ju kupili.

@anonym_238108 bezne vobec nie, my sme nic take nemali, pozicali sme si dodavku z pozicovne aut za 20 - 30 eur na den

zuzana76
Dnes o 14:05
@anonym_2f7a48

@anonym_2f7a48 presne tak, uplna zbytocnost

anonym_238108
Dnes o 14:13

Uz neplati, ze cas su peniaze? Pri pozicani dodavky treba ist z domu do pozicovne, nechat tam odparkovane osobne auto, pozicat si dodavku, ist kupit material, zaviezt material na stavbu, ist dotankovat palivo do pozicanej dodavky, vratit dodavku do pozicovne, vratit sa domov. Alebo si nechat doviezt material dopravcom z obchodu a cakat na sms v ktory den ho dovezu a potom v ten den cakat dalsiu sms o kolkej ho priblizne +- 3 hodiny dovezu.

autor
Dnes o 14:18
@anonym_d99e45

Mna zaujima kto realne zarobil tie peniaze?

@anonym_d99e45 zeby sme zarabali obaja.. ? Ci ty zijes v nejakom stredoveku kde zena ma 1 cent a chlap vsetko kupuje este aj tu zrnu si kupil.. nechapem.

marca12
Dnes o 14:19
@anonym_238108

Uz neplati, ze cas su peniaze? Pri pozicani dodavky treba ist z domu do pozicovne, nechat tam odparkovane osobne auto, pozicat si dodavku, ist kupit material, zaviezt material na stavbu, ist dotankovat palivo do pozicanej dodavky, vratit dodavku do pozicovne, vratit sa domov. Alebo si nechat doviezt material dopravcom z obchodu a cakat na sms v ktory den ho dovezu a potom v ten den cakat dalsiu sms o kolkej ho priblizne +- 3 hodiny dovezu.

@anonym_238108 Bezne to ludia zvladaju,tak naco z toho robit taku dramu ako opisujes? Ale fajn,ked ma niekto zbytocnych 6000 €,nech mu stoji pred domom dodavka. Dodavka je fajn vec,ale ked sa vyuziva. 2x do mesiaca,to nie je vyuzitie ani setrenie casu.

Strana
z2